nuk thashe qe ato jane urdheruar nga zoti,por ama jane bere ne emer te zotit.
mos anashkalo disa gjera
ai danieli sikur fliska pak kot,po vazhdove keshtu do te zhdukesh.Paste darvinismi shoqeror meshire per ty!
nuk thashe qe ato jane urdheruar nga zoti,por ama jane bere ne emer te zotit.
mos anashkalo disa gjera
ai danieli sikur fliska pak kot,po vazhdove keshtu do te zhdukesh.Paste darvinismi shoqeror meshire per ty!
tungjatjeta te gjitheve!
ne kohen e sotme cdo dite lindin filozofi, korrente mendimi, besime, moda, shkolla politike, financiare o fetare, zoter e magjistare, ministra, vende kulti, pasione e deshira te larmishme. njeriu e ka tashme te veshtire te orientohet ne kete xhungel per te gjetur te verteten, ate rruge qe e nxjerr nga xhungla dhe e shpie ne vendin ku don ai dhe jo gjetke.
kryesore per t ja arritur kesaj eshte qe njeriu te deshiroje te dije verteten, pa u terhequr nga teorite interesante, te bukura ose te frikshme ose ekzotike etj. etj.
shume gjera thuhen mbi zotin e mbi djallin. fjalet e para mbi zotin e mbi satanain jane te shkruara ne bibel. keshtuqe kush deshiron te dije mire te verteten mbi ta te lexoje biblen qe te mos kete nevoje te shqyrtoje vertetesine mbi ate qe mund te degjoje nga njerezit e tjere, pa perjashtuar vullnetin e mire te shume njerezve per te shperndare fjalen e perendise dhe deshiren e tyre per t' u treguar te tjereve te verteten.
kush flet mbi fene, perendine e shejtanin a e ben nje gje te tille?
nese ajo qe thote eshte e bazuar ne vargjet e bibles atehere thote te verteten. nese jo, atehere s' eshte gje tjeter vecse nje profet i genjeshtert, sic i cileson bibla. e verteta nuk del as me genjeshtra, sado te bukura te jene, e as me gjysem te verteta.
per sa i perket shejtanit, bibla eshte prova kryesore e ekzistences se tij, ku permendet 52 here me emrin shejtan e 33 here me emrin djall).
tek Jobi 1:6-12 e 2:1-7, Lluka 4:1-13 vertetohet ekzistenca fizike e satanait(qe hedh poshte idene mbi satanain si e keqja qe eshte ne njerezit).
te besh vullnetin e perendise ne cdo hap te jetes, ndihmon njeriun per te bere jete me te qete shpirterore e shoqerore, kudo qe te ndodhet, sepse nuk do te kete me nevoje te pyese majtas e djathtas per te zgjidhur problemet qe nuk mungojne ne cdo cast te jetes, por do ta shpetojne nga sugjerimet e genjeshterta qe ofron bota e sotme ne zgjidhjen e problemeve shpirterore ose shoqerore(xhungla qe thashe me siper).
duke lexuar biblen te gjithe ne do te kuptojme qe s' ka asnje kuptim te rendesh pas profecive fallco, ideologjive jetesore te konsumit, ose te hicit, te nihilizmit, idhullizimit te parase, seksit, dhunes, luftes, liberalizmit, modave, ekstremizmave te cfrrenuara per te shijuar jeten, etj. etj.
une per vete keshtu kam bere dhe me eshte ndryshuar pika e pamjes mbi jeten dhe jeta ime eshte permiresuar thellesisht. por c' eshte me kryesorja, jam gjithenje i orientuar dhe zor se bie pre e dhunes se kesaj bote. per kete nuk falenderoj vecse perendine jehova, dhe ata qe me dhane biblen e paster, e jo ate te rafinuar.
mbeçi me shendet.
sa e fuqishme qe duket fryme biblike.sa e bukur eshte ajo qe na tregon.
megjithate nuk me mbetet gje tjeter vec te citoj disa sentenca te Nietzsche-s.ndoshta ate do ta degjoni me teper se mua.
Historia ne thelb-Parodia me serioze qe kam degjuar ndonjehere eshte kjo:"Ne fillim ishte absurdi,dhe absurdi ishte,per Zotin! dhe Zoti (hyjnorja) ishte absurdi".
E verteta nuk pranon zoter te tjere prane vetes-Besimi tek e verteta fillon me dyshimin mbi te gjitha te vertetat e besuara deri tani.
Zoti vete ne fund te vepres se tij u shtri nen pemen e njohjes duke marre formen e gjarprit:keshtu pushoi se qeni Zot...Ai kishte bere cdo gje shume bukur...-Djalli eshte thjesht pertacia e Zotit ne cdo dite te shtate...
"Nietzsche paste meshire per ju"
E habiteshme!!!
Dua te te permend nje varge nga bibla pastaj te ta shpiegoj:
"qielli edhe toka do te kalojne por fjalet e mia nuk do te kalojne kurre"!
Ne gjithe keto mijra vjete eshte pare nje gje, njerez qe dalin me idete e tyre edhe thone shume budallalleqe por me ne fund vdesin edhe ato qe thane vdesin me te edhe nuk japin nje frut te mire veçse budallallekut te tyre edhe i japin atij personi vdekjen.
po te permend nje fjale tjeter nga Bibla "ngrihe fjalen ne zemren tende edhe perpara teje edhe ajo do te te ve ne dukje"!
kete fjale e kam realizuar ne jeten time. shume gjera qe per shume veta jane rastesi mua me kane ndodhur te gjitha, por gjeja me e bukur eshte se te gjitheve te krishtereve qe besojne me zemer u kane ndodhur e njejta gje(rastesite qe te tjeret mendojne) realizime endrash!!!
Une vertete kam vuajtur ne fillim ketu ne itali por lavdi Zotit qe me ka bekar qofte nga ana materijale edhe ajo shpirterore( nga ana materjale jam me mire se nje italiane edhe nuk kam bere kurre asnje pisllek me droge arme ose ndonje gje tjeter edhe pse jam nga vlora edhe jam nje shembull u bukur per shqiptaret edhe nderohem,"ate qe te thashe lartesoje fjalen e perendise edhe ajo do te ngre ne maje ku njerezit te habiten)!!!
Zoti te bekofte!!!
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
krishterit
me vjen mire dhe keq njekohsisht qe zoti ju ka vene me perpara nje fushe me lule.
kisha vetem nje kerkese-te me rrefeni nje dite tuajen,dmth aktivitetet gjate dites,si dhe cfare veprimesh ndermerrni drejt zotit.
ne mengjes para se te çohem lexoj bible edhe lutem(qe PERENDIA) te me tregoje ate qe ka per ate dite por edhe per te kuptuar se çfare do te thote ne fjalen qe lexova.
tani per tani jam pa pune(kur isha ne pune deri ne oren shtate te darkes isha ne pune), edhe merrem me disa punime ne shtepi edhe me te pastruar token qe kame(ketu ne itali).
ne darke shikoj televizor ose futem ne internet edhe ne funde para se te fle kerkoj falje, falenderoj edhe lutem edhe per te tjeret (ata qe flase ata qe dua ata qe njohe edhe te gjithe qe me urrejne) edhe keshtu mbarone dita ndersa te djelen ne mengjes jame ne bashkesine(kishen)ketu ku banoj edhe ne mbasdite ne nje kishe tjeter(ja dedikoj te djelen perendise edhe tani duhet te te lere sepse duhet te shkoje sepse vajti ora)!!!
Zoti te bekofte!!!![]()
![]()
![]()
Tani pra keto tri gjera mbeten:
Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
Por me e madhja nga keto eshte
DASHURIA
Zoti ju bekofte te gjitheve
Kisha vetem disa mendime. Biblen e Satanit nuk e kam lexuar. Pak a shume te gjithe biem dakort qe existon vetem nje zot. Se cfare feje ndjek nuk ka shume rendesia per mua. Te thuash qe nje fe eshte shume me i mire se tejtra do te ishte gabim. Ka shume gjera gabim me kristianizmin, myslimanizmin etc. Edhe satanizmi do te thoja eshte nje fe si te tjerat as me e mire, as me e keqe, disa njerez e pelqejne, disa jo. Dhe si shume njerez te cmendur si Bin Laden, myslimane apo kineze, jam i sigurte qe ka te cmendur edhe midis satanisteve. Dhe sa per shpjegimet se djabolos vjen nga greqishtja, e Lucifer ishte djali i zotit, keto jane persenofikime. Te mos harrojme qe keto jane krijuar nga njerezit.
Satanist ke bere nje pyetje cfare eshte satanizmi?
Nuk mund te quhesh satanist nese nuk beson zotin ata quhen ateiste.
Kam lexuar ne Dhjaten e vjeter se zoti i dha moisiut disa pllaka guri ku ishin shkruar 10 urdheresat(mbase kjo ngjarje nuk eshte e vertete) Mos vrit mos vidh etj etj qe kane mbetur te pandryshuara edhe sot ne bibel e kuran dhe sipas meje ato paraqesin vlerat me te larta te humanizmit.
Sipas mendjes sime ai qe nuk i zbaton ai mund te quhet satanist.
Asnje komb apo njeri nuk mund te egzistoje pa nje ide sublime
Dostojevski
Ej ti na bere nje pyetje po un di vetem kaq ti qa na pyet ne a e di per vete?
skerdit dhe taulantit
vetem nje gje kam per juve-satanizmi i vertete "fetar" sipas bibles se anton la vey eshte ATEIST.
taulanti duket qe ka mendime te vjetra-sipas kesaj menyre sataniste dalin trecereku i njerezve.madje edhe myslimanet jane quajtur sataniste nga te krishteret.
lucianos
nqs nuk te pelqen pyetja ime mos u fut ne kete forum.une e di per cka flas nuk jam si ti.
Krijoni Kontakt