Meqe une jam "kaure pe Korce" teper krenare, dhe s'do ta nderroje kete me asnje fe tjeter te asnje qyteti tjeter, i mora shume personalisht disa komente ne kete teme, dhe sidomos te njefare "skurre" qe i duket sikur eshte shqiptar mgjths. stergjysherit e tij ia shiten shpirtin turkut. (Nuk dua te ndihen te ofenduar muslimanet qe nuk kane ofenduar, sepse ky eshte nje atak personal ndaj atyre te tjereve.)
1. Te siguroj une se ne gjakun tim rrjedh vetem gjak shqiptari.Postuar mė parė nga ornament
Ndersa mua nga kqyrjet personale mbi kete problem, po me mbushet mendja nga dita ne dite, qe orthodokset e shqiperise jane; greke, cigane rumune (jo vllahe), ēifute te vjeter (jeudi), jevgj (ka dhe muslimane), bullgare e maqedone (shumica), ose popullsi e shkartisur me keto mbetje.
Ne fakt te gjithe ata "qe i thoshin vetes SHQIPETARE" nen komanden e Skenderbeut, si dhe te zoterve te tjere fisnike te shqiperise, U BENE muslimane. Per kete ata ndoqen shembullin e prijesve te tyre, asgje me shume. Te tjeret qe s'i lidhte gje me shqiperine, as RACA, as PRONA, s'kishin pse te konvertoheshin, ndejten siē ishin ne hesap te vet.
Albo ka te drejte, keta veē izolimi (rrethuar me muslimane) beri qe te humbnin gjuhen e tyre e te flisnin veē shqip. Kjo gje ndodhi gjithashtu me ēifutet ne europe.
Eshte me se normale qe ky milet, te ike andej nga ka ardhe, kjo eshte purifikacion gjaku i nevojshem qe i behet races ne disa momente kyēe te historise.
Personalisht s'jam kundra atyre qe megjithese te tille, vazhdojne ti thone vetes shqipetare. Megjithese "zbrasja" e shqiperise nga ky milet nuk me shqeteson. Shqiperia s'ka pas shtet mijera vjet, raca jone ka mbijetu, ajo do te vazhdoje te mbijetoje, sepse s'varet nje popull nga deshirat e fqinjeve te tij, te tjera forca jane ato qe e bejne ate te jape shpirt.
2. Skenderbeu dhe kokat e tjera, s'duronin dot te ktheheshin ne muslimane nen turqit, dhe ja mbathen ne Itali. Ata qe u kthyen ne muslimane, u bene te tille me presion nga turqit, te cilet per t'i mbajtur shqiptaret nen zgjedhe (popull qe njihej per kryengritjet e tij te njepasnjeshme, se s'duronte zgjedhen e huaj), vendosen t'i mbanin me afer duke ndare me ta dhe nje ideologji fetare, pra t'i turqizonin. Nqs. e njeh racen tone shqiptare te paster, ka me teper muslimane shqiptare qe ju ngjan fizionimia e fytyres me turqit, dhe mesa di une, s'kam pare ndonje katolik apo orthodoks te ngjaje me turk nga fytyra.
E pra, ai qe eshte shqiptar, le ta shprehe vetveten per purifikacion te races nga elemente te rrezikshem si surrati yt. Se si do kishte perfunduar Shqiperia pa "kauret" e Korces, nje Zot e di! C'pret, nga nje komb me surratin e ornamentit, qe dhe fjalet e himnit te flamurit ja ka shkruajtur nje "kaur" pe Korce, per te mos filluar me patriotet e tjere... Injorant i dreqit!
----------------------------------------------------------------------------------
Edhe moderator, mos guxo te heqesh kete post timin, se mgjths. ofendova, nuk ka asnje ofendim me te madh se te te thone qe duhet ta pastrojne Shqiperine nga raca jote. S'paskan faj Orthodokset shqiptare qe drejtohen nga greku. Me ke te rrine? Me njerez te tille si ky me siper?
Krijoni Kontakt