Close
Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 39 prej 39
    i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar më parë nga lirikk Lexo Postimin
    ---------------------------------------------------
    kucovllehojevgjitogrekoshkinorusebullgarodeleriumt remensoviqe qfar pezhgvje shum e perzier sarhoshe
    perzierje
    Shqip eshte ajo fjala?!
    Feelings change - memories don't.

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga Lenc Bukuroshi Lexo Postimin
    Eshte mire qe kto tregime ti lexojne adoleshentet e sotem,qe te ngelen ne kontakt me disa vlera emocionale qe jane zhdukur ne menyre te parikthyeshme.Dashuria ose ndjenja e afeksionit ndaj vendeve,ndryshon nga ajo ndaj njerezve,dhe eshte dicka qe e ben njeriun me te plote.

I nderuar Lenc!
    Duke patur parasysh edhe sugjerimin Tuaj, por edhe te disa miqeve re tjere, disa pjese te krijimtarise time per femije dhe adoleshente, mund te gjenden tek n/forumi "Vogelushet". Pavaresisht, nga emri i ketij n/forumi, perkushtimi im eshte t'i paraqes me nivel te larte artistik dhe mbi te gjitha, me mesazhe te qarta edukative. Dhe jo vetm per te vegjelit...!
    Edhe kete tregim: "Sa keq që nuk ishte njeri", do ta gjeni edhe atje.

Te falenderoj per vemendjen qe me ke treguar!

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Question

Citim Postuar më parë nga lirikk Lexo Postimin
    ---------------------------------------------------
    fillove ti- angji tarapangji mangji kam degjuar se je e zezë e shemtuar nuk shifesh me sy po ti nga e ke origjinen nuk te vjen turp per origjinen ty
    kucovllehojevgjitogrekoshkinorusebullgarodeleriumt remensoviqe
    qfar pezhgvje shum e perzier sarhoshe
    perzierje
    lirik pse e shan kete shoqen, ti a lexon shqip apo jo!?

Ajo po thote, "Te mohosh origjinen do te thote te mos duash veten".

C'fare ka aty qe ajo po thote gabim, nuk u kuptoj disa nga ju vertet!
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Ju pershendes serish te gjitheve Ju qe keni bere komente!

Hapa kete teme, me kete pyetje te sinqerte, sepse lidhur me dilemen "A duhet te me vije turp, per origjinen time", eshte e padiskutueshme krenaria e te qenurit shqiptar, apo e origjina e fisit tim me histori e pasuri ne Turqi, Selanik e Kostur. Dilema, ka te beje me historine time personale, me mundimet e stermundimshme per t'u arsimuar dhe pasuruar me ndershmeri. Rrefehem para miqeve te mi dhe, sidomos per brezin e ri, per t'u thene se njeriu, jeta, apo fisi, ne nje cope rruge a kthese te saj mund te pesoje edhe aksident, por e rendesishme eshte te ringrihesh perseri.

Dilema, apo retorika brenda meje me lindi nje dite, para pak vitesh kur nje miku im i mire (Dhe mik i mire, mund te jete, edhe ai qe mendon ndryshe), me tha, kur ne nje kolone ne mes te supermarketit, kisha vendosur nje foton time te moshes 8-9 vjeç:

- Ky eshte turpi yt! Vetem, kete, nuk duhet ta dine njerezit! Prandaj, nuk ben dot perpjete ti, sepse u tregon te tjereve "leckamanin". Paragjykohesh keshtu, miku im!
    Dhe vazhdonim të shikonim ate foto, ku une i mbeshtjelle tere rrecka qendroja me krahe te shtrire poshte, ne qendrimin "gatitu". Kokeqethur, bile edhe me shtremba e gunga, nga plisat e arave, ku rrija e mekesha ne kopanec, ngaqe nenes i duhej te punonte per ca pike e dite pune. Me opinga, te hapura goje, ku dalloheshin gishtat e medhenj te kembeve...
    - Ja, e ke shkruar dhe ketu ne fund: "Nuk me vjen turp nga feminija ime!" Ky eshte turpi yt! Shejtani fle dhe ti e zgjon...

Per te mos e zgjatur, ju pershendes perzemersisht, per ndjeshmerine qe tregoni!

i/e regjistruar Maska e pranvera bica
    Anëtarësuar
    23-03-2009
    Vendndodhja
    Atje ku ka serenata.
    Postime
    5,874
    Postimet në Bllog
    1
    i nderuar Astrit sa kujti na zgjon me keto shkrime e tregime.Asnjehere nuk duhet mohuar origjina,fshati ose qyteti ku belbezon per here te pare fjalet me te embla- NENE- BABA etj.Elbasani na shkolloi dhe i jemi mirenjohes.edhe njehere urime M I L V A

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,588
    Postimet në Bllog
    1
    Domethenes tregimi i shkurter. Njeriu eshte i lidhur me boten perreth dhe asgje prej saj nuk mund te mohohet. As origjina, as familja dhe asgje tjeter me te cilat lidhet identiteti i njeriut. Njeriu duhet te jete i ndershem me veten e tij dhe te tjeret e te paraqitet ai qe eshte ne te vertete, ku origjina luan nje rol te rendesishem, mendoj.
    Nuk ka pse te shprehemi me krenari per origjinen tone (qe ne te njejten kohe eshte perbuzje ndaj asaj te tjetrit). Mjafton te mos e mohojme dhe te jemi te kenaqur me kete origjine. Dhe jo vetem koha e jetuar, por duhet te respektohet origjina e familjes.
    Une, p.sh, vertet qe kam lindur ne Tirane e kam jetuar e jetoj ketu, por origjina e familjes se babait eshte nga Dropulli i Siperm, origjine e cila eshte edhe nje vlere me shume per mua si person, megjithese nuk kam shkelur ndonjehere ne fshatin e origjines.
    Dhe jo vetem identiteti, por as profesionet e te pareve nuk duhen fshehur. Mund te kete qene gjyshi bujk, blegtor, kepuceberes, a fshires rrugesh, per kete kurrkush nuk duhet te kete turp (mendimi im). Une te pakten, kam arritur te mesoj, qe stergjyshi dhe tre breza para tij kene qene prifterinj te fshatit te origjines dhe kjo eshte gjithashtu edhe nje vlere per mua si person.
    Mund te flisja edhe per origjinen e nenes, por nuk ka shume rendesi, ndoshta ndonjehere tjeter. Keto i thashe vetem per faktin se nuk duhet te kemi turp per gjera per te cilat nuk ka pse te kihet turp.
    Ne fakt une e kam per nder dhe kurre nuk e kam fshehur identitetin tim (aq me ben se c`mund te thone e te mendojne te tjeret).
    Pershendetje z. Astrit! Ne kete rast me duket se jemi ne te njejtin mendim.
    Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 30-04-2009 më 06:20

Voleur du coeur.. Maska e Roi
    Anëtarësuar
    10-06-2004
    Vendndodhja
    Ne vendin tim....
    Postime
    2,303
    Zotri i nderuar,
    Mua personalisht asnjeher nuk me ka ardhur turp te tregoj realitetin tim dmth kush jam dhe kush isha dhe kush do te jem, Knaqsija me e madhe eshte kur nje njeri Shqipetar ne kete rast me vepra te mira te mbuloj ndonje vent te vogel, Une jam shume i sigurt se asnjeher nuk duhet te i vjen keq dikujt ta tregoj ate qe eshte siq e ceku edhe Pranvera me lart:Asnjehere nuk duhet mohuar origjina,fshati ose qyteti ku belbezon per here te pare fjalet me te embla-
    Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...

i ç'regjistruar...
    Anëtarësuar
    07-04-2006
    Postime
    736
    Citim Postuar më parë nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    - Ky eshte turpi yt! Vetem, kete, nuk duhet ta dine njerezit!
    Njerëzit???
    Cilët njerëz?
    - Ata që e shëruan mamin, apo ata njerëzit si Elbasani që nuk ishin njeri?
    "Njerëzit" e mikut tënd kanë histori personale apo i solli lejleku ashtu injorantë ata?
    Kush i lexon shkrimet e dikujt?
    Kush e bën të shkojë përpara dikend?
    Njerëzit apo "njerëzit"?

E them kështu edhepse mendimi im personal për këtë pyetjen tuaj është komplet i kundërt me bindjet e mia prej njeriu për këtë çështje, - prandaj edhe e mar me mend pse Ismail Kadare zgjodhi mu Parisin për të jetuar.

përshëndetje - tregimi juaj ishte shumë emocional.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Tevelizori : 30-04-2009 më 08:21

Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Citim Postuar më parë nga Roi Lexo Postimin
    Zotri i nderuar,
    Mua personalisht asnjeher nuk me ka ardhur turp te tregoj realitetin tim dmth kush jam dhe kush isha dhe kush do te jem, Knaqsija me e madhe eshte kur nje njeri Shqipetar ne kete rast me vepra te mira te mbuloj ndonje vent te vogel, Une jam shume i sigurt se asnjeher nuk duhet te i vjen keq dikujt ta tregoj ate qe eshte siq e ceku edhe Pranvera me lart:Asnjehere nuk duhet mohuar origjina,fshati ose qyteti ku belbezon per here te pare fjalet me te embla-

Roi!

Per ketu ku jemi, faleminderit.
    Per pergjigjen tuaj te sakte tek pyetja "Perse klientet me kerkojne tv me fshirese", ju takon nje kafe "e madhe".

Perzemersisht! www.astritkosturi.com

Faqja 4 prej 4 FillimFillim ... 234

Tema të Ngjashme

1. Parailiret - Iliret - Arberit _M.Korkuti
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 02-10-2006, 20:53
  2. Hulumtime mbi origjinen pellazgjike të popullit shqiptar
    Nga ALBA në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-09-2006, 09:48
  3. Nga e ka origjinen dhenia e dores ne takim?
    Nga BvizioN në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 25-10-2005, 20:37
  4. Aleksander Moisiu
    Nga dodoni në forumin Elita kombëtare
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-05-2005, 13:58
  5. Teori e re për origjinën e jetës në Tokë
    Nga ALBA në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 16
    Postimi i Fundit: 28-07-2003, 14:31

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •