Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Mesime kuranore

Kam nje pyetje ne lidhje me islamin:
    Ketu ku jam,kam pyetur dhe lexuar,por s'kam mundur te gjej nje pergjigje te qarte.
    Si shikohet ne islam vdekja,fakti qe te gjithe vdesim?Pasoje e ndonje mekati,apo thjesht nje prove e Zotit?
    Nqs eshte prove dmth kjo se vdekja ishte paracktuar per njerezit edhe ne rast se ata nuk do te mekatonin ne Eden e me vone?
    Nqs po dmth kjo se vdekja eshte dicka qe vjen drejtperdrejt prej Zotit dhe jo se Zoti e lejon ate per shkak te vetezgjedhjes se njeriut?
    Cfare prezantonin dy njerezit e pare?Thjesht nje fillim te gjinise njerezore?Pse u vendosen ata ne nje kopsht parajse?Pse u nxorren prej tej?Po ne pse lindim e jetojme jashte ketij kopshti?Ka kjo lidhje me ciftin e pare?Ndryshoi ndonje gje,kur cifti i pare mekatoi,ne lidhje me ta dhe me ne?
    Nqs vdekja ka si nismetar vullnetin hyjnor,a besoni ju Zoti nuk mund te jete nismetar i asgjeje negative,te keqe pasi Ai eshte vetem miresi?
    A ka njeriu,qe ne lindje natyre,prirje mekatare qofte dhe jo te vetedijshme?Nqs po,pse?Nga e morri kete natyre?Nqs se jo,si e shpjegoni trashegimine jo vetem fizike(si semundje,ngjashmeri fizike),por edhe ate psiqike(intelekt,veti etj)te femijve me prinderit?
    Po e le me kaq fillimisht.Faleminderit per ate qe do te shpenzoje nga koha e tij per te me dhene keto shpjegime.
    Vetem do tju lutesha qe per to te perdoret Kurani,Sunat ose dhe mendimet filosofike e teologjike te ndonje shkolle sunite,apo dhe te ndonje mendimtari te njohur suni.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 13-05-2002 mė 15:19

Tema tė Ngjashme

1. Tridhjetė E Tre Mėsime Nga Sureja (kaptina) Jusuf
    Nga llokumi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-12-2009, 11:50
  2. Bibla Kur'ani Dhe Shkenca
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 15-04-2009, 21:26
  3. Kontributi i shkenctarėve islam nė shkencė
    Nga Bleti002 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 15-03-2009, 22:29
  4. Video dhe mesime islame
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 29-05-2007, 13:27

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •