Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791

Pse Nuk Praktikohet Islami ?

Mfalni anėtar tė nderuar unė me kėtė temė doja tė ju pyesja juve se qfarė mendoni , pėr qfarė arsye njerėzit nuk praktikojnė Islamin por jetojnė vetėm me teorin Islame dhe pėrkundrazi pasi ata nuk praktikojnė Islamin pėrbuzin dhe nėnqmojnė njerėit qė e praktikojnė at ( Islamin ) .
    Qfarė mendoni ju se janė arsyet qė njerėzit "NUK" praktikojnė Islamin sepse pėr ata qė praktikojnė janė shumė tė kjarta (qarta) qėllimet e tyre.
    Ndoshta mendojnė se ata qė falin namaz,lėshojnė mjekrrėn,agjėrojnė ramazanin janė ekstremista dhe kanė frikė se bėheni si ata ., e unė nuk kuptoj se a ėshtė frikė tė bėhesh si ata apo ėshtė nder.

Pyetja ėshtė : PSE NUK PRAKTIKOHET ISLAMI ( cilat mendoni ju qė janė arsyet )

Me Rrespekt : ILMGAP

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Per mendimin tim eshte sepse jan futur shum ide te ndryshme nga "dijetar" te ndrysheme qe flasin dhe urdherojne ne krye nveti , dhe jane duke i larguar besimtaret nga islami i vertet qe ka urdheru Allahu .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Mendoj qe eshte mungese e interesimit per islam,njerzit qi praktikojne islamin nuk kan probleme mes veti,problemi qendron tek praktikantet ndaj mospraktikantet,deri sa te zbardhet puna e islamit do kete polemika per pun te vogla se Ku'ani nuk ka ndryshu dhe nuk do te ndryshoje,problemi qendrot tek gjeneratat qi perjetun komunizmin dhe spaten te drejten e zbatimit te fese,por shohim rezultate te mira nga rinija shqiptare realitet eshte qe praktikohet feja.

ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Ke te drejt florim, per edukimin dhe vetedijesimin e muslimanve ne keto vite te fundit, normalisht se kemi nje situate te knaqshme, edhe pse ende lypet. Te thuash para lufte, dmth para 10 vitesh, se nxansat falen ne klaset e tyre, apo studentat adaptojn nje vend per falje ne universitetet e tyre, puntoret ne punat e tyre, kjo ka qen e pa paramendueshme.

Por ja qe eshte realitet, dhe kjo pa dyshim tregon nje rritje te vetedijesimit, tregon nje gje se kan kuptuar se namazi eshte pjes e jetes se tyre, e pa ndarshme ku do qe jan dhe qka do qe veprojne.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    18-09-2007
    Postime
    175
    Citim Postuar mė parė nga Arber gerguri Lexo Postimin
    Ke te drejt florim, per edukimin dhe vetedijesimin e muslimanve ne keto vite te fundit, normalisht se kemi nje situate te knaqshme, edhe pse ende lypet. Te thuash para lufte, dmth para 10 vitesh, se nxansat falen ne klaset e tyre, apo studentat adaptojn nje vend per falje ne universitetet e tyre, puntoret ne punat e tyre, kjo ka qen e pa paramendueshme.

Por ja qe eshte realitet, dhe kjo pa dyshim tregon nje rritje te vetedijesimit, tregon nje gje se kan kuptuar se namazi eshte pjes e jetes se tyre, e pa ndarshme ku do qe jan dhe qka do qe veprojne.
    Betohem qi shkenca ka zbulu kur njeriu bie ne sexhde-esht i ruajtur nga kanceri
    nese e xhej ne internet kete dokumentar do ta postoj ketu ne f.sh.
    me sa mbaj mend shkak per tu ruajtur nga kanceri kur njeriu bie ne sexhde esht se gjaku shkon ne tru...nese nuk gaboj!

Edhe un desha tė jap nji skjarim rreth kėsaj teme ashtu si e kan kuptuar diejtarėt e mėhershėm kėt fe.
    Islami (kur themi pėr islamin i cili ėshtė term ma i gjerė i cili nė veti pėrfshin edhe bazat edhe degėt e fesė)nuk praktikohet sepse nuk ka njohuri tė duhur pėr tė.Por edhe kjo nukmjafton.Nėse dikush ka njohuri por nuk ka bindje edhe kjo nuk vlen,pra njeriu duhet tė ketė njohuri bazike pėr islamin dhe pastaj lypet bindja,sinqeriteti,drejtėsia,pėrkapja e islamit,dashuri pėr te,tė pranosh islamin me zemėr dhe krejt kjo nuk vlen nėse nuk largohesh nga tagutėt (djajt dhe njerėzit shejtana) dhe domosdo duhet qė ata tagutė ti shpallish qafira.Kurse shumica e njerėzve kėto veti nuk i kan.Pra me fjalė tjera duhet tė mėson ato gjera qė e futin nė islam por nga ana tjetėr duhet tė mėson edhe ato gjera se ēka e nxjerr nga islami.Duhet ti ruhet harameve tė mėdha siē ėshtė shirku dhe kufri,tė dinė rėndėsin e teuhidit dhe dėmin e shirkut.
    Dikush e don islamin,por nuk i urren mushrikėt ose nuk i urren tagutėt,a ėshtė ky njeri musliman?
    Allahu nuk na obligon qė tė dimė ēdo gjė pėr islamin pėrveē asaj bazikes dhe tė domosdoshmes,tjetra ėshtė sevape,dhe shkallė tė larta nė xhennet.Nuk kėrkohet nga ne qė tė jemi tė gjith dijetarė por patjetėr e kemi qė tė njohim teuhidn,pra tė bėhemi alima nė teuhid,sepse ai i cili nuk e din teuhidin nuk e din edhe islamin se islami ėshtė teuhid (ta veēojsh Allahun nė adhurim).Kėrkush nė botė nuk i din tė gjith meslet e islamit,a ka bėrė ky njeri kufr?Jo.
    Pėr kėtė shkak islam ėshtė shprehja e shehadetit,namazi,zekati,agjėrimi,haxhi..etj.Nėse njeriu idin kėto dhe i bėnė ai quhet musliman.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anėtarėsuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    SElam Alejkum,
    Tem interesante, do ta jap edhe une mendimin tim, nga prizmi im se si e shoh une ket problem, pra do ta them ne pika te shkruta ate qe kam verejt une per ket problem, mund ta kem dhe gabim prandaj me korigjoni nese e kam gabim.
    Sot ne boten Islame ka divergjenca te shumta, disa divergjenca nuk jan te rrezikshme sepse nuk te cojn ne percarje mes vlezrve Musliman, por ka edhe divergjenca, mospajtime qe sot Muslimanet i kan perqa shum.
    Perderisa ne jemi te perqar dhe kemi mospajtime me vete eshte veshtir shum te forcohemi dhe ta zhvillojm e ta perhapim Dinin e Allahut Te Ala. Kjo eshte nje nga shkaqet qe shkakton huti tek te tjeret qe te ndjejn nevoj per Islamin. Une mendoj qe njeriu ka nevoj per Islamin, prandaj dhe hyn ne Islam. Shum te konvertuar ne Islam kur jan pyetur se pse e kan pranuar Islamin pergjigja e tyre ka qen:
    Une nuk isha i qet dhe me mungonte nje gje shum e madhe edhe pse kisha para, fam etj, perseri nuk isha i qt dhe ndjeja qe me mungonte dicka. Me pas kan fillu te hulumtojn me thellsisht per ta gjet qetesin, lumturin shpirterore dhe shumca e tyre pas hulumtimet qe kan ber kan perfundu ne Islam. Por ajo qe me ka be pershtypje nga pergjigjet e tyre ka qen. Ata thonin qe po ta kerkoja Islamin tek Muslimanet sot nuk do te behesha kurr Musliman, pra me nje fjal thon qe fatmirsisht qe nuk i kemi vizitu Vendet Islame dhe Muslimanet para se te kovertoheshim se pastaj veshtir se do ta pranonim Islamin, pse ? sepse sjelljet e tyre nuk kan qe Islame, jeta e tyre nuk ka qen Islame ashtu si eshte ne Kur'an dhe ne Sunetin e Muhameddit A.S.
    Prandaj nga ky kontekst mund te konkludojm se pergjegjs per mos praktikimin e Islamit dhe mos perhapjen e te vertetes rruges se Allahut Xh.Sh. jemi ne muslimanet qe te gjith, sepse ne duhet te bejm davet me sjelljet tona, e sot kjo po na mungon shum. Sot shum qe futen ne Islam dhe fillojn e praktikojn te gjith davetin e tyre e bejn vetem me thirrje gojore, ndersa shum pak e bejn kete me sjelljet e tyre.
    Prandaj mendoj qe ne duhet ti japim shum rendesi davetit ne sjelljet tona, nese ne do sillemi mir si na ka porosit Kur'ani dhe Muhameddi A.S. jam i bindur se shum me pak do te kishim nevoj te benim thirrje gojore.
    Sepse pershtypja qe do tu linim te tjerve nga sjelljet tona shembullore do ti bente shum kurreshtar pabesimtaret ose laiket te mesojn me shum se pse ne jemi te till, andaj nga ky fakt ata do ta kuptonin se Islami te ben te till, Dini i Allahut Te Ala te ben te till dhe padyshim se do te shumzohej numri i besimtarve Musliman.

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga altruisti_ek84 Lexo Postimin
    SElam Alejkum,
    Tem interesante, do ta jap edhe une mendimin tim, nga prizmi im se si e shoh une ket problem, pra do ta them ne pika te shkruta ate qe kam verejt une per ket problem, mund ta kem dhe gabim prandaj me korigjoni nese e kam gabim.
    Sot ne boten Islame ka divergjenca te shumta, disa divergjenca nuk jan te rrezikshme sepse nuk te cojn ne percarje mes vlezrve Musliman, por ka edhe divergjenca, mospajtime qe sot Muslimanet i kan perqa shum.
    Perderisa ne jemi te perqar dhe kemi mospajtime me vete eshte veshtir shum te forcohemi dhe ta zhvillojm e ta perhapim Dinin e Allahut Te Ala. Kjo eshte nje nga shkaqet qe shkakton huti tek te tjeret qe te ndjejn nevoj per Islamin. Une mendoj qe njeriu ka nevoj per Islamin, prandaj dhe hyn ne Islam. Shum te konvertuar ne Islam kur jan pyetur se pse e kan pranuar Islamin pergjigja e tyre ka qen:
    Une nuk isha i qet dhe me mungonte nje gje shum e madhe edhe pse kisha para, fam etj, perseri nuk isha i qt dhe ndjeja qe me mungonte dicka. Me pas kan fillu te hulumtojn me thellsisht per ta gjet qetesin, lumturin shpirterore dhe shumca e tyre pas hulumtimet qe kan ber kan perfundu ne Islam. Por ajo qe me ka be pershtypje nga pergjigjet e tyre ka qen. Ata thonin qe po ta kerkoja Islamin tek Muslimanet sot nuk do te behesha kurr Musliman, pra me nje fjal thon qe fatmirsisht qe nuk i kemi vizitu Vendet Islame dhe Muslimanet para se te kovertoheshim se pastaj veshtir se do ta pranonim Islamin, pse ? sepse sjelljet e tyre nuk kan qe Islame, jeta e tyre nuk ka qen Islame ashtu si eshte ne Kur'an dhe ne Sunetin e Muhameddit A.S.
    Prandaj nga ky kontekst mund te konkludojm se pergjegjs per mos praktikimin e Islamit dhe mos perhapjen e te vertetes rruges se Allahut Xh.Sh. jemi ne muslimanet qe te gjith, sepse ne duhet te bejm davet me sjelljet tona, e sot kjo po na mungon shum. Sot shum qe futen ne Islam dhe fillojn e praktikojn te gjith davetin e tyre e bejn vetem me thirrje gojore, ndersa shum pak e bejn kete me sjelljet e tyre.
    Prandaj mendoj qe ne duhet ti japim shum rendesi davetit ne sjelljet tona, nese ne do sillemi mir si na ka porosit Kur'ani dhe Muhameddi A.S. jam i bindur se shum me pak do te kishim nevoj te benim thirrje gojore.
    Sepse pershtypja qe do tu linim te tjerve nga sjelljet tona shembullore do ti bente shum kurreshtar pabesimtaret ose laiket te mesojn me shum se pse ne jemi te till, andaj nga ky fakt ata do ta kuptonin se Islami te ben te till, Dini i Allahut Te Ala te ben te till dhe padyshim se do te shumzohej numri i besimtarve Musliman.

REFERI SAYS : Edhe un desha tė jap nji skjarim rreth kėsaj teme ashtu si e kan kuptuar diejtarėt e mėhershėm kėt fe.
    Islami (kur themi pėr islamin i cili ėshtė term ma i gjerė i cili nė veti pėrfshin edhe bazat edhe degėt e fesė)nuk praktikohet sepse nuk ka njohuri tė duhur pėr tė.Por edhe kjo nukmjafton.Nėse dikush ka njohuri por nuk ka bindje edhe kjo nuk vlen,pra njeriu duhet tė ketė njohuri bazike pėr islamin dhe pastaj lypet bindja,sinqeriteti,drejtėsia,pėrkapja e islamit,dashuri pėr te,tė pranosh islamin me zemėr dhe krejt kjo nuk vlen nėse nuk largohesh nga tagutėt (djajt dhe njerėzit shejtana) dhe domosdo duhet qė ata tagutė ti shpallish qafira.Kurse shumica e njerėzve kėto veti nuk i kan.Pra me fjalė tjera duhet tė mėson ato gjera qė e futin nė islam por nga ana tjetėr duhet tė mėson edhe ato gjera se ēka e nxjerr nga islami.Duhet ti ruhet harameve tė mėdha siē ėshtė shirku dhe kufri,tė dinė rėndėsin e teuhidit dhe dėmin e shirkut.
    Dikush e don islamin,por nuk i urren mushrikėt ose nuk i urren tagutėt,a ėshtė ky njeri musliman?
    Allahu nuk na obligon qė tė dimė ēdo gjė pėr islamin pėrveē asaj bazikes dhe tė domosdoshmes,tjetra ėshtė sevape,dhe shkallė tė larta nė xhennet.Nuk kėrkohet nga ne qė tė jemi tė gjith dijetarė por patjetėr e kemi qė tė njohim teuhidn,pra tė bėhemi alima nė teuhid,sepse ai i cili nuk e din teuhidin nuk e din edhe islamin se islami ėshtė teuhid (ta veēojsh Allahun nė adhurim).Kėrkush nė botė nuk i din tė gjith meslet e islamit,a ka bėrė ky njeri kufr?Jo.
    Pėr kėtė shkak islam ėshtė shprehja e shehadetit,namazi,zekati,agjėrimi,haxhi..etj.Nėse njeriu idin kėto dhe i bėnė ai quhet musliman.

ILMGAP SAYS : Si pash unė kėtu ju tė dy nė njė moment tė vogėl jeni nė kundėrshtim ndėrmjet vete .
    Sepse ALTRUISTI thotė se : Ne duhet sjellur mirė me pabesimtarėt .
    Ndėrsa REFERI thotė se : Ne nuk duhet sjellur mirė me pabesimtarėt . ( qė ėshtė e nėnvizuar me tė zezė LART ) .

Unė pėr vete mbroj mendimin e Altruisti-t . . . PSE ?

Sepse . . . mendoj duke treguar dashuri edhe me ata ne mė shumė do tėrheqim vėmendjen e pabesimtarėve , dashuria jonė vllazėrore do i tėrheq ata ( pabesimtarėt ) kėshtu mendoj me sjellje , durim , mirėsi dhe dashuri do thėrrasim shum e shum njerėz nė ISLAM sepse kjo duhet tė na bėj neve tė dalluar nga ata .

Me Rrespekt : ILMGAP

Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Per mendimin tim eshte sepse jan futur shum ide te ndryshme nga "dijetar" te ndrysheme qe flasin dhe urdherojne ne krye nveti , dhe jane duke i larguar besimtaret nga islami i vertet qe ka urdheru Allahu .
    Kur shoh edhe unė kėta dijetar duke shtuar apo munguar diqka nė fenė Islame mė tėrhekin shumė dhe poashtu mendoj i tėrhekin tė gjithė, poashtu kur shoh qė Islami kur pranohet, pranohet me Ekstermitet dhe kėshtu i bėn tė tjerėt tė i qėndrojnė larg, por me kalimin e kohės kur ai qė pranoi Islamin kthehet nė Stabilitetin Islam, atėherė dhe thėrret nė Islam, dhe tė gjithė e pranojnė, kjo ndodh sepse nė tė mė pas gjendet ana njerėzore.

Kur dėrgoj mendjen tė lundroj nė pika tė ndryshme, nė shumicėn e rasteve shkon tek 72 sektet qė janė krijuar nė Islam, dhe vetėm njė prej 72 Sekteve ėshtė shpėtuar ... e kush na qenka ky sekt ... ?! Ai qė pason Muhammedin S.A.V.S dhe qė Vepron paralel me Kur'anin.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Nuk kisha thene qe islami nuk praktikohet. Islami sot praktikohet ne nivel ne larte.
    Pyetja e sakte do te ishte " A praktikohet Islami ne menyre te drejte ose jo?!! " rreth kesaj pyetjeje mudn te debatojme, por sa i perket praktikimit, mendoj qe xhamijat tona qe mbushen cdo dite tregojne qarte qe feja islame praktikohet.

Personalisht, ajo qe mendoj une qe eshte gabim ne ditet e sotme lidhur me praktimin e fese islame jane gjykimet qe nje grup (sekt ) i ben nje grupi (sekti) tjeter.

Jam i bindur qe cdo musliman pamarre parasysh se kujt sekti i takon te gjitha ato qe i ben ose beson , i ben per HIR TE ALLAHUT , andaj mendoj qe vetem ALLAHU KA TE DREJTE TE GJYKOJ MENYREN E TYRE TE TE BESUARIT!!!.

Per vete , une jam musliman , dhe i takoj fese qe a.s. Muhamedi perhapi kur ishte gjalle, dmth fese ISLAME.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. A ėshtė pėrhapur islami me shpatė?
    Nga altruisti_ek84 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 63
    Postimi i Fundit: 30-04-2009, 09:17
  4. Kerkese muslimaneve
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 21-07-2006, 03:33
  5. Islami NdĖrmjet Lindjes E PerĖndimit
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 04:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •