Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 48
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    bnik,
    rrespekt per dijen tende nga finansat dhe sistemi bankar nderkombtar.une megjithate kam mendimin tim ,qe nuk do te thot se mund te jete edhe i sakt.por,te japesh vleresime se ka nje konspiracion edhe ne shtetet me te medha per zvoglimin e rezervave te arit ne ato vende,per te blere nafte,e se kjo u beka me nje plan te caktuar nga arabet per te sunduar boten, me duket apsurde.jo per dic tjeter,por per nje fakt shume te thjeshte;-edhe ari sot eshte mall si cdo mall tjeter,blihet e shitet lirshem ne cdo burse prestigjioze ne gjithe globin dhe se lidhja qe ju permendni e valutes kombetare me rezervat e arit ne thesarin e shtetit nuk qendron fare.qe nga viti 1972,nese nuk gabohem ne vit,edhe shba-te e kane leshuar kete sistem dhe vlera e valutes se cdo vendi,edhe i dollarit varet nga faktor tjere jasht rezervave te arit ne thesarin e shtetit.
    anash averzionit qe mund te kemi per arabet ,kulturen,fene,pamjen,racen e gjuhen e tyre,nje gja duhet pasur parasysh ;ata sot kane parane kesh,dijne te bejne tregti,kane mesuar ligjet e paras dhe per kete arsye jane nje nga partneret kryesor ekonomik te UE,SHBA dhe Japonise.
    Kaq ia kam haberin bnik,mos shih kusur...

shnet ,

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Po pse kapesh me Banken Islamike ti o besnik e nuk kapesh me shtetin tone qe i ka zgidh poturet para kohe Pastaj tani qe mendohem une kushedi kujt i ka pas borxh Bodja

Na lezeto kur vendet arabe leshojne leke per sheshin Skenderbej apo kur bo ndonje vizite Jozefina Topalli andej.

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anëtarësuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Smile

Kta arabo islamiket me miliarda dollare i kane futur ne banka te perendimit me kamate, e kta na flasin per Sharia, kinse jep parate pa kurrfare perfitimi. Shihni ju andrra ende. Kta po flasin per imponim te fese se tyre mbi jo-myslimanet (qafirat), keta qafirat e perendimit po flasin per multi kulturalizem. Obama ne Parlamentin Turk tha qe ShBA-ja nuk eshte ne lufte me Islamin. Une e pyes, pse a ka myslimane qe e respektojne fene e tyre diku?

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Duke u nisur dhe nga citimi i xfile,i sugjeroj bnikut ti nisi nje leter kryeministrit e ta informoje mbi kete ceshtje kaq alarmante duke i servire edhe tezen konspirative me lart

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    La_Lune,
    tjeter eshte te mbrosh islamin,
    tjeter eshte te mbrosh arabet.

Ajo qe tha bnik mbi çeshtjen e arit eshte realisht çeshtje serioze.
    Pasuria e nje shteti matet me sasine e arit qe ka, sepse ARI eshte baza e parase dhe per rrjedhoje e gjithe ekonomise boterore. ARI nuk e humb vleren, leku po.
    Paraja nuk eshte gje tjeter veç nje "çertifikate" qe deshmon vleren e arit qe te perket.
    Te pakten ne origjine kjo ishte ideja.
    Inflacioni eshte rrjedhoje e shtypjes se bankenotave te reja qe nuk kane korrispondencen ne ar. Per rrjedhoje per te njejten sasi ari ka me shume monedha, e per rrjedhoje 1 monedhe apo 1 njesije do i takoje nje vlere me e vogel.

Kush ka arin ka kontroll total te parase, e per rrjedhoje te ekonomise, e per rrjedhoje te politikes, e per rrjedhoje pushtetin te beje çte doje.

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    Po ke mbrojta une me lart more xfile?
    Une thashe ne menyre ironike - fajin e ka shteti jone.Shtet i thencin,dhe sta ka fajin kush tjeter.Dhe ironia tjeter shko drejtohu kryeministrit - means.gjithshka behet me vetedije ne te tilla ceshtje,jo se gaboi dikush pa dashje.

Ato qe me the me lart rreth inflacionit e vleres se Arit - nuk besoj se ka njeri me gjysem shkolle qe nuk i di gjithsesi thx per rikujtimin.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Epo mire, nuk doja qe te ngeleshe keq,
    po ti e di qe une muhabetet i marr me shume pasion

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Citim Postuar më parë nga bnik Lexo Postimin
    Ty do te pelqente te vinte arabi nga azia e te blente 55% te shtepise tende duke u kthyer keshtu pronar i saj me 55% maxhorance?? S'besoj! Se nese arabi duke qene pronar me % me te madhe te shtepise tende sesa ti , i ngrihet truri dhe ia shet pastaj ate shtepine tende nje sllavi ose greku. Si do ja besh atehere, do flesh me sllavin dhe grekun perqafe ne te njetin krevat??
    Ta merrte greku siq ka marre pjesen tjeter te ekonomise se shqiperise nuk do ta kishit ba te madhe fort

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Para se te behen komente per "lajmin" doja te pyesja ne se e kuptoi ndonje njeri se per cfare behej fjale?

Shqiperia ka se paku 17 Banka te nivelit te dyte. UBA eshte njera nga ato qe operojne me license te dhene nga Banka e Nivelit te Pare, ose Banka Qendrore e Shqiperise.

Ajo qe gazetari nuk ka ditur ta jape te qarte, eshte se Shteti Shqiptar kishte investuar 3 milion dollare kapital ne aktin e themelimit te UBA bankes, dhe zoteronte 40 a 50% te paketes kontrolluese.

Me sa duket shteti ka gjetur nje bleres te kesaj pakete per 8 Milion dollare dhe ka likuiduar pronesine shteterore ne banke. Pra eshte 5 milion dollare me i pasur.

Tani le te degjojme thelbin e debatit edhe nje here, nga fillimi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga javan : 06-04-2009 më 20:58

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga [Perla] Lexo Postimin
    BE po na pret
    Ishalla na pret me dere hapur thuj, se kush fillon me mar shkallet, me u fut nga dritarja

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Përgjigje: 188
    Postimi i Fundit: 02-09-2013, 21:37
  3. Diaspora shqiptare në mbrojtje të çështjes sonë kombëtare
    Nga altin55 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  4. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  5. “Hegjemonia”, investimet greke, 400 milionë euro
    Nga ORIONI në forumin Problematika shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 02:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •