Close
Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 98
    Self Confidence Maska e Gimi3
    Anėtarėsuar
    24-10-2006
    Vendndodhja
    Atje ku Fati i pėrcjell Guximtarėt !
    Postime
    1,028
    Mundohuni qe te ju permbaheni Temes dhe qellimit te saj . Ata qe merren me Qeshtjen se a eshte Allahu mbi Arsh apo Jo ,ne kete Teme nuk e kan Vendin.

Ne kete teme ,keni rastin qe ti gjeni te perbashketat qe i keni ,dhe jo ato qe ju dallojn. Sepaku kjo teme te jete e qete dhe te mos kem rastin per te intervenuar ne fshirje te postimeve.

Ju Faleminderit per Mirkuptim

Gimi3
    Fitorja Vjen Me Durim , Gėzimi Vjen Pas Dėshprimit Dhe Pas Ēdo Veshtirėsie Ka Lehtėsim .

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Selamun Alejkum

Disa nga arsyet pse muslimanet nuk jane bashke:

1- Injoranca
    2- Injoranca
    3- Injoranca

4- Kulti i individit
    5- Mbyllja brenda "4 mureve"
    6- Mos integrimi
    7- Mos toleranca
    8- Mos rrespekti i mendimit ndryshe

9- Mungesa e lidershipit
    10- Mungesa e lidershipit
    11- Mungesa e lidershipit

Mund t'i shtoni dic tjeter listes?
    RIPPR

i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Shum e vertet sidomos, prap po them sidomos keto dyja.
    7- Mos toleranca

Desha te shtoj edhe un disa arsy se perse behen keto rrumuja (nuk po mundem te them qe nuk jemi bashke sepse po me vjen turp pasha Allahun.)

1. Mendjemadhsija
    2. Tifozlleku i nje medhehebi
    3. Mungesa e sinqeritetit (mund te thuash edhe e imanit)
    4. Zemrimi
    5. Urrejtja

Qe te gjtiha keto nuk kane vend ne islam. Lista kishte me vazhduar hala, mirpo shpresoj qe te pakten ti kemi keto dy veti qe i tha Acid Burn:
    Toleranca
    Rrespekti i mendimit ndryshe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Nuk jemi BASHKE, akoma JO, deri sa ti kthehemi fese dhe ta zbatojme ate ashtu siē e KUPTUAN SELEFU-SALIH, =TE paret tane te mire, si ne ēėshjtet TEORIKE, po ashtu edhe ne ato Praktike, neve nuk kemi se si te jemi bashke kur ka dale HADITHI I TE DERGUARIT TE ALLAHUT , i cili ka thene : "U ndane ēifutet ne 71 grupe, 70 do te jene ne zjarr dhe VETEM njeri prej tyre ne XHENNET (AI grup qe i besoi Muses ashtu sic duhet), u ndane Krishteret ne 72 grupe , 71 prej tyre do te jene ne zjarr dhe VETEM njrei ne XHENNET, ai grup qe i besoi Ises ashtu sic duhet, dhe do te ndahet UMMETI IM, ne 73 grupe, ku 72 do te jene ne zjarr dhe VETEM NJERI DO TE JETE NE XHENNET" E pyeten SAHABET E NDERUAR, cili eshte ky grup i shpetuar o i Derguri i Allahut? - tha, " Ai grup eshte XHEMMATI", dhe ne nje transmetim tjeter tha: "Ai grup eshte ai grup qe ndjek rrugen ne te cilen jam une edhe shoket e mi"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Citim Postuar mė parė nga Bani gjk Lexo Postimin
    Shum e vertet sidomos, prap po them sidomos keto dyja.
    7- Mos toleranca

Desha te shtoj edhe un disa arsy se perse behen keto rrumuja (nuk po mundem te them qe nuk jemi bashke sepse po me vjen turp pasha Allahun.)

1. Mendjemadhsija
    2. Tifozlleku i nje medhehebi
    3. Mungesa e sinqeritetit (mund te thuash edhe e imanit)
    4. Zemrimi
    5. Urrejtja

Qe te gjtiha keto nuk kane vend ne islam. Lista kishte me vazhduar hala, mirpo shpresoj qe te pakten ti kemi keto dy veti qe i tha Acid Burn:
    Toleranca
    Rrespekti i mendimit ndryshe
    Ne Islam ska mendim ndryshe, e kam fjalen per qeshtjet fetare.
    Ja po ja sjell nje shembull: Ne Islam mbulesa eshte obligim dhe per kete jan te pajtimit te gjith dijetaret, dhe qohen tipat si Gostivari, thot un mendoj se mbulesa nuk eshte obligim. Ore zoteri ne nuk jemi ketu duke bisedu per letersi dhe per analiza poetike qe ti te mendosh dhe te komentosh si ta do qejfi ty, ktu jemi duke bisedu per qeshtje fetare, prandaj ktu ska vend per te then "un mendoj kshtu".
    Dijetaret jan ata qe mendojn per kto gjera, ama ata mendojn me plot kuptimin e fjales, djerset zhag per toke i shkojn deri sa ta nxerin ni fetwa, dhe dijetaret jan po ata qe mund te ken mendim ndryshe per qeshtje te vogla, mirpo ne vija te trasha jan te nje mendimi te gjith.
    Ne shkenc, nuk ka "un mendoj", ne matematik 2 + 2 bejn 4, ti smund te thuash " un mendoj se 2 + 2 bejn 5. Kurse neper filozofia e letersia, mendoni sa te doni.

ajt mirmbetshi
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcėn e njė populli

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga celyy Lexo Postimin
    Ne Islam ska mendim ndryshe, e kam fjalen per qeshtjet fetare.
    Ja po ja sjell nje shembull: Ne Islam mbulesa eshte obligim dhe per kete jan te pajtimit te gjith dijetaret, dhe qohen tipat si Gostivari, thot un mendoj se mbulesa nuk eshte obligim. Ore zoteri ne nuk jemi ketu duke bisedu per letersi dhe per analiza poetike qe ti te mendosh dhe te komentosh si ta do qejfi ty, ktu jemi duke bisedu per qeshtje fetare, prandaj ktu ska vend per te then "un mendoj kshtu".
    Dijetaret jan ata qe mendojn per kto gjera, ama ata mendojn me plot kuptimin e fjales, djerset zhag per toke i shkojn deri sa ta nxerin ni fetwa, dhe dijetaret jan po ata qe mund te ken mendim ndryshe per qeshtje te vogla, mirpo ne vija te trasha jan te nje mendimi te gjith.
    Ne shkenc, nuk ka "un mendoj", ne matematik 2 + 2 bejn 4, ti smund te thuash " un mendoj se 2 + 2 bejn 5. Kurse neper filozofia e letersia, mendoni sa te doni.

ajt mirmbetshi
    Pershendetje celyy

Ku e kam nenvizuar me te kuqe ke thene se dijetaret jane te mendimit , por me thuaj dijetaret a jane njerze? si GV_USA , une , ti e te tjeret.

Po ne shkence 1+1=2 por me marreveshje mundet te nderrrohet komplet shkenca a gjerat fetare jo celyy .

Tasht me dal nje dijetar me thon mos kshtu mos ashtu a duhet mi besu ??

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-11-2005
    Postime
    28
    Shkruani me gjuhen sa ma te but,secili.
    SELAM ALEJKUM

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Pershendetje celyy

Ku e kam nenvizuar me te kuqe ke thene se dijetaret jane te mendimit , por me thuaj dijetaret a jane njerze? si GV_USA , une , ti e te tjeret.

Po ne shkence 1+1=2 por me marreveshje mundet te nderrrohet komplet shkenca a gjerat fetare jo celyy .

Tasht me dal nje dijetar me thon mos kshtu mos ashtu a duhet mi besu ??
    Pa dashur ta shenderojme kete teme ne teme debati rreth hijabit kisha dy pyetje per ata qe thone se hijabi nuk eshte obligim.

Shkas marr nga diskriminimet qe ju behen motrave muslimane, perjashtimet nga shkollat, diskriminimet ne jeten shoqerore ku ju mohohet e drejta e punesimit etj dhe gjith kjo edhe pse shumicat kane te kryer drejtime universitare, jane te kualifikuara etj etj

A do te ishit bashkuar ju me ne ti mbroni te drejtat e tyre?!
    Apo do te kishit vazhduar me "argumentimet tuaja" te coni uje ne mullinin e atyre te cilet e shenderuan kete obligim qe kane femrat muslimane, ne "simbol fetar" ?!

Selam aleikum
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dritė : 19-04-2009 mė 09:21

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Dritė Lexo Postimin
    Pa dashur ta shenderojme kete teme ne teme debati rreth hijabit kisha dy pyetje per ata qe thone se hijabi nuk eshte obligim.

Shkas marr nga diskriminimet qe ju behen motrave muslimane, perjashtimet nga shkollat, diskriminimet ne jeten shoqerore ku ju mohohet e drejta e punesimit etj dhe gjith kjo edhe pse shumicat kane te kryer drejtime universitare, jane te kualifikuara etj etj

A do te ishit bashkuar ju me ne ti mbroni te drejtat e tyre?!
    Apo do te kishit vazhduar me "argumentimet tuaja" te coni uje ne mullinin e atyre te cilet e shenderuan kete obligim qe kane femrat muslimane, ne "simbol fetar" ?!

Selam aleikum

Pershendetje Drita

Une nuk gjykova askende por vetem kur vie te puna e fes nuk i besoj pa dyshim nje dijetari pa marr parasysh se kush eshte .

Une mundem me besu qe Njutoni ka zbulu teorin e gravitetit , qe Anjshtanji teorin e relativitetin , ose qe Amstrongu ka shku ne Hene edhe pse skam qen prezent por keto mua nuk me bejne tjeter njeri , por nese i besoj gjithqfar dijetari qe flet se si duhet me qu jeten , se si duhet mu vesh , mu pastru , si duhet me ju lut zotit kjo per mua eshte diqka e pakuptime.

Une jam per lirin e gjithe secilit ,gjithkush le te beje qte doje por duke mos i harruar interesat kombetare .

Nuk dua te shpreh mendimin tim rrethe mbuleses sepse meniher fillojne te me thojne oo qafir o tjera fjal fyese .

Kush don le ta mbaj shamin kush nuk deshiron mos ta mbaj eshte ne te drejten e secilit.

i/e regjistruar Maska e mia2
    Anėtarėsuar
    22-03-2009
    Vendndodhja
    shkoder
    Postime
    21
    Feja dhe transmetimi i saj eshte i njellojt per te gjith kjo duhet theksuar.
    Tani muslimanet jane te ndare ne grupe per shume arsye:
    1. nga dijet qe kan dhe kapaciteti i tyre
    2. nga mos njohja e fese siē duhet
    3. nga marrja e informacioneve jo te sakta per te verteta
    4. mos besimi sepse te jesh besimtar nuk eshte as te mbulohesh e as te falesh por nje tersi sjelljesh

Faqja 4 prej 10 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •