Selam alejkum
Ka kohe qe e kam kete mendim por nuk isha i vendosur qe t'a shkruaj.
Une mendoj se nese arrijme t'i bindim njerezit qe nuk falen te vijne se paku nje here ne xhami te falen do te ishte sukses i madh.
P.sh. ata qe punojne tere diten mund te vijne te falin Jacine ne xhami.
Mendoj se me mire eshte te falet nje kohe e namazit brenda 24 oreve se sa asnje!
Mendoj qe kete detyre duhet ta marrin persiper imamet e ta permendin sidomos te xhumave ne hutbe, e jo per shembull sic kam degjuar shpesh hoxhallaret duke iu thene njerezve se patjeter duhet te falin 5 kohe namaz ose do te denohen, sepse keshtu ata ndihen ngushte dhe jo te rehatshem.
Pastaj ka raste kur njerezit nuk kane mundesi t'i kryejne te gjitha obligimet e fese.
Allahu i gjithemeshirshem thote ne Kur'an:
7:42. Ata qė besuan dhe bėnė vepra tė mira, e Ne as qė obligojmė ndokėnd ēka nuk ka mundėsi (tė veprojė), tė tillėt janė banues tė xhennetit dhe nė tė janė pėrgjithmonė.
Ne Kur'an thuhet se ne boten tjeter ka vend edhe per njerezit qe nuk i kane plotesuar te gjitha kushtet per te hyre ne xhennet:
7:46. E mes atyre dyve (dy grupeve) ėshtė njė perde (mur), e mbi A'raf (lart mbi mur) janė burra qė e njohin secilin (tė xhennetit dhe tė xhehennemit) me shenjat e tyre. Ata i thėrrasin banuesit e xhennetit: “Paqja (shpėtimi) qoftė mbi ju!” Ata (tė A'rafit) nuk kanė hyrė nė tė, por shpresojnė.
Kurse ne komentim te ketij ajeti thuhet se keta njerez ne Araf jane njerez qe kane baraz sa sevape aq edhe gjynahe.
Pres pergjigjet dhe mendimet tuaja mbi kete ceshtje!
Krijoni Kontakt