Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 98
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Pershendetje Drita

Une nuk gjykova askende por vetem kur vie te puna e fes nuk i besoj pa dyshim nje dijetari pa marr parasysh se kush eshte .

Une mundem me besu qe Njutoni ka zbulu teorin e gravitetit , qe Anjshtanji teorin e relativitetin , ose qe Amstrongu ka shku ne Hene edhe pse skam qen prezent por keto mua nuk me bejne tjeter njeri , por nese i besoj gjithqfar dijetari qe flet se si duhet me qu jeten , se si duhet mu vesh , mu pastru , si duhet me ju lut zotit kjo per mua eshte diqka e pakuptime.

Une jam per lirin e gjithe secilit ,gjithkush le te beje qte doje por duke mos i harruar interesat kombetare .

Nuk dua te shpreh mendimin tim rrethe mbuleses sepse meniher fillojne te me thojne oo qafir o tjera fjal fyese .

Kush don le ta mbaj shamin kush nuk deshiron mos ta mbaj eshte ne te drejten e secilit.

Kushtrim, nuk i hy shkrimit tend te mesiperm meqe tema flet per bashkim dhe jo perqarje, por te lutem lexo edhe nje here pyetjet e mia, jane shume te qarta.

Nuk te pyeta cka mendon rreth hijabit sepse mendimet tuaja vec i kam lexuar ne shume tema tjera, por ju pyeta: A do ti kishit mbrojt te drejtat e motrave muslimane?

Mbrojtja e drejtave tyre nuk behet me polemika ku vendon ne pikepyetje kete obligim, ku vete ti si musliman shpreh dyshime ose thua kush do te la vesh e kush jo mos ta beje. Mbrojtja behet tu dalesh krah dhe te thuajsh se ata te cilet e veshin duhet te respektohet vendimi i tyre dhe mos ju mohohet e drejta e shkollimit, punesimit etj.

Fakti qe ti je shume i pasigurte deshmon ate se ne situata te vecanta do te kthehesh andej ka ndricon dielli me shume.

Mos e merr si ofendim, thjeshte nje konstatim nga ana ime meqe te kam lexuar me vemendje ne shume tema. Te thash edhe ne nje teme tjeter, je shume i ri ne fe dhe duhet te mesojsh me shume.

Selam aleikum

p.s. ata qe ke permend ti ne lidhje me dijetaret, duhet te diskutohet ne teme tjeter dhe jo ketu....Kete e them mos te te shpartallojne vellezerit tjere me shkrimet e tyre e ta devijojne temen. Hapni teme te re po deshtet...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 19-04-2009 mė 10:18

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Kushtrim, nuk i hy shkrimit tend te mesiperm meqe tema flet per bashkim dhe jo perqarje, por te lutem lexo edhe nje here pyetjet e mia, jane shume te qarta.

Nuk te pyeta cka mendon rreth hijabit sepse mendimet tuaja vec i kam lexuar ne shume tema tjera, por ju pyeta: A do ti kishit mbrojt te drejtat e motrave muslimane?

Mbrojtja e drejtave tyre nuk behet me polemika ku vendon ne pikepyetje kete obligim, ku vete ti si musliman shpreh dyshime ose thua kush do te la vesh e kush jo mos ta beje. Mbrojtja behet tu dalesh krah dhe te thuajsh se ata te cilet e veshin duhet te respektohet vendimi i tyre dhe mos ju mohohet e drejta e shkollimit, punesimit etj.

Fakti qe ti je shume i pasigurte deshmon ate se ne situata te vecanta do te kthehesh andej ka ndricon dielli me shume.

Mos e merr si ofendim, thjeshte nje konstatim nga ana ime meqe te kam lexuar me vemendje ne shume tema. Te thash edhe ne nje teme tjeter, je shume i ri ne fe dhe duhet te mesojsh me shume.

Selam aleikum

p.s. ata qe ke permend ti ne lidhje me dijetaret, duhet te diskutohet ne teme tjeter dhe jo ketu....Kete e them mos te te shpartallojne vellezerit tjere me shkrimet e tyre e ta devijojne temen. Hapni teme te re po deshtet...
    Drita e di qe jam i ri ne fe , kete gje epranoj por disa gjera i them ashtu si i mendoj une qe jane , edhe duhet me pranu mendimin tim .

Te thash qe une e mbroje lirin e gjithe secilit , sepse qdo kush eshte i lindur per te jetuar i lire , dhe si te doje .
    Une do mbroje edhe vajzat qe mbulohen sepse eshte deshira e tyre , mbroje edhe ato qe nuk veshen fare por duke i dhene keshilla per veprimet e tyre .

Une jam i perkushtuar nje drejtimi tjeter sepse po te behemi gjithe hoxhollare , skishim pas perparim .

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45
    Bashkimi vjen nga Allah s.w.t. Kur muslimanet te bashkohen ne fene e tyre, ashtu si e ka zebritur Zoti i tyre, pasimi i te derguarit te Tij, ateher Allahu do ti bashkoj zemrat e muslimaneve. Me grupacione,shirk, bidate, bashkim nuk ka. Nguleni mire ne mendje kete.
    Ibadeti ka dy kushte qe Allahu ta pranoj.
    1- Te jete per Allahun Nje,. te vetem dhe pa shok (pa i shoqeruar partner ne adhurim lutje etj)
    2-Cdo lloj ibadeti, te jet sipas sunet te derguarit te Tij.
    Ruget e tjera jane te refuzuara, ashtu si thote muhammedi s.a.s, ne nje hadith sahi Kush shpik dicka te re ne fene tone, ajo eshte e refuzuar

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Njeriu munt ti komentoj dhe te polemizoj me gjera si te deshiron.
    Rrespektimi i mendimi ndryshe nuk d.m.th qe tjetri te ja pelqesh mendimin ose te ja dusha mendimin ose te pajtohesh me mendimin e tij. Rrespektimi i mendimit ndryshe eshte te mos polemizosh me personin qe mendon ndryshe. Te pakten kete duhet ta dijim te gjith.

Kurani -109:6. Ju keni fenė tuaj , e unė kam fenė time
    Then ndryshe ne menyr alegorike: Ju keni mendim tuaj, e un kam mendimin time. Ti ne punen tende un ne punen time. Ti ne shkollen tende un ne shkollen time, ti ne medhehebin tend un ne time.
    Pra Rrespektimi i mendimit ndryshe eshte mos polemizimi.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Pershendetje celyy

Ku e kam nenvizuar me te kuqe ke thene se dijetaret jane te mendimit , por me thuaj dijetaret a jane njerze? si GV_USA , une , ti e te tjeret.

Po ne shkence 1+1=2 por me marreveshje mundet te nderrrohet komplet shkenca a gjerat fetare jo celyy .

Tasht me dal nje dijetar me thon mos kshtu mos ashtu a duhet mi besu ??
    Njerz jan ata , jo UFO, mirpo e kisha fjalen sepse ata jan njerez te kualifikuar, jon plak ne shkoll. pastaj kur 100 % e dijetareve thon qe mbulesa eshte obligim dhe del nje qe ska kryer asnje shkoll fetare dhe thot qe shamia nuk eshte obligim, pa kurfar argumenti dhe pa kurfar fakti, qfar i thua ti ksaj xhamia?
    Po te ishin 50% me 50% me qendrime te kunderta ateher mund te pretendosh qe grupi i caktuar i dijetarve e kan gabim, dhe kta tjert e kan mir, mirpo kur jan shumica pro, ti ske qka lodhesh me kundershtu.
    Kjo i bie kshtu: Te gjith matematicientet jan dakort qe 1 dhe 1 bejn 2, dhe tashi un te dal kunder dhe te them: jo 1 dhe 1 sbejn 2 por bejn 11(me argumentin se jan dy njesha :P). Te te perkujtoj qe edhe matematicientet jan njerez si un.
    Gjerat fetare nuk ndrrohen shoku, gabim je total, nuk mund ti thuash haramit hallall dhe hallallit haram, smund te thuash prostitucioni eshte hallall, keni kujdes qfar flisni.
    As gjerat shkencore nuk ndrrohen, ska marrveshje ktu, ti mund te ndrrosh letersin me marrveshje, ne shkenc me marrveshje mund ti ndryshosh termat, x ta quash "shrl" dhe y ta quash "zhgl", kto jan marveshjet mirpo kursesi nuk e nderron faktin se 1 dhe 1 bejn 2.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Rrespektimi i mendimi ndryshe nuk d.m.th qe tjetri te ja pelqesh mendimin ose te ja dusha mendimin ose te pajtohesh me mendimin e tij. Rrespektimi i mendimit ndryshe eshte te mos polemizosh me personin qe mendon ndryshe. Te pakten kete duhet ta dijim te gjith.

Then ndryshe ne menyr alegorike: Ju keni mendim tuaj, e un kam mendimin time. Ti ne punen tende un ne punen time. Ti ne shkollen tende un ne shkollen time, ti ne medhehebin tend un ne time.
    Epo un smund te te them " E ki mir" kur ti e ki keq. Nuk jepet fetwaja me " un mendoj kshtu " , nuk ka "un mendoj" ne fetwa.
    Mendimin ndryshe ta pranoj ne tema ku bisedohet per jeten e perditshme per ndonje hall a problem, ja pershembull te kjo tem, menyrat se si te bashkohen muslimanet, dikush mendon menyra tjera, e dikush te tjera, dhe un i respektoj, mirpo mu qu njeri me thon, sosht obligim shamia kete se respektoj e as qe du me ndi bile.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    cirim xhamia : gjera i them ashtu si i mendoj une qe jane , edhe duhet me pranu mendimin tim
    Kishte pas then nje her nje plak " eh more islam po shum e njeri mshefet prapa emrit tend. Keshtu qe edhe ti po mshefesh mbas "rrespektimit te mendimit" (: nejse nejse!
    Xhamia ne ta rrespktoj mendimin tend, mirpo aj mendimi yt nuk perputhet me islam, ketu qendron problemi vlla. Mirpo apet e drrejta yte eshte te mendosh cka te deshiron, mirpo qe ke te drejt te mendosh, nuk e bene qe ti te kesh te sakt ate mendim.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 19-04-2009 mė 11:46

Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    citim Xhamia : ke thene se dijetaret jane te mendimit , por me thuaj dijetaret a jane njerze? si GV_USA , une , ti e te tjeret.
    Citim celyy : Njerz jan ata , jo UFO, mirpo e kisha fjalen sepse ata jan njerez te kualifikuar
    Hahahahhaha sa kom qesh heheh.
    O vlla nuk te thash mi thene " E ki mir " jo perkundrazi i thua qe e ki keq, mirpo kur fillon te polemizon terhiqu sepse nuk ka hajr aty.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 19-04-2009 mė 11:43

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    17-04-2009
    Vendndodhja
    North Dakota
    Postime
    45

Ashtu si thote Allahu s,w.t ne Kuran. 2:256; Ne fe nuk ka dhune. eshte sqaruar e verteta nga e kota. por nje gje duhet te kuptosh, ""sepse ketu eshte forumi i muslimaneve"""
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga oktapodhi1 : 19-04-2009 mė 12:02

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    cirim xhamia : gjera i them ashtu si i mendoj une qe jane , edhe duhet me pranu mendimin tim
    Kishte pas then nje her nje plak " eh more islam po shum e njeri mshefet prapa emrit tend. Keshtu qe edhe ti po mshefesh mbas "rrespektimit te mendimit" (: nejse nejse!
    Xhamia ne ta rrespktoj mendimin tend, mirpo aj mendimi yt nuk perputhet me islam, ketu qendron problemi vlla. Mirpo apet e drrejta yte eshte te mendosh cka te deshiron, mirpo qe ke te drejt te mendosh, nuk e bene qe ti te kesh te sakt ate mendim.
    A thash gje qe mendimi im i sakt ? JOOO

Por keshtu mendoj une dhe do mendoj deri sa te arrij ta vertetoj te kunderten

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •