Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 57
    me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    E pyeta nje here Alibaben, por nuk me dha pergjigje. Alibaba, je shprehur se Kishes iu dha pushtet politik ne shekullin 6. Per cfare e ke fjalen historikisht? Apo thjeshte ia ke futur nje date ashtu kot?!
    Unė nuk lė pyetje pa pėrgjigje, veē nėse harroj.

Ėshtė fjala pėr Justinianin qė i dha pushtet kishės.

Ecclesia oboediens u shėndrrua nė ecclesia regans saktėsisht nė vitin 553 nė Koncilin e Konstandinopojės.

Mė kėtė rast Justiniani nė Kodin e tij u shpall i vetmi dhe mė i larti pėrfaqėsues i Perėndisė nė Tokė.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mua me habit, dhe kjo nuk ngjet vetem me Alibaben dhe Kavirin, se verehet shpesh qe shume laicista, iluminista qe jane kunder koncepteve abrahimike per Perendine kur shprehin dufin e tyre, megjithese vijne nga nje background mysliman, i shfryhen Zotit te te Krishtereve, Krishterimit, jo Islamizmit apo Allahut!!!
    Unė kundėrshtoj ata qė mė shesin dushk pėr gogla.

Dhe nėse shumica e tregtarėve tė dushkut janė krishterė, nuk ėshtė faji im qė kundėrshtoj tė krishterėt mė tepėr se kėta tjerėt, por ėshtė faji i pėrbėrjes organike tė tregtarėve tė dushkut.

Megjithatė, pėr mua janė njėsoj, si Islami si Krishterimi. Kam qenė vetė katolik, apo mė mirė tė them kam provuar tė jem, dhe me kalimin e kohės kam vėrejtur gjėra qė nuk na pėrkasin ne shqiptarėve e qė pėrbėjnė 99% tė krishterimit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-09-2008
    Postime
    5
    alibaba faktete e tua qenkan teresishte te rrejshme, lxova mjafte postime tuaja, ato ne vete ngerthejne krejtesishte dhe qartesishte vetem nje prapavij, ndikimin por islamik, por te kamufluar.
    Nese mundohesh keshtu te fshehesh duhesh te kesh shume me shume vigjilence, sepse duhet ta dish se ka edhe Shqipetare qe mund te te kuptojne se cka je ne realitet.
    Simbolin qe ke vendos te tregon perkrahjen e terrorizmit, kjo eshte pastaj shenja e dyte qe me se shumti te demaskon.
    Ti nuk e besoj qe ke qene as edhe njehere ne jeten tende katolik, por eshte e drejte e jotja te genjesh.
    Nese ke mundesi ta tregosh kete 99%, por thuaje me argumente, jo me ja fut se koti.
    Sepse ti ne kete rast je duke e mohu edhe Gjergj Kastriotin dhe Nenen Tereze, je duke e mohu edhe Gjakun e Deshmoreve.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ilia Spiro

mesa duket nuk ke kuptuar ato qe kam thene dhe cudia eshte se nuk ke kuptuar asgje. Te keshilloj me mire te kuptosh ato qe kam shkruar se sa te perqendrohesh ne gjera qe nuk kam shkruar. Askund nuk kam shkruar se ne ortodoksi e verteta nuk eshte e plote dhe se ka nevoje qe te bashkohet me ndonje te vertete te ndonje grupimi tjeter kristian ne menyre qe ta zoteroje te plote te verteten.

Kur une flas per relativizem, e kam fjalen kryesisht per formen e jashteme te organizimit kishtar, jetes liturgjike, traditave.

Ne doktrine, e kam fjalen per reativizmin qe do te thote qe nderkohe qe ajo qe une si ortodoks besoj, te formuluar brenda tradites lindore greke te krishtere, nuk do te thote qe ajo qe beson nje katolik, te formuluar sipas koncepteve latine perendimore, nuk eshte e vertete meqe nuk perpuhet fjale per fjale me menyren time te te besuarit, megjithese ne thelb jane e njejta gje.

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Alibaba

eshte e vertete qe, qe nga shek.4, kisha njohur nje proces ne rritje e siper te konsolidimit. Ne shek.6, asaj nu iu dha asnje pushtet politik, por u njoh perfundimisht si feja e vetme e perandorise, nderkohe qe paganizmi ishte pikerisht ne fundin e ekzistences se vete. Ajo qe e karakterizon marredhenien e kishes me shtetin ne kete kohe, nuk eshte, ajo qe thua ti, kisha ne bindje qe behet kisha mbreteruese, por SIMFONIA mes pushtetit te perandorit si qeveritar i kesaj bote dhe kishes qe qeveris gjerat qe kane te bejne me shpirtin. Pra eshte e kunderta, qe kemi nje dallim te qarte te te ndarit te kishes nga pushteti politik!!!!

Sa per te qenit tend katolik qe s'tu pershtat, kam pershtypjen se do duhej te ishte e kunderta.
    Une e kam thene dhe e them serish, te pakten ashtu sic e kuptoj une, qe Feja e shqiptarit eshte Katolicizmi. Vetem me katolicizmin shqiptaria nuk bie ne asnje moment ne konflikt bindje fetare versus identitet etnik. Besimet e tjera bien ne konflikt te vazhdueshem.
    Kjo nuk do te thote nga ana tjeter qe besimet e tjera fetare nuk mund te shnderrohen ne dobiprurese ne kete drejtim.

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    alibaba faktete e tua qenkan teresishte te rrejshme, lxova mjafte postime tuaja, ato ne vete ngerthejne krejtesishte dhe qartesishte vetem nje prapavij, ndikimin por islamik, por te kamufluar.
    Nese mundohesh keshtu te fshehesh duhesh te kesh shume me shume vigjilence, sepse duhet ta dish se ka edhe Shqipetare qe mund te te kuptojne se cka je ne realitet.
    Simbolin qe ke vendos te tregon perkrahjen e terrorizmit, kjo eshte pastaj shenja e dyte qe me se shumti te demaskon.
    Ti nuk e besoj qe ke qene as edhe njehere ne jeten tende katolik, por eshte e drejte e jotja te genjesh.
    Nese ke mundesi ta tregosh kete 99%, por thuaje me argumente, jo me ja fut se koti.
    Sepse ti ne kete rast je duke e mohu edhe Gjergj Kastriotin dhe Nenen Tereze, je duke e mohu edhe Gjakun e Deshmoreve.
    Lladub, Kush mė je ti qė tė flasėsh marrėzira nė emėr tė Gjergj Kastriotit, nė emėr tė Nėnė Terezės, e nė emėr tė dėshmorėve, more pis.

Si nuk i latė rehat tė pushojnė nė paqė e lavdi, por e pėrzieni emrin e tyre me paturpėsitė e juaja. Ani qysh pikni si parashuta.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Exclamation

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Sidoqoftė, nuk janė praktikat pagane ato qė torturuan njerėzimin pėr 20 shekuj. Por ėshtė thelbi i krishterimit ai qė torturoi njerėzimin.
    Ku eshte thelbi i krishterimit, ne praktika te disa feve qe kane bere plagjiature nga paganet, apo ne Dhiaten e Re. Ku eshte? Ateizmi i mire, Islami i mire, Muhamedi i mire (edhe pse pedofil), mesimet e Darvinit te mira (ku bretkocat behen njerez dhe njerezit elefante), Hitleri i mire se ka pastruar racen, Hinduizmi i mire, Krishterimi i keq, Jezusi i keq dhe mit, Pali i keq, kriminel, Satani i mire dhe Perendia i Bibles i keq, ka nxit vrasje sepse ka thene se ka ardh me pru shpaten, dhe cka eshte me e keqja nuk ka ekzistuar ndonjhere!!! Bardh e zi, plus injorance.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga Seminarist Lexo Postimin
    Peniel, kam pershtypjen se jo vetem qe po shpif ne lidhje me ato qe thua per mua, por po e ben kete edhe me qellim madje. Kjo eshte pjese e falsitetit tend shpirteror dhe kjo nuk me habit!
    Une sipas teje jam vite drite larg Zotit, ndersa per vete ti thua se ti je ai qe je nen Hirin e Tij, qe ben vullnetin e Tij.
    Sa eshte shansi qe ti te jesh nje i vete-mashtruar, mbi te gjitha ne lidhje me veten tende?!

Atehere, nqs njohuria jote historike nuk perben as prioritet e as ka thellesine e duhur per te folur me fakte, pse merr pjese ne nje teme te tille? Per tu gricur?Ish sekretari juaj i VUSH-it, me deklaraten e tij se djalli dhe e keqa duhet te ekzistoje, pederisa ekziston Zoti edhe e mira, pra njera sjell ne ekzistence edhe tjetren, eshte nje MESIM i paster ANTI-Kristian, qe mund ti falet atij pastori edhe ish sekretari te VUSH-it vetem nqs do marrim parasysh CEKTESINE (ore ore lule bore) e ungjilloreve qe shpesh nuk dine as se per cfare flasin.

Nuk ka grupim te krishtere ne bote qe te mund ta toleroje, po ta mare seriozisht, nje mesim te tille, i cili eshte nje mesim i njohur heretik dualist, i ardhur nga Persia zoroastriane nepermjet manikeizmit edhe gnosticizmit.

Ti personalisht, mos valle po na thua se pajtohesh me ate mesim?

Se dyti, nuk me intereson se cfare thone ata njerezit rreth e qark teje, perderisa ata, derisa rrine me ty e ti me ata, per mua, mendoj, se kane te njejtin nivel reflektimi dhe perderisa ti deri me tani asnjehere nuk ke folur seriozisht ne kete forum, gje qe dmth tu referohesh nje fakti konkret ne kohe. Aq me teper qe evnagjelistet e Greqise dihet qe vijne nga prapavija te shumta problematike. Flas per nje pjese te konsiderueshme te tyre.
    Megjithate ti je i mirepritur te na rrefesh ca nga tmerret qe i paska bere kisha ortodokse greke ketyre grekeve evangjeliste.
    Ani cka ka qit ne drite dicka ortodoksia pra? Sa masakra ka kryer serbia ne Kosove me bekimin e popave te tyre dhe kryq ne duar, a ka dal ndonjehere kisha ortodokse per t'i denuar ato (nuk po i pegjithesoj me ortodokse shqiptare). Jo. Une nuk jam protestant se ne krishterim nuk ka nevoje per reforme, por per RIKTHIM ne besimin baze, Dhiaten e RE larg nga paganizmi dhe ikonat, por ungjilloret jane shume me afer Bibles, se paku nuk i luten ikonave dhe njerezve, apo t'u luten prifterinjeve qe tu falen mekatet, dhe mua nuk me takon te gjykoj njerez se a jane gabim apo jo. Nje fjale e nje pastori nuk e perben krishterimin, por ai me ate fjale nese e thote behet krishter i rreme, ose qe flet nga injoranca. Tung

Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Ku eshte thelbi i krishterimit, ne praktika te disa feve qe kane bere plagjiature nga paganet, apo ne Dhiaten e Re.
    E pata fjalėn pėr kėtė farė falsitetin logjik, me anė tė cilit mundohen qė faji tė hiqet nga kisha e t'u hidhet paganėve.

Siē dihet gjatė 10 shekujve tė parė pas Dajės Krisht, ėshtė zhvilluar luftė e vazhdueshme kundėr paganizmit, ndėrkohė qė nė tė njėjtėn kohė janė bėrė krime ēnjerėzore nga kisha pikėrisht nė kėtė kohė dhe pikėrisht kundėr paganėve.

Nėse Mjekėsia arrit tė zhvillohej si shkencė e tė studiohej nė kohėn e helenėve paganė, nė mesjetė njerėzit nuk e dinin se sėmundjet pėrhapeshin nga duart e palara. Ndėrsa shqiptarėt qė kishin ruajtur traditat pagane e kishin zakon kombėtar qė tė lanin duart para e pas buke.

Kisha ka qenė dhe mbetet njė pikė e zezė nė historinė e njerėzimit.

Mirė thotė Hitleri:

Nėse ka diēka qė na shtyn tė admirojmė kohėn antike, padyshim kjo ėshtė mungesa e dy kėrbaēėve: Sifilisit dhe Kishės.

Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Wink

Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    E pata fjalėn pėr kėtė farė falsitetin logjik, me anė tė cilit mundohen qė faji tė hiqet nga kisha e t'u hidhet paganėve.

Siē dihet gjatė 10 shekujve tė parė pas Dajės Krisht, ėshtė zhvilluar luftė e vazhdueshme kundėr paganizmit, ndėrkohė qė nė tė njėjtėn kohė janė bėrė krime ēnjerėzore nga kisha pikėrisht nė kėtė kohė dhe pikėrisht kundėr paganėve.
    Ty alibaba ja ka me u mundu me te bind se ato skane pasur te bejne asgje me krishterimin e vertete, ja skam me u mundu hiq. Fatkeqesisht paske ra ne kurth te disa ateisteve dhe islamisteve qe per gjithcka fajesojne te krishteret dhe besimin krishter. O shoki ti nuk e kupton se vurja e nje kryqi ne qafe nuk te ben krishter. Po ta marr nje shembull shume bindes. Para cdo masakre p.sh. qe eshte kryer ne Bosnje apo Kosove ushtaret serbe jane 'bekuar' nga lideret fetare te tyre ne emerin e Krishtit. Por kjo ska te beje asgje me krishterimin, dhe kurre as shqiptaret e as boshnjaket nuk e kane fajesuar krishterimin per ato krime, se e dijne se krishterimi eshte besim paqesor. Qitash ju po dilni krye n'veti!!!Nuk kane qene ato kisha, por organizata fetare qe nuk kane patur asgje me besimin krishter.

Krishteret duhet ta luftojne paganizmin, se paganizmi nuk eshte vetem rituale, por cdo kenaqesi e kesaj bote, p.sh. une luftoj paganizmin ne secilen fe, por nuk do te thote se duhet te luftoj njerezit dhe te urrej njerezit. Larg qofte

Pershendetje dhe respekt e te gjithat te mira

A po bindesh qitash?

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Dialogu i Muslimanit me Krishterin
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 147
    Postimi i Fundit: 07-05-2013, 10:59
  2. HISTORIA E QYTETEVE SHQIPTARE (edmondfieri)
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 14:28
  3. Epir + Dardani + Iliri = Shqipėri
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 25-08-2007, 21:55
  4. Krishterimi - gėnjeshtra qė verboi njerėzimin, apo rruga e "zotit"?
    Nga DeuS nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 18-05-2007, 08:26
  5. Serbet dhe Shqiptaret
    Nga Muzaka nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 19-02-2003, 11:35

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •