Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 48
    Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar më parë nga bnik Lexo Postimin
    Si mund te jete nje shtet i pasur kur bankat nuk jane te tijat??
    A e dini zoteri se çfare eshte Seigniorage dhe se çfare nenkuptohet me te??
    link: http://en.wikipedia.org/wiki/Seigniorage

Informohuni zoteri informohuni se keni akoma per te mesuar nga jeta!!!
    Po me tregon mua se cfare eshte "seignorage" nderkohe qe eshte blatante qe nuk e ke idene se per cfare flet?

Seignorage eshte e drejta per te prere MONEDHE. Ti po me thua mua se kjo banke do te prese monedhe shqiptare, apo se cilado banke e nivelit te dyte mundet, per kete qellim?? Ke degjuar ndonjehere fjalen "Thesar i Shtetit" ? Sigurisht, nuk eshte ai qe gjendet poshte ures.

Po, eshte mire te dihet se kush zoteron bankat e nivelite te dyte te Shqiperise. Nje teme shume here me objektive dhe e informuar ka qene hapur per kete qellim. Qe te besh nje analize te plote, do te duhej te merrje ne shqyrtim ndarjen e tregut bankar ne Shqiperi. Atehere do kuptoje se sistemi bankar shqiptar eshte predominohet nga kapitali Grek ne kuptimin me te plote te fjales.

Nuk kuptoj si si gazetaret me asnje pergatitje ne lemin perkates marrin persiper te shkruajne dhe informojne publikun. Jo vetem aq, duke perhapur informacione te pasakta dhe te paqarta, krijojne disinformacion.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 08-04-2009 më 06:49

i/e regjistruar Maska e bnik
    Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga javan Lexo Postimin
    Po me tregon mua se cfare eshte "seignorage" nderkohe qe eshte blatante qe nuk e ke idene se per cfare flet?

Seignorage eshte e drejta per te prere MONEDHE. Ti po me thua mua se kjo banke do te prese monedhe shqiptare, apo se cilado banke e nivelit te dyte mundet, per kete qellim?? Ke degjuar ndonjehere fjalen "Thesar i Shtetit" ? Sigurisht, nuk eshte ai qe gjendet poshte ures.
    Po, eshte mire te dihet se kush zoteron bankat e nivelite te dyte te Shqiperise. Nje teme shume here me objektive dhe e informuar ka qene hapur per kete qellim. Qe te besh nje analize te plote, do te duhej te merrje ne shqyrtim ndarjen e tregut bankar ne Shqiperi. Atehere do kuptoje se sistemi bankar shqiptar eshte predominohet nga kapitali Grek ne kuptimin me te plote te fjales.
    Nuk kuptoj si si gazetaret me asnje pergatitje ne lemin perkates marrin persiper te shkruajne dhe informojne publikun. Jo vetem aq, duke perhapur informacione te pasakta dhe te paqarta, krijojne disinformacion.
    E dini zoteri se monedhen shqiptare LEK nuk e pret shteti shqiptar por e presin bankat private te unionit bankar shqiptar te cilat nuk posedohen nga shteti shqiptar??

E njeta gje ndodhe dhe me monedhat e huaja: dollarin , euron, etj etj

Who owns the Federal Reserve?
    link:

The seigniorage's fraud and the secrets of public debt - ne Itali dhe europe!!

link:

Why Banks Sell Money They Don't Own? Is Seignorage The Secret Money Tree?
    link: http://www.masternewmedia.org/news/2...money_they.htm
    Ndryshuar për herë të fundit nga bnik : 08-04-2009 më 07:05

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Nuk eshte ndonje cudi e madhe qe bankat arabe te investojne ne kete menyre, apo te blejne , ne kete menyre.
    Portin e NY(dhe rruajtjen e qetesise detare , pra sigurimin e kryeqytetit te botes) me duket se e kane blere arabet, te pakten keshtu thuhej para dy vjetesh, nuk jam i sigurt si perfundoi ai muhabet. Mos u shqetesoni Arabet po Perendimorizohen perendimoresisht si perendimore, mos ua keni friken, pastaj keshtu thone dhe greket pse kemi frike ne?
    Gezuar kusherira arabe dhe gra arabe te perparuara pa shami ne koke!
    Gezuar!
    Alejhi salatu ve selam!
    Ndryshuar për herë të fundit nga ARKIA : 08-04-2009 më 08:16
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga ARKIA Lexo Postimin
    Nuk eshte ndonje cudi e madhe qe bankat arabe te investojne ne kete menyre, apo te blejne , ne kete menyre.
    Portin e NY(dhe rruajtjen e qetesise detare , pra sigurimin e kryeqytetit te botes) me duket se e kane blere arabet, te pakten keshtu thuhej para dy vjetesh, nuk jam i sigurt si perfundoi ai muhabet. Mos u shqetesoni Arabet po Perendimorizohen perendimoresisht si perendimore, mos ua keni friken, pastaj keshtu thone dhe greket pse kemi frike ne?
    Gezuar kusherira arabe dhe gra arabe te perparuara pa shami ne koke!
    Gezuar!
    Alejhi salatu ve selam!

Problemi eshte se dhe gjermani, inglizi dhe amerikani po bie dale nga dale ne duart e arabeve!!
    A e di se kush eshte shteti me i fuqishem aktualisht ne bot?
    Eshte KINA moderne kapitaliste, jane bankat kineze , pasi amerika inglizi dhe gjermani po perendojne .....

LIVERPOOL FC Maska e geezer
    Anëtarësuar
    29-09-2007
    Vendndodhja
    Windy City Chicago.USA
    Postime
    836
    Asgje skandaloze ktu jan vetem do injoranta
    LIVERPOOL
    you`ll never walk alone

i/e regjistruar Maska e SERAFIM DILO
    Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Ketu nuk ka te beje me patriotizem bajat dhe injorant por ka te beje me interesa ekonomike kombetare qe po shkelen me te dyja kembet prej vitesh!!
    Ju kujtoj zoteri se ka qene piekrisht ushtrimi i nacionalizmit ekonomik dhe politik anglez qe krijoi shtetin e USA, ka qene pikerisht aplikimi i politikave nacionaliste te çdo shteti europjan qe çuan ne krijimin e shteteve te forta dhe te fuqishme ekonomiko-politike ne perendim!!
    Por nuk besoj se ju do keni studjuar sado pak Eonomi Politike ose Historin e ekonomike te shtetve perendimore (pasi s'besoj se do keni mbaruar universitetin, maksimumi do keni bere nje shkolle te mesme profesionale duke pare njohurite e cekta qe keni).

Sa per info historike per ju dhe te tjere si ju
    , ne vitet e krizes ekonomike boterore '30, USA, europa , rusia dhe japonia ndermoren masa PROTEKCIONISTE/MBROJTESE PER EKONOMINE KOMBETARE TE SHTETEVE TE TYRE PERKATESE!! Madje ne USA Will Hawley dhe Reed Smoot futen nje ligj qe rriti ne maksimum taksat per çdo prodhim te huaj qe futej ne vend!

Aktualisht Franca, Anglia dhe SHBA po kufizojne hyrjen e kompanjive te huaja ne tregjet e tyre kombetare. Ne USA kongresi amerikan ka futur nje Klauzole ne Planin e Stimulimit te ekonomise amerikane te propozuar nga Obama, qe detyron te gjitha kompanite qe kane marre fonde dhe financime shteterore, te blejne DETYRIMISHT VETEM DHE ESKLUZIVISHT PRODHIME USA TE PRODHUARA NE USA (dhe jo jashte). Ndryshe kjo fushate quhet "Be American, Buy American", informohuni!

Ne Rusi ruset kane rritur taksen mbi makinat e huaja deri mbi 20%; ne France e Angli populli dhe punonjesit po kerkon heqjen nga puna te te huajve dhe jo-komunitareve etj

Pra sipas llogjikes suaj ju jeni dakord qe te aplikohet nacionalizmi ekonomik i shteteve te tjera ne shqiperi por nuk jeni dakord qe shqiptaret te aplikojne nacionalizmin e tyre ekonomik ne shtepi te tyren dhe vende te tjera?? Ju e konsideroni kete lloigjike normale???
    Nese nuk e dini se çfare eshte nacionalizmi ekonomik ju lutem lexojeni dhe mos e ngateroni me patriotizmin injorant te cilit ju i referoheni: http://en.wikipedia.org/wiki/Economic_nationalism

Gjithashtu po ju postoj nje koment shume interesant te zotit Sergio Bagnoli te publikuar ne nje web sit shqiptar qe shkruhet ne gjuhen italiane.

link: http://www.albanianews.it/cronaca/carbone-per-lalbania

Dhe keto deklarata degjeneruese ndaj shqiptareve ishin te nje ministri te zhvillimit ekonomik : http://www.allaguida.it/img/scajola01g_123183.jpg

Kur nje popull diskuton per te ardhmen ekonomike te vendit te tij dhe si rrjedhoj te ardhmen e tij dhe te femijeve te vet, do te thot se eshte nje popull shume me i ndergjegjshem sesa pushtetaret e oligarkise fashiste qe jane ne pushtet prej me shume se 30-vjetesh (te majte e te djathte bashke)!!
    Keta funderina (te majte e te djathte) nuk i ka zgjedhur populli por jane vet-zgjedhur duke u imponuar shqiptareve, duke mos i lene liri veprimi intelektualeve dhe shqiptareve vertet te pergatitur te cilet jane detyruar te marrin rruget e kurbetit!!

NUK JE ISTRUTIV,E,ISTRUIRE,ESHTE POTHUAJSE NJE ISTRUTORJE,PER,ISTRUCION.
    Se nuk jam as ISTRUKTOR,qe merret me ISTRION.

Po ta perkthej:

NUK JE(i zoti te pasuroesh moralisht)E,(te japesh gjerat kryesore te nje lende),ESHTE POTHUAJSE NJE,(pjes e procesit ku permlidhen provat e nevojshme)PER (mesimi relativ i nje lende).
    Se nuk jam as(personi qe te meson)qe merret me(person qe sillet ne menure fallso e pa turp).

Ekonomia eshte dicka me serioze.

Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    NUK JE ISTRUTIV,E,ISTRUIRE,ESHTE POTHUAJSE NJE ISTRUTORJE,PER,ISTRUCION.
    Se nuk jam as ISTRUKTOR,qe merret me ISTRION.

Po ta perkthej:

NUK JE(i zoti te pasuroesh moralisht)E,(te japesh gjerat kryesore te nje lende),ESHTE POTHUAJSE NJE,(pjes e procesit ku permlidhen provat e nevojshme)PER (mesimi relativ i nje lende).
    Se nuk jam as(personi qe te meson)qe merret me(person qe sillet ne menure fallso e pa turp).

Ekonomia eshte dicka me serioze.

Zoti "istruktor" shpresoj se do keni marre mundimin te thelloni dhe te germoni ne lidhje me materjalet dhe konceptet ekonomike qe solla duke sjelle ne komentet tuaja nje feedback positiv dhe jo thjesht ne koment te huazuar filozofik!

Une u tregoj te tjereve vetem rrugen dhe eshte detyra juaj (ndaj vetes suaj ne radhe te pare dhe ndaj te dashurve tuaj) ta pershkuani ate rruge te mundimshme te njohjes dhe dijes!!

Injoranca eshte ves i budallenjve!! Me kete nuk dua te them se jeni budalla por thjesht se jeni duke shperdoruar vet-veten dhe lirine tuaj qe eshte nje iluzion dhe nje ide e gjeneruar nga truri!
    Kur te lexoni dhe kuptoni vertet kuptimin e fjales "LIRI" atehere do te thote se ju jeni me shume sesa thjesht nje makine pasive qe regjistron impresione te kushtezuara, do te thote se jeni gjalle dhe i ndergjegjshem!!
    DERI NE ATE MOMENT ZOTERI VAZHDONI NE TE JETONI NE MATRX-in TUAJ TE IMAGJINUAR!!

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    Zoti "istruktor" shpresoj se do keni marre mundimin te thelloni dhe te germoni ne lidhje me materjalet dhe konceptet ekonomike qe solla duke sjelle ne komentet tuaja nje feedback positiv dhe jo thjesht ne koment te huazuar filozofik!

Une u tregoj te tjereve vetem rrugen dhe eshte detyra juaj (ndaj vetes suaj ne radhe te pare dhe ndaj te dashurve tuaj) ta pershkuani ate rruge te mundimshme te njohjes dhe dijes!!

Injoranca eshte ves i budallenjve!! Me kete nuk dua te them se jeni budalla por thjesht se jeni duke shperdoruar vet-veten dhe lirine tuaj qe eshte nje iluzion dhe nje ide e gjeneruar nga truri!
    Kur te lexoni dhe kuptoni vertet kuptimin e fjales "LIRI" atehere do te thote se ju jeni me shume sesa thjesht nje makine pasive qe regjistron impresione te kushtezuara, do te thote se jeni gjalle dhe i ndergjegjshem!!
    DERI NE ATE MOMENT ZOTERI VAZHDONI NE TE JETONI NE MATRX-in TUAJ TE IMAGJINUAR!!
    Problemi eshte se je larg,nje koncepti,ekonomik,finacjar,e EKONOM (administrimi e funksjonimi).Po mundohem ta shpegoj thjesht,se jam pa shkolle.
    1)Shqiperia,eshte nje shtet i vogel,me ekonomi akoma me inferjore.Ekonomia financjare,egziston teorikisht,po mjetet ku mbeshtetet,borsa e fondet,nuk egsistojn.(Pra kur krahason,ekonomin,e,shqiperin me ameriken:do te thote qe je jashte konceptit,se ceshte ekonomia ne pergjithesi).
    2)Banka,eshte nje istitut o ndermarje,PRIVATE,pra duhet trajtuar si e tille.Te kete te drejte te bleje e te shesi aksone,edhe arabe.
    (Si dhe shtepia ime,qe deri tani eshte private,mund ta shes e ta riblej,eshte e drejta ime."Liria e patriotizmit eshte e te gjitheve"natyrisht dhe e juaja).
    3)Shteti,duhet te zbatoj e te kontrolloj ligjet,ku bazohet ekonomia financjare e prodhese.(Kur nje shtet eshte i perparuar).
    PRA NE FILLIM,KERKOHET SHTETI O QEVERIA,pastaj bankat e economia.(se perpara jush,qe dhe nje i"cmendur"qe kerkonte"TE RISTE KAPACITETIN E USHTERIS SHQIPTARE"para Gerdecit.E ma ha mendja se do tja arrij "qellimit".

Nuk duhet kuptuar,kuptimi i fjales,LIRI,se LIRIA eshte e MENDIMIT,jo e FJALES.
    (Nje keshille:Qenden e djathte,o PDL,nuk e ka kuptuar akoma,as e majta ne itali e europe,jo ta kuptoni ju e sig.Bagnoli e te tjere me rradhe).
    Po injoranca,nuk eshte ves,eshte thjesht,padituri,e dashur o e padashur.

Anëtarësuar
    27-12-2007
    Postime
    152
    Citim Postuar më parë nga SERAFIM DILO Lexo Postimin
    Problemi eshte se je larg,nje koncepti,ekonomik,finacjar,e EKONOM (administrimi e funksjonimi).Po mundohem ta shpegoj thjesht,se jam pa shkolle.
    1)Shqiperia,eshte nje shtet i vogel,me ekonomi akoma me inferjore.Ekonomia financjare,egziston teorikisht,po mjetet ku mbeshtetet,borsa e fondet,nuk egsistojn.(Pra kur krahason,ekonomin,e,shqiperin me ameriken:do te thote qe je jashte konceptit,se ceshte ekonomia ne pergjithesi).

2)Banka,eshte nje istitut o ndermarje,PRIVATE,pra duhet trajtuar si e tille.Te kete te drejte te bleje e te shesi aksone,edhe arabe.
    (Si dhe shtepia ime,qe deri tani eshte private,mund ta shes e ta riblej,eshte e drejta ime."Liria e patriotizmit eshte e te gjitheve"natyrisht dhe e juaja).

3)Shteti,duhet te zbatoj e te kontrolloj ligjet,ku bazohet ekonomia financjare e prodhese.(Kur nje shtet eshte i perparuar).
    PRA NE FILLIM,KERKOHET SHTETI O QEVERIA,pastaj bankat e economia.(se perpara jush,qe dhe nje i"cmendur"qe kerkonte"TE RISTE KAPACITETIN E USHTERIS SHQIPTARE"para Gerdecit.E ma ha mendja se do tja arrij "qellimit".
    Nuk duhet kuptuar,kuptimi i fjales,LIRI,se LIRIA eshte e MENDIMIT,jo e FJALES.
    (Nje keshilleenden e djathte,o PDL,nuk e ka kuptuar akoma,as e majta ne itali e europe,jo ta kuptoni ju e sig.Bagnoli e te tjere me rradhe).

Po injoranca,nuk eshte ves,eshte thjesht,padituri,e dashur o e padashur.
    Injoranca eshte ves i budallenjve pasi vetem 1 budalla mund te jete i paditur!
    Koncepti i paditurise merr kuptim kur egziston subjekti!!

1) I keni bere pytjen vetes pse shqiperia na paska kete ekonomi??
    Besoj se duhet ti keni dhene vetes nje pergjigje apo jo??
    Besoj e dini se nje shtet si Shqiperia mund te ngrihet ne kembe ekonomikisht vetem me ane te Ekonomise Reale , pra prodhimit te produkteve MADE IN ALBANIA qe krijojne te ardhura si per investitorin shqiptar ashtu edhe hapin vende te reja pune !!
    Si mund te krijosh nje Burse kombetare, rajonale ose nderkombrare kur si shtet te mungojne materjet dhe lendet e para?? Besoj e dini se ne Burse nuk shiten thjesht aksione, fonde, futures, forex (monedha) etj , por shiten dhe blihen lende te para: gruri, misri, elbi, kromi, hekuri, ari, nafta, pambuku etj etj??

Problemi eshte sa i thjesht aq dhe kompleks zoteri dhe ka te beje me faktin e dijes/ njohjes se rregullave te ketij sistemi ekonomiko-financiar qe funksionon perseprapthi si ne Shqiperi ashtu edhe ne Shtetet e huaja te cilat e kane shpikur dhe po e aplikojne ne Shqiperi prej me shume se 20 vjetesh duke e skllaveruar si poltikisht ashtu edhe ekonomikisht!

Por ajo qe "çudit" me shume ne gjith kete mesele eshte mungesa totale e Bankave Shqiptare qofshin Private ashtu edhe me Maxhorance Shteterore sidomos ne kete periudhe krize ku te gjitha shtetet e botes po nacionalizojne (pra po i kthejne shteterore) bankat private kryesore te vendeve te tyre!!

2) Mujnd te na e thonu ju zoteri se çfare duhet te kuptojme nga e Djathta Italiane dhe nga politikat fashiste te Berluskonit (nje p2-ist mafjos dhe mason)?

3) E thash dhe e perserita dhe me lart qe ajo per te cilen une flas nuk ka te beje fare me patriotizmin bajat dhe shterp te cilit ju i referoheni, por ka te beje me Nacionalizem Ekonomik qe ka te beje me aspektet ekonomike te mbrojtjes dhe zhvillimit te finances kombetare, ekonomise kombetare e si rrjedhoje zhvillimit te natyrshem te vendit dhe rritjes se mireqenies se njerzve!!
    Teorite e smithit dhe te keynes kane vdekur zoteri bota i eshte kthyer ekonomise reale, por si duket idotet dhe injrantet shqiptar qe gjoja merren me ekonomi dhe finance nuk e kane kuptuar akoma!!

Faktikisht qeveria dhe shteti nuk i kane aplikuar ashtu siç duhet keto ligjet dhe kontrollet ndryshe shqiperia nuk do ishte ne strofkullen e grupeve dhe qarqeve terroriste islamike!!
    Ju kujtoj zoteri se ne kete bot nuk egzistojne koecidencat!!
    link: http://www.kohajone.com/artikull.php?idm=5053

Ministri i Financave, Ridvan Bode, firmosi nje vit me pare sekuestrimin e 33 llogarive bankare ne 3 banka, pronave te luajtshme e te paluajtshme dhe investimeve te kryera nga Abdul Latif Saleh ne Shqiperi. U zbuluan 650 meter katror ndertime ne qender te Tiranes dhe shume investime te tjera, qe u sekuestruan dhjetorin e shkuar nga Ministria e Financave. Saleh ka pasur llogari bankare ne Banken Arabe Shqiptare Islamike (sot Banka e Bashkuar e Shqiperise- UBA), Banken Tregtare Nderkombetare dhe Banken Amerikane te Shqiperise. Me urdher te Departamentit Amerikan te Thesarit me 19 shtator 2006 pasurite e Abdul Latif Saleh u bllokuan dhe ne vijim qeveria shqiptare e perfshiu emrin e tij ne listen e personave te lidhur me terrorizmin. Saleh cilesohet si themeluesi i fondacionit te perfshire ne listen e zeze te terrorizmit, “Al Haramain”, e bllokuar ne 2003, ndersa figuronte aksioner edhe tek “Dy Kullat”.

Saleh eshte i shpallur ne kerkim nderkombetar. Emrat qe ai perdor jane: Abdul Latif, Latif Saleh, Saleh, i lindur ne Bagdad me 1957. Mban edhe pseudonimet Abdul Latif A.A. Saleh, Abdyl Latif Saleh, Dr. Abd al-Latif Saleh, Abdul Latif A.A. Saleh Abu Hussein, Abd al-Latif Salih, Abu Amir, kombesi jordaneze dhe shqiptare, qe prej vitit 1992. Numrat e pasaportave jane: jordaneze D366 871, shqiptare 314772, e leshuar ne 8 mars 1993 dhe nje pasaporte e dyte me numer 0334695, e leshuar ne 1 dhjetor 1995.

Zbardhen aksionarët e Bankës Islamike UBA, e cila bleu edhe aksionet shtetërore. Vëllai i Osama Bin Ladenit, anëtar i bordit drejtues me mbi 30 për qind të aksioneve.
    Habjon Hasani

Tiranë - Vëllai i Osama Bin Ladenit, biznesmeni Hayder Bin Laden, është aksionari i dytë më i madh i Bankës së Bashkuar Shqiptare (e njohur dhe si Banka Islamike, UBA). Mesditën e së hënës, ministri i Financave, Ridvan Bode, nënshkroi marrëveshjen e kalimit të aksioneve shtetërore që qeveria kishte në këtë bankë për llogari të aksionarëve privatë të saj. Nga një shqyrtim i praktikës zyrtare të kësaj banke, rezulton se një pjesë e konsiderueshme e aksioneve të saj zotërohen prej anëtarëve më të afërt të terroristit më të kërkuar të botës. Bëhet fjalë për interesat që korporata “Bin Ladin Group” zotëron te Banka Islamike në Tiranë, interesa që rezultojnë se përfaqësohen nga Hayder Bin Laden, një biznesmen shumë i fuqishëm ndërkombëtar, pinjoll i familjes Bin Laden. Por çfarë pjese zotëron familja Bin Laden në Bankën Islamike në Tiranë? Nga praktika ligjore e bankës vërehet se janë gjithsej katër kompani aksionare kryesore në këtë bankë, ku Hayder Bin Laden zotëron aksione në të paktën tri prej tyre.
    Aksionet
    Aksionarët kryesorë të Bankës Islamike janë: Banka Arabe Islamike (tashmë mban emrin “Shamil Bank”) me 20 për qind, Banka Islamike e Zhvillimit me 55 për qind, kompania “ Dallah Albaraka Holding Co” me 10 për qind, si dhe kompania “Business Focus SDN BHD” me 6.34 për qind. Këto katër sipërmarrje janë aksionarët e Bankës Islamike Shqiptare (UBA) ndërsa praktika zyrtare e këtyre aksionarëve flet për një prezencë të konsiderueshme, në të paktën tri prej tyre, të familjes Bin Laden. Më konkretisht, aksionari “Shamil Bank”, i cili sot rezulton si aksionari më i madh i UBA-së, është një korporatë arabe 24 për qind të së cilës e zotëron biznesmeni Hayder Bin Laden. Kompania tjetër “Dallah Albaraka Holding Co” është një kompani në të cilën gjithashtu familja Bin Laden mund të zotërojë rreth 42 për qind të aksioneve, ndonëse deri sot nuk është shpallur saktësisht sasia e aksioneve që zotëron familja Bin Laden në të. Gjithsesi, në raportet financiare ndërkombëtare, “Dallah Albaraka Holding” konsiderohet si pjesë e “Bin Ladin Group”.
    Familja
    Përsa i takon aksionarit tjetër “Business Focus SDN BHD” rezulton se është një kompani shumë e fuqishme investimesh në Malajzi ku paketa kryesore e aksioneve kontrollohet sërish nga “Bin Ladin Group”. Për pasojë, është e kuptueshme se Banka Islamike e Shqipërisë (UBA) kontrollohet në një pjesë të mirë të saj nga familja Bin Laden. Madje, vetë vëllai i terroristit më të kërkuar, përveç aksioneve që kontrollon te UBA nëpërmjet firmave dhe bankave të tjera, ka të regjistruara edhe dy aksione direkt në emrin e tij në këtë bankë. Z. Hayder Bin Laden ka qenë administrator i emëruar i UBA-së deri në prill të vitit 2008. Prezenca e familjarëve të Osama Bin Ladenit nuk përbën më ndonjë shkas për alarm, të paktën sot, tetë vjet pas atentateve të 11 shtatorit. Kjo pasi “Bin Ladin Group” është një entitet financiar shumë i fuqishëm në rang global dhe është distancuar me kohë nga veprimet e Osama Bin Laden. Kompanitë dhe bankat e familjarëve dhe farefisit të Osama Bin Laden janë shpesh aksionarë në korporatat më strategjike dhe më të mëdha të SHBA-së apo Anglisë.

Privatizohet pa tender banka "arabe"
    Publikuar nga Gazeta Shqip me 4-1-2009

Ministria e Financave njoftoi dje se ka shitur paketën e vet të aksioneve të Bankës së Bashkuar të Shqipërisë, (ish-Banka Arabo-Islamike), por nuk bëri të ditur formën e privatizimit. Blerësi është Banka Islamike për Zhvillim, (IDB), e cila kishte një pjesë të aksioneve. Kontrata u nënshkrua nga ministri Ridvan Bode dhe përfaqësuesi i bankës z. Azfar Hussain Qarni.

Ministria nuk dha sqarime mbi procedurat e ndjekura në këtë privatizim, por tha për "Shqip" se, Bankës Islamike iu dha e drejta e parablerjes si aksionari kryesor duke ofruar më tepër nga të tjerët. Lajmi për nënshkrimin e kontratës së privatizimit erdhi surprizë. Qeveria pati miratuar shitjen e aksioneve të UBA-s në vitin 2006 dhe që nga ajo kohë, asgjë nuk u bë publike nga procedurat. Vetë Bode thotë se vlera e shitjes është 3 milionë dollarë më e lartë sesa parashikimi i vitit 2006.
    Banka e Bashkuar e Shqipërisë u themelua në vitin 1993 si Banka Arabo-Islamike. E konceptuar si një bankë që do të zbatonte parimet e bankingut islamik, ku interesat nominale janë të ndaluara në huadhënie dhe huamarrje, ndryshoi emër dhe metodë bankingu disa vite më parë. Në fund të vitit të kaluar, pati 42 milionë dollarë asete dhe 11 milionë dollarë kapital të paguar. Viti 2008 u mbyll me bilanc negativ. Humbjet neto sipas të dhënave të bilancit të paaudituar të publikuar nga Shoqata Shqiptare e Bankave, qenë rreth 400 mijë dollarë. UBA ka 0.5% të tregut të kredive në Shqipëri, gjashtë degë dhe 76 punonjës. IDB-ja do të ketë mazhorancë në UBA me 55% të aksioneve. Më parë ajo kishte 15%. IDB është krijuar në kuadër të Konferencës Islamike dhe ka financuar më parë disa projekte infrastrukturore në Shqipëri.
    Qeveria shqiptare duket e vendosur të rigjallërojë marrëdhëniet me Konferencën Islamike. Pak javë më parë, qeveria vendosi të hyjë me kapital themeltar në Korporatën Islamike të Biznesit, një degë e IDB-së, e cila do të financojë projekte biznesi privat.

Anëtarësuar
    06-01-2008
    Postime
    7,780
    [QUOTE=bnik;2222940]Injoranca eshte ves i budallenjve pasi vetem 1 budalla mund te jete i paditur!
    Koncepti i paditurise merr kuptim kur egziston subjekti!!

1) I keni bere pytjen vetes pse shqiperia na paska kete ekonomi??
    Besoj se duhet ti keni dhene vetes nje pergjigje apo jo??
    Besoj e dini se nje shtet si Shqiperia mund te ngrihet ne kembe ekonomikisht vetem me ane te Ekonomise Reale , pra prodhimit te produkteve MADE IN ALBANIA qe krijojne te ardhura si per investitorin shqiptar ashtu edhe hapin vende te reja pune !!
    Si mund te krijosh nje Burse kombetare, rajonale ose nderkombrare kur si shtet te mungojne materjet dhe lendet e para?? Besoj e dini se ne Burse nuk shiten thjesht aksione, fonde, futures, forex (monedha) etj , por shiten dhe blihen lende te para: gruri, misri, elbi, kromi, hekuri, ari, nafta, pambuku etj etj??

Problemi eshte sa i thjesht aq dhe kompleks zoteri dhe ka te beje me faktin e dijes/ njohjes se rregullave te ketij sistemi ekonomiko-financiar qe funksionon perseprapthi si ne Shqiperi ashtu edhe ne Shtetet e huaja te cilat e kane shpikur dhe po e aplikojne ne Shqiperi prej me shume se 20 vjetesh duke e skllaveruar si poltikisht ashtu edhe ekonomikisht!

Por ajo qe "çudit" me shume ne gjith kete mesele eshte mungesa totale e Bankave Shqiptare qofshin Private ashtu edhe me Maxhorance Shteterore sidomos ne kete periudhe krize ku te gjitha shtetet e botes po nacionalizojne (pra po i kthejne shteterore) bankat private kryesore te vendeve te tyre!!

2) Mujnd te na e thonu ju zoteri se çfare duhet te kuptojme nga e Djathta Italiane dhe nga politikat fashiste te Berluskonit (nje p2-ist mafjos dhe mason)?

3) E thash dhe e perserita dhe me lart qe ajo per te cilen une flas nuk ka te beje fare me patriotizmin bajat dhe shterp te cilit ju i referoheni, por ka te beje me Nacionalizem Ekonomik qe ka te beje me aspektet ekonomike te mbrojtjes dhe zhvillimit te finances kombetare, ekonomise kombetare e si rrjedhoje zhvillimit te natyrshem te vendit dhe rritjes se mireqenies se njerzve!!
    Teorite e smithit dhe te keynes kane vdekur zoteri bota i eshte kthyer ekonomise reale, por si duket idotet dhe injrantet shqiptar qe gjoja merren me ekonomi dhe finance nuk e kane kuptuar akoma!!

Po ta perseris,qe injoranca,nuk ka te beje me budallekun.
    Injoranca,eshte munges njohje o kapaciteti.Edhe nje doktor o profesor munt te jete injorant,qe nuk do te thote qe eshte budalla.
    Budalla,eshte, pak a shum,mungesa e inteligjences.

Pse shqiperia,ka kete ekonomi?Eshte pyetje banale,e pergjigjja eshte e tille:
    Se kan koruptuar edhe injorancen ne popull.E fai nuk eshte i klases qe drejton,eshte i injorances qe ka zgjedhur ate klase.

E di qe tani eshte ne mode te jesh keynezjan,po nuk me intereson,as teorit e tij,e as kriza e tanishme.
    (Se mbas cdo periudhe spekullimi,vjen nje periudh krize,si e tulipaneve ne 600,si e hekurudhave ne 800,si e viteve 30,si dhe kriza e sotme,qe e quajn kriza e shtepive,po qe eshte thjesht krize spekullimi financjar mbi financen,e jo mbi ekonomin reale).
    Sa per shqiperin,kemi 70 vjet qe jemi ne krize,e jo vetem ekonomike,po krize idesh,mbi zhvillimin per te arthmen.
    Nuk dime o nuk duam te dime,se cfar sektori ekonomik o shkencor duhet zhvilluar.
    Ne jemi nje shtet i vogel e i varur ekonomikisht,nuk munt te zhvillojme,si ushtrin si informatike si financen etj.Duhet ti japim perparesi,3-4 sektoreve,turizem,buqesis apo industris se lehte.
    Po keto jan diskutime pa vlefte per te mos thene kot,se ne shqiperi,u jepet perparesi doganave e monopoleve,si dhe sektorit me te madh ekonomik,qe sot eshte KORUPSJONI.

Jo nga e djathta ne pergjithesi,po nga BERLUSKONI ne vecanti mund te mesosh:
    1)Se si mund behet politika,kur ke kunder gjith nomeklaturen e pseudointelektualet.
    2)Politika,eshte, idet e venja ne zbatim,nuk ka ndyshim te madh nga nje imprez ekonomike,pra politika eshte program dhe venja ne zbatim te saj.
    100)Te jesh plak,po te jesh me modern e i ri, se sa te rinjte.Te merresh 19 vjet me politik,e te mos te shajne politikan.Te kesh partin me te votuar ne itali,po qe nuk quhet parti.Te kesh per 19 vjet te njejtat ide politike,qe nuk i pershtaten kohes,por koha atyre.Te ndryshosh gjithmon,po te keshe te njejtet shok te rinise.ETJ ETJ ETJ......

KUSH ESHTE I LIRE,NUK ESHTE KURR VETEM.(silvio berluskoni).

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Përgjigje: 188
    Postimi i Fundit: 02-09-2013, 21:37
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionë euro
    Nga ORIONI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •