Close
Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 86
    madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Meqe une jam "kaure pe Korce" teper krenare, dhe s'do ta nderroje kete me asnje fe tjeter te asnje qyteti tjeter, i mora shume personalisht disa komente ne kete teme, dhe sidomos te njefare "skurre" qe i duket sikur eshte shqiptar mgjths. stergjysherit e tij ia shiten shpirtin turkut. (Nuk dua te ndihen te ofenduar muslimanet qe nuk kane ofenduar, sepse ky eshte nje atak personal ndaj atyre te tjereve.)

Postuar mė parė nga ornament
    Ndersa mua nga kqyrjet personale mbi kete problem, po me mbushet mendja nga dita ne dite, qe orthodokset e shqiperise jane; greke, cigane rumune (jo vllahe), ēifute te vjeter (jeudi), jevgj (ka dhe muslimane), bullgare e maqedone (shumica), ose popullsi e shkartisur me keto mbetje.

Ne fakt te gjithe ata "qe i thoshin vetes SHQIPETARE" nen komanden e Skenderbeut, si dhe te zoterve te tjere fisnike te shqiperise, U BENE muslimane. Per kete ata ndoqen shembullin e prijesve te tyre, asgje me shume. Te tjeret qe s'i lidhte gje me shqiperine, as RACA, as PRONA, s'kishin pse te konvertoheshin, ndejten siē ishin ne hesap te vet.

Albo ka te drejte, keta veē izolimi (rrethuar me muslimane) beri qe te humbnin gjuhen e tyre e te flisnin veē shqip. Kjo gje ndodhi gjithashtu me ēifutet ne europe.
    Eshte me se normale qe ky milet, te ike andej nga ka ardhe, kjo eshte purifikacion gjaku i nevojshem qe i behet races ne disa momente kyēe te historise.

Personalisht s'jam kundra atyre qe megjithese te tille, vazhdojne ti thone vetes shqipetare. Megjithese "zbrasja" e shqiperise nga ky milet nuk me shqeteson. Shqiperia s'ka pas shtet mijera vjet, raca jone ka mbijetu, ajo do te vazhdoje te mbijetoje, sepse s'varet nje popull nga deshirat e fqinjeve te tij, te tjera forca jane ato qe e bejne ate te jape shpirt.
    1. Te siguroj une se ne gjakun tim rrjedh vetem gjak shqiptari.

2. Skenderbeu dhe kokat e tjera, s'duronin dot te ktheheshin ne muslimane nen turqit, dhe ja mbathen ne Itali. Ata qe u kthyen ne muslimane, u bene te tille me presion nga turqit, te cilet per t'i mbajtur shqiptaret nen zgjedhe (popull qe njihej per kryengritjet e tij te njepasnjeshme, se s'duronte zgjedhen e huaj), vendosen t'i mbanin me afer duke ndare me ta dhe nje ideologji fetare, pra t'i turqizonin. Nqs. e njeh racen tone shqiptare te paster, ka me teper muslimane shqiptare qe ju ngjan fizionimia e fytyres me turqit, dhe mesa di une, s'kam pare ndonje katolik apo orthodoks te ngjaje me turk nga fytyra.

E pra, ai qe eshte shqiptar, le ta shprehe vetveten per purifikacion te races nga elemente te rrezikshem si surrati yt. Se si do kishte perfunduar Shqiperia pa "kauret" e Korces, nje Zot e di! C'pret, nga nje komb me surratin e ornamentit, qe dhe fjalet e himnit te flamurit ja ka shkruajtur nje "kaur" pe Korce, per te mos filluar me patriotet e tjere... Injorant i dreqit!

----------------------------------------------------------------------------------

Edhe moderator, mos guxo te heqesh kete post timin, se mgjths. ofendova, nuk ka asnje ofendim me te madh se te te thone qe duhet ta pastrojne Shqiperine nga raca jote. S'paskan faj Orthodokset shqiptare qe drejtohen nga greku. Me ke te rrine? Me njerez te tille si ky me siper?
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584
    Te lumte goja angel.
    Liberté, égalité, fraternité

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-02-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    62
    Hey, angeldust si shpirt je!!!!!!!! Te lumte !! Edhe une me mendimin tend bashkohem sepse fjalet e atij ornamentit m'u duken shume ofenduese. Deri tani po thoshin qe feja e shqiptarit eshte Shqiptaria kur papritur n'a del nje "trim" dhe na quan ne te KRISHTEREVE (meqenese nuk e di kete fjalen ne SHQIP ,po ja permendim pakez) qe jemi nga ndonje vend tjeter i humbur. Edhe ornament mos e shtrembero historine dhe mos permend me Gjergj Kastriot Skenderbeun se ai eshte hero kombetar dhe nuk konvertoi asnje njeri ne nje fe tjeter sic eshte ajo islame. Keshtu qe heres tjeter kur te besh ndonje koment ki pak me shume kujdes dhe medoju mire pasi te flasesh.
    Life is either a daring adventure or nothing.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-02-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    62
    Qafir!!!!!
    Edhe ti hajde mendje qe na paske!!!!!!!!!! Edhe e ke pyetur ndonjehere veten pse aty ke ty Tironsit rrine vetem me Tironsat???? Mbase sepse edhe ata tironsa (qe nuk e besoj te jene te shumte) kane te njejtat pikepamje si ti dhe "u eshte mbushur mendja se JU keni krijuar nje komb tjeter". Une ketu ku ndodhem, shoqerohemi te gjithe shqiptaret bashke dhe nuk bejme dallim feje apo ideje. Dhe me vjen keq qe ti paske krijuar nje mendim negativ,te gabuar per ortodokset. Edhe kjo eshte rezultat i mosshoqerimit tend me ortodokse.Pasi mendimi i nje apo i dy krishtereve nuk perbejne pikepamjet e te gjitheve.
    Sinqerisht,
    nje e krishtere nga Korca , shqipetare krenare, qe nuk eshte "e humbur" dhe nuk i ka thene trunit "ik [irdhu"

P.S Per pak harrova "dhe me identitet te betonuar"

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Angel, normal qe ju kauret ortodokse s'ngjani me turqit, ju ngjani me jevgjit. Turqit jane me te bardhe ne lekure. Ti postoje nje fotografi tenden, ta them une pastaj origjinen. (kjo fakultative). Ju ngjani shume me Rumunet cigane.
    Nga vezhgimet e mija me del qe dhe Bullgaret jane me te erret ne lekure se Turqit, dhe kjo s'ndodhi nga ndotja me ta, siē mundohen ta shpjegojne disa antropologe bullgare. Jo! Qe ne kohe te Romes ata qene te tille, te papaster.
    Prandaj dhe romaket i quajten VULGARIS nga vjen dhe emri qe ata mbajne sot, BULGARE.

A mund te me thush pse Turku nuk i shtypi orthodokset e shqiperise, per ti detyruar te nderrojne fe dhe ata. Apo keta ishin me trimat e rrezistuan. Une se kam te qarte.
    Di te te them qe gjirokastritet qytetare, jane te gjithe musulmane, ndersa ata "kauret" jane te gjithe nga fshatrat perreth, si dropulli, etj.
    Origjina e ketyre fshatrave eshte e turbullt per historianet, gjyshja ime me tregonte qe ata ishin marre per pune ne tokat e zoterinjve. Ne ēiflikun e saj ne Vurg, punonin vllehe, te cilet dhe sot banojne aty, po te mos kene emigruar ne Greqi.
    Per Beratin, mund te na sqaroje me mire ndonje berats, megjithese Vrionet ishin musulmane gjithashtu.

Konkluzioni im eshte ky, sikur sot te dyndet Amerika (turqia e epokes) dhe te zaptoje shqiperine per 5 shekuj, vetem gabelet e jevgjit (tek ne nuk ka ēifute) do te mbeten pas ikjes se saj te pandryshuar, pra tek ta s'do te ket ndikim fare ku kalim potencial.

Pastaj une nuk shkrova t'ju injoroj, por te tregoj se nuk eshte ndonje humbje qe te gjithe ata qe ndjehen te afert ne race e fe me grekun, te largohen ose te "asimilohen" nga ai.
    Po te shohesh hartat politike, ne fakt sot te gjithe orthodokset e shqiperise 350-400 mije, konsiderohen si popullsi grekofone. Duam apo s'duam ne, ky eshte realiteti.

ps; diskutimeve te mija une mundohem gjithnje tu jap aplikim, eshte kjo qe shpesh shkakton keqkuptim dhe irritim tek bashkebiseduesi.
    Albo ka vite (ndoshta me te drejte) qe e cileson Edi Ramen, Nanon, Majkon, etj, (keta te gjithe kaure) si shqipfoles, dhe jo shqiptar e kjo deri tani s'ka irrituar asnje.

Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    U bere ti te me besh analizen e lekures apo te fytyres mua? Ne do te me shohesh, ja ik te albumi fotografik per anetaret e forumit. Une per dijenine tende jam nje nga shqiptaret me te bardhe qe mund te gjesh, me sy bojqielli, ashtu sic i ka pershkruar tosket denbabaden Edith Durham ne librin e saj per udhetimet ne Shqiperi. Qytetet u islamizuan, kurse fshatrat malore ne Shqiperi mbeten te krishtera. Pse te vjen cudi ty? Katoliket malesore te veriut qe nuk u kthyen ne muslimane qenkan jo-shqiptare? Fshatrat malore te Korces, si Dardha qe jane 100% te krishtera (dhe ne Dardhe jane te gjithe te krishtere shqiptare, jo-vllahe si psh. ne Voskopoje qe jane vllahe) jane formuar kur turqit po i persekuronin keta njerez, dhe ata iken larg ne male per t'i shpetuar ketij persekutimi.

Ti thuaj c'te duash, une po flas per historine e dokumentuar te shtetit tim shqiptar ( qe kam dyshim se eshte i yti, pasi ti qenke pro-turk, ashtu sic i quan orthodokset pro-greke ). Une besoj ne historine e dokumentuar dhe jo ne hamendjet e tua. Edith Durham ne librin e saj thote qe shqiptaret ne Korce ishin mbi 2/3 te gjithe Orthodokse shqiptare ne fillim te shekullit te 20-te. Tani Korca besohet se eshte 50-50 me te krishtere dhe muslimane, se ka muslimane qe kane erdhur ne Korce nga fshatra muslimane te fushes se Korces. Megjithate, ne Korce ka mbi 10 kisha dhe vetem 2 xhami, pasi muslimanet ne Korce nuk jane shume beimtare me sa kam vene re.

Nuk e di une c'thote Albo, ai mund te kete bindje te tija partiake qe mua s'me ze meraku. Une pashe shkrimin tend, dhe t'u pergjigja. Pse s'po te mbron ndonje nga shoket e tu te tjere muslimane ne keto qe thua? Se keto jane te gjitha blasfemite e tua per te percare kombin shqiptar. Hajt sikter mentaliteti tend andej nga e ke gjetur! U bere ti te na shash ne Orthodokset!
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Edhe nje gje tjeter, gjyshja jote paska qene nje bejlere, dhe per kete shkak mund te kuptosh simpatite e saj apo te familjareve te tu per Porten e Larte, vasale besnike te te ciles kane qene dhe tipat Esat Pashe Toptani, qe ia shiten Kosoven serbit.

Te paska ferkuar turku mire e mire me para ty, prandaj ke dhe goje te shash te krishteret!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-02-2003
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    62
    Ornamenti!!!!!!!
    Po mire pse i ofendon njerzit ti ne kete menyre?? C'rendesi ka ngjyra e lekures ketu, nuk e kuptoj. Qenke edhe racist i llaftarisur.
    Pastaj meqenese ne te dukemi"ezmere" ty , aty me perpara na thekson qe edi rama , nano e majko jane te krishtere. Si te duken ata ty si jevgj???????????????
    Dhe sa per djeni jane myslimanet qe shkojne sa here nga ti fryje era. Kur na pushtoi perandoria otomane u kthyen nga te krishtere ne myslo. dhe tani shkojne ne Greqi dhe kthehen ne te krishtere. Shumica e myslimaneve e kane ndruar fene vetem per te mbijetuar, ndersa ne te krishteret , ortodokse nuk e ndrojme KURRE fene. Dhe sa per dijenine tende ne jo vetem qe jemi 100% te bardhe , por as qe u jemi afruar ndonjehere jevgeve. Jevgjit as qe nuk u afroheshin dot lokaleve te ortodokseve. Pyete gjyshen per kete se ajo duhet t'a dije akoma e me mire. Jevgjit jane te ardhur , por nuk mund te na krahasosh ne me ata.
    Edhe dicka : Mos ngatero dollarin me gomarin!!!!!!!!!!

i/e regjistruar Maska e Viking's
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Postime
    8
    Per ornament.

Ne radhe te pare ti plako qenke shume njeri i trashe dhe ne radhe te dyte qenke dhe shume racist ndermjet shqiptareve.Ku e gjen ti te drejten ti thuash ato fjale per ortodokset e shqiperise?Degjo mor cun i mbare leri perrallat e gjyshes menjane se s'je me kalama.Dhe mos shkruaj me budalliqe te tilla se do te marrin njerezit per te cmendur.....une per vete jam ortodoks kurse femijet e halles jane myslymane, e mos duhet te me perbuzin ata mua apo une ata per shkak te fese?!?!Mblidh mendjen dhe perbaju temes se ke dale shume jashte temes.Nuk dua ta zgjas me se me sa lexova ketu eshte e kot per tu marr me ty.Na mbajte zoti larg tipave si ty qe ndjellin percarje mes shqiptareve........
    viking for ever..

i/e regjistruar Maska e Viking's
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Postime
    8
    dhe se per pak harrova nqs do te mendohesh pak per ato qe ke then duhet te pakten te kerkosh te falur....
    viking for ever..

Faqja 4 prej 9 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •