Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 2
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    04-04-2009
    Postime
    615

Përse E Pranova Fenë Islame?

--------------------------------------------------------------------------------

Mexhid YVEJSI, Gjakovë

PËRSE E PRANOVA FENË ISLAME?

UMAR MITA, ekonomist
    (Japoni)

Gjatë tre vjetëve të fundit, me Mëshirën e All-llahut, jam duke kaluar një jetë të lumtur muslimane. Rruga e drejtë e jetës, siç na mëson Feja Islame, më është treguar nga vëllezërit misionarë pakistanezë, të cilët e vizituan atdheun tim (Japoninë), e ndaj të cilëve jam shumë mirënjohës.
    Shumica e popullit tonë janë budistë, por ata janë budistë vetëm me emër. Ata nuk e zbatojnë Budizmin e as që kanë njohuri fetare. Arsyeja kryesore për këtë gjendje apatike është fakti se Budizmi paraqet një filozofi të ndërlikuar dhe nuk ofron diçka praktike. Për njeriun e thjeshtë, i cili është i ngarkuar me problemet e jetës, ështe i paarritshëm, i pakuptueshëm dhe i pazbatueshëm. E kjo nuk ndodh me Fenë Islame.
    Mësimet e Fesë Islame janë të thjeshta, përparimtare dhe shumë praktike. Ato na drejtojnë në të gjitha fushat e jetës, e formulojnë mendimin e njeriut dhe kur të menduarit është i kthjellët, veprimet e pastra ndiqen vetvetiu. Mësimet islame janë aq të thjeshta, të lehta dhe aq praktike, saqë çdo njeri mund t’i kuptojë e t’i zbatojë në jetë. Ato nuk janë monopol i priftërinjve, siç ndodh në religjionet e tjera. Feja Islame në Japoni ka një ardhmëri që premton. Japonezët po bëhen përditë e më tepër materialistë dhe më të dëshpëruar. Atyre duhet t’u tregohet se paqja e vërtetë është në Fenë Islame, që është një kod i përsosur për jetë dhe udhërrëfyese e të gjitha fushave të jetës.
    Nëse Islami do të ketë sukses në Japoni, për të cilin jam fare i sigurt se një ditë do të ketë, të gjithë ata që e duan Fenë Islame do të duhet të mendojnë për këtë çështje dhe të përpiqen e të bashkëveprojnë për këtë qëllim.
    Jeta praktike e muslimanëve të këtillë, që janë besimtarë të vërtetë, mund të jetë shembull për të tjerët. Ata duhet ta vizitojnë Japoninë dhe ta mësojnë e udhëzojnë popullin në Fenë Islame. Populli ynë është i etshëm për paqe, për të vërtetën, për sinqeritetin dhe për çdo të mirë në jetë, andaj unë kam besim e shpresë se Islami mund ta shuajë etjen e pjesëtarëve të tij.
    Islam do të thotë Paqe dhe s’ka popull në botë që e dëshiron paqen më shumë se japonezët. Paqja e vërtetë mund të vendoset vetëm duke e pranuar Fenë e Paqes (Islamin). Paqe me vetveten, paqe me njerëzit dhe paqe me Zotin. Vëllazërimi në Fenë Islame është një parim i veçantë dhe në të qëndron shpëtimi i njerëzimit.
    Me mëshirën e All-llahut, pastaj me ndihmën e vëllezërve misionarë pakistanezë, e pranova Fenë Islame dhe në këto tri vitet e fundit jam duke jetuar një jetë të lumtur muslimane.

Shënim:

Kjo dëshmi është pjesë nga libri:

PËRSE E PRANUAM FENË ISLAME?

Përktheu nga anglishtja: Mexhid Yvejsi,
    Prishtinë, 2004

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    o mexhit si nga emri dhe mbiemri islam dukesh.

urime per shqipen.shume paster.

Tema të Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesër
    Nga llokumi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Intervistë me Myftiun e Kosovës, Mr. Naim Tërnava
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-01-2009, 19:13
  3. Personalitete te medha te kombit shqiptar
    Nga DEN_Bossi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 40
    Postimi i Fundit: 03-09-2006, 17:23
  4. Islamizimi I Popullit Shqiptar
    Nga altin55 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-04-2004, 04:51
  5. Gjenocidi kundër shqiptarëve
    Nga Fjala e drejte në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 16-03-2004, 07:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •