Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 54 prej 54
    i/e regjistruar Maska e Periodi
    Anëtarësuar
    03-02-2006
    Postime
    253
    Citim Postuar më parë nga ilia spiro Lexo Postimin
    Po c`te keqe ka te ndertohet Kisha Orthodhokse mbi vendin ku dikur ka qene shtepia e Nene Terezes. Te dyja keto jane te lidhura e perfaqesojne te njejten gje. Besoj edhe Nena Tereze po te ishte gjalle do te ishte dakord me ndertimin e kesaj Kishe.
    Kishat ndertohen ne qender ne te gjitha vendet e botes dhe jo ne periferi.

Pershendetje!
    Ilia spiro, si duket t'u ka erresuar gjykimi nga fanatizmi fetar dhe gjerat po i flet me paragjykime, kuturu.
    Me sa munda te kuptoj nga afishimet e tua ti na dhe me kuptu se ne Shqiptaret e Maqedonise jemi kunder ndertimit te kishes per arsye se pjesa me e madhe i takon besimit musliman. Kaq .. dhe ketu mbaroi konkludimi yt.

Ne asnje menyre dhe asnjeher Shqiptaret e Maqedonise nuk jan kunder ndertimit te kishes qofte ortodokse , katolike apo ndonje kult tjeter religjioz.
    Rreth e perqark qendres se Shkupit nese nuk gaboj ka 3 kisha ortodokse * kuptone aty ku graviton qendra , dhe jo qyteti), ..mirpo ndertimi i kishes me mjete buxhetore mu tek shetitorja, perskaj Vardarit ne qender te qendres dhe uzurpimi i shtepise se Nene Terezes ka prapavije te zymte te cilen alibaba ta shpjegoi ne pika te shkurta..
    Prandaj ne asnje menyre nuk jemi te pajtimit te ndertohet kisha ortodokse ne qender te Shkupit ...dhe jo per ndonje arse tjeter cfar ti ndoshta mendon.

Pershendetje

Orthodhoks Maska e ilia spiro
    Anëtarësuar
    02-02-2009
    Postime
    3,592
    Postimet në Bllog
    1
    Me vjen keq, nuk kam asnje qellim te nderhyj ne te drejtat tuaja, pasi vendosni ju, une thjesht jap mendim, pa asnje lloj fanatizmi fetar.
    Po vazhdoj diskutimin thjesht per te dhene ndihmese ne ruajtjen e paqes, e po te doni me kundershtoni.
    Nuk mund te jem dakord me ju, fatkeqesisht:

Sepse Nanë Tereza asht katolike, dhe Kisha që po ndërtohet është Ortodokse, dhe kjo është asimilim fetar i dhunshëm.
    Nuk qendron ne asnje menyre ky argument. Si mund te shkaktoje asimilim nje Kishe Orthodhokse. Nuk eshte ne traditen e saj. Me duket argument qesharak.

Sepse aty ku ka një kishë serbe, Serbët e pretendojnë si tokë të veten, kemi mjaft përvojë me këtë poshtërsi të tyre. Na masakruan mbi një milionë shqiptarë vetëm gjatë dy shekujve të fundit, në emër të këtyre kishave.
    Nuk e di c`ndodh me Serbet, une di qe Kisha eshte maqedonase. Te jesh i sigurt se Kisha Orthodhokse gjithmone ka ndihmuar paqen dhe jo luften. Kjo eshte shume arkaike (me fal keshtu me duket)

Sepse Shkupi asht tokë shqiptare, dhe nëse duan të ndërtojnë kishë le ta ndërtojnë aty ku iu nevojitet, ku ka serbë ose bullgarë, e jo aty ku ka shqiptarë.
    Ky me duket budallallek me e pakta arkaike. Iliria ka qene deri ne Kroaci. Pse lejoni edhe atje Kisha. Flasim per sot.

Sepse aty ku është shtëpia e Nanë Terezës, dmth se kjo është tokë shqiptare denbabaden. Kolonizimi i qytetit me sllavë gjatë kohës së komunizmit, nuk u jep atyre të drejtë të ndërtojnë objekte publike të kultit. Mund të ndërtojnë ndonjë "guvë me kryq sipri" pranë lagjeve të veta, mundësisht e vogël, sikurse turqit që bëjnë xhami nëpër getot e tyre në Deutchland, por jo të bëjnë kishë të madhe që përfaqëson qytetin, ngase në fakt nuk e përfaqëson qytetin.

Qyteti që ka më së shumti shqiptar është Shkupi.
    Vazhdon budallalleku. Flasim per sot. Historine t`jua leme historianeve. Ne vendin e tyre gjithkush mund te ndertoje objekte kulti dhe nuk mund te ndalohen.

Kam frike se i keni hyre nje pune kot se koti. Askush nuk e ka mohuar Nene Terezen. Mendimet tuaja per protesta me duken te paaresyeshme dhe ju siguroj qe do te tingellojne shume keq ne komunitetin nderkombetar.
    Nese flas, flas per te miren tuaj, te me kuptoni! Po te doni terhiqem!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    02-03-2008
    Postime
    108
    mos u bene qesharak ilia spiro, un nje keshill ta kisha sugjerue ty edhe iq me shum sdo kishe shkrue ,kshyr ty andej nga i nderuar dhe mos lejo qe motrat tona te martohen em shkije ,shum tragjike se ,bi 300 martesa em shkije jane bere vetem en tetove i nderuar nga andej tash edhe em, tragjike mbi 150 martesa me shkije te serbis edhe hije i kish nje televizioni kombetar se gjoja mir po bajna s epo martohen em sllav,eh ty i nderuar perdor autoritetin tende te ajo kisha yte e mos lejo shqipja te martohet me serbe e maqedone.......

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Në fakt je duke folur palidhje. E ma krejt palidhje. Ke shku i ke marrë pikat e mia një nga një, i ke "kundërshtuar" madje "me fakte".

Ti mu s'ke ça më tregon këso marrëzira si psh. "Mos u frigo se kjo nuk është bollë, është kobër"

Ja kjo këtu:

Nuk e di c`ndodh me Serbet, une di qe Kisha eshte maqedonase.
    Si mund te shkaktoje asimilim nje Kishe Orthodhokse.
    Asimilim i trollit pra. Në qendër të Shkupit s'ka çfarë të kërkojë një kishë sllave që të përfaqësojë qytetin. Qyteti duhet të duket e të përfaqësohet ashtu siç është, ka shqiptarë ka dhe sllavë. Dhe jo të sllavizohet arkitektura e një qyteti shqiptar.

Ky me duket budallallek me e pakta arkaike. Iliria ka qene deri ne Kroaci. Pse lejoni edhe atje Kisha. Flasim per sot.
    Flasim për sot, apo të ka qorru sytë, errësira e manastireve??? Mua më duket budallallëk, që kundërshton sa për të kundërshtuar.
    Shkupi është qyteti me numrin më të madh të shqiptarëve, dhe den baba den qytet shqiptar.

Vazhdon budallalleku. Flasim per sot. Historine t`jua leme historianeve. Ne vendin e tyre gjithkush mund te ndertoje objekte kulti dhe nuk mund te ndalohen.
    Vazhdon shizofrenia ortodokse, qi iri mu ka bae.
    A e din ti ça jon izbeglicat o Janullo? Ata janë izbeglica, refugjatë, ardhacakë, nomadë, pushtuesë, kolonizuesë, klandestinë, e thuaju si të duash. Shkupi është qytet shqiptar.

Ne nuk hamë bar sikur xhaxhi yt Enveri. Ne hamë bukë, jemi njerëz, kami aq tru sa të bëjë të pavlefshme tendencat tua infantile mediokre.

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Çështja e varrezave greke në Shqipëri
    Nga Hyllien në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 296
    Postimi i Fundit: 28-06-2011, 10:08
  2. Migjeni
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 29-11-2008, 05:03
  3. Komploti boteror
    Nga ORIONI në forumin Historia botërore
    Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 31-10-2005, 12:59
  4. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •