Close
Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 86
    i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Angel!
    Mendej para se te japesh opinjonet e tua per figurat historike, nuk duhet te mbeshtetesh tek "ndjenjat"e tua, por tek realiteti historik.
    C'far dua te them me kete:Qe gjithcka qe ti shkruajte per Republiken e Korces dhe per patrijotin Sali Butka jane jashte realitetit historik,dhe ku e verteta fshihet dhe anashkalohet duke u nisur nga "ndjenjat"e tua .
    Sali butka ishte Ai qe pastroje rrethinat e Korces nga bandat pro Greke dhe ushtrija e Venizellosit.(per mua kjo e vertet historike tregon patrijotizem,).
    Kurse ti mundohesh te anashkalosh ,ose ta minimizoshe, dhe ta futesh kete patrijot(S.B)dhe luften e tije kundra ushtris se Venizellosit ne nje rruge pa kryje,duke tjetersuar qellimin e kesaj lufte ne nje luft kacakesh e hajdutesh.
    Sa per djegien e Voskopojes po te thome se u be shum mire qe u dogje, se ishte kthier ne nje vater, dhe strehe, te ushtris GREKE te Venizellosit.(mendoi se ti duhet te te vinte pak "turp"per qendrimin pro grek te ketij "qyteti",...dhe jo keq ).
    Ti manipulon te verteten kur thua se:"S.Butka luftonte per inters te vet "
    Nga historija (mema e dijes)thuhet se;S.Butkes edhe se ju bene oferta nga francezet per te bashkpunuar me ta ai nuk pranoje!
    Pra kjo, hedh poshte ate qe thua ti se ;"se ai luftonte per interes te tije".
    Ti yhua se Themistokliu nuk u mbeshtet nga S.Butka dhe te dy shikoheshin si kundershtar!
    Historija(mema e dijes)tregon te kunderten se:S.Butka dhe Th.Germenji kan qene miq dhe luftonin per te njejten kauze
    Fakt:-S.Butka e gjente ne interes te Republikes qendrimin e tije jasht valles, dhe e quante nje sigurim me te mire per poziten e Themistokliut,i cili per cdo eventualitet kishte nje vend ku te mbeshtetej. - Dhe tjetra:Th. Germenji kur eshte futur ne Korce per krijimin e qeverise, shoqerohej nga 1500 trupa te mara nga S.Butka.
    Mendoj se solla disa fakte per te hedhur poshte ate opinjone te dale nga "ndjenjat" e tua dhe jo realiteti historik.Ne qofte se ke dyshim per kete munde te shikosh "Republika e Korces".

Sa per Janullatosin, be si te duah.... eshte puna jote;por te lutem mus u mundo qe ta shesesh si nje burr..e te mire qe na i do te miren.
    Angel! Mendoja se ti ishe flori... por ja qe na dole baker!!!
    ps:Sa per te te shuar kureshtjen jame nga JUGU nga PERLA E JUGUT.
    Shendet.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Sa per ate punen e S.B.-se kane qene gjysherit tim atje dhe e kane jetuar.

Sa per Janullatosin, thuaj ti nje fakt te vetem (fakt konkret) qe tregon se ai mbeshtet aktivisht qellime uzurpuese per territorin shqiptar, dhe pastaj te shohim se si do llafosemi. Une s'e shaj dot ashtu me ofendime kot se koti sic bejne shume te tjere, se une personalisht jam prekur nga ato qe ka bere Janullatosi.

E di ti se para se te vinte ai, kishat tona dukeshin si haure kafshesh, ashtu sic i kishte lene Enveri, dhe tani qe nderhyri ai ato jane nga ndertesat me te bukura ne qytet? Nxirr fakte te besueshme kunder tij, dhe pastaj te shohim do llafosemi ndryshe apo jo!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angeldust : 27-02-2003 mė 19:47
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Edhe dicka se harrova:

Jam-jam e mire,
    s'jam-s'jam e mire,
    dhe ne jam e mire,
    jam per veten time!

Po te duash ty ja ku ta ka dhene Albasouli mundesine te me vleresosh, nuk ka nevoje te etiketosh njerezit ne jane flori apo baker, se s'te ka vene njeri ne ate post ketu ne forum. Shpresoj te me kesh kuptuar Honeizem!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Gezuar Kosoven e Pavarur Maska e dodoni
    Anėtarėsuar
    07-11-2002
    Postime
    3,393
    Pėrshėndetje Angeldust
    Unė e di se jo vetėm komuniteti shqiptaro-ortodoks ka vuajtur pėr kuadro fetare nė Shqipėri dhe nevojėn e renovimit tė kishave, apo institucioneve fetare por edhe komunitetet tjera, dhe po sikur janė ringjallur komunitetet tjera edhe ai ortodoks do tė ishte ringjallur nė tė njėjtėn mėnyre, prandaj nuk mund tė arsyetohet nė kėtė mėnyrė ai nė kreun e kishės tuaj meqenėse ju qenkeni ortodokse.
    Sa pėr ndihmėn refugjatėve Dardanė tė luftės, ne mund ti falenderohem pėr njė gjė tė tillė, por ja ta mbajmė nė krye tė kishės tuaj ortodokse, se dua ta them e jona kur e di se ėshtė shqiptare, dhe gjithēka qė ėshtė shqiptare unė e konsideroj timen sepse edhe unė vet jam i tillė, pra shqiptar.
    Kurse pėr ta larguar atė a nuk ju mjaftojnė gjithė kėto fakte qė i diskutuam deri tani, dhe a nuk ju mjafton vetėm angazhimi i Nolit tonė tė madh disadekada vetėm pėr tė vėnė njė shqiptar nė krye tė saj e sa e sa gjaku shqiptaro-ortodoks ėshtė derdhur pėr kėtė qėllim vetėm pėr ta udhėhequr ata kishėn tonė (se po e them tonė pėr arsyet e lartpėrmendura), sa do i mirė tė jetė njė grek (edhe pse unė jo vetėm qė nuk dyshoj por jam milion pėrqind i bindur se nuk ka asgjė tė mirė nė tė) nuk meriton tė jetė nė krye tė kishės sė Nolit dhe tė shqiptarėve ortodokse tė sotėm, bijve tė atyre qė kanė derdhur detėra gjaku vetėm pėr tė mos pasur grek nė krye tė kishave tė tyre dhe udhėhequr vet kishėn e tyre.
    Pėrshėndetje, respekt dhe mirėkuptim tė gjithėve
    Rrofshin Shqiptarėt e Bashkuar dhe Shqipėria e Bashkuar
    Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!

Rrofte Shqiperia Etnike

Ikon-thyes Maska e Qafir Arnaut
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Vendndodhja
    Shum po shndrit aj Diell, e pak po nxeh
    Postime
    1,542
    Postuar mė parė nga angeldust

Sa per Janullatosin, thuaj ti nje fakt te vetem (fakt konkret) qe tregon se ai mbeshtet aktivisht qellime uzurpuese per territorin shqiptar, dhe pastaj te shohim se si do llafosemi.
    Sic e kam thene me perpara, Janullatosi nuk duket rob i keq. Fatkeqsisht, ai eshte fajtor prej shoqerise qe mban(guilty by association). Kam qene vete ne NYC ku mu desh ta shkeputja nga perqafimi i ethshem qe po i bente Nicholas Gage(famekeqi krietar i Lidhjes PanEpirotike Boterore). Plus, qe pavaresisht ne eshte apo s'eshte njeri i mire/keq detyra e tij eshte te krijoje sinodin SHQIPTAR, e t'ia lere vendin nje Shqiptari sipas rregullave te Peshkop Theofan Nolit. Kisha Orthodokse Shqiptare u VeteQafezua (autoqefalizua) per qellimin e vetem te ruajtjes te identitetit shqiptaro-orthodoks. Ne kete aspekt, Ekzark Janullatosi ka deshtuar me keq se nje grua shterpe. Mos kujtoni se Kisha Orthodokse eshte nga ato soj kishash qe merret vetem me punet e Zotit. Historikisht ky insititucion i fut hundet ne punet e shtetit/kombit, dhe nqs kjo qe them une ju duket politike...well...
    the Orthodox Church doesn't mind mixing politics with its mission.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-02-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    62
    Akoma ne kete teme keni mbetur ju cuna???
    Life is either a daring adventure or nothing.

dua ate qe me do Maska e ELDORADO
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    atje ku jam rrit qysh i vogel se u lodha tu bredh
    Postime
    817
    NE KETE RAST DUA TE JEME SHUME KORREKT .XIMID SHIH MIRE SE NUK KA KURRESESI QE GREQISHTJA TE JET GJUHE ZYRTARE NE SHQIPERI,UNE PER VETEN TIME NUK KAM AZGJE KUNDREJT CDO LLOJ GJUHEPOR ME SA DI UNE DUHET TE KETE NJE MINORANCE TE KONSIDERUESHME QE NJE GJUHE E DYTE TE BEHET ZYRTARE PERNDRYSHE KJO GJE NUK KALOHET POSHTE ME KOLLAJ,SI DO TA QUASH TI KETE GJE TE DREJTE,PER MUA ASPAK E TILLE.KUR NE GREQI NDODHEN DYFISH SHQIPTARE SE SA GREKE NE SHQIPERI ,GREQIA NUK LEJON AS HAPJEN E SHKOLLAVE SHQIPE ATJE DHE JO ME TE BEJE GJUHE ZYRTARE SHQIPEN.KY RAST ESHTE I NDERLIKUAR NDAJ DHE PRESIM OPINIONE TE TE TJERVE
    DHE NJE DITE TE GJITHE DO TAKOHEMI ATJE.....

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    U hap nje teme kot se koti..... Shume zhurme per asgje...
    Gjoja pse reklamohet ne web site qe gjuha e dyte zyrtare e Shqiperise qenkerka greqishtja....
    Aman o vellezer akoma me keto budallalliqe do merreni juve? Ne te gjitha websitet qe kam lexuar ( perfshi dhe te dhenat e CIA) nuk shkruhet qe greqishtja eshte gjuhe zyrtare e dyte e Shqiperise. Thjesht eshte nje nga gjuhet qe flitet ne ate vend.
    Nuk u tha ndonji genjeshter... Ne Shqiperi gjuha me e folur nga populli mbas shqipes eshte greqishtja. Qofte kjo nga minoritaret, qofte kjo nga emigrantet qe hyjne e dalin. Eshte FAKT!
    Ashtu sic eshte fakt qe greqishtja ju lejua minoritareve te flitej jo se jemi zemergjere si shqiptare , por se na i kane vene dy kembet ne nje kepuce traktatet e nenshkruara me Greqine ( njohja e territorit dhe sovranitetit te vendit ne kunderpeshe me nje autonomi te kufizuar te minoritareve ne Shqiperi). Kjo shpjegon se perse nuk jemi zemergjere me vllehet ( gati 3 here me teper ne numer se sa greket). Gjithashtu u be dhe Enveri zemergjere dhe ne kuadrin e "vellazerimit" me popujt jugosllave, njohu maqedonasit si minoritet dhe u hapi shkollat.

Eldorado,
    Nuk mund te thuash ne se Greqia lejon apo jo hapjen e shkollave shqip, ne se nuk ke bere NJE ( njecke te vetme) kerkese per kete hapje shkollash. Nga c di une ne baze te legjistratures greke , hapja e shkollave ne gjuhe te huaj( fillore dhe te mesme) ne Greqi nuk eshte e ndaluar. Vetem se keto shkolla duhet te jene private dhe te financuara nga shtetet perkatese te interesuara. Deri tani ne Greqi ka shkolla ne gjuhe te huaja ( fillore dhe te mesme) qe financohen nga shtetet e meposhtme: Anglia , ShBA, Gjermania, Franca, Italia, Hollanda, Filipinet, Irani ( !!!!), Nigeria ( !!!!), Palestina etj.
    "Who is John Galt?"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    o toro pse ja fut pordhes kot ti ,apo mos je ndonje ndyresire greku ti.tema eshte shume e drejte dhe shume e rendesishme.prezantimi i gjuhes greke si gjuhe e dyte ne vendin tone duhet te zhduket perfundimisht nga faqa e dheut.ti qenke me te vertete **** i madh o burr i dheut.ne web sitin "cia worldfact book about albania"kur thuhet gjuha dmth gjuhet zyrtare qe perdoren ne ate vend dhe jo gjuha qe flitet .dhe si thua ti qe greqishtja eshte gjuha e dyte me e folura ne shqiperi kur ne te gjithe e dime qe ajo gjuhe eshte italishtja dhe ajo duhet te jete gjuha e dyte zyrtare sic eshte shqipja ne itali.greqisht flitet vetem ne zonen jugore te shqiperise ndersa italisht ne te gjitha zonat.si thua ti qe shkollat shqipe nuk ekzistojne ne greqi sepse nuk ka asnjeri fonde ti hapi keto shkolla,tani une e kuptoj qe ti je me te vertete grek.a e dine sa shqiptare ka greqia o lale eh ,ma thuaj mua ti ,,?e di cfare ja po te pergjigjem une 2 milione .lexoje mire se nuk kam bere gabim ne shtyp.ne maqedoni ka 800.000 shqiptare dhe ato kane shkollat e veta ,radiot e veta dhe institucionet e veta.nuk eshte problemi te fondet ,por me parlamentin grek dhe gjithe rracen e poshter greke,qe nuk e njohin popullin shqiptar si minoritet dhe nuk e njohin gjuhen shqipe si gjuhe te dyte ne vend.para ca kohesh pashe ne televizor ndeshjen shqiperi -greqi qe po luhej ne greqi.kur shikoje stadiumin une u befasova shume nga gjithe ato flamuj shqipetar qe shihja te valevitur dhe parrulla qe ishin vene ne stadium me emrat e futbollisteve tane.keto pamje mbizoteronin te pakten gjysmen e te gjithe stadiumit.c'fare shpjegimi ke ti per kete ?

i/e regjistruar Maska e juliano1
    Anėtarėsuar
    03-09-2002
    Postime
    142
    Ne kemi folur gjithmone nje gjuhe shqip

Greket ne Shqiperi kane ardhur ne kohet e vjetra per te punuar siē e tha edhe ornameti

Albo nqs nuk gaboj esht 100% orthodoks, per kulture te pergjishme ornamet

Gjendja ekonomike ka bere qe situata te marre keto permasa
    siē ka thene edhe ornameti

Ata qe pranojne qe jane Greke le te ikin ne Greqi
    Ata qe pranojne qe jane Arabe le te ikin ne Arabi

Une jam i pa fe. Se jam orthodoks, mysliman, katolik, budist.
    Ime ate eshte orthdoks gjyshim gjithashtu.Gjak shqiptari kalon ne venat e tyre

Mos ngateroni fene me kombesine nqs kemi arritur te mbijetojme keto 500 vjet. Mos kerkoni perēarje
    Njeri e ka thene . Feja e shqiptarit eshte shqiptaria
    .....................................
    .....................................
    ------------------------------
    --------------------------------

Faqja 8 prej 9 FillimFillim ... 6789 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •