Kam nje pyetje ne lidhje me islamin:
Ketu ku jam,kam pyetur dhe lexuar,por s'kam mundur te gjej nje pergjigje te qarte.
Si shikohet ne islam vdekja,fakti qe te gjithe vdesim?Pasoje e ndonje mekati,apo thjesht nje prove e Zotit?
Nqs eshte prove dmth kjo se vdekja ishte paracktuar per njerezit edhe ne rast se ata nuk do te mekatonin ne Eden e me vone?
Nqs po dmth kjo se vdekja eshte dicka qe vjen drejtperdrejt prej Zotit dhe jo se Zoti e lejon ate per shkak te vetezgjedhjes se njeriut?
Cfare prezantonin dy njerezit e pare?Thjesht nje fillim te gjinise njerezore?Pse u vendosen ata ne nje kopsht parajse?Pse u nxorren prej tej?Po ne pse lindim e jetojme jashte ketij kopshti?Ka kjo lidhje me ciftin e pare?Ndryshoi ndonje gje,kur cifti i pare mekatoi,ne lidhje me ta dhe me ne?
Nqs vdekja ka si nismetar vullnetin hyjnor,a besoni ju Zoti nuk mund te jete nismetar i asgjeje negative,te keqe pasi Ai eshte vetem miresi?
A ka njeriu,qe ne lindje natyre,prirje mekatare qofte dhe jo te vetedijshme?Nqs po,pse?Nga e morri kete natyre?Nqs se jo,si e shpjegoni trashegimine jo vetem fizike(si semundje,ngjashmeri fizike),por edhe ate psiqike(intelekt,veti etj)te femijve me prinderit?
Po e le me kaq fillimisht.Faleminderit per ate qe do te shpenzoje nga koha e tij per te me dhene keto shpjegime.
Vetem do tju lutesha qe per to te perdoret Kurani,Sunat ose dhe mendimet filosofike e teologjike te ndonje shkolle sunite,apo dhe te ndonje mendimtari te njohur suni.
Krijoni Kontakt