Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386

Smile Bisede me murgun Hindu - budallalleku i hinduizmit

Sot kam pasur nje takim rastesor me nje murg hindu ketu ku jetoj une rruges duke shkuar ne pune. E pyeta se cfare beson ai per Jezusin, ai mu pergjigj se sipas fese se tij Jezusi nuk ka vdekur ne kryq por ka shkuar qe ta kaloje jeten ne Indi dhe te 'meditoje' atje. Ky murgu thoshte se pas vdekjes ne do te ringjallemi perseri (riinkarnohemi) dhe do te jetojme perseri ne kete toke. I thashe se sipas krishterimit nuk ka riinkarnim, por vetem parajse apo ferr, ai me thoshte se Zoti eshte dashuri dhe kurre nuk do t'i denonte njerezit me ferr. Une i thashe se ne krishterim nuk eshte Zoti ai qe i denon njerezit, por njerezit e denojne veten me ferr duke u rebeluar kunder Zotit. Dy tri here e zura ne rrene kete 'murg' sepse ai genjente se Hinduizmi eshte religjion monoteist. Kur e pa qe pe di se Hinduizmi eshte politeist, ai thoshte se ekziston vetem nje Zot (Hare Krishna) dhe ato perendite tjera jane vetem 'demi god', kinse zotera nen Zot. Ai gjithashtu me thoshte se Riinkarnimi eshte mesuar edhe ne Bibel, por e kane ndryshuar te krishteret gjate kohes?! Une i thash se sipas Islamit Jezusi ka qene mysliman, a duhet te besojme se cfare thone njerezit e ndryshem?

Te vetmet fjale qe me pelqyen nga ky murg ishin se Zoti eshte dashuri, duhet te jemi tolerant dhe t'i duam te gjithe njerezit, dhe kur me thoshte se jam njeri shume i mire, une ia ktheja se jam mekatar (15 min bisede). Me ftoi edhe ne nje organizimim meditimi, mendoj se ia vlen qe te shkoj, me shume qe te debatoj me ta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Fileindu_home_temple.jpg

(presim qe ne te ardhmen te kemi zotera luanet, xhirafat, majmunet, etj)

http://en.wikipedia.org/wiki/Fileanesh_utsav.jpg

Me shume per Hinduizmin gjeni ketu

http://en.wikipedia.org/wiki/Hinduism

Me pershendeti me Hare Krishna, une ia ktheva Jesus is Lord.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk ka fe pa budallallėk.

Dhe fakti qė janė tė pandryshueshme, pra tė shenjta, kjo ėshtė budallallėk mbi budallallėk.

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Sot kam pasur nje takim rastesor me nje murg hindu ketu ku jetoj une rruges duke shkuar ne pune. E pyeta se cfare beson ai per Jezusin, ai mu pergjigj se sipas fese se tij Jezusi nuk ka vdekur ne kryq por ka shkuar qe ta kaloje jeten ne Indi dhe te 'meditoje' atje. Ky murgu thoshte se pas vdekjes ne do te ringjallemi perseri (riinkarnohemi) dhe do te jetojme perseri ne kete toke. I thashe se sipas krishterimit nuk ka riinkarnim, por vetem parajse apo ferr, ai me thoshte se Zoti eshte dashuri dhe kurre nuk do t'i denonte njerezit me ferr. Une i thashe se ne krishterim nuk eshte Zoti ai qe i denon njerezit, por njerezit e denojne veten me ferr duke u rebeluar kunder Zotit. Dy tri here e zura ne rrene kete 'murg' sepse ai genjente se Hinduizmi eshte religjion monoteist. Kur e pa qe pe di se Hinduizmi eshte politeist, ai thoshte se ekziston vetem nje Zot (Hare Krishna) dhe ato perendite tjera jane vetem 'demi god', kinse zotera nen Zot. Ai gjithashtu me thoshte se Riinkarnimi eshte mesuar edhe ne Bibel, por e kane ndryshuar te krishteret gjate kohes?! Une i thash se sipas Islamit Jezusi ka qene mysliman, a duhet te besojme se cfare thone njerezit e ndryshem?

Te vetmet fjale qe me pelqyen nga ky murg ishin se Zoti eshte dashuri, duhet te jemi tolerant dhe t'i duam te gjithe njerezit, dhe kur me thoshte se jam njeri shume i mire, une ia ktheja se jam mekatar (15 min bisede). Me ftoi edhe ne nje organizimim meditimi, mendoj se ia vlen qe te shkoj, me shume qe te debatoj me ta.

hinduizmi po qe se osht kogja nifar buballalleku por jo ma budallallek se krishterimi , po qa je ka flet oo budall i krishter cila krijes kish pas guximin te mar te ngritet te rebelohet kunder zotit!!!??? mos besimi ne "faktet" biblike nuk dmth rebelim kunder zotit si pas mendimit tim nese bibla eshte e verteta atehere zoti nuk ka fuqi aq sa duhet qe ta bind njerzimin se ajo osht e verteta ??? per mu veq budizmi i afrohet deri dikun te vertetes .
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga extreme : 04-04-2009 mė 03:51
    We are all Aliens

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    per mu veq budizmi i afrohet deri dikun te vertetes .
    Ngaqė mė tepėr ėshtė filozofi sesa fe.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin

Per kete rastin e Jezu Krishtit qe thojn hinduset se ka ardh ne indi edhe une e kam degjuar ; Per kete rast flasin edhe disa musliman (nje grup i vogel) ne pakistan dhe kashmir me emrin ahmedija.

Kta besojn se kur ka thene se Jezusi do te shkoje tek fisi i fundit i hebrenjeve ka pas parasysh nje fis hebre qe jetonte ne indi ,pakistan ,kashmir dhe afganistan (ne ato ane se nuk jam i sigurt sakt).
    Kta bazohen ne kto mendime te tyre ne bibel ku thuhet se Jezusi ka ardhur per krejt popullin e hebrenjve dhe nuk ka mundesi simbas tyre ti lej anash nje fis qe jetonte pak ma larg izraelit

Simbas ktij grupi te muslimanve dhe hindusve atje edhe eshte varrosur Jezu Krishti . Kta nuk e mohojn se Zoti e ngriti Jezusin shpetoi nga kryqezimi apo ringjalli por thojn se mbas ksaj ai u vendos ne indi (nje pjes te pakistanit te sotem dhe kashmirit);
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 04-04-2009 mė 05:08
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    Citim Postuar mė parė nga alibaba Lexo Postimin
    Ngaqė mė tepėr ėshtė filozofi sesa fe.
    Fillozofi shum e logjikshme
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Ideja qe Jezusi ishte nje nxenes i hinduizmit dhe qe nuk ka vdekur aspak ne kryq nuk eshte ndonje e re.
    Dhe ne fakt eshte gjeja me e llogjikshme. Te pakten tekstet gnostike mohojne kryqezimin e jezusit.

mesia4ever,
    sikur ndonje jo-besimtar te thoshte per budizmin qe eshte budallallik edhe do ta justifikoja sepse fundja nuk beson ne disa gjera,
    por nje besimtar qe beson ne fete me qesharake dhe absurde qe njeriu ka shpikur ndonjehere nuk duhet tia lejoje vetes te thoje ate gje per hinduizmin.
    ne kete rast budallai je ti mesia4ever.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    e gjitha fet e kane nje budallaki, por feja myslimane eshte budallaki ne vet!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    Citim Postuar mė parė nga xfiles Lexo Postimin
    Ideja qe Jezusi ishte nje nxenes i hinduizmit dhe qe nuk ka vdekur aspak ne kryq nuk eshte ndonje e re.
    Dhe ne fakt eshte gjeja me e llogjikshme. Te pakten tekstet gnostike mohojne kryqezimin e jezusit.

mesia4ever,
    sikur ndonje jo-besimtar te thoshte per budizmin qe eshte budallallik edhe do ta justifikoja sepse fundja nuk beson ne disa gjera,
    por nje besimtar qe beson ne fete me qesharake dhe absurde qe njeriu ka shpikur ndonjehere nuk duhet tia lejoje vetes te thoje ate gje per hinduizmin.
    ne kete rast budallai je ti mesia4ever.
    edhe nena juaj dhe motrat tuasja e kane mohu kryqezimin, por i kane kryqezu kembet e veta rreth belit te armiqve tane- ndoshta ke kaq mend me kuptu kete fyerje qe ta bera!

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Bisede me xhinin mysliman
    Nga flaibi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 01-11-2011, 16:25
  2. Bisede Gjenish: Ajnshtajn e Tagore
    Nga D@mian nė forumin Shkenca dhe jeta
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 10-02-2009, 18:40
  3. Tė qarėt pėr murgun e Krishterė
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 10:58
  4. Bisedė me besimtarėt ulqinak nga kurbeti
    Nga Drini_i_Zi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 18-11-2008, 01:01
  5. Bisede me sms
    Nga ELBASANLLIU nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 06-07-2003, 09:24

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •