Close
Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 86 prej 86
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Portugal
    Postime
    100
    Neqoftese flitet per gjuhe zyrtare dhe thuhet shprehimisht "shqipja dhe greqishtja gjuhe zyrtare" nuk e di nese shqiptaret duhet te tregohen tolerante si me fene.
    Ne jug te Shqiperise edhe sikur te mos duam ne shqiptaret, "jemi" te detyruar ta flasim pasi jugu eshte me i civilizuar dhe nuk perben ndonje problem per ta.
    Gjithashtu edhe per "ne" shqiptaret e tjere te cilet nuk i perkasim fese katolike jemi te detyruar te flasim turqisht pasi edhe shqiptaret myslimane jane te civilizuar ne shume aspekte dhe nuk besoj qe perben problem per ta edhe zyrtarizimi i gjuhes turke.
    Persa na perket "ne" shqiptareve te cilet jemi katolike jemi te detyruar te flasim vetem shqip pasi lodhjen mundimin historik e morem vete persiper per ta folur dhe shkruar.
    Kur ferra i tha rrushit se me ler nje cope vend se po me zihet fryma, rrushi u tregua zemergjere dhe e la.
    Por si perfundoi historia?

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Uauuuu o Gjethiiii
    Se dija qe grupi i gjakut tende "ka..."eshte me shqiptari!!!
    Thoneeee se disa fise te VOGLA te veriut ,qe neper gryka u zinyn prita karvaneve tregetare e zbrisnin neper fusha vetem qe te plackisnin, dhe dinin ta benin mire kete pune!!
    Shume historjane pohojne se kreret e ketyre fiseve kishin ardhur si sherbetore e rrogetar te bizantinve diku ne shekullin -X- OSE -IX-........
    Nuk e di se per cfar "mundimi histirik" fleteeeeee?!!!!!!!!!Historine e tregojne varet e heronjve te rene per te mbrojtur kete truall.Pa hidhi nje sy ......cfar grupi gjaku i takojne?
    Ti te genjen mendja oreeeee...
    Jeni mjeshtra te medhenje per tew manipuluar e genjier.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    14-04-2003
    Postime
    197
    o gjethi ,po cfare thua o burr i dheut se s'te kuptova fare.lidhi mire fjalite me njera tjetren dhe hidhi nje sy atyre para se ti postosh.si fliskan turqisht shqiptaret myslimane or lale,ku na e gjete kete teori ti apo ta ka thene gjyshja.i vetmi shkak qe shqiptaret e jugut flasin greqisht eshte sepse jane afer me njera tjetren jugu me greqine edhe pasi shume jugore punojne ne greqi,dhe gjithashtu pakica e vogel greke qe ata i kane fqinj.eshte e njejta gje me shqiperine e mesme qe flet italisht me teper se zonat e tjera te shqiperise dhe ashtu sic flasin maqedonisht shqiptaret e maqedonise,pra eshte e natyrshme se jane vende fqinje ,po turqishten nga na e nxorre.deh flit per fene ne tema te tjera .kjo teme eshte per ceshtjen kombetare dhe jo ate fetare....

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Portugal
    Postime
    100
    Honeizmi
    Nje pyetje te sinqerte si banor i Shqiperise deshiroja te beja
    Nga jeni?

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    Portugal
    Postime
    100
    Olsen
    Une nuk ofendova ndonjerin prej jush por thjesht tregova disa tipare qe jane per tu pasur zili nga shume vende te botes por te cilet nuk i shfrytezojme
    Gjethi

Dash...me kembore Maska e Toro
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    CALIFORNIA
    Postime
    1,404
    Postuar mė parė nga olsen
    o toro pse ja fut pordhes kot ti ,apo mos je ndonje ndyresire greku ti.tema eshte shume e drejte dhe shume e rendesishme.prezantimi i gjuhes greke si gjuhe e dyte ne vendin tone duhet te zhduket perfundimisht nga faqa e dheut.ti qenke me te vertete **** i madh o burr i dheut.ne web sitin "cia worldfact book about albania"kur thuhet gjuha dmth gjuhet zyrtare qe perdoren ne ate vend dhe jo gjuha qe flitet .dhe si thua ti qe greqishtja eshte gjuha e dyte me e folura ne shqiperi kur ne te gjithe e dime qe ajo gjuhe eshte italishtja dhe ajo duhet te jete gjuha e dyte zyrtare sic eshte shqipja ne itali.greqisht flitet vetem ne zonen jugore te shqiperise ndersa italisht ne te gjitha zonat.si thua ti qe shkollat shqipe nuk ekzistojne ne greqi sepse nuk ka asnjeri fonde ti hapi keto shkolla,tani une e kuptoj qe ti je me te vertete grek.a e dine sa shqiptare ka greqia o lale eh ,ma thuaj mua ti ,,?e di cfare ja po te pergjigjem une 2 milione .lexoje mire se nuk kam bere gabim ne shtyp.ne maqedoni ka 800.000 shqiptare dhe ato kane shkollat e veta ,radiot e veta dhe institucionet e veta.nuk eshte problemi te fondet ,por me parlamentin grek dhe gjithe rracen e poshter greke,qe nuk e njohin popullin shqiptar si minoritet dhe nuk e njohin gjuhen shqipe si gjuhe te dyte ne vend.para ca kohesh pashe ne televizor ndeshjen shqiperi -greqi qe po luhej ne greqi.kur shikoje stadiumin une u befasova shume nga gjithe ato flamuj shqipetar qe shihja te valevitur dhe parrulla qe ishin vene ne stadium me emrat e futbollisteve tane.keto pamje mbizoteronin te pakten gjysmen e te gjithe stadiumit.c'fare shpjegimi ke ti per kete ?
    Olsen,
    Tek faqja e CIA-s permenden gjuhet qe fliten ne nje shtet, jo gjuhet zyrtare. Hidhi nje sy shteteve te tjera (psh shko tek te dhenat e CIA-s per SHBA dhe do te shofesh fare mire se ne gjuhet qe perdoren ne SHBA jane anglishtja dhe spanjishtja, pa specifikuar asnje si gjuhe zyrtare. Fare thjesht se SHBA nuk ka gjuhe zyrtare !
    Dhe leri karakterizimet personale dhe ofendimet, se une thjesht shpreha mendimin tim, as te ofendova ty , asnje tjeter.

Mos krahaso shqiptaret e Maqedonise me arvanitasit e Greqise. Sepse jane ne kushte krejt te ndryshme.Dhe me pikepamje tjeter te ndryshme per shqiptarizmin. Shqiptaret e Maqedonise jane ne baze te kushtetutes maqedonase te 1944 bashkethemelues me maqedonasit e Republikes Federative Jugosllave te Maqedonise. Pra e kishin te pakten me kushtetute gjuhen zyrtare shqipe bashke me ate maqedonase.
    Ne Greqi jane 3 milione arvanitas ( jo 2 milione sa thua ti), te cilet e themeluan shtetin grek ne 1821. Por ata asnjehere nuk kane kerkuar te drejte arsimimi ne shqip, madje shumica e tyre nuk e konsiderojne veten shqiptare, por si greket me origjinale nga vete greket. Ne vitin 1992 ne fshatin arvanitas te Lehoves ( 32 km nga Kosturi) te derguarit e Sali Berishes filluan tu benin propagande arvanitasve per te ngritur krye kunder Greqise dhe per te kerkuar arsimim ne gjuhen shqipe. Arvanitasit i moren me shqelma( me kuptimin e mirefillte te fjales), duke u thene se ata ishin greke dhe jo turko-shqiptare si ata ( turko-shqiptare konsiderojne shqiptaret myslimane).Dhe keto une i kam pare me syte e mi, as i kam lexuar ne gazeta, as neper televizione, as ne broshura propagande partiake. Arvanitasit e Greqise nuk kane ndergjegje kombetare shqiptare, por greke.Ky eshte fakt, na pelqen ne si shqiptare apo jo.
    Mos me trego ndeshjen qe paske pare nga TV mua. Une isha ne stadium duke i mbajtur ata flamuret qe pe zotrote.
    "Who is John Galt?"

Faqja 9 prej 9 FillimFillim ... 789

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •