Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 27
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283

Ja sa janë rrogat e Sejdiut, Thaçit dhe Krasniqit

Ja sa janë rrogat e Sejdiut, Thaçit dhe Krasniqit
    (Dërguar më: 09/04/09)

PRISHTINE - Një vendim i qeverisë për rritjen e pagave 10 % të punëtorëve të administratës publike, ka shkuar edhe në favor të krerëve të lartë politikë. Nga vendimi i 23 janarit kanë përfituar të gjithë të paguarit nga buxheti i Kosovës, me disa përjashtime. Pagat u janë rritur edhe kryeministrit e ministrave të qeverisë. Në këtë mënyrë, paga e kryeministrit Hashim Thaçi nga 1312 euro ka shkuar në 1442. Ministrat që e kishin pagën 1150 euro tashmë e kanë 1265 euro. Rroga i është rritur edhe kryeparlamentarit Jakup Krasniqi, që i ka shkuar nga 2200 euro në 2420 euro.

Sekretaria e Kuvendit ka konfirmuar se rritja e rrogës vlen edhe për deputetët. Ligjvënësit as nuk e kanë idenë që prej 1shkurtit marrin 10 % më shumë rrogën. I vetmi që e ka vërejtur ndryshimin ka qenë Ismet Beqiri, pasi që thotë se jeton prej saj. Në këtë mënyre rroga e deputetëve nga 980 ka shkuar në 1078. Për ta bërë real ndryshimin është përkujdesur edhe Presidenti i Kosovës.

Paga e Fatmir Sejdiu tashmë ka mbërritur në 2873 euro, dhe ai vazhdon të mbetet presidenti më i paguar i rajonit.
    Fatmir Sejdiu – President i Kosovës – 2873
    Traian Basescu – President i Rumanisë - 2500
    Bamir Topi – President i Shqipërisë – 2100
    Boris Tadic – President i Serbisë – 1900
    George Ivanov - President i Maqedonisë – 1200

Ministri i Shërbimeve Publike, Arsim Bajrami, thotë se është në përfundim ligji për pagat e zyrtarëve të lartë politikë, që do ta ndalë praktikën e caktimit të rrogave nga vetë institucionet. Pagat e zyrtarëve të lartë janë bërë shpesh objekt diskutimi publik.

Presidenti Sejdiu propozoi që ta ketë rrogën prej 3100 eurosh vitin e kaluar, por u tërhoq pas presionit mediatik. Ligji për presidentin thotë se ai duhet ta ketë pagën më të lartë se kryeparlamentari Krasniqi për së paku 25%, gjë që nuk ndodh aktualisht.
    (d.b/KTV/BalkanWeb)

i/e regjistruar Maska e Llapi
    Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    o ju jugo-shipeca
    edhe gazetar te tanjugut po qysh spo merrni vesh po i hapni nga dy e tri tema te ngjashme

Rritet rroga e Milionerave edhe per 10% Hashimi & Fatmiri & Co drejt fitores.
    GjIlAnAsI_cSi

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=107847
    Do t´i luftoj spiunet dhe tradhtaret e kombit deri ne vdekje.

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Llapi Lexo Postimin
    o ju jugo-shipeca
    edhe gazetar te tanjugut po qysh spo merrni vesh po i hapni nga dy e tri tema te ngjashme

Rritet rroga e Milionerave edhe per 10% Hashimi & Fatmiri & Co drejt fitores.
    GjIlAnAsI_cSi

http://www.forumishqiptar.com/showthread.php?t=107847

Sejdiu merr retroaktivisht për 8 muaj 10.400 euro

Retroaktiviteti i pagave duket të jetë model konstant dhe praktikë në institucionet e Kosovës.
    E enjte, 09 Prill 2009 23:16

Kohavisioni ka zbuluar dokumentin me të cilin presidenti Fatmir Sejdiu e ka dyfishuar pagën dhe e ka kërkuar marrjen e saj retroaktivisht për 8 muaj.

Më 14 gusht të vitit 2006 sekretari i Zyrës së Presidentit, Mujë Ukaj, i ka kërkuar ministrit të atëhershëm të Ekonomisë dhe të Financave, Haki Shatri, kërkesën për aprovimin e shtesës për presidentin Sejdiu. Në arsyetim thuhet se Presidentit i duhet rritur paga dyfish për shkak të angazhimit, mbingarkesës dhe përgjegjësive të veçanta që ka. Kërkohej shtesa prej 1300 eurosh dhe me aq sa kishte i bëhej rroga në 2600. Për më tepër kërkesa për shtesë që u bë në gusht kërkohej të aplikohej që prej 1 janarit të vitit 2006. Në këtë kohë president legjitim i Kosovës ishte ende Ibrahim Rugova, pasi që ishte ende gjallë. Aprovimi i Shatrit ndodhi më 30 gusht. Ish-ministri i Ekonomisë dhe i Financave, Haki Shatri, e konfirmon për Kohavisionin vendimin e marrë, duke thënë se ishte politikë e qeverisë që të motivoheshin për punë zyrtarët e lartë publikë.

Kohavisioni ka kontaktuar edhe zëdhënësin e presidentit, Xhavit Beqiri, i cili ka thënë se vendimi i 2006-s ka qenë legjitim. Megjithatë, ai nuk është përgjigjur për punën e retroaktivitetit. Nëse mblidhen shtesat që Sejdiu ka marrë për 8 muaj, pas miratimit të Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave, del që Presidenti Fatmir Sejdiu i ka marrë 10.400 euro përnjëherë retroaktivisht. Presidenti i parë i Kosovës, Ibrahim Rugova, ka marrë rreth 1300 euro pagë mujore. Të tillë e ka trashëguar edhe Presidenti Sejdiu, por ka vendosur ta evoluojë atë me kohë, duke e dyfishuar në 2612 euro, dhe tash së fundi me rritjen prej 10 % e ka çuar në 2873 euro. Meqë paga e kryeparlamentarit Jakup Krasniqi është 2420 euro, po të praktikohej diferenca që Presidenti duhet ta ketë prej 25 %, paga e të parit të Republikës do të shkonte në 3025 euro.

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Sabriu Lexo Postimin

Sejdiu merr retroaktivisht për 8 muaj 10.400 euro

Retroaktiviteti i pagave duket të jetë model konstant dhe praktikë në institucionet e Kosovës.
    E enjte, 09 Prill 2009 23:16

Kohavisioni ka zbuluar dokumentin me të cilin presidenti Fatmir Sejdiu e ka dyfishuar pagën dhe e ka kërkuar marrjen e saj retroaktivisht për 8 muaj.

Më 14 gusht të vitit 2006 sekretari i Zyrës së Presidentit, Mujë Ukaj, i ka kërkuar ministrit të atëhershëm të Ekonomisë dhe të Financave, Haki Shatri, kërkesën për aprovimin e shtesës për presidentin Sejdiu. Në arsyetim thuhet se Presidentit i duhet rritur paga dyfish për shkak të angazhimit, mbingarkesës dhe përgjegjësive të veçanta që ka. Kërkohej shtesa prej 1300 eurosh dhe me aq sa kishte i bëhej rroga në 2600. Për më tepër kërkesa për shtesë që u bë në gusht kërkohej të aplikohej që prej 1 janarit të vitit 2006. Në këtë kohë president legjitim i Kosovës ishte ende Ibrahim Rugova, pasi që ishte ende gjallë. Aprovimi i Shatrit ndodhi më 30 gusht. Ish-ministri i Ekonomisë dhe i Financave, Haki Shatri, e konfirmon për Kohavisionin vendimin e marrë, duke thënë se ishte politikë e qeverisë që të motivoheshin për punë zyrtarët e lartë publikë.

Kohavisioni ka kontaktuar edhe zëdhënësin e presidentit, Xhavit Beqiri, i cili ka thënë se vendimi i 2006-s ka qenë legjitim. Megjithatë, ai nuk është përgjigjur për punën e retroaktivitetit. Nëse mblidhen shtesat që Sejdiu ka marrë për 8 muaj, pas miratimit të Ministrisë së Ekonomisë dhe Financave, del që Presidenti Fatmir Sejdiu i ka marrë 10.400 euro përnjëherë retroaktivisht. Presidenti i parë i Kosovës, Ibrahim Rugova, ka marrë rreth 1300 euro pagë mujore. Të tillë e ka trashëguar edhe Presidenti Sejdiu, por ka vendosur ta evoluojë atë me kohë, duke e dyfishuar në 2612 euro, dhe tash së fundi me rritjen prej 10 % e ka çuar në 2873 euro. Meqë paga e kryeparlamentarit Jakup Krasniqi është 2420 euro, po të praktikohej diferenca që Presidenti duhet ta ketë prej 25 %, paga e të parit të Republikës do të shkonte në 3025 euro.
    Si pasojë e keqmenaxhimit, Trusti i Kursimeve Pensionale gjatë vitit 2008 dhe gjatë dy muajve të parë të këtij vitit ka humbur rreth 110 milionë euro të kontribuuesve kosovarë.

i/e regjistruar Maska e drenicaku
    Anëtarësuar
    06-05-2003
    Postime
    3,263
    Me punen qe e bejn nuk e meritojn as 100 evro,po qka me ban vet i prejn e vet i qepin rrobat.
    Ky popull edhe nuk e meriton me mire,sepse ne nje vend me 80% te pa pune dhe kryeministri dhe kryetari te jen njerzit me te paguar ne rajon kjo eshte e temerrshme.
    Si nuk ju vjen turp tre marrin kaq paga te majme e qytetaret e tyre nuk e kan as minimumin e egzistences.
    Ani kur te ja shtojsh edhe allash vereshet e hajnit per anesh keta fitojn edhe shume me shum se keto paga.

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Po a ini ne veti bre po a shifni ju a ndegjoni ju a mendoni ju a qfa po ndodh more djema me ju disa
    po a e dini qe nuk ka kryeminister ne bot qe nuk ka pag
    po a pag shum e madhe po u duket kjo e Kryeministrit te Republikes se Kosoves a
    qudi si nuk kini ku te kapeni tjeter kund por ketu qe skini qfar te thoni veq koriteni dhe pik

Paga e kryeministrit Hashim Thaçi nga 1312 euro ka shkuar në 1442.

haaaaaaa po qfar page eshte kjo per nji kryeminister une ja kisha ba se paku 25.000 euro nizet e pes mi euro
    hallall do ti kishte burrii botes se i meriton

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Po a ini ne veti bre po a shifni ju a ndegjoni ju a mendoni ju a qfa po ndodh more djema me ju disa
    qudi si nuk kini ku te kapeni tjeter kund por ketu qe skini qfar te thoni veq koriteni dhe pik

haaaaaaa po qfar page eshte kjo per nji kryeminister une ja kisha ba se paku 25.000 euro nizet e pes mi euro
    Ne seancen e ardhshme do te jet ne rend dite propozimi yt qe paga te fluturoj deri ne 25000 Euro, hiq mos u merzit ti.
    Se edhe Hashimi ka me jetu si BOSS kur ka pas veti te verber dhe injorant sikur ti.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anëtarësuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546

Edhe krejt Kosoves me ja shti bali hashim flaken,ty te duket mire.Po hapi more njeri pak ata sy (nese i ke)Kqyre popullin e shkret si eshte tu jetu,e mos fol dokrra.Lexoji nganjehere edhe postimet e tua se te bejne mire.Po ma krahason kryeministrin e Kosoves me ata boterore.Shko e maroja Hashimit edhe nje harem se e ka ni kryeminister i Arabise,edhe nje ranq,se e ka pase Bushi,edhe nje pushimore ne Chimsee,se e ka Koli.
    Te ka hup fija edhe ty,bash sikur politikajve shqiptar.

i/e regjistruar Maska e Bardhi
    Anëtarësuar
    06-09-2002
    Postime
    708
    Keto paga jane shume te vogla nese me te vertet keto koka jane te mvarura prej tyre.
    Por e verteta eshte se paga per ta eshte, vetem nje kafe ne te hyrat financiare te tyre.
    =======================
    JU NJE HAP - PUNA DY...

Anëtarësuar
    08-08-2002
    Postime
    10,979
    Citim Postuar më parë nga Daja-GONI Lexo Postimin
    Edhe krejt Kosoves me ja shti bali hashim flaken,ty te duket mire.Po hapi more njeri pak ata sy (nese i ke)Kqyre popullin e shkret si eshte tu jetu,e mos fol dokrra.Lexoji nganjehere edhe postimet e tua se te bejne mire.Po ma krahason kryeministrin e Kosoves me ata boterore.Shko e maroja Hashimit edhe nje harem se e ka ni kryeminister i Arabise,edhe nje ranq,se e ka pase Bushi,edhe nje pushimore ne Chimsee,se e ka Koli.
    Te ka hup fija edhe ty,bash sikur politikajve shqiptar.
    populli boll mire po jeton
    me Kosoven e lire ne shtetin e vet
    pa tut pa polici e ushtri te shkieve
    pa arkna e kapiten dragana

ti edhe te gjith e dim se para lufte
    te gjith kemi pas than
    se veq le ta bejm shtetin se do te jetoim
    veq me buk e speca turshi
    pa kerkue tjeter hiq veq lirin e shtetin ta kemi
    e tash balit per nji vit ti mendove me jetue ma mire se
    zvicranet e amerikanet a
    jo balit jo ka koh duhet me e niers by,then nji koh te gjat
    te gjith per ta arrit at standard

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. "Revolucioni vonuar" dhe Ahmet Krasniqi
    Nga Brari në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 214
    Postimi i Fundit: 20-09-2018, 13:55
  2. Vrasja e Kolonel Ahmet Krasniqit..
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 04-10-2010, 04:41
  3. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 08-05-2009, 14:57
  4. Padi për shpifje ndaj Hashim Thaçit
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 15:04

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •