Close
Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 111
    ariiii Maska e Arber gerguri
    Anėtarėsuar
    16-10-2006
    Vendndodhja
    Bardh i Madh - Fushe Kosove
    Postime
    809
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Xheneta, ky hadith besohet, por ama hadithi vetem te thot lesho mjekren, ashtu!!!
    Dmth hadithi nuk te thot lesho mjekren keshtu ose ashtu, po te thot lesho mjekren, me nje fjale si ke qef , te pakten keshtu e kuptoj une.

GV_USA

P.S."Pergjigju ne pikat qe i kam parashtruar une, mos i jep debati kahje tjeter. Te pyes edhe nje here: A ME GARANTON TI MUA SE HADITHET JANE 100% TE SHKRUAJTURA ASHTU SIC I KA THENE PROFETI OSE JO?!!!"
    Hadithin qe ka sjell XHenneta eshte i pakontestueshem, sepse eshte transmetuar nga shum sahabe, dhe me pastaj ka rruge te shumta.
    Por po e lexove vetem kete hadith, nuk do ta kuptosh hukmin e gjatesise se mjekrres pa i lexuar edhe pjesen tjeter te haditheve. (kjo eshte mangesia e shume personave, qe kan huti ne dispozita islame).
    Dmth po t'i lexojsh edhe tjerat hadithe, kuptojme se urdheri per te leshuar mjekrren eshte mbi nje grusht, edhe ndalohet te shkurtohet nen nje grusht. Hadith per kete kemi kur nje sahabi, me duket Ibn Umeri r.a apo Othmani r.a njeri nga keta, kan pyetur pejgamberin a.s se sa mund te shkurtojme mjekrren. Pejgamberi a.s ka marr nje mjet per prerje te mjekrres, dhe e ka vendos grushtin e tij ne mjekrren e sahabiut, pastaj ka shkurtuar ate qe ka dal pertej grushtit. Dmth ky eshte minimumi qe duhet shkurtohet.

E jo si thua ashtu gostivari, une e lshoj sipas qefit, apo te besh vizatime te ndryshme me mjekrren tuaj. Kjo eshte gjithashtu mekat, sepse eshte perngjasim me te pabesimtaret.

- \ I Am Muslim / - Maska e Xhenneta-Morina
    Anėtarėsuar
    25-03-2009
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    468
    Xheneta, ky hadith besohet, por ama hadithi vetem te thot lesho mjekren, ashtu!!!
    Dmth hadithi nuk te thot lesho mjekren keshtu ose ashtu, po te thot lesho mjekren, me nje fjale si ke qef , te pakten keshtu e kuptoj une.
    JO?!!!"
    Nė kėtė rast (si nė shumė raste tjera) i ke mendimet e tua tė gabuara. Nuk bazoheni tek ata qė ta mėsuan Islamin (tė parėt tanė dhe Dijetarėt) por nė mendimet tuja qė nuk pėrputhen me Kur'anin dhe Sunnetin e Resulull-llahut s.a.v.s

Mjekra duhet lėshuar sikurse Muhammedi s.a.v.s dhe jo ti pėrngjani Kafirėve, Jehudve, tė Krishtrve etj...

Ti e di mesiguri qė fitnet e mėdha janė edhe pasimi i traditave tė Jehudėve dhe tė Krishterėve dhe emitimi i tyre.
    Disa nga muslimanėt (si ti Gostivari_usa) kanė emituarė mosbesimarėt, i pėrngjajnė atyre, kanė marrė sjelljet e tyre dhe u kanė pėlqyerė ata.

Kjo ėshtė vėrtetim i asaj qė ka lajmėruar Pejgamberi s.a.v.s nė Hadiithin qė transmeton Ebu Hurejra r.a. se i Dėrguari i All-llahut s.a.v.s ka thėnė: Nuk do tė ndodhė Kijameti derisa ummeti im tė mos vepron atė qė kanė vepruar popujt e kaluar, pėllėmb pas pėllėmbe dhe kut pas kuti, i thanė: O i Dėrguar i Allahut! Jehudėt dhe tė krishterėt?
    Tha: E kush mund tė jetė prej njerėzve pėrveē atyre? (nėse jo ata). (transmeton Buhariu dhe Muslimi).

Tė kėshilloj ty qė ti ndjek Muslimanėt -Ixhmaun (shumicėn e Dijetarve Musliman) e asesi Kafirėt, Jehudėt, tė Krishterėt.

Sa i pėrketė Hadiitheve ndahen nė ca kategori: Sahi, Hasen, Daif dhe unė nuk jam garantuese e asaj qė ti ke kėrkuar por janė Ixhmau (shumica e Dijetarve).

Lexo mė shumė pėr ta dhe do ta gjesh pėrgjigjen nga ata sepse unė nuk mirrem dhe smundem tė pėrgjigjem nė gjėra qė nuk mė takojn mua.

All-llahu tė udhėzoft nė rrugėn e drejtė dhe tė bėft nga banorėt e Xhennetit inshaAll-llah.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xhenneta-Morina : 07-04-2009 mė 14:04
    \.....DITURIA ĖSHTĖ PASURIA E KĖSAJ BOTE KALIMTARE...../

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    dhe i vetmi vend qe njoh une se zbaton ligjet islame eshte Arabia Saudite,
    te tjeret i kane ligjet pak a shume diktatoriale.

Kjo eshte genjeshter me bisht . Arabia Saudite nuk eshte vetem se nje tjeter vend arab diktatorial ku sheriati zbatohet vetem bi te rendomtet. Familja mbreterore dhe shtresat e aristokracise nuk duan t'ia dine per ligjin.

Une nuk e kuptoj se si mund te thuash dhe me keq akoma te besosh qe Arabia Saudite eshte shtet Islam kur qysh ne emer tregohet qarte e kundert.

Mbreteria e Arabise Saudite

Ku eshte Islamia ketu?

Ne Islam nuk ka MBRETERI. Forma e shtetit Islam i perngjan me teper Republikes

Arabise Saudite --- Familjes Al Saud.

Pyetje: C'do te ndodhte valle nese populli i atij vendi do donte te zgjidhte dike tjeter si kryetar shteti???

E leme me kaq edhe mos thuj me qe Arabia Saudite eshte shtet Islam. Shteti Islam ekziston vetem ne libra sot per sot

Selam
    RIPPR

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Pyetje per hapesin e temes:

A mendoni qe nder te tjera edhe te drejtat si koncept evulojne? E thene ndryshe a e kupton qe nese para 14 shekujve ndalimi i varrosjes se nje femre ishte dicka revolucionare sot kjo gje aspak nuk ka te beje me realitetin e shoqerise njerzore???
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Acid_Burn : 07-04-2009 mė 14:30
    RIPPR

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin
    Es-Selamu Alejkum

I nderuar vėlla Gostivari_usa kjo temė ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Islamit, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur... dhe nuk ėshtė hapur me emrin:
    Me ardhjen e Muslimanve, te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur...

Nėse ti apo cilido nga forumistet mundohet ta kritikoj Islamin nė lidhje me tė drejtat e femrės nė Islam do ta keni gabim sepse Islamin se ka dizajnuar njeriu, por Krijuesi i gjithėsis (All-llahu Subhanehu we Te'ala - I Pėrsosuri).

Ashtu mendoj edhe unė, ate qė ti e ke menduar vetėm ti dhe All-llahu Xhel-le Shanehu e dini, ndėrsa atė qė ti e ke shkruar nė tėrsi e kam kuptuar dhe me Ajete nga Kur'ani dhe Sunneti tu kam pėrgjigjur.

Mos mendo qė e ke kaluar i nderuar vėlla xhamia krizen nga e kaluara, W-All-llahi ke krizė ende tė madhe pėrderisa nuk e pranon dhe nuk vepron me Sunnetin (veprėn...) e Muhammedit s.a.v.s.

Ti e deklarove se nuk i beson Sunnetit (veprės) sė Muhammedit s.a.v.s ndėrsa nė anėn tjetėr deklarove se i beson Kur'anit dhe e ke si referenc bazė qė je Musliman ? Por unė po betohem nė Krijuesin tim qė ti as Kur'anit nuk i referohesh dhe nuk e zbaton po qė se e kundėrshton Sunnetin (veprėn) e Muhammedit s.a.v.s
    W-All-llahi nuk je pasues i Kur'anit nėse ti e mohon Ajetin e 14 qė gjindet nė suren Nisa:

THOTĖ ALL-LLAHU XH.SH. NĖ KUR'AN NĖ SUREN NISA, AJETI I 14:
    Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

Pendohu pash All-llahun tėnd, sepse tek All-llahu do tė gjesh falje deri nė garr, garran (frymen e fundit tė kėsaj bote), Ai (All-llahu) ėshtė vėrtetė Mėshirues dhe Mėshirbėrės ndaj robėrve tė Tij.

Tė kėshilloj qė ta vizitosh ndonjė hoxhė (pasues i Kur'anit dhe Sunnetit) dhe qė bėn Rukje me Kur'an dhe tė sheroj Kur'ani sepse W-All-llahi parimi fetar tė obligon nė kėsi raste tė ju drejtohesh atyre.

Po ti ore i nderuar vėlla xhamia the qė unė i besoj Kur'anit por vepra yte kėtė nuk e dėshmon. Para fjalės sė All-llahut Tebereke we Te'ala je duke e ndjekur mendimin tuaj, ah sa e urrejtur ėshtė kjo te Zoti.

Edhe pse kam shumė Hadiithe qė janė duke mu kujtuar nė lidhje me kėto qė i ke thėnė, nuk do ti shkruaj fare pasi qė ti i mohon (nuk ju beson) dhe dėshiron vetėm Ajete nga Kur'ani Kerim. Unė e kam lexuar Biblen dhe Kur'anin mbi 30 apo 40 herė nga fillimi e gjer nė mbarim dhe do tė bėj pėrpjekje qė tė sjelli vetėm argumente nga Kur'ani nė lidhje me atė qė ke thėnė.

TA SHOHIM SA I BESON TI KUR'ANIT PASI QĖ HADITHEVE NUK JU BESON

Njėra nga shtyllat e Imanit (besimit Islam) ėshtė mi besuar Pejgamberėt dhe Sunnetin (veprėn e tyre). Ajeti i 14 qė gjindet nė Kur'an, nė suren Nisa ėshtė nė kundėrshtim me mohimin tuaj qė ja keni drejtuar Sunnetit tė Resulull-llahut s.a.v.s
    Sureja Nisa, Aheti i 14: Kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, dhe i shkel dispozitat e Tij, atė e shtie nė zjarr tė pėrjetėshėm. E pėr tė ėshtė njė dėnim i rėndė.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Ahzab, Ajeti i 36: Kur All-llahu ka vendosur pėr njė ēėshtje, ose i dėrguari i Tij, nuk i takon (nuk i lejohet) asnjė besimtari (si ti xhamia) dhe asnjė besimtareje qė nė atė ēėshtje tė tyre personale tė bėjnė ndonjė zgjidhje tjetėrfare. E kush e kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ai ėshtė larguar shumė larg sė vėrtetės.

AJETI TJETĖR NĖ KUR'AN
    Sureja Araf, Ajeti i 158: Thuaj (Muhammed): "O ju njerėz! Unė jam i dėrguari i All-llahut te tė gjithė ju. All-llahut qė vetėm i Tij ėshtė sundimi i qiejve e i tokės, s'ka tė adhuruar tjetėr pos Tij; Ai jep jetė dhe Ai jep vdekje, pra besoni All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, pejgamberin e pashkolluar, qė beson All-llahun dhe shpalljet e Tij, ndiqeni rrugėn e tij qė ta gjeni tė vėrtetėn. (vėlla xhamia ti nėse nuk e beson Sunnetin, All-llahu ta ka bėr me dije se ndiqe rrugėn e tij (Muhammedit s.a.v.s) qė ta gjesh tė vėrtetėn).

KE FRIK ALL-LLAHUN DHE MOS MOHO TANI DHE NDONJĖ AJETĖ QĖ NUK PĖRPUTHET ME MENDIMIN TUAJ, LEXOJ AJETET ME VĖMENDJE, PASOJ AJETET E KUR'ANIT DHE BĖHU SI TĖ GJITHĖ MUSLIMANĖT E DEVOTSHĖM, MOS MĖ THUAJ MUA SE SMĖ KE KUPTUAR SEPSE UNĖ JAM DUKE TU PĖRGJIGJUR ME ATE (KUR'ANIN) QĖ TI THE SE E BESOJ POR AS MOS MĖ THUAJ SE PO TĖ NDEGJOJ DHE MIRĖ E KE, NDĖRSA NĖ ANĖN TJETĖR PRAP VAZHDON ME ATO MENDIME TUJA TĖ VJETRA (BINDU NĖ ZOTIN DHE KĖRKO FALJE, KJO TĖ MJAFTON TĖ JENI I FALUR TE ALL-LLAHU XH.SH.).

JA ĒFAR THOTĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN
    Sureja Enfal, Ajeti i 21: Dhe mos u bėni si ata qė thanė: "Dėgjuam", e nė tė vėrtetė ata nuk dėgjojnė.

Ti i nderuar vėlla xhamia je besimtar Musliman El-lhamdulil-lah, dhe a ja ke bėrė ndonjėherė pyetjen vetvesės por ēfar besimtari se ? qė bie nė kundėrshtim me Kur'anin dhe qė mohon Sunnetin e Muhammedit s.a.v.s (mos harro se je njeri nė fund tė fundit). Ndėrsa ti tani e di nga keto argumente se cila ėshtė e vėrteta dhe ja ēfar tė ka thėnė ty All-llahu nė Suren Enfal, nė Ajetin e 27: O ju qė besuat, mos e tradhtoni All-llahun dhe tė dėrguarin, e ashtu tė tradhtoni amanetet tuaja, derisa e dini sa e keqe ėshtė kjo.

JA EDHE TRI AJETE I KE NGA UNĖ HEDIJE (DHURAT)
    SUREJA TEUBE, AJETI I 63: A nuk e ditėn ata se kush kundėrshton All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, atij i ėshtė caktuar zjarri i xhehennemit, ku do tė jenė pėrjetė, e ky ėshtė ai poshtėrimi i madh.

SUREJA NISA, AJETI I 152: E ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij dhe nuk bėnė kurrfarė dallimi nė asnjė prej tyre, tė tillėve do t'u jepet shpėrblim i merituar. All-llahu falė shumė dhe ėshtė mėshirues.

SUREJA HADID, AJETI I 19: Ata qė besuan All-llahun dhe tė dėrguarin e Tij, ata janė tė sinqertit dhe dėshmorėt tek Zoti i tyre, ata kanė shpėrblimin e vet dhe dritėn e vet, ndėrsa ata qė e mohuan dhe pėrgėnjeshtruan faktet Tona, ata janė banues tė xhehennemit.

REFEROJU EDHE KĖTYRE AJETEVE QĖ GJINDEN NĖ KUR'AN
    Sureja e 5, Ajeti 33
    Sureja e 8, Ajeti 13
    Sureja e 8, Ajeti 14
    Sureja e 8, Ajeti 20
    Sureja e 24, Ajeti 52
    Sureja e 33, Ajeti 71
    Sureja e 58, Ajeti 20

KENI FRIK ALL-LLAHUN TEBEREKE WETE'ALA KUDO QĖ TĖ JENI JU XHAMIA DHE JU GOSTIVARI_USA, MESIGURI SE JUVE SDO TĖ JU MJAFTOJN AS KETO SEPSE KENI NEVOJ PĖR RUKJE FILLIMISHT W-ALL-LLAHI, BINDUNI BRE VĖLLEZĖR TĖ NDERUAR JO PSE JU THEMĖ UNĖ POR QĖ ALL-LLAHU NĖ KUR'AN JU KA KĖRKUAR NJĖ GJĖ TĖ TILL NĖSE VĖRTETĖ DĖSHIRONI ME QENĖ NGA TĖ SHPĖRTUARIT.

E juaja - Xhenneta Morina
    Xheneta perseri nuk je duke me kuptuar .

Une kam te njejtin mendim se Gv_usa , une aspak nuk dyshoj ne pengajmberin dhe me gjithe zemer i besoj Allahut .

Nje gje mos e harro sepse jo te gjitha hadithet nuk i besoj sepse edhe une falna sipas haditheve por nuk mundem ti pranoj te gjitha sepse jane ne kundershtim me ate qka besoj une .

Me thuaj nese une them qe do bej kshtu e do bej ashtu per te mire e per te keq , por nese fjalt e mia nuk shendrrohen ne veper a kan fare rendesie ???

Edhe nje her po te them une nuk dyshoj ne Allahun dhe ne Muhamedin a.s .

Xheneta po te bej te njejten pyetje si Gv_usa si jem te sigurt se keto fjal i ka then Muhamedi a.s ??

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Ketu e dhane ndeshjen e futbollit , mendoj ne SHBA , midis Arabise Saudite dhe Iranit, ndeshje te cilen e fitoj Arabia Saudite me rezultat 2:1 . Ajo qe me beri pershtypje ishte se komentatori i ndeshjes tregonte fakte per keto dy vende, dhe nje fakt qe e permendi ishte se as ne Iran dhe as Arabi Saudite femrat nuk lejohen te shkojne ne ndeshje, pra te shikojne ndeshjen nga stadiumi, burrat po , po femrat jo. E sipas ketyre femrat dhe burrat jane te barabarte, njera pale ka te drejte te bej kete po tjetra nuk ka dhe perseri jemi te barabarte!!! Absurd i madh!!!

Xhamia kam verejtur dicka keta qe i besojne hadithet me sy mbyllur, problemin me te madh e kane me njerezit e ditur nga shkenca.
    Shpesh here eshte permendur emri i Muarice Bocaile , autorit te librit BIBLA, KURANI DHE SHKENCA. Ky eshte nje kirurg me renome boterore , sa e di une punon ne univeristetin e Sorbonjes, ne France.
    Me kete liber ky i shkatero krejt shtyllat e krishterimit dhe nga ana tjeter ngriti aq shum lart fene islame qe shumica e muslimaneve nuk e dine akoma rendesine e punes se tij.
    Ne fund te librit te tij Bocaile ( besoj se e kam shqiptuar mire emrin ) shprehet: Per mua nuk ekziston shpjegim njerezor per KURANIN
    E thot kete pasi qe nuk kishte gjetur asnje kontradite ne Kuran.

I njejti njeri studjon edhe hadithet nga pikepamja shkencore , dhe vjen deri ne perfundim se hadithet nuk jane shpallje hyjnore, ngase mostra se si duhet te jete nje shpallje hyjnore eshte Kurani pra, liber pa kontradita dhe hadithet kane kontradita dhe si te tilla nuk mund te pranohen si shpallje hyjnore.

Allahu qe ka shpallur KURANIN te pastert nga kontraditat , a thua qe do ti kishte shpallur hadithet me kontradita ose pa kontradita?!!!
    Thjeshte perderisa hadithet kane kontradita , kredibiliteti i tyre kurre nuk mund te krahasohet me kredibilitetin e Kuranit, KURRE!!!!

Dakort nuk diskutohet qe ka hadithe qe cilat duhet te besohen si fjale te profetit, por ka hadithe qe nuk mund te besohen si fjale te profetit.

Si perfundim dua te marr edhe nje shembull sipas te cilit dua ketu dikush te me tregoj se sa jane gjasat qe ky hadith te jete i thene nga profeti!!!
    Te gjithe ne e dime se Profeti ka thene:Parajsa fillon tek kembet e nenes. Hadith shum me vend.
    Dhe duke u bazuar ne kete hadith sa jane shancat qe Profeti te kete thene edhe kete hadith: Nqs para nje personi qe falet kalon , majmuni, gomari ose gruaja, atij personi i asgjesohet namazi"!!!

Per mendimin tim personal nje Profeti qe ka thene hadithin e pare, kurre nuk mund te kete thene hadithin e dyte! Hadithi i dyte eshte fabrikim i hapur te cilin edhe vet Aishja R.A. e deshmon duke thene se Profeti zakonisht falej para tyre dmth grave te tij.

Me Respekt
    GV_USA

P.S. Xhamia lexo ne kete web faqe se cfar shkruhet per islamin, 99% e artikujve jane te shkruar nga shkencetare te mirefillte, si doktore , inxhiniera, ekonomista , jurista etj etj."

http://worldmuslimcongress.blogspot.com/

Pershendetje Gostivar

E pyes vetveten a do te kishe mundesi Xheneta ose ndonje tjeter te del ne park te sheties femijet pa lejen e burrit , apo te shkoj te nena , motra apo vllau pa lejen e burrit se paku ti vizitoj per 5 min , a do guxonte te vozis automjet apo te shkoj ne kino??

Sepse shum leht eshte me thene po i kem te drejtat , por ku jan ato te drejta edhe sa zbatohen ????

Me respekt Kushtrimi

i/e regjistruar Maska e tulipanonero
    Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Pyetje per hapesin e temes:

A mendoni qe nder te tjera edhe te drejtat si koncept evulojne? E thene ndryshe a e kupton qe nese para 14 shekujve ndalimi i varrosjes se nje femre ishte dicka revolucionare sot kjo gje aspak nuk ka te beje me realitetin e shoqerise njerzore???
    Atehere kur behet fjale per vendosjen e te drejtave nga njerez jo musliman(i nenshtruar i Allahut) ato te drejta evoluojne me vite,pasi dhe koncepti i njerzve per te miren e te keqen ndyshon.E gjitha kjo per flas per jobesimtar te cilet i ndyshojne idete e tyre ne baze te nefsit te tyre.

Te drejtat te percaktuara nga Allahu ne Kur'an kurrsesi nuk evoluojne ne vite.
    Jane te percaktuara dhe te pandyshueshme.

Allahu e di me se miri sec eshte me e mira per robin e Tij.
    Nqs nuk bihet dakort me ligjet e percaktuara ne Kur'an do te thot qe ti po kundershton haptasi Allahun,dhe po pretendon se do percaktosh dicka me te mire se Ai qe eshte Njohes i gjithsise,I Gjithdijshmi
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 07-04-2009 mė 17:04

Anėtarėsuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    Atehere kur behet fjale per vendosjen e te drejtave nga njerez jo musliman(i nenshtruar i Allahut) ato te drejta evoluojne me vite,pasi dhe koncepti i njerzve per te miren e te keqen ndyshon.E gjitha kjo per flas per jobesimtar te cilet i ndyshojne idete e tyre ne baze te nefsit te tyre.

Te drejtat te percaktuara nga Allahu ne Kur'an kurrsesi nuk evoluojne ne vite.
    Jane te percaktuara dhe te pandyshueshme.

Allahu e di me se miri sec eshte me e mira per robin e Tij.
    Nqs nuk bihet dakort me ligjet e percaktuara ne Kur'an do te thot qe ti po kundershton haptasi Allahun,dhe po pretendon se do percaktosh dicka me te mire se Ai qe eshte Njohes i gjithsise,I Gjithdijshmi

Selam tulipani i zi

Te perkrah deri ne nje fare pike. Ama nga ana tjeter mos u ngut te me besh kundershtar te ligjit te Allahut. Mendo para se te flasesh.

Ne kete teme po flasim per te drejtat e gruas apo jo? Sa jane keto te drejta? Cilat jane keto te drejta? Ne sa kategori ndahen? Te thuash qe:

Me ardhjen e Islamit te drejtat e gruas u rikthyen ne vendin e duhur

dmth qe dikur gruaja i paska pasur keto te drejta e Islami vetem se ja riktheu. Kush ja paskerksha dhene keto te drejta gruas sipas mendimit tend? Te drejta qe Islami ja paska rikthyer ne vend???

Po ashtu a thua te drejtat e gruas ne sheriatin e Muses a.s ishin te njejta me ato te sheriatit te Ademit a.s e jane te njejta me te drejtat e grave ne sheriatin e Muhammedit a.s?
    RIPPR

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    We alejkum selam Acid Burn
    Te gjithe Pejgamberet si Musa a.s si Isai a.s .....kane thirrur ne islam(ne monoteisem,Allahu Nje dhe i Vetem).Besoj se dhe ketu je dakort dhe ti.

Pastaj dihet qe me kalimin e viteve njerzit ndryshuan si Teuratin dhe Biblen,dhe filluan te adhuronin dic tjeter pervec Allahut,dhe te drejtat qe kishin grate kohe nuk i permbaheshin me libra te zbritur nga Allahu,dhe me ardhjen e Muhammedit s.a.v.s te drejtat e gruas u vendosen perseri duke u bazuar ne Kur'an

Pra grate kishin te drejta te cilat njerzit me te dale nga feja e Allahut ja mohuan,por me ardhjen e Muhammedit s.a.v.s keto te drejta i rifituan.

Ne kuptimin rifituan te drejta ,dhe jo domosdoshmeriht ato te drejta qe ishin ne Teurati dhe Bibel,se sinqerisht te them nuk kam aq njohuri per te percaktuar nqs te drejtat ne kohen e Muses a.s ishin te njejta me ato te Ademit a.s e te pejgambereve te tjere

Ndoshta dhe gaboj,me korrigjo,se muslimanet keshillojne per mire e largojne nga e keqja njeri tjetrin.

Selam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 08-04-2009 mė 04:03

Anėtarėsuar
    03-03-2009
    Postime
    226
    Citim Postuar mė parė nga tulipanonero Lexo Postimin
    We alejkum selam Acid Burn
    Te gjithe Pejgamberet si Musa a.s si Isai a.s .....kane thirrur ne islam(ne monoteisem,Allahu Nje dhe i Vetem).Besoj se dhe ketu je dakort dhe ti.

Pastaj dihet qe me kalimin e viteve njerzit ndryshuan si Teuratin dhe Biblen,dhe filluan te adhuronin dic tjeter pervec Allahut,dhe te drejtat qe kishin grate kohe nuk i permbaheshin me libra te zbritur nga Allahu,dhe me ardhjen e Muhammedit s.a.v.s te drejtat e gruas u vendosen perseri duke u bazuar ne Kur'an

Pra grate kishin te drejta te cilat njerzit me te dale nga feja e Allahut ja mohuan,por me ardhjen e Muhammedit s.a.v.s keto te drejta i rifituan.

Ne kuptimin rifituan te drejta ,dhe jo domosdoshmeriht ato te drejta qe ishin ne Teurati dhe Bibel,se sinqerisht te them nuk kam aq njohuri per te percaktuar nqs te drejtat ne kohen e Muses a.s ishin te njejta me ato te Ademit a.s e te pejgambereve te tjere

Ndoshta dhe gaboj,me korrigjo,se muslimanet keshillojne per mire e largojne nga e keqja njeri tjetrin.

Selam
    P.S ku kam thene :"Nqs nuk bihet dakort me ligjet e percaktuara ne Kur'an do te thot qe ti po kundershton haptasi Allahun,dhe po pretendon se do percaktosh dicka me te mire se Ai qe eshte Njohes i gjithsise,I Gjithdijshmi "

- nuk e kam pas per ty personalisht por kam folur ne pergjithsi per ato qe nuk bien dakort me ligjet e Allahut.Sepse ti pyetje me bere nuk eshte se afirmove ndonje gje,keshtu qe nuk kam pse te drejtohem ty personalisht.

Selam
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tulipanonero : 08-04-2009 mė 08:11

Faqja 6 prej 12 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islami Sot Dhe Nesėr
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 22-09-2012, 10:50
  2. Sheikh Muhamed Nasuridin Albani
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 19-08-2009, 11:01
  3. Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 04-04-2009, 15:02
  4. Pėrgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  5. Tė drejtat e njeriut nė Lindje dhe nė Perėndim
    Nga Shpresmiri nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 09-02-2004, 19:06

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •