Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 98
    i/e regjistruar Maska e Bani gjk
    Anėtarėsuar
    06-01-2005
    Postime
    550
    Imam el-Shatibiu, Allahu e mėshiroftė ka thėnė: "Ēuditem me gjendjen time. Kur isha nė Mekė, ose Horasan, apo nė vende tjera, shumica e tyre me tė cilėt jam takuar, qoftė tė njėjtit mendim me mua apo jo - tė gjithė mė ftonin tė pasoj atė qė ata flisnin dhe pėrfaqėsonin, qė ta pranoj me zemėr tregimin e tyre, dhe qė tė dėshmoj nė sinqeritetin e tyre.

Nėse e vėrtetoja tregimin e dikujt dhe dėshmoja sinqeritetin e fjalėve tė tyre - e qė kėtė e bėjnė shumica e njerėzve tė kohės sė sodit, nė kėtė rast isha i dashur, i mirė, simpatik - me njė fjalė, i tė njėjtit mendim (muvafik).

Nėse kritikoja nė ndonjė sjellje tė tij, apo ndonjė shkronjė tė folurit e tij, atėherė bėhesha person i padėshiruar, jo i dashur, i keq, me njė fjalė kundėrthėnės (muhalif).

Nėse thosha qė Kur'ani dhe Sunneti thonė tė kundėrtėn me atė qė ai flet ose vepron - mė quanin harixhi!?

Nėse citoja ndonjė hadith nga lėmi i teuhidit mė quanin - mushebbih!?

Nėse ishte nė pyetje fjala pėr ėndrrat, mė quanin - salimijj!?

Nėse ishte nė pyetje imani, mė quanin - murxhijj!?

Nėse ishte nė pyetje biseda pėr veprat, mė quanin - kaderijj!?

Nėse ishte nė pyetje fjala pėr njohuri tė zemrės (ma'rife), mė quanin kerramijj!?

Nėse ishte nė pyetje fjala pėr vlerat e Ebu Bekrit dhe Omerit, mė quanin - nasibijj!?

Nėse ishte nė pyetje fjala pėr vlerėn e Ehlul - Bejtit, mė quanin - rafidijj!?

Nėse them pėr njė ajet ose hadith ashtu si ėshtė ajeti dhe hadithi, mė quanin - dhahirijj!?

Nėse mundohem tė komentoj, mė quanin - batinijj!?

Nėse pėrgjigjem me te'vil, mė quanin - esh'arijj!?

Nėse e mohoj, mė quanin - mu'tezilijj!?

Nėse flas pėr disa sunnete, sikurse kiraeti, mė quajnė - shafijj!?

Nėse flas pėr duanė e kunutit, mė quajnė - hanefi!?

Nėse flas pėr Kur'anin, mė quajnė - hanbeli!?

Nėse preferoj mendimin e njė imami, mė akuzojnė pėr keqsjellje me imamė

Ē'ėshtė mė e keqe se kjo, kėso emėrtime dhe tė ngjashme mė japin atėherė kur lexojnė hadithe tė caktuara tė Pejgamberit, s.a.v.s. pranė meje, dhe nėse pajtohem me mendimin e njėrit, atėherė hasi nė armiqėsi tek tjetri, por nėse jam indiferent pėr shkak tė xhematit, frikėsohem se do ta hidhėroj Allahun, xh.sh. dhe nga Ai askush nuk mund tė mė mbrojė!
    Andaj kam vendosur t'i pėrmbahem fuqishėm Kur'anit dhe Sunnetit, duke kėrkuar falje nga Allahu i Madhėrishėm, sepse Ai falė dhe ėshtė mėshirues!

islamgjakova.net
    Pėrgatiti: Dr. Ali Illjazi , gjakove.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Bani gjk : 09-04-2009 mė 15:52

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Tema qe eshte Hapur nga Acid Burn eshte Teme qe trajton (Lufton) pikerisht keto Debate te Panevojshme qe pastaj po sjellin zbehjen dhe thyrjen e Nje mardhenje Vellazerore.

Sinqerisht kur po ju shof se debatuari ne kete Manyre ,realisht po me duket Vetja qe jam Ne Gjykatė dhe po ju shikoj se si merreni me Konteste ,thuajse jeni Prokuror, Gjykates apo Avokatė te ndonjeres Pale dhe keshtu deshironi ti zgjidhni Rastet Kontestuese.

Mirpo realisht ajo qe me shumti me ka ra rasti te verej ne te gjitha keto debate eshte Fakti ,se tentohet dhe synohet qmimi i The Great Debaters,dhe sfidimi i njeri tjetrit ne debat dhe per ta arritur kete synim zakonisht perdoren edhe mjete jo te ndershme :Presion,Perqeshje ,Nenqmime dhe Ofendime..Vetem e vetem qe para tjereve te tregohet se cili eshte The Great Debaters. Tash nese shikojm se ku gjen vend ne islam nje menyre e tille e te komunikuarit ateher verejm se ,nje gje e tille karakterizohet me nje kotesi e mbeshtjellur me Epsh ,Zili dhe Nefs Exotik.

Mirpo une mendoj se problemi kyq i gjithe kesaj eshte Vete Imani i nje Forumisti dhe pse jo i nje personi ne pergjithesi ,sepse nese nje Musliman ka Iman te mire dhe te fort ,ai ne 100% te rasteve i ik ketyre debateve dhe kontesteve sepse konsideron nje veprim te kote, dhe hesht,thjesht preferon te merret me gjera qe i sjellin Sevape dhe jo Mekate.

Nje gje tjeter qe poshtu me ka ra rasti te studjoj ne vazhdimesi eshte fakti se : Te jesh i ditur dhe njohes i nje gjeje ne Islam,Nuk do te thote qe te kesh Besim apo Iman po aq sa ke Dituri".(Mendoj se eshte evidente kjo pikerisht ne forum)

Selam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 11-04-2009 mė 07:30
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    so sad......
    RIPPR

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    Acid Burn thote te njejtat fjale qe thone GRUPET E DEVIJUARA, ata thone qe te mos perēahemi por le te bashkohemi, OK, kjo eshte gje shume e mire, kete e kane kerkuar te gjithe muslimanet dhe e kerkojne edhe sot, por PYETJA QE LIND KESHTU ESHTE SI TE BASHKOHEMI? Ku te bashkohemi? A te bashkohemi me ata qe thone qe Allahu nuk QENDRON MBI ARSH? A te bashkohemi me ata qe thone qe Allahu nuk SHIKON, nuk degjon, sespe keto jane cilesi te njerezve dhe Allahu nuk u perngjason njerezve, por keta haruan se CILESITE E ALLAHUT nuk jane si ato te njerezve? Ku tre bashkohmei pra? Tek cilat BAZA dhe PARIME? tE GJITHE DO TE THONE TEK parimet e Kur`anit dhe Sunnetit, ok, shume mire, por e kam thene dhe po e perseris perseri, ketu qebndron PERCARJA E MUSLIMANEVE, TEK KUPTIMI I KUR`ANIT dhe i SUNNETIT, se disa e kuptojne si ua do qejfi dhe deshira atyre, disa sipas mendjes se tyre, disa VETEM nga ana gjuhesore dhe jo nga AJO E FESEdhe nuk u kthehjen FJALEVE TE SAHABEVE dhe TABITABIINEVE dhe DIJETAREVE TE TJERE TE HADITHIT , keshtu qe gabojne rende.....Acid Burn thote qe ti leme menjane KUNDERSHIMET QE KEMI NE besim dhe hajde te bashkohmie ne gjera te tjera........
    Te bashkohemi rreth fjales MUSLIMAN! Its so easy even a caveman can undertand thi!!!!
    Njeriu eshte subjetk dhe nuk eshte objekt, secili njeri gjerat dhe fenomenet i shikon ne menyre subjektive, pra me nje menyre unike!
    Si e shikoj une fene, si e kuptoj une fene, dhe si e shikon dhe kupton ai tjetri fene asnjehere nuk kane per te qene te barabarta.
    Dikush nje fjale teKuranit e kupton ndryshe, e diksuh tjeter perseri ndryshe. Muslimani nuk ka kohe te merret me keto debate , e kuptoj une tamam e kupton ti tamam.
    A qendroi Allahu mbi Arsh ose Sundoi mbi Arsh, keto jane ceshtje se si njeri e kupton Kuranin dhe ajetin ne fjale.
    Nuk mund te refuzojme bashkimin me nje musliman vetem pse ai thot qendroi dhe ky tjetri thot sundoi mbi Arsh. Nuk ka kuptim asne syte e muslimaneve te ndergjegjeshem e as ne syte e Allahut.
    Allahu eshte Meshirues, nqs se edhe gabim te kemi besuar po me gjithe zemer te kemi besuar se ashtu ka qene menyra e vertete, te garantoj une qe Allahu do te fali kete gabim, POR AMA KENI KUJDES PERCARJEN E MUSIMANEVE, NE SEKTE TE NDRYSHM, NE GRUPACIONE TE NDRYSHME, KETE ALLAHU KUR NUK KA PER TE NA FALUR!!!
    Ne duhet ti lejme anash gjerat qe na ndajne, dhe te zgjasim doren njeri tjetrit ne gjerat qe na bashkojne!!!
    Jam i sigurte qe gjerat qe na ndajne perbejne nje pakic shum te vogel te ceshtjeve te imanit dhe dinit, por ama gjerat qe na bashkojne jane a shum te medha qe juve me duket nuk e keni idene!!!
    Ti leni anash te gjitha keto ceshtje qe na bashkojne,pernje number ceshtjet qe na ndajne qe numerohen me gishta, eshte mekat i madh!
    Andaj besoj qe ka ardh koha ti lejme keto gjera anash dhe te meremi me gjerat qe na afrojne midis njeri tjetrit. Sot muslimanet kane nevoje per unitet, e jo per percarje, sot muslimanet kane nevoje qe te ndihmojne vellezerit e tyre qe jane ne nevoje, si psh Palestinezet dhe psh te ushtrohetnje presion i madh ndaj qeverise se Sudanit, ne te cilen dy komunitete muslimane jane duke u vra midis veti! Ku jane keta njerez keta musiman te perkujtojne fjalet e Allahut se musimani nuk ka te drejte me vra musliman?!!!
    200 milion tema jane hapur ketu per pantallonat, per mjekren etj etj e per situaten ne SUDAN ?!!! ASNJE TEME !!!
    Si mendoni juve se Allahut do ti interesonte me shum qe ne muslimanet te zgjedhim midis veti ceshtjet se si duhette mbahen pantallonat dhe mjekra OSE TE NDALET GJAKDERDHJA E MUSLIMANE NE CDO ANE TE BOTES, NE KETE RAST NE SUDAN?!!!

Think people, think!!! Gjunaf eshte qe kete koke me gjith kete potencial mbrenda qe na ka dhene Allahu mos ta perdorim fare.

Me Respekte
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    Acid Burn thote te njejtat fjale qe thone GRUPET E DEVIJUARA, ata thone qe te mos perēahemi por le te bashkohemi, OK, kjo eshte gje shume e mire, kete e kane kerkuar te gjithe muslimanet dhe e kerkojne edhe sot, por PYETJA QE LIND KESHTU ESHTE SI TE BASHKOHEMI? Ku te bashkohemi? A te bashkohemi me ata qe thone qe Allahu nuk QENDRON MBI ARSH? A te bashkohemi me ata qe thone qe Allahu nuk SHIKON, nuk degjon, sespe keto jane cilesi te njerezve dhe Allahu nuk u perngjason njerezve, por keta haruan se CILESITE E ALLAHUT nuk jane si ato te njerezve? Ku tre bashkohmei pra? Tek cilat BAZA dhe PARIME? tE GJITHE DO TE THONE TEK parimet e Kur`anit dhe Sunnetit, ok, shume mire, por e kam thene dhe po e perseris perseri, ketu qebndron PERCARJA E MUSLIMANEVE, TEK KUPTIMI I KUR`ANIT dhe i SUNNETIT, se disa e kuptojne si ua do qejfi dhe deshira atyre, disa sipas mendjes se tyre, disa VETEM nga ana gjuhesore dhe jo nga AJO E FESEdhe nuk u kthehjen FJALEVE TE SAHABEVE dhe TABITABIINEVE dhe DIJETAREVE TE TJERE TE HADITHIT , keshtu qe gabojne rende.....Acid Burn thote qe ti leme menjane KUNDERSHIMET QE KEMI NE besim dhe hajde te bashkohmie ne gjera te tjera........

Imani i Acid Burnit permblidhet ne sa vijon:

Une Besoj me zemer, Deklaroj me goje dhe Deshmoj me vepra qe ALLAHU ESHTEI VETMI QE KA HAK TE ADHUROHET DHE SE MUHAMMEDI ESHTE I DERGUARI I ALLAHUT. paqja dhe bekimi i Allahut qofte mbi te.

Une Besoj Allahun qe eshte Nje as i lindur dhe as ka lindur kush prej Tij, Besoj Allahun qde nuk i perngjan asgjeje.

Une besoj Allahun qe ka emrat dhe cilesite absolute me te bukra.

Une besoj Allahun qe nuk eshte trup qe nuk kufizohet qe nuk perfshihet prej gjashte drejtimeve sikurse thote Imam Tahaviu ne tekstin e Akides se tij te famshme ... "dhe nuk e perfshin Ate (Allahun) 6 drejtimet si krijesat"

Une besoj Allahun qe ekziston pa vend pas krijimit te vendit sikurse ekzistonte ne ezel pa vend parakrijimit te vendit.

Une besoj Allahun Degjusin, Shikusin, Folesin, Sundusin absolut. Besoj Allahun Bamiresin e Pergjithshem, Meshirusin.

Une Besoj Allahun qe nuk eshte i shkrire ne krijimin e Tij sikurse kane thene disa qe Allahu eshte kudo.

Une besoj Melaiket - Engjejt e Allahut
    Une besoj ne librat e Allahut ne format e tyre origjinale. Gje qe sot mund te thuhet vetem per Kur'anin
    Une besoj ne te Derguarit e Allahut paqja dhe Bekimi i Allahut qofte mbi te gjithe ata.
    Une Besoj ne Diten e Gjykimit dhe ne Caktimin e Allahut.

Deklaroj qe ky eshte besimi im dhe Allahu eshte deshmitari im.

Une besoj gjithashtu qe besimtaret jane vellezer
    Une besoj qe Muslimanet jane nje trup kur nje pjese e tij dhemb i gjithe trupi dhemb
    Une besoj qe nje dite nipi i Muhammedit a.s Mehdi a.s do t'i prije muslimaneve ne lufte kundra te keqes
    Une besoj qe heret a vone muslimanet do bashkohen dhe Allahu do e sjelle ne vend nderin, prestigjin dhe autoritetin e ketij Ummeti nen flamurin e Khilafetit La i lahe Il-lAllah Muhammedun Resulullah.

Une besoj qe Allahu nuk e ndryshon gjendjen e nje populli nese keta nuk e ndryshojne gjendjen e tyre.

Selam
    RIPPR

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Do them dy fjale se s'kam shume kohe.
    Muslimanet nuk jane te bashkuar sepse ata nuk jane te sinqerte me njeri-tjetrin dhe tej mase fanatike.
    Bota jo muslimane e dine mire veprimtarine e tyre dhe e dine qe ne veprimtarine e tyre ka shume mashtrime, komplotime dhe genjeshtra. E vetmja gje qe i mban te bashkuar eshte sinqeriteti me njeri-tjetrin. Ata e thone apo e kryejne nje veprim i cili nuk eshte i ndershem apo i drejte, por jane te sinqerte me njeri-tjetrin, te gjithe e dine se nuk po veprojne ne interes te popujve, por ne interes te nje politike qe ua shtyn akoma me teper jetgjatesine ne pushtet dhe mbahen me njeri-tjetrin si pasoje e sinqeritetit qe kane mes vetes se tyre.
    Ndersa ne kemi nje te vertete qe eshte Kur'ani dhe Sunneti dhe ne nuk jemi te sinqerte ta shpalosim kete te vertete, ēdo mase muslimanesh fanatizohet pas njerit apo tjetrit individ dhe nuk pranojme nje fjale ndryshe. Kemi 18 vjet qe flasim per pantallonat, per Mevludin, per Esh'arite, Vehabite, Sufite, Shi'ah, Ibn Tejmijeh, Albani, Uthejmini, Buti, Gumariju, Subkiju, Askalaniju, Ibn Arabiju, Rifaiju, Nakshibendiju.......asnje prej ketyre nuk jep zgjidhje per muslimanet e shek.21, disa per shkak te realitetit te vet kohes qe kane jetuar duke qene se ishin gati superiore ne ate kohe, e disa te tjere per rrethanat gjeo-politik qe kane jetuar dhe jetojne. Ne fanatizohemi pas ketyre dhe si pasoje na del nga kontrolli sinqeriteti mes njeri-tjetrit per te dalluar te drejten nga e shtremberta dhe polemizojne per doktrina jo dobisjellese per ymetin pamvaresisht mez'hebit qe i takon individi i keti ymeti.
    Behuni te sinqerte!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Qe te mos kete keqkuptime!
    Fjalen "Dobisjellese" e kam pasur per qellim dobine e integrimit te muslimaneve ne botekuptimin Islam, jo ne kuptimin se diskutimi i doktrinave nuk sjell dobi.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Mė falni tė dashur antarė qė po kontriboni nė kėtė temė dua t'ju themė diqka pėr qfarė arsye ISLAMI feja e pastėr e All-llahut Xh.Sh u nda nė 72sekte e ndoshta mos tė ishim ndarė nė 72sekte nuk besoj qė do ishim tė pėrqarė.Pra ata tė parėt MUSLIM qė ishin athua ata nuk vepruan simbas KUR'ANIT dhe SUNNETIT .
    Vėllezėr siq duket tė parėt tanė nuk ju ka konvenuar kjo mynyrė e jetesės dhe e kan ndryshuar fenė e pastėr e All-llahut Xh.Sh . Por ne pasi e kuptuam qė ata ( tė parėt e kan ndryshuar ) ne ti viehemi pėrballė kėtyre parregullsive dhe mos ti lejojmė qė ta ndryshojnė dhe mė tepėr sepse kėshtu : Do jemi nė zjarr sepse qdo bidat ( risi nė fe ) na qon nė zjarr .
    Dhe pėr kėto arsye tė vogla mendoj se kemi pėrqarshmėri midis vėllazėrive .

Me Rrespekt : ILMGAP

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Nje teme me vende ne nje kohe qe muslimanet jane aq te ndare qe me kalimin e kohes eshte duke u zgjeruar kjo ndarje .

Lexova shkrimet dhe disa perseri kan tendeca qe te kundershtojne njeri tjetrin .

Perderisa nuk me pranohet mendimi im , dhe nuk me quajne qafir ose me ndoj emer tjeter vetem pse nuk i pershtatem mendimit te dikujt tjeter bashkimi nuk arrihet .

Une nuk di pse nuk e vnoni pak gishtin ne koke edhe me pyet vet veten pse 72 sekte ? prej nga rrodhen keto ? qfar qellimi kan ? Kjo arrihet duke mos pasur paragjykime dhe duke e pranu te verteten .

Me respekt Kushtrimi

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Flisni per pantallona e per mjeker dhe pantallna e nderkohe vellerezit tane vriten midis vetidhe kjo aspak nuk ju intereson.
    Palestinezet vriten cdo dite, ne Sudan po ndodh nje gjenocit ndaj muslimaneve i bere prej vet muslimaneve.
    Sjeni musliman perderisa anje fjale nuk e thoni ndaj krimeve qe musliman i bejne njeri tjetrit.

GV_USA

Vėllau Gostivari nuk e di a e ki vrejtė qė kam folė edhe pėr kėto gjėra por pasiqė njerėzve tė tjerė ju pengojnė gjėrat e vogla ata flasin pėr gjėrat e vogla.
    Ata flasin pėr problemet e veta e jo pėr problemet e gjithė MUSLIMANĖVE ., e ne pasi qė jemi vėllezėr ndėrmjet vete duhet edhe tė flasim pėr ata ( Muslimanėt qė po vdesin dita e ditės ( tė pafajshėm ) . )

Ja linku ku kam pėrmnedur Palestinezėt dhe vrasjet qė kryhen nė ta . . .
    http://www.forumishqiptar.com/showth...=107838&page=2

Me Rrespekt : ILMGAP

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tahir Zemaj
    Nga Brari nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 01-01-2011, 10:45
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Shkrimet e Hershme: Bariu i Hermansit
    Nga Kryeengjelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-12-2006, 08:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •