kur po i merrni pagen mesatare, duhet te jete parasysh qe me 1 vend ku paga mesatare eshte 130 sigurisht qe punojne 3 - 4 antare te familjes edhe krijohen te hyra 500.
Nuk duhet evituar personat qe nuk kan kushte elementare per jetese e lere me per rrymen, mirepo, qysh ka mundesi qe 900.000 numra jane aktiv n'VALA, e nuk ka mundesi qe rryma te paguhet :S:S ??
Pjesa tjeter qe ishte me Udhezimin e Qeversie qe per te regjistruar automjetin duhet te jete e paguar fatura e rrymes, filloj te demtohet departamentin per regjistrimin e automjetit, madje 1 person per 20 - 50 euro i regjistrone nga 50 automjete, sepse ishte pagues i rrymes me rregull, edhe nuk kishte probleme me i regjistru autmjetet. Ndersa disa persona nuk i regjistronin automjetet e tyre, sepse nuk i plotesonin kushtet.
Qellimi i ketij sondazhi nuk ka per qellim qe te mbroje apo sulmoje mospaguesit, apo te perfaqesohet autoriteti i KEK-ut, apo Qeverise. Qellimi eshte qe te gjendet arsyja, dhe te vijme deri te zgjidhja.
Une sapo bera 1 hulumtim ku KEK-u ka leshuar urdherese per shkyqjen e disa bizneseve te Kosoves ne zonen e Pejes, te cilat kan borgji mbi 15.000 euro secila. Ato kan zhvilluar biznesin e tyne, mirepo nuk kan kryer obligimet ndaj Korporates. (Ref: 02/04/2008PR/ST8970, 2 Prill, 2008)
Gjithashtu, une jam duke bere kete hulumti per punim shkollor, keshtu qe argumentet qe i paraqitnu ju ketu, une do ti hulumtoj edhe me tutje per ti proceduar ne punimin hulumtus t'timin.
Krijoni Kontakt