Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 14 prej 14
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    Sido qe ta ket emrin, dukete se eshte nje njeri i bemires, dhe se ndihet se eshte shqiptar, mos te fillojm ne shqiptarqe, qe te gjejm qime ne ve,po ta shiqojm historin ton, ateher dele se shumica shqiptare ka emra turk e arapistan!!!
    Doktorit i uroj shendet dhe jete te gjate dhe gjitha te mirat ne familje, ku do qe gjindet ne Greqi apo Shqiperi.

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sido qe ta ket emrin, dukete se eshte nje njeri i bemires, dhe se ndihet se eshte shqiptar, mos te fillojm ne shqiptarqe, qe te gjejm qime ne ve,po ta shiqojm historin ton, ateher dele se shumica shqiptare ka emra turk e arapistan!!!
    Emri turk nuk të bën turk, as emri serb nuk të bën serb, as emri grek nuk të bën grek. Asnjëri nga anëtarët nuk tha diçka kësisoji. Isha duke fol për Greqinë, çfarë shteti është Greqia??

Paqe me shqiponjat. Maska e Korbi999
    Anëtarësuar
    08-04-2008
    Postime
    355
    Zoteria ne fjale, ngjall vetem respekt dhe admirim, jep leksionin me te vlefshem per brezin e tashem ne emigrim. Vitet mund te zbehin, plakin, cdo gje jetesore, organike, por kurre shpirtin, ndienjat, dashurine per vendin nga ku zoti vendose te na sjelle ne kete gjallese.
    Perulje ndaj zoterise!
    Salam!
    Bese dhe hakmarrje.

Kryeministri Berisha viziton ekspozitën e koleksionistit grek Koliomihalis "Shqipëria nga viti 1892 deri më sot, nëpërmjet post kartave shqiptare”

Kryeministri Berisha, i shoqëruar nga zonja e tij Liri Berisha, vizitoi dje ekspozitën e koleksionisti grek Dr. Panajotis Koliomihalis. Ekspozita "Shqipëria nga viti 1892 deri më sot, nëpërmjet post kartave shqiptare” është çelur në ambientet e Muzeut Historik Kombëtar dhe në të u ekspozuan rreth 3200 kartolina postale nga Shqipëria e shekujve XIX –XX.

Kryeministri Berisha i shprehu mirënjohjen profesor Koliomihalisit për koleksionin e kartolinave postale dhe e siguroi se institucionet e kulturës në Shqipëri do të punojnë që këtë enciklopedi ta prezantojnë në mbarë botën, si mënyrën më të mirë për të bërë të njohur historinë e dy shekujve të fundit të Shqipërisë.

“Profesor Panajot Koliomihalis i dhuron Shqipërisë një koleksion kartolinash postale, një enciklopedi të vërtetë të historisë së saj në dy shekujt e fundit, fryt i një pune të jashtëzakonshme kërkimesh 40-vjeçare në të gjitha arkivat e mëdha të Europës, por me një rezultat të papërsëritshëm. Vizita e kësaj ekspozite të paraqet si në film historinë dy shekullore të Shqipërisë, librat e shkruar dy shekujt e fundit për Shqipërinë, kulturën,etnografinë, historinë dhe në tërësi, çdo gjë të rëndësishme të shqiptarëve dhe botës së tyre.

Profesor Koliomihalis është një humanist shumë i madh. Në spitalin e tij në Greqi ka kuruar gjatë këtyre 17 viteve rreth 100 mijë shqiptarë, të cilët trokasin në dyert e atij spitali njëlloj sikur të trokisnin në dyert e shtëpive të tyre. Është një personalitet i dashur për të gjithë shqiptarët në Greqi. Unë do t’i shpreh mirënjohjen më të thellë për këtë enciklopedi të mrekullueshme, mahnitëse që ia ka dalë të kompozojë me kartolinat postale të dy shekujve të fundit për Shqipërinë. Dua ta siguroj se institucionet shqiptare, Ministria e Kulturës, Muzeu Kombëtar do të punojnë që këtë enciklopedi ta bëjnë të njohur në mbarë botën, si mënyrën më të mirë për të bërë të njohur historinë e dy shekujve të fundit të vendit tonë. Unë me shumë mirënjohje edhe njëherë dua t’ju falënderoj: - Nuk ke përmbushur vetëm dëshirën e babait tënd dhe të prindërve tuaj, por me këtë ekspozitë keni përmbushur një dëshirë të të gjithë shqiptarëve. Ju, u keni bërë një nder të madh shqiptarëve. Ju keni nxjerrë në pah me vërtetësi të madhe historinë, kulturën dhe përpjekjet e tyre. Faleminderit shumë !”

12/04/2009

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Tema të Ngjashme

1. Polifonia Popullore
    Nga Eni në forumin Folklori shqiptar
    Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 23-05-2023, 16:43
  2. Përgjigje: 139
    Postimi i Fundit: 14-06-2005, 06:29
  3. E verteta ne Histori
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 21-05-2003, 11:23
  4. Romani shqiptar numeron 500 tituj ne 130 vjetorin e tij.
    Nga macia_blu në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 23-09-2002, 22:14
  5. Yes Man-et dhe ceshtja kombetare
    Nga Dita në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 18-09-2002, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •