Close
Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 86
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-08-2002
    Vendndodhja
    Montreal -Tirone , vajtje-ardhje, moszgjedhje
    Postime
    181

Exclamation Shqipja dhe Greqishtja gjuhe zyrtare te Shqiperise !!???

Rastesisht duke kerkuar nje adrese ne Google.ca gjeta nje faqe ku jepeshin te dhena per Shqiperine (Politiken, arsimin, turizmin etj. ) Pershtypje te madhe me beri qe ne klasifikimin e gjuhes zyrtare ne Shqiperi ishte Shqipja dhe Greqishtja !!
    Informacioni me behet me i besueshem kur te njejten gj e shoh ne nje web te qeverise Kanadeze per Europen . A di njeri kete gje mos valle politikanet tane qe nuk po lene cudi pa bere ta kene bere dhe kete gje ? Po inteligjenca shqiptare , akademia e Shkencave ose ajo pjese e politikes qe e quan veten akoma shqiptare a e dine kete gje ??
    Sepse une per vete deri ne qershor 2002 kur jam larguar nga Shqiperia nuk e dija !!
    Ju ftoj te nderuar miq te forumit te jepni mendimin tuaj ker kete ceshtje !

Student Shqiptar Maska e Enri
    Anėtarėsuar
    26-04-2002
    Vendndodhja
    Nė ėndėrrim pėr njė botė ideale
    Postime
    604

Ah moj Shqyni e mjera Shqypni.

Ftoj te gjithe te interesuarit te japin mendimin e tyre se cfare mund te bejme ne kete drejtim , pasi eshte shkelur nje prej simboleve tona kombetare, qe eshte gjuha jone!

Per mendimin tim mund te krijojme nje Peticion On-line, ne te cilin mund te firmosin te gjithe ne dhe tja dergojme mediave shqiptare duke i ndergjegjesuar per problemin ne fjale.
    Ceshtja eshte shume me serioze sec sa mund te duket me shikim te pare. Qeveria jone dhe diplomatet tane qe na perfaqesojne ne Kanada sic duket s'e kane dhe me aq sevda te merren me keto ceshtje "te dores se dyte", pasi kane gjera shume me te "rendesishme" per tu marre sic duket...!?

E kam thene dhe here te tjera, dhe e perseris serish : Jemi ne ata qe duhet me ne fund te kuptojme dhe te ndergjegjesohemi per te marre ne dore fatin e Kombit Shqiptar!
    Rregullorja e Forumit Shqiptar | Te Drejtat e Anetareve | Pyetje - Pergjigje |

Verejtje dhe Keshilla| Te Drejtat e Stafit | Probleme? Klikoni ketu...
    |

Feja e Shqiptarit ėshtė Shqiptaria !
    Burrat e dheut te thirrshin NANE...
    (Pashko Vasa)

i/e larguar Maska e Honezmi
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    287
    Prit, ku je mor mik
    Po u be dot REFERENDUMI qe te gjithe te deklarojne kombesine,do te shikoshe se nje pjes e mire jugut do te deklarohet GREK.
    A se shikone qe sot ne Shqiperi MERCENARIZMIquhet VYRTYT(!?)
    Shqiptarve u ka humbur ndjeshmeria.

pa he!... Maska e korēar
    Anėtarėsuar
    18-10-2002
    Vendndodhja
    NO god'S LAND
    Postime
    666
    Mos u nxitoni mor miq... se me duket se malli i atdheut ju ka zene syte fare!
    Jam-nje me nje- me juve nqfs eshte e vertete por nuk ma merr mendja jo.
    Ato qe ka pare bashkefolsi-nismetari i temes me lart, mund te kene qene- dhe jam i sigurt se jane- fruti i nje pakujdesie nga ana e njeres pale apo tjetres: ose kane gabuar ata qe e kane shkruar ose ata qe e kane shikuar...
    Duke qene se greqishtja eshte gjuha e folur e minoritetit me te madh ne Shqiperi, mund te kete qene thjesht nje informate per gjuhet qe fliten ne teritorin e Shqiperise, dhe mbase dikush pa dashur e ka renditur kete te dhene tek gjuhet zyrtare te Shqiperise.
    Hipoteza tjeter ka te beje me faktin se kjo informate ka qene e bashkangjitur anash gjuhes shqipe ne nje renditje ku permblidhen gjuhet e folura ne Shqiperi dhe jo ato zyrtaret...
    Do me thoni juve (qe s'besoj te thoni gje!) se ne Shqiperi ka dhe gjuhe te tjera si ajo e vllahve: ēobanēja i themi ne nga korēa ose arumunia, por megjithate kjo eshte gjuhe e nje pakice shume te vogel, siē jane dhe disa te tjera, dhe asnjera nga keto pakicat e tjera nuk ka pretendime si minoriteti i "ashtuquajtur" vorioepirjot, dhe qe per me shume- ky i fundit- financohet nga greket.
    Pastaj eshte edhe nje hipoteze tjeter: mbase pergjegjsi, ose webmasteri i ketij siti, mund te jete nje grek qe ben pak a shume propagande, dhe qe i intereson ajo ēeshtje (pak a shume si ca shqiptare qe nuk tundojne per te shpallur se greqishtja e ka prejardhjen nga shqipja apo sa e sa te tjera si puna e kesaj, ketu tek ky forumshqiptar...).
    Prandaj o miq mos e prishni gjakun kot se nuk eshte pjelle akoma ai b...q...e qe te shpalle greqishten si gjuhe zyrtare ne Shiperine tone, dhe as ka per te lindur sa te kete gjalle SHQIPETARE.
    Shendet e te Mira.
    "Oj nan moj, thenke, a ma ep thiken ta prej Ameriken?"

......................... Maska e Pogradecari
    Anėtarėsuar
    15-10-2002
    Vendndodhja
    a
    Postime
    540
    Hey XimiD
    postoje ate addresse(URL) www.blllablla,com/llallall
    pastaj bejme muabet

shendet e para

i/e regjistruar Maska e REG_KRAY
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    fier
    Postime
    66
    po nuk do mend po ti beje Z.Nano pushimet ne greqi ajo te gjen
    God Bless

Fierak 100% Maska e Ujku'80
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    584
    Ore po pse flisni kot ne ajer, un sot po e degjoj per here te pare qe greqishtja na qenka gjuhe e dyte, eshte kategorikisht e pamundur nje gje e tille sepse sic e dini mire shtypi ne shqiperi edhe nqs te ishte menduar nje gje e tille nuk do e linte pa nxjerre kete gje ne pah, pastaj ju e dini qe ligji i luftes me shqiperine eshte akoma ne fuqi dhe ne do shpallnim gjuhe zyrtare edhe gjuhen greke?!?!?!?!?!?! Hey XimiD ose se ke lexuar ti mire ose kan bere ata ndonje gabim me dashje ose pa dashje. po na i shkruaj pak keto adresa qe ti hedhim njehere syte andej.
    Liberté, égalité, fraternité

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869
    Informacione te tilla fatkeqsisht i kam lexuar dhe une, dhe mesa jam interesuar jane edhe te verteta. Duket se bashkebiseduesit e nderuar te lartpermendur duhet te jene nga veriu e nuk i dine akoma te gjitha vrimat e ligjeve shqiptare...

Sot nga Himara e poshte ka shkolla 8-vjecare greke, ku gjuha shqipe mesohet si gjuhe e huaj. Shume nga ata qe quhen vorioepiriote nuk dine as te flasin e as te shkruajne shqip. Kam disa te njohur te tille..

Kjo ceshtje mesa kam degjuar eshte e njejte me ate te Kosoves e Serbise, apo Maqedonise e Shqiptareve atje... Mesa duket Shqiperia nuk do tju ndahet kurre ketyre problemeve.

Per mua per te shkulur floket eshte ajo qe shqiptaret e larguar ne USA, Greqi, Itali e gjetke bejne me femijet e tyre, duke mos u kujdesur tju mesojne gjuhen amtare. Neser do te kemi gjysmen e Shqiperise qe s'di shqip.. e kjo eshte fatkeqsia me e madhe. Zoti dhashte..

miqesisht,
    huggos
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Jo Hugo! Shqiperia do tu ndahet ketyre problemeve kur te behet prospere ekonomikisht. Kjo dite patjeter qe do te vije.
    Nuk eshte hera pare pergjate historise se saj, qe Shqiperia eshte perballur me keto probleme. Bile ka qene me keq se sot. Gjuha zyrtare nuk ishte shqipja, por latinishtja, greqishtja, turqishtja.
    Dhe shqiptaret nuk u zhduken, ata e perballuan historine.
    Ata qe mesojne sot greqisht ne jug pa ditur shqip, neser kur te rriten do te jene te detyruar te emigrojne ne greqi per te gjetur pune, pasi nuk do te mund te punojne dot ne qytetet shqiptare. Keshtu qe ata s'jane rreziku i shqiperise. Vitet e fundit, vete shqiptaret e greqise po e lene ket vend, duke emigruar ne Kanada, USA, europe perendimore, ku niveli jetes eshte me i larte. Kjo do te beje te prishen urat ndermjet "grekeve te rinj" me familjet e tyre te mbetura ne shqiperi. Keshtu qe nderpritet henelizimi i metejshem i jugut. Greqia nuk e ka POTENCEN e duhur per tu IMPOZUAR ne Shqiperi. Nuk e ka pasur KURRE.
    Perkundrazi gjendja do te ndryshoje ne favorin tone, do te jete greqija ajo qe do te "vuaje".
    Kjo qe them ndoshta ju duket enderr, aq me mire keshtu.

I am Canadin
    Anėtarėsuar
    29-09-2002
    Vendndodhja
    Montreal Canada
    Postime
    130
    Do kisha deshire ta lexoja se ku jept nje e dhene e tille. Nese e ke lidhjen te lutem ta postosh. Por kam frike se mos thote gjuhe e folur jo zyrtare. E kam rastisur dhe une ne disa vende ku thote se ne Shqiperi flitet 70% Shqip dhe 25% Greqisht 5% te tjera por qe te permendet si gjuhe zyrtare???????? Te lutem dhe nje here nese e ke lidhjen postoje ketu.
    Henri Anderson was here.

Faqja 0 prej 9 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Ēfarė mendoni pėr Ahmet Zogun?
    Nga honzik nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 242
    Postimi i Fundit: 03-03-2014, 08:03
  2. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  3. Hyseni: Kadare kundėr bashkimit tė Shqipėrisė etnike
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 69
    Postimi i Fundit: 18-06-2009, 12:44
  4. Greqia u jep shtetėsinė minoritarėve
    Nga DYDRINAS nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 411
    Postimi i Fundit: 12-03-2008, 06:59
  5. Konferenca Islamike + Terrorizmi ne Shqiperi
    Nga Brari nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 82
    Postimi i Fundit: 16-04-2003, 14:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •