Close
Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 111
    - \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Es-Selamu Alejkum

Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    ..........???
    I nderuar vėlla Gostivari_usa kjo temė ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Islamit, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur... dhe nuk ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Muslimanve, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur...

Nėse ti apo cilido nga forumistet mundohet ta kritikoj Islamin nė lidhje me tė drejtat e femrės nė Islam do ta keni gabim sepse Islamin se ka dizajnuar njeriu, por Krijuesi i gjithėsis (All-llahu Subhanehu we Te'ala - I Pėrsosuri).

Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    Xheneta perseri nuk me ke kuptu ate qka kam deshte me thene...
    Ashtu mendoj edhe unė, ate qė ti e ke menduar vetėm ti dhe All-llahu Xhel-le Shanehu e dini, ndėrsa atė qė ti e ke shkruar nė tėrsi e kam kuptuar dhe me Ajete nga Kur'ani dhe Sunneti tu kam pėrgjigjur.

Ne shkolle te mesme kom qen me emer musliman ne fund te shkolles se mesme si qdo njeri ne ate kohe adoleshente kam pas kriz ne besim , por fal biologjis , kimis dhe fizikes kam arritur te kuptoj egzistencen e Allahut tana kam lexuar Kur'anin.
    Kjo ke sa per ate qe sme duhet askush
    Mos mendo qė e ke kaluar i nderuar vėlla xhamia krizen nga e kaluara, W-All-llahi ke krizė ende tė madhe pėrderisa nuk e pranon dhe nuk vepron me Sunnetin (veprėn...) e Muhammedit s.a.v.s.

Ti e deklarove se nuk i beson Sunnetit (veprės) sė Muhammedit s.a.v.s ndėrsa nė anėn tjetėr deklarove se i beson Kur'anit dhe e ke si referenc bazė qė je Musliman ? Por unė po betohem nė Krijuesin tim qė ti as Kur'anit nuk i referohesh dhe nuk e zbaton po qė se e kundėrshton Sunnetin (veprėn) e Muhammedit s.a.v.s
    W-All-llahi nuk je pasues i Kur'anit nėse ti e mohon Ajetin e 14 qė gjindet nė suren Nisa:

THOTĖ ALL-LLAHU XH.SH. NĖ KUR'AN NĖ SUREN NISA, AJETI I 14:
    Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

Pendohu pash All-llahun tėnd, sepse tek All-llahu do tė gjesh falje deri nė garr, garran (frymen e fundit tė kėsaj bote), Ai (All-llahu) ėshtė vėrtetė Mėshirues dhe Mėshirbėrės ndaj robėrve tė Tij.

Tė kėshilloj qė ta vizitosh ndonjė hoxhė (pasues i Kur'anit dhe Sunnetit) dhe qė bėn Rukje me Kur'an dhe tė sheroj Kur'ani sepse W-All-llahi parimi fetar tė obligon nė kėsi raste tė ju drejtohesh atyre.

Sa per ate une kam mendimin qe besimi islam eshte ndertuar ne vepra edhe ska kush qe ma hjek
    Po ti ore i nderuar vėlla xhamia the qė unė i besoj Kur'anit por vepra yte kėtė nuk e dėshmon. Para fjalės sė All-llahut Tebereke we Te'ala je duke e ndjekur mendimin tuaj, ah sa e urrejtur ėshtė kjo te Zoti.

Edhe pse kam shumė Hadiithe qė janė duke mu kujtuar nė lidhje me kėto qė i ke thėnė, nuk do ti shkruaj fare pasi qė ti i mohon (nuk ju beson) dhe dėshiron vetėm Ajete nga Kur'ani Kerim. Unė e kam lexuar Biblen dhe Kur'anin mbi 30 apo 40 herė nga fillimi e gjer nė mbarim dhe do tė bėj pėrpjekje qė tė sjelli vetėm argumente nga Kur'ani nė lidhje me atė qė ke thėnė.

Une te thash qe kam dy referenca Kur'anin dhe shkencen .
    Sa per sunnet kam arsyet e mija per dyshim qe nuk mundem ti besoj.

Xheneta une per fat ose te keq ose te mir nuk i besoj haditheve kshtu qe nuk eshte fare fakti nese sjell nje hadith, te vetmes qe i besoj pa pike dyshimi eshte Kur'ani .
    TA SHOHIM SA I BESON TI KUR'ANIT PASI QĖ HADITHEVE NUK JU BESON

Njėra nga shtyllat e Imanit (besimit Islam) ėshtė mi besuar Pejgamberėt dhe Sunnetin (veprėn e tyre). Ajeti i 14 qė gjindet nė Kur'an, nė suren Nisa ėshtė nė kundėrshtim me mohimin tuaj qė ja keni drejtuar Sunnetit tė Resulull-llahut s.a.v.s
    Sureja Nisa, Aheti i 14: Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Ahzab, Ajeti i 36: Kur All-llahu ka vendosur pėr njė ēėshtje, ose i dėrguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnjė besimtari (si ti xhamia) dhe asnjė besimtareje qė nė atė ēėshtje tė tyre personale tė bėjnė ndonjė zgjidhje tjetėrfare. E kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ai ėshtė larguar shumė larg sė vėrtetės.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Araf, Ajeti i 158: Thuaj (Muhammed): "O ju njerėz! Unė jam i dėrguari i All-llahut te tė gjithė ju. All-llahut qė vetėm i Tij ėshtė sundimi i qiejve e i tokės, s'ka tė adhuruar tjetėr pos Tij; Ai jep jetė dhe Ai jep vdekje, pra besoni All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, pejgamberin e pashkolluar, qė beson All-llahun dhe shpalljet e Tij, ndiqeni rrugėn e tij qė ta gjeni tė vėrtetėn. (vėlla xhamia ti nėse nuk e beson Sunnetin, All-llahu ta ka bėr me dije se ndiqe rrugėn e tij (Muhammedit s.a.v.s) qė ta gjesh tė vėrtetėn).

KE FRIK ALL-LLAHUN DHE MOS MOHO TANI DHE NDONJĖ AJETĖ QĖ NUK PĖRPUTHET ME MENDIMIN TUAJ, LEXOJ AJETET ME VĖMENDJE, PASOJ AJETET E KUR'ANIT DHE BĖHU SI TĖ GJITHĖ MUSLIMANĖT E DEVOTSHĖM, MOS MĖ THUAJ MUA SE SMĖ KE KUPTUAR SEPSE UNĖ JAM DUKE TU PĖRGJIGJUR ME ATE (KUR'ANIN) QĖ TI THE SE E BESOJ POR AS MOS MĖ THUAJ SE PO TĖ NDEGJOJ DHE MIRĖ E KE, NDĖRSA NĖ ANĖN TJETĖR PRAP VAZHDON ME ATO MENDIME TUJA TĖ VJETRA (BINDU NĖ ZOTIN DHE KĖRKO FALJE, KJO TĖ MJAFTON TĖ JENI I FALUR TE ALL-LLAHU XH.SH.).

JA ĒFAR THOTĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN
    Sureja Enfal, Ajeti i 21: Dhe mos u bėni si ata qė thanė: "Dėgjuam", e nė tė vėrtetė ata nuk dėgjojnė.

Ti i nderuar vėlla xhamia je besimtar Musliman El-lhamdulil-lah, dhe a ja ke bėrė ndonjėherė pyetjen vetvesės por ēfar besimtari se ? qė bie nė kundėrshtim me Kur'anin dhe qė mohon Sunnetin e Muhammedit s.a.v.s (mos harro se je njeri nė fund tė fundit). Ndėrsa ti tani e di nga keto argumente se cila ėshtė e vėrteta dhe ja ēfar tė ka thėnė ty All-llahu nė Suren Enfal, nė Ajetin e 27: O ju qė besuat, mos e tradhtoni All-llahun dhe tė dėrguarin, e ashtu tė tradhtoni amanetet tuaja, derisa e dini sa e keqe ėshtė kjo.

JA EDHE TRI AJETE I KE NGA UNĖ HEDIJE (DHURAT)
    SUREJA TEUBE, AJETI I 63: A nuk e ditėn ata se kush kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, atij i ėshtė caktuar zjarri i xhehennemit, ku do tė jenė pėrjetė, e ky ėshtė ai poshtėrimi i madh.

SUREJA NISA, AJETI I 152: E ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij dhe nuk bėnė kurrfarė dallimi nė asnjė prej tyre, tė tillėve do t'u jepet shpėrblim i merituar. All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

SUREJA HADID, AJETI I 19: Ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ata janė tė sinqertit dhe dėshmorėt tek Zoti i tyre, ata kanė shpėrblimin e vet dhe dritėn e vet, ndėrsa ata qė e mohuan dhe pėrgėnjeshtruan faktet Tona, ata janė banues tė xhehennemit.

REFEROJU EDHE KĖTYRE AJETEVE QĖ GJINDEN NĖ KUR'AN
    Sureja e 5, Ajeti 33
    Sureja e 8, Ajeti 13
    Sureja e 8, Ajeti 14
    Sureja e 8, Ajeti 20
    Sureja e 24, Ajeti 52
    Sureja e 33, Ajeti 71
    Sureja e 58, Ajeti 20

KENI FRIK ALL-LLAHUN TEBEREKE WETE'ALA KUDO QĖ TĖ JENI JU XHAMIA DHE JU GOSTIVARI_USA, MESIGURI SE JUVE SDO TĖ JU MJAFTOJN AS KETO SEPSE KENI NEVOJ PĖR RUKJE FILLIMISHT W-ALL-LLAHI, BINDUNI BRE VĖLLEZĖR TĖ NDERUAR JO PSE JU THEMĖ UNĖ POR QĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN JU KA KĖRKUAR NJĖ GJĖ TĖ TILL NĖSE VĖRTETĖ DĖSHIRONI ME QENĖ NGA TĖ SHPĖRTUARIT.

E juaja - Xhenneta Morina
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhenneta-Morina : 06-04-2009 mė 19:07
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Pershendetje Gostivar

Keta me duket se knaqen vetem me fjalet e embla qe shkruan ne Kur'an por nuk mirren me zbatimet e tij ne rastin konkret te drejtat e grave edhe te disa gjera.

Pyes veten a do te kishte guxuar Xheneta te dal apo te vozis kerrin ne Arabi Saudite , Irak apo ne ndonje vend tjeter ??
    Ketu e dhane ndeshjen e futbollit , mendoj ne SHBA , midis Arabise Saudite dhe Iranit, ndeshje te cilen e fitoj Arabia Saudite me rezultat 2:1 . Ajo qe me beri pershtypje ishte se komentatori i ndeshjes tregonte fakte per keto dy vende, dhe nje fakt qe e permendi ishte se as ne Iran dhe as Arabi Saudite femrat nuk lejohen te shkojne ne ndeshje, pra te shikojne ndeshjen nga stadiumi, burrat po , po femrat jo. E sipas ketyre femrat dhe burrat jane te barabarte, njera pale ka te drejte te bej kete po tjetra nuk ka dhe perseri jemi te barabarte!!! Absurd i madh!!!

Xhamia kam verejtur dicka keta qe i besojne hadithet me sy mbyllur, problemin me te madh e kane me njerezit e ditur nga shkenca.
    Shpesh here eshte permendur emri i Muarice Bocaile , autorit te librit BIBLA, KURANI DHE SHKENCA. Ky eshte nje kirurg me renome boterore , sa e di une punon ne univeristetin e Sorbonjes, ne France.
    Me kete liber ky i shkatero krejt shtyllat e krishterimit dhe nga ana tjeter ngriti aq shum lart fene islame qe shumica e muslimaneve nuk e dine akoma rendesine e punes se tij.
    Ne fund te librit te tij Bocaile ( besoj se e kam shqiptuar mire emrin ) shprehet: Per mua nuk ekziston shpjegim njerezor per KURANIN
    E thot kete pasi qe nuk kishte gjetur asnje kontradite ne Kuran.

I njejti njeri studjon edhe hadithet nga pikepamja shkencore , dhe vjen deri ne perfundim se hadithet nuk jane shpallje hyjnore, ngase mostra se si duhet te jete nje shpallje hyjnore eshte Kurani pra, liber pa kontradita dhe hadithet kane kontradita dhe si te tilla nuk mund te pranohen si shpallje hyjnore.

Allahu qe ka shpallur KURANIN te pastert nga kontraditat , a thua qe do ti kishte shpallur hadithet me kontradita ose pa kontradita?!!!
    Thjeshte perderisa hadithet kane kontradita , kredibiliteti i tyre kurre nuk mund te krahasohet me kredibilitetin e Kuranit, KURRE!!!!

Dakort nuk diskutohet qe ka hadithe qe cilat duhet te besohen si fjale te profetit, por ka hadithe qe nuk mund te besohen si fjale te profetit.

Si perfundim dua te marr edhe nje shembull sipas te cilit dua ketu dikush te me tregoj se sa jane gjasat qe ky hadith te jete i thene nga profeti!!!
    Te gjithe ne e dime se Profeti ka thene:Parajsa fillon tek kembet e nenes. Hadith shum me vend.
    Dhe duke u bazuar ne kete hadith sa jane shancat qe Profeti te kete thene edhe kete hadith: Nqs para nje personi qe falet kalon , majmuni, gomari ose gruaja, atij personi i asgjesohet namazi"!!!

Per mendimin tim personal nje Profeti qe ka thene hadithin e pare, kurre nuk mund te kete thene hadithin e dyte! Hadithi i dyte eshte fabrikim i hapur te cilin edhe vet Aishja R.A. e deshmon duke thene se Profeti zakonisht falej para tyre dmth grave te tij.

Me Respekt
    GV_USA

P.S. Xhamia lexo ne kete web faqe se cfar shkruhet per islamin, 99% e artikujve jane te shkruar nga shkencetare te mirefillte, si doktore , inxhiniera, ekonomista , jurista etj etj."

http://worldmuslimcongress.blogspot.com/
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    Es-Selamu Alejkum

I nderuar vėlla Gostivari_usa kjo temė ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Islamit, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur... dhe nuk ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Muslimanve, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur...

Nėse ti apo cilido nga forumistet mundohet ta kritikoj Islamin nė lidhje me tė drejtat e femrės nė Islam do ta keni gabim sepse Islamin se ka dizajnuar njeriu, por Krijuesi i gjithėsis (All-llahu Subhanehu we Te'ala - I Pėrsosuri).

Ashtu mendoj edhe unė, ate qė ti e ke menduar vetėm ti dhe All-llahu Xhel-le Shanehu e dini, ndėrsa atė qė ti e ke shkruar nė tėrsi e kam kuptuar dhe me Ajete nga Kur'ani dhe Sunneti tu kam pėrgjigjur.

Mos mendo qė e ke kaluar i nderuar vėlla xhamia krizen nga e kaluara, W-All-llahi ke krizė ende tė madhe pėrderisa nuk e pranon dhe nuk vepron me Sunnetin (veprėn...) e Muhammedit s.a.v.s.

Ti e deklarove se nuk i beson Sunnetit (veprės) sė Muhammedit s.a.v.s ndėrsa nė anėn tjetėr deklarove se i beson Kur'anit dhe e ke si referenc bazė qė je Musliman ? Por unė po betohem nė Krijuesin tim qė ti as Kur'anit nuk i referohesh dhe nuk e zbaton po qė se e kundėrshton Sunnetin (veprėn) e Muhammedit s.a.v.s
    W-All-llahi nuk je pasues i Kur'anit nėse ti e mohon Ajetin e 14 qė gjindet nė suren Nisa:

THOTĖ ALL-LLAHU XH.SH. NĖ KUR'AN NĖ SUREN NISA, AJETI I 14:
    Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

Pendohu pash All-llahun tėnd, sepse tek All-llahu do tė gjesh falje deri nė garr, garran (frymen e fundit tė kėsaj bote), Ai (All-llahu) ėshtė vėrtetė Mėshirues dhe Mėshirbėrės ndaj robėrve tė Tij.

Tė kėshilloj qė ta vizitosh ndonjė hoxhė (pasues i Kur'anit dhe Sunnetit) dhe qė bėn Rukje me Kur'an dhe tė sheroj Kur'ani sepse W-All-llahi parimi fetar tė obligon nė kėsi raste tė ju drejtohesh atyre.

Po ti ore i nderuar vėlla xhamia the qė unė i besoj Kur'anit por vepra yte kėtė nuk e dėshmon. Para fjalės sė All-llahut Tebereke we Te'ala je duke e ndjekur mendimin tuaj, ah sa e urrejtur ėshtė kjo te Zoti.

Edhe pse kam shumė Hadiithe qė janė duke mu kujtuar nė lidhje me kėto qė i ke thėnė, nuk do ti shkruaj fare pasi qė ti i mohon (nuk ju beson) dhe dėshiron vetėm Ajete nga Kur'ani Kerim. Unė e kam lexuar Biblen dhe Kur'anin mbi 30 apo 40 herė nga fillimi e gjer nė mbarim dhe do tė bėj pėrpjekje qė tė sjelli vetėm argumente nga Kur'ani nė lidhje me atė qė ke thėnė.

TA SHOHIM SA I BESON TI KUR'ANIT PASI QĖ HADITHEVE NUK JU BESON

Njėra nga shtyllat e Imanit (besimit Islam) ėshtė mi besuar Pejgamberėt dhe Sunnetin (veprėn e tyre). Ajeti i 14 qė gjindet nė Kur'an, nė suren Nisa ėshtė nė kundėrshtim me mohimin tuaj qė ja keni drejtuar Sunnetit tė Resulull-llahut s.a.v.s
    Sureja Nisa, Aheti i 14: Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Ahzab, Ajeti i 36: Kur All-llahu ka vendosur pėr njė ēėshtje, ose i dėrguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnjė besimtari (si ti xhamia) dhe asnjė besimtareje qė nė atė ēėshtje tė tyre personale tė bėjnė ndonjė zgjidhje tjetėrfare. E kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ai ėshtė larguar shumė larg sė vėrtetės.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Araf, Ajeti i 158: Thuaj (Muhammed): "O ju njerėz! Unė jam i dėrguari i All-llahut te tė gjithė ju. All-llahut qė vetėm i Tij ėshtė sundimi i qiejve e i tokės, s'ka tė adhuruar tjetėr pos Tij; Ai jep jetė dhe Ai jep vdekje, pra besoni All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, pejgamberin e pashkolluar, qė beson All-llahun dhe shpalljet e Tij, ndiqeni rrugėn e tij qė ta gjeni tė vėrtetėn. (vėlla xhamia ti nėse nuk e beson Sunnetin, All-llahu ta ka bėr me dije se ndiqe rrugėn e tij (Muhammedit s.a.v.s) qė ta gjesh tė vėrtetėn).

KE FRIK ALL-LLAHUN DHE MOS MOHO TANI DHE NDONJĖ AJETĖ QĖ NUK PĖRPUTHET ME MENDIMIN TUAJ, LEXOJ AJETET ME VĖMENDJE, PASOJ AJETET E KUR'ANIT DHE BĖHU SI TĖ GJITHĖ MUSLIMANĖT E DEVOTSHĖM, MOS MĖ THUAJ MUA SE SMĖ KE KUPTUAR SEPSE UNĖ JAM DUKE TU PĖRGJIGJUR ME ATE (KUR'ANIN) QĖ TI THE SE E BESOJ POR AS MOS MĖ THUAJ SE PO TĖ NDEGJOJ DHE MIRĖ E KE, NDĖRSA NĖ ANĖN TJETĖR PRAP VAZHDON ME ATO MENDIME TUJA TĖ VJETRA (BINDU NĖ ZOTIN DHE KĖRKO FALJE, KJO TĖ MJAFTON TĖ JENI I FALUR TE ALL-LLAHU XH.SH.).

JA ĒFAR THOTĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN
    Sureja Enfal, Ajeti i 21: Dhe mos u bėni si ata qė thanė: "Dėgjuam", e nė tė vėrtetė ata nuk dėgjojnė.

Ti i nderuar vėlla xhamia je besimtar Musliman El-lhamdulil-lah, dhe a ja ke bėrė ndonjėherė pyetjen vetvesės por ēfar besimtari se ? qė bie nė kundėrshtim me Kur'anin dhe qė mohon Sunnetin e Muhammedit s.a.v.s (mos harro se je njeri nė fund tė fundit). Ndėrsa ti tani e di nga keto argumente se cila ėshtė e vėrteta dhe ja ēfar tė ka thėnė ty All-llahu nė Suren Enfal, nė Ajetin e 27: O ju qė besuat, mos e tradhtoni All-llahun dhe tė dėrguarin, e ashtu tė tradhtoni amanetet tuaja, derisa e dini sa e keqe ėshtė kjo.

JA EDHE TRI AJETE I KE NGA UNĖ HEDIJE (DHURAT)
    SUREJA TEUBE, AJETI I 63: A nuk e ditėn ata se kush kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, atij i ėshtė caktuar zjarri i xhehennemit, ku do tė jenė pėrjetė, e ky ėshtė ai poshtėrimi i madh.

SUREJA NISA, AJETI I 152: E ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij dhe nuk bėnė kurrfarė dallimi nė asnjė prej tyre, tė tillėve do t'u jepet shpėrblim i merituar. All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

SUREJA HADID, AJETI I 19: Ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ata janė tė sinqertit dhe dėshmorėt tek Zoti i tyre, ata kanė shpėrblimin e vet dhe dritėn e vet, ndėrsa ata qė e mohuan dhe pėrgėnjeshtruan faktet Tona, ata janė banues tė xhehennemit.

REFEROJU EDHE KĖTYRE AJETEVE QĖ GJINDEN NĖ KUR'AN
    Sureja e 5, Ajeti 33
    Sureja e 8, Ajeti 13
    Sureja e 8, Ajeti 14
    Sureja e 8, Ajeti 20
    Sureja e 24, Ajeti 52
    Sureja e 33, Ajeti 71
    Sureja e 58, Ajeti 20

KE FRIK ALL-LLAHUN TEBEREKE WETE'ALA KUDO QĖ TĖ JENI JU XHAMIA, MESIGURI SE TY SDO TĖ MJAFTOJN AS KETO SEPSE KE NEVOJ PĖR RUKJE FILLIMISHT W-ALL-LLAHI, BINDU BRE VĖLLA I NDERUAR JO PSE TĖ THEMĖ UNĖ POR QĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN TĖ KA KĖRKUAR NJĖ GJĖ TĖ TILL NĖSE VĖRTETĖ DĖSHIRON ME QENĖ NGA TĖ SHPĖRTUARIT.

E juaja - Xhenneta Morina
    Shum bukur e ke thene. Une nuk kritikoj fene Islame aspak, biles jam mbrojtes i flakte i fese islame. Nuk kam lejuar kurre njeri te tallet me fene Islame ose me personalitetin dhe nderin e A.S. Muhamedit!!!
    Dhe nuk diskutohet qe ne islamin e vertete , ate deshiron Allahu nga ne te praktikojme, shum gjera qe i praktikojme sot si pjese e fese nuk e kane vendin aty!!!
    Per shkak se besoj thelle ne Allah, Xheneta, une nuk mundem te ti cungoj te drejtat e tua te cilat ti ka garantuar KRIJUESI I UNIVERSIT, ashtu sic e bejne kete pune disa te tjere ketu!
    Personalisht une edhe mund te jem kunder qe grate te jene te barabarta me burrin, POR AMA KUR ALLAHU E KERKON QE GRATE DHE BURRAT TE JENE TE BARABARTE, KUSH JAM UNE QE TE SHKOJ KUNDER URDHERIT DHE DESHIRES SE ALLAHUT TE MADHERISHEM?!!!

Sa i perket ajetit 14 te Sures Nisa, ke te drejte se kush kundershton a.s. Muhamedin eshte njelloj sikur me kundershtuar Allahun!!!!
    Por une Xheneta nuk kundershtoj A.S. Muhamedin!!!! Ai kurre nuk me ka dhene mua ndonje urdher qe te bej!! Une kundershtoj Buhariun, Muslim, Abu Davudin, se keta me thuajne mua , besoj keto qe neve themi se i ka thene A.S. Muhamedi!!!
    Ku ta di une se 100 % ato fjale i ka thene profeti, ku ta di une se nuk ishte tekur Muslimit ose Buharit ose atij tjetrit qe te fusin ndonje hadith nga mendja e tyre!!!
    Kush ma garanton qe hadithet jane 100% fjale te Profetit tamam ashtu sic i ka thene AI !!!!
    Kush me garantoj se kur jane regjistruar hadithet , asnje fjale teper nga ajo se cfar ka thene Profeti nuk eshte shtuar!!!
    Nuk mundesh te besojsh hadithet ne menyre te verbert!!!

Personalisht hadithet i besoj vetem atehere kur hadithet kalojne neper dy filtrat qe per mua jane ne gjendje qe 99.9 te me garantojne se ato hadithe jane te thena nga Profeti, dhe keto filtra jane "zinxhiri i transmetimit" dhe "kuptimi i hadithit"!!! Nqs hadithi nuk kalon njerin nga keto dy filtra nuk e besoj.

Me Respekt
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    ...Personalisht hadithet i besoj vetem atehere kur hadithet kalojne neper dy filtrat qe per mua jane ne gjendje qe 99.9 te me garantojne se ato hadithe jane te thena nga Profeti, dhe keto filtra jane "zinxhiri i transmetimit" dhe "kuptimi i hadithit"!!! Nqs hadithi nuk kalon njerin nga keto dy filtra nuk e besoj.
    Ore vėlla ti nuk je Alim (Shejkh-Dijetar i Islamit) qė tė vlersosh kėshtu dhe ta mbeshtetesh fetwan tėnde pa pasur asnjė argument, pa e thėnė kėtė qė e thua ti as Pejgamberi s.a.v.s, ke kujdesė !

Ti ''dijetari'' i shekullit 21 po e dinė mė mirė Islamin se Selefus-Salih (tė parėt tanė - gjenratat e arta tė Islamit)
    Ti ''dijetari'' i shekullit 21 po i merr pėr bazė shkenctarėt dhe po i hudh tė gjitha ato Ajete qė janė nė Kur'an (fjal tė All-llahut) nė lidhje me kėtė.

Eh more vėlla i nderuar Gostivari_usa errėsirėn e ke pran syve dhe largė je ndaj Ajeteve (Kur'anit) dhe Hadiitheve (Sunnetit).

Vėre gishtin nė kokė dhe thuaj vetvetės, shpirti im nė duar tė kujtė ėshtė? Mos harro se vdekja ėshtė mė afėr se rrobat qė i ke tė veshura ka thėnė Muhammedi s.a.v.s

Merru me besimin nė All-llahun, me namazin, me zekatin, agjėrimin, me shkuarjen nė haxhxh dhe kėto dyshime qė ti ka sajuar Shejtani La-Netull-llah ndaj Buhariut, Muslimit, Abu Davudin lerja Dijetarve sepse i ri ende je (nė dije) tė mendosh andej ti dhe tė japesh fetwa. Dijetarėt janė trashigimtar tė Pejgamberve ka thėnė Muhammedi s.a.v.s dhe ata janė kopetent pėr keto fetwa e jo ti qė je duke ja siguruar biletėn vetvetės pėr nė Xhehnem si duket (bazuar nė Ajetet paraprake qė i kam postuar drejtuar vėllaut xhamia) me kėto mendime tuja shkatrruese pėr ty.

Transmetohet nga Ebu Hurejre r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s. ka thėnė: Kush i beson All-llahut dhe Ditės sė mbramė (Kijametit), le tė flasė mirė ose le tė heshtė. Hadiithi ėshtė Muttefekun alejhi dhe nuk lejohet as tė diskutohet nė kėtė, e mė lere tė kundėrshtohet.

...Personalisht hadithet i besoj vetem atehere kur hadithet kalojne neper dy filtrat qe per mua jane ne gjendje qe 99.9 te me garantojne se ato hadithe jane te thena nga Profeti, dhe keto filtra jane "zinxhiri i transmetimit" dhe "kuptimi i hadithit"!!! Nqs hadithi nuk kalon njerin nga keto dy filtra nuk e besoj.
    TA SHOHIM SA DO TĖ JE REAL EDHE TI ?
    Ēfar mendon ti pėr kėtė Hadiith qė ėshtė Muttefekun Alejhi (nga mė tė besuarit pasi qė ėshtė Muttefekun alejhi)
    Ibnu Umeri r.a. tregon se Pejgamberi s.a.v.s. ka thėnė: “Mustaqet shkurtoni, kurse mjekrėn lėshone!” Hadiithi ėshtė Muttefekun Alejhi

Ēfar mendon ti nė kėtė Hadiith qė Muhammedi s.a.v.s ka urdhėruar (jo vetėm qė e ka pėlqyer por kėtu ka edhe urdhėres nga Ai). Mos harro se Muhammedi s.a.v.s asgjė ska urdhėruar pa pėlqimin e All-llahut xh.sh. Dhe pėr fund po ta sqaroj se Hadiithet qė janė nė Islam Muttefekun Alejhi ato janė tė gjitha tė vėrteta nga gjithė Ixhmau (shumica - dijetarėt e kaluar dhe tė kėsaj kohe).

Kėtė pyetje ta bėra pėr arsye se i lexova ca postime tuaja qė ishe ndėrlidhur kėtu: http://www.forumishqiptar.com/showth...=106454&page=6

Duhet lėshuar mjekra apo duhet shkurtuar mjera apo duhet prer mjekra (mendimin tuaj e kėrkoj se ate qė thotė Islami e dim)?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhenneta-Morina : 06-04-2009 mė 20:15
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    Gostivari USA

hahahah cfar linke propozon ne kundershtim me botkuptimet e tua.

7) "Did Mohammed consummate his marriage with a 9 year old Aisha?"

He consummated when she was 13 – it was customary all over the world at that time. Get familiar with the World History and quit listening to the hate mongers. The kids were married off at an early age, some times at birth… but it does not mean consummated.

http://worldmuslimcongress.blogspot.com/
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    17-08-2005
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    307
    I njejti njeri studjon edhe hadithet nga pikepamja shkencore , dhe vjen deri ne perfundim se hadithet nuk jane shpallje hyjnore, ngase mostra se si duhet te jete nje shpallje hyjnore eshte Kurani pra, liber pa kontradita dhe hadithet kane kontradita dhe si te tilla nuk mund te pranohen si shpallje hyjnore.
    Mos shpif ndaj tij, ose me mir mos fol kur nuk i kupton librat dhe mendimet e dijetareve, ky dijetar nuk ka nje mendim te tille sic thua ti, por ai mendimin e tij per hadithet e shpreh ne menyre shum te kufizuar vetem per ato hadithe per te cilat Muhammedi alejhisselam ka fol prej mendjes se tij e jo nga shpallja si psh hadithi qe flet se Muhammedi alejhisselam i ka keshillaur sahabet per krasitjen e hurmave e ne fakt ne ate moment ka fol prej mendjes se tij, kete gje e ka pranuar edhe Muhammedi alejhisselam dhe ju ka treguar se kjo cka them nuk eshte shpallje por mendim i imi, dhe pastaj ju ka thene se ju i dini me mire se une keto pune.
    "Arsyeja e mosarsyes qė i bėhet arsyes sime aq shum ma dobėson arsyen sa qė me arsye e vajtoj bukurinė tėnde"

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Nuk me intereson shume c'thote bibla, por i gezoj te gjitha te drejtat qe mund te gezoje nje femer.
    Harrove te permendesh edhe ato te Drejta qe ua Rezervon Ylli Pango neper Zyret e tij ,Dhe at pa konkurs

Ps: Lol nuk ishte asgje personale mirpo thjesht ishte nje aneks i kesaj Teme
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anėtarėsuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Citim Postuar mė parė nga fisniku-student Lexo Postimin
    Harrove te permendesh edhe ato te Drejta qe ua Rezervon Ylli Pango neper Zyret e tij ,Dhe at pa konkurs

Ps: Lol nuk ishte asgje personale mirpo thjesht ishte nje aneks i kesaj Teme
    Po e gezoj dhe ate te drejte qe ti denoncoj njerezit si puna e Ylli Pangos. Me shuaj nje kureshtje .Kam degjuar qe ne vendet Arabe nuk denohet ai qe perdhunon femren, por femra e perdhunuar. Sa e vertet eshte kjo?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga mia@ : 07-04-2009 mė 09:34
    Feelings change - memories don't.

Citim Postuar mė parė nga dea_07 Lexo Postimin
    Po e gezoj dhe ate te drejte qe ti denoncoj njerezit si puna e Ylli Pangos. Me shuaj nje kureshtje .Kam degjuar qe ne ne vendet Arabe nuk denohet ai qe perdhunon femren, por femra e perdhunuar. Sa e vertet eshte kjo?
    Me fal se jam duke nderhyre dhe pergjigjen po ta jap une, Po! Eshte aq e vertete sa edhe sa eshte e vertete qe ne jemi duke shkrojtur ne kete forum..., por qe do te shtonja, jo vetem ne vendet arabe qe, gruaja e perdhunuar denohet dhe shpesh lapidohet ( vrasje me gure ), por edhe ne te gjitha vendet ku sheriati eshte ne fuqi si ligj vendor, pra ne Persi si; Afganet dhe turkmenet dhe iranianet, por edhe ne Afriken e "zeze", si sudanezet, ganezet, somalezet, ne pergjithesi vendet sub-sahariane...!
    Por qe denimi eshte nje sherim ose pastrim, pra nje gje shume e mire per shoqerine ku eshte ne fuqi ai ligj, pra si rrjedhoje eshte nje pastrim-spurgim per seksin femeror, me gjithe rrespektin e detyrueshem qe kam...!
    Pershendetje, kjo eshte e verteta qe te gjithe e dine

Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin

TA SHOHIM SA DO TĖ JE REAL EDHE TI ?
    Ēfar mendon ti pėr kėtė Hadiith qė ėshtė Muttefekun Alejhi (nga mė tė besuarit pasi qė ėshtė Muttefekun alejhi)
    Ibnu Umeri r.a. tregon se Pejgamberi s.a.v.s. ka thėnė: “Mustaqet shkurtoni, kurse mjekrėn lėshone!” Hadiithi ėshtė Muttefekun Alejhi

Xheneta, ky hadith besohet, por ama hadithi vetem te thot lesho mjekren, ashtu!!!
    Dmth hadithi nuk te thot lesho mjekren keshtu ose ashtu, po te thot lesho mjekren, me nje fjale si ke qef , te pakten keshtu e kuptoj une.

GV_USA

P.S."Pergjigju ne pikat qe i kam parashtruar une, mos i jep debati kahje tjeter. Te pyes edhe nje here: A ME GARANTON TI MUA SE HADITHET JANE 100% TE SHKRUAJTURA ASHTU SIC I KA THENE PROFETI OSE JO?!!!"
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gostivari_usa : 07-04-2009 mė 09:42
    WE WILL NOT GO DOWN!

Faqja 4 prej 12 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •