Eh ornament-bej, ornament-bej!
T'i mbash mend keto qe ke thene per Orthodokset shqiptare ketu! Edhe te keshilloj qe te vazhdosh t'i thuash po te te bjere rruga andej nga Korca, te marresh vesh se kush e ben ligjin ne ato ane.
Eh ornament-bej, ornament-bej!
T'i mbash mend keto qe ke thene per Orthodokset shqiptare ketu! Edhe te keshilloj qe te vazhdosh t'i thuash po te te bjere rruga andej nga Korca, te marresh vesh se kush e ben ligjin ne ato ane.
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Une jam mysliman dhe mendoj se ortodokset apo katoliket nuk jane me pak patriote se myslimanet shqiptare. Konflikte te kesaj natyre vetem sa mbjellin percarje. t'ia faturosh ortodokset shqiptare greqise do te thote te kesh pranuar tezat e tyre antishqiptare qe i klasifikon myslimanet shqiptare si turq dhe ortodokset si greke. Myslimanet, Ortodokset dhe Katoliket jane te gjithe shqiptare dhe kush i percmon ka percmuar Kombin, kush i shan ka share kombin, kush i do dhe nderon ka forcuar kombin.
Pershendetje perseri! Une bashkohem plotesisht me mendimin e
Viking's dhe te orkut. Madje, me vjen keq ne qofte se kam thene ndonje gje te pahijshme ne komentet e meparshme, por vendoseni pak veten ne poziten "tone" dhe do me kuptoni mua dhe angeldust.
Sidoqofte, komente te tilla sjellin percarje dhe nuk eshte e mire qe te vazhdohen me tej. Shpresoj, qe edhe ornamenti i famshem t'a kete kuptuar kaq me gjithe keto kritika qe kane pasuar opinionin e tij. ( qe sa here ka qene teper i gabuar) Nejse.Te shkuara te harruara.
Life is either a daring adventure or nothing.
Po mire mo.. ortodoks te Korces!
Po pergjigjet tuaja (si psh angeldust)si ju duken ?Jo percarse?!
Pamvarsisht se ju tregoheni gjoja me te ekujlibruar ne pergjigjet tuaja,me perkrahjen qe i beni "angejdust"tregoni se keni po te njejten fytyre.Me kete desha te thosha se nen lekuren tuaj fshehet po e njejta urejtje.....Te konvertuarit ne Islam jan ata qe qe perulen para flamurit (sic e keni edhe ne skemen e albasolit)ne Vloren e I Qemalit.Kurse nje pjese tjeter marrshonte me trupat malazeze kundra Shkodres,kurse ne Jug bandat e Spiro Milos digjnin Jugon bashke me Grekrit.
Dhe sa per Korcen i nderuari Mihal Grameno nuk krijonte dot qeverin e Korces se ishte e pa mundur qe te gjente nje njeri (ortodks) qe mos te ishte pro grek.
I shkruajta keto radhe si pergjigje per nenteksin e fjalve te "angel.."
Po mire mo Honeizem, qe na i barazon muslimanizmin me shqiptarismin...
Une kerkova ndjese per muslimanet e tjere qe ne fillim, kur fillova te pergjigjesha ne kete teme. Pastaj cfare fytyre paskam une se s'e mora vesh?
Lexoji mire ato qe kam shkrojtur para se te pergjigjesh, se une nuk jam si ca te tjere qe shoqerohem vetem me Orthodokse, ose vetem me korcare, sic mund te jete dikush tjeter qe mgjths. jeton mes Shqiperise, thenka te gjithe Orthodokset shqiptare qenkan te tillet e te atillet, duke njohur vetem 2 prej tyre. (mgjths. besoj se dhe atij qe e ka thene ate, i ka shkare goja se po te ishte menduar mire do ta kishte mbajtur veten)
Se une jam ajo qe kur isha ne shkolle ne Shqiperi, shoqerohesha pa dallim dhe me muslimane dhe me te krishtere, bile shoqja ime me e ngushte e gjimnazit, qe s'ndaheshim se bashku tere diten e dites per 4 vjet, ishte muslimane.
Pse, ti kishe qejf qe une te rrija goje-mbyllur, kur dikush haptazi me thenka mua shqiptare denbabaden, qe mire do ishte po te ikja nga keto troje? Kete kishe qejf ti? Po jo mor lali se s'i ka bere njeri ditet te me thote mua ato llafe.
------------------------------------------------------------------------------------
Dhe sa per Korcen, po te korrigjoj, se nuk ishte i nderuari Mihal Grameno qe formoi qeverine e Korces, por ishte i nderuari Themistokli Germenji, dhe ja arriti qellimit derisa pastaj e thirren greket dhe francezet per bisedime ne Selanik, dhe atje e arrestuan dhe e pushkatuan tradhetisht. Kjo pasi greket i kishin genjyer francezet sikur ai kishte bashkepunuar me austriaket, dhe francezet i besuan. Ne 1998 qeveria franceze i kerkoi formalisht ndjese qeverise shqiptare qe mori pjese ne ate komplot. Qeveria e Korces u krijua, dhe qellimi i saj ishte qe te forcoheshin elementet shqiptare ne Korce, dhe kur te mbaronte lufta, Korca te gjendej ne territorin shqiptar, pra sic eshte dhe sot. Edhe ishte dhe ai muslimani Sali Butka, kundershtar i Themistokli Germenjit qe dogji dhe Voskopojen. Akoma dhe sot e kesaj dite ekziston shprehja ne pleqte e Korces. "Filani eshte katil si Sali Butka" Ama keshtu do fillojme ne? Te numerojme njerezit e historise, dhe t'i ndajme ata ne te krishtere dhe muslimane? Epo mire, ndoshta duhet te hapim nje teme tjeter atehere, pasi ketu po flasim per gjuhet e perdorura ne Shqiperi, ose me mire po flisnim....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angeldust : 24-02-2003 mė 18:00
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Une vertet qe u nxeha shume kur ju pergjigja atij posti, por ja ku po jua them, se isha aq shume e ofenduar sa gjithe trupi po me dridhej kur po shtypja.
Edhe ndoshta (po them vetem ndoshta , e le te hapur per diskutim) prandaj disa shqiptare Orthodokse ne jug ndihen si te vecmuar nga pjesa tjeter e Shqiperise, pasi dhe muslimanet e tjere ju duket sikur jane shqiptaret e vertete, thua se pjesa tjeter e shqiptareve ka krijuar nje komb me vete. Une per kete ja ve fajin qeverise qendrore qe kurre nuk ka mundur te shtrije rolin e saj ashtu sic duhet, si ne fshatrat e alpeve te veriut, ku fatkeqesisht kemi akoma gjakmarrje, ashtu dhe ne shume fshatra te jugut, qe me mire kane pasur mundesi te njohin Janinen, Selanikun, apo Athinen, sesa Tiranen apo Durresin.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angeldust : 24-02-2003 mė 18:27
sinqerisht zonjushe te kerkoj falje gjunjazi dhe me vjen shum keq qe te kam shkaktuar dem moral.
Epo mire atehere, te shkuara te harruara.
Mire qe e konsumuam nje teme te tille ketu ne forum, qe nqs. ndonje dite do ngrihet e njejta pyetje me njerez drejtperdrejt, te dime te gjithe se si duhet vepruar dhe te mos fillojme te shajme njeri tjetrin duke u nxehur.
Me fal or bablok por duhet te te ve ne dukje injorancen, te cilen sic duket e paske peshqesh prej Abdi Baletes. Bullgar, qe thua ti, eshte fjale turke(lexo Noel Malcolm's 'A Brief History of Kosovo' per me teper info). Vjen nga emri i fisit turk qe i zaptoi sllavet e atjeshem dikur nga shek i 5-ste. Ata u asimiluan nga shumica sllave por sllaveve u mbeti emri Bullgar.Postuar mė parė nga ornament
.
Nga vezhgimet e mija me del qe dhe Bullgaret jane me te erret ne lekure se Turqit, dhe kjo s'ndodhi nga ndotja me ta, siē mundohen ta shpjegojne disa antropologe bullgare. Jo! Qe ne kohe te Romes ata qene te tille, te papaster.
Prandaj dhe romaket i quajten VULGARIS nga vjen dhe emri qe ata mbajne sot, BULGARE.
Prandaj te lutem mos na u hiq sikur di shume, por veri fre gjuhes e mos kategorizo njerzit kot, e pa kriter.
Krijoni Kontakt