Close
Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 147
    pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga angelina o2 Lexo Postimin
    Po une mi dea_07 qe shkoja ne shkolle me kryqin e pagezimit, i cili ne vere ishte akoma me i dukshem se ne dimer, duhet te perjashtohesha se shkolla na qenka laike dhe ai simbol fetar?
    Me mua ka ndodhur nje gje e tille ne fakt Anxhi. Kam qene ne tetevjecare edhe kisha nje kruq (jo pagezimi se s'jam e pagezuar) te thejshte fare (se i kishte dale moda atehere) dhe jo me te madh se dy cm ne qafe. Ajo shtriga e fiskultures me sha nje te uleritur sikur ta kishte pickuar grereza dhe ma shkuli nga qafa. Arsyeja emi shkolle laike. Ja pra qe keto qenkan rregullat. Natyrisht qe kur vjen puna per keto simbole fetare qe nuk bien ne sy ne eshte e tepert te merren masa por per sa i perket veshjeve me karakter fetar ato nuk duhen lejuar. I bashkohem mendimit te deas qe jane te teperta. Be shkolle te mesme mbaj mend qe djemte nuk i lejonin as te mbanin mjeker (ka pas disa rastte kur i kane "marre erzin" ne mes te shkolles dhe i kane derguar ne shpi per tu rruar). Natyrisht qe mund te duket hipokrizi kjo sjellje ndaj vajzave te mbulkuara kur atyre qe vijne me veshje aspak te pershtatshme per asnje ambjent publik (aq me pak shkollat/universitetet) nuk u terhiqet kurre vemndja por kjo s'do te thote qe te mos respektohet laiciteti i organeve shtetrore. Ne ambjentet private le te zgjidhet ndryshe. Natyrisht qe me vjen keq per vajzen po rregullat, ne fund te fundit, jane rregulla.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

2. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Inteligjentja për postimin:

bsdev (03-03-2017)

i/e regjistruar Maska e Ali Baba Tepele
    Anëtarësuar
    15-03-2007
    Vendndodhja
    Greqi
    Postime
    1,977
    Citim Postuar më parë nga panajot Lexo Postimin
    llap ti koke pis e laper, a po te veshet motra gjys lakuriq a po ta qon hiq a, nuk e ki dert ti se asi rodi i flliqt je qe edhe motres i hyp , e nuk ki gajle besa se edhe kopilin me ta pru ne shpi , more rod kurve e pjell e flliqt
    Më vjen shum keq që lexojmë të tilla shkrime dhe përgjigje në këtë faqe serioze të internetit.
    Ti zoti -panajot-,je i nxituar,në mos i budallallepsur!Si ajo femër që shkon zhveshur në shkollë,edhe ajo që shkon e mbuluar,e futur në thes,njësoj janë për figurën qytetare dhe normat e shkollës së sotme popullore (laike është fjalë e huaj.)!
    Të mos e bëjmë si ajo anekdota; "Për inat të sime vjerre,shkoj e flë me minollanë!"
    Për të mos nxierr gjoja,b...në shesh,u futkemi në thes?
    Kurani që i shkruan këto,apo feja myslimane që i pranon e i vë në jetë,janë të prapambetura,diktatore,ndrydhin e burgosin femrën në përgjithësi.
    Nuk jam as me shthurjen dhe nxierrjen përjashta të intimiteteve njerëzore! Njeriu ka përparuar dhe duhet të ndiekë disa norma modeste,edukative e të moralëshme.Çdo gjë ka kufi.Edhe morali i njeriut ka një kufi,por kufiri nuk është burgu i ndërgjegjes!
    respekt
    Ndryshuar për herë të fundit nga Ali Baba Tepele : 01-04-2009 më 12:59

4. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Ali Baba Tepele për postimin:

bsdev (03-03-2017)

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    Citim Postuar më parë nga bnik Lexo Postimin

Po une çfare thash more TUTKUN IDIOT? Di te lexosh apo s'di te lexosh??

1) Duke qene se shkolla nuk eshte shkolle private fetare por shteterore laike qe ndjek Ligjet dhe Kushtetuten e Shtetit Shqiptar te votuar unanimisht dhe te pranuar unanimisht nga 100% e popullsise shqiptare;
    2) Duke qene se ne KUSHTETUTEN E SHQIPERISE percaktohet me ligj se shkolla shteterore eshte LAIKE jo fetare, adoleshentja nuk mund ti imponoje shtetit dhe shumices deshiren e saj personale fetare!!
    DESHIRA PERSONALE E VAJZES BIE NE KUNDERSHTIM ME LIGJIN DHE ESHTE KOMPLET E NDRYSHME NGA LIGJI KUSHTETUES!!

E DREJTA E SAJ BIE NDESH ME KUSHTETUTEN DHE AKTI I SAJ ESHTE JOLIGJOR!!

Adoleshentja e doktrinuar nese do te studjoje ti kapi rreckat e saja arabe e TE SHKOJE NE MEDRESE dhe jo ne shkollen laike!!
    O pyke djelli! nqf vajza kerkon qe ne shkolle te mbahet ore fetare, ateher kjo bije ne kundershtim me kushtetuten e qenerve,porse kjo eshte vetem veshje e saj ku nuk mund te ndikoj asnjeri. Fundja fundja ashtu me pelqen te vishet, pse keta nuk po ju thone gje vajzave qe shkojne ne shkolle lakuriq, sepse dhe kjo ndikon ne degjenerimin e shkolles!!!!

i/e regjistruar Maska e _AuLoNa_
    Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    EC,dil ti e para shko regullisht nne shkolle,ne shoping apo ec ter kohen me keto veshje tani priti shoqet tua pasuese,pse nuk po ec ti me kete veshje e separi te krenohesh me veten......
    E para i kam kryer shkollerat si te ciklit te ulet, si te meseme, si te lartat dhe me te lartat...

Po te isha ne shkolle nuk do e kisha problem fare, me mire me kete kostum se nje kostum te sjelle nga arabia.

Kostumet tona i ka marre dhe gjitonet te formojne kostumet e tyre kombetare, e jo me mos ti perpdorim ne.

Meso djalo, mos u nxito...
    Actions speak louder than words, but in this case words are speaking volumes .

7. Anetarët më poshtë kanë falenderuar _AuLoNa_ për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232

Exclamation

Citim Postuar më parë nga century Lexo Postimin
    O pyke djelli! nqf vajza kerkon qe ne shkolle te mbahet ore fetare, ateher kjo bije ne kundershtim me kushtetuten e qenerve,porse kjo eshte vetem veshje e saj ku nuk mund te ndikoj asnjeri. Fundja fundja ashtu me pelqen te vishet, pse keta nuk po ju thone gje vajzave qe shkojne ne shkolle lakuriq, sepse dhe kjo ndikon ne degjenerimin e shkolles!!!!
    Zoti i "forti", jemi ne shtet laik me rregulla laike, kur shumica e shoqerise eshte laike. Ashtu si ne respektojme qe Shqiptaret jashte trevave te Shqiperise jane me fetare nga ne, ashtu edhe ju, te rrespektoni qe ne brenda Shqiperise sado te lirshme tti lejojme besimet nuk jemi aq besimtare.

Respekti eshte reciprok, keshtu qe mos na jep mendje.

Per te gjithe ju te tjeret qe i merrni haken, Respekto rregullat e shtetit, dhe te shoqerise ne pergjithesi, ku jetoni.

Keto vajza perdoren nga ekstremet, per te vendosur rregullat e tyre.

E bejne me keq se Arabet qe gjoja ikin nga vendi i tyre, vijne ne boten perendimore per nje jete me te lirshme, dhe pastaj fillojne me te njetat trapalliqe, duke imponuar te njetat rregulla tek njerezit te cilet kane tjeter kulture dhe besim.

Shikoni si jane kthyer disa vende perendimore tani, po i bien kokes me grushte.

HUNDLESH Maska e altin55
    Anëtarësuar
    01-02-2003
    Vendndodhja
    Vlore Al
    Postime
    1,324
    ej o Aulonesh! ajo cfar ke shkruajtur ti, eshte thjesh mos njohje te te drejtave te njeriut. veshja eshte dicka personale, dhe mos lejimi i saj veshje ,nuk tregon tjeter vervecse maskarrallek.nqfs vajza do te kerkonte ore fetare ne shkoll publike, ateher nuk i lejohet kjo, por kjo eshte vetem veshje.
    thoni me mire te verteten. se sa hidheni deg me deg, prisni kocka nga europa. dhe kini frik se kjo veshje do tju pengoj.
    shqipot jane champ per pafytyresi

ps kush shtete po i bie me grusht kokes dhe per cfar (se cmeduket se jemi "miq"te vjeter bashke) m'kupton besoj
    Ndryshuar për herë të fundit nga altin55 : 01-04-2009 më 14:30

10. Anetarët më poshtë kanë falenderuar altin55 për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga century Lexo Postimin
    ej o Aulonesh! ajo cfar ke shkruajtur ti, eshte thjesh mos njohje te te drejtave te njeriut. veshja eshte dicka personale, dhe mos lejimi i saj veshje ,nuk tregon tjeter vervecse maskarrallek.nqfs vajza do te kerkonte ore fetare ne shkoll publike, ateher nuk i lejofet kjo, por kjo eshte vetem veshje.
    thoni me mire te verteten. se sa hidheni deg me deg, prisni kocka nga europa. dhe kini frik se kjo veshje do tju pengoj.
    shqipot jne champ per pafytyresi

ps kush shtete po i bie me grusht kokes dhe per cfar (se cmeduket se jemi "miq"te vjeter bashke) m'kupton besoj

I Forti, ne sepse kemi fytyre, ndaj e ngreme edhe zerin, sepse duke mbrojtur te drejtat e nje njeriu, ne poshterojme te drejtat e shume te tjereve, qe kane tjeter kulture e tradita.

Nuk ka me tolerante se ne Shqiptaret kur vjen tek feja, ne asnje vend te botes, por c'do gje ka nje limit., sic i themi ne, "Gjella me kripe, e kripa me karar".

Ma merr mendja e kupton kete.

12. Anetarët më poshtë kanë falenderuar _AuLoNa_ për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    Citim Postuar më parë nga _AuLoNa_ Lexo Postimin
    Zoti i "forti", jemi ne shtet laik me rregulla laike, kur shumica e shoqerise eshte laike. Ashtu si ne respektojme qe Shqiptaret jashte trevave te Shqiperise jane me fetare nga ne, ashtu edhe ju, te rrespektoni qe ne brenda Shqiperise sado te lirshme tti lejojme besimet nuk jemi aq besimtare.

Respekti eshte reciprok, keshtu qe mos na jep mendje.

Per te gjithe ju te tjeret qe i merrni haken, Respekto rregullat e shtetit, dhe te shoqerise ne pergjithesi, ku jetoni.

Keto vajza perdoren nga ekstremet, per te vendosur rregullat e tyre.

E bejne me keq se Arabet qe gjoja ikin nga vendi i tyre, vijne ne boten perendimore per nje jete me te lirshme, dhe pastaj fillojne me te njetat trapalliqe, duke imponuar te njetat rregulla tek njerezit te cilet kane tjeter kulture dhe besim.

Shikoni si jane kthyer disa vende perendimore tani, po i bien kokes me grushte.
    Mos ke ngatrru fjalen laik me ateist ?

Mduket dikush akoma jeton ne kohen e Enverit dhe mendojn se Shqiperia eshte shtet ateist
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

14. Anetarët më poshtë kanë falenderuar Vista për postimin:

bsdev (03-03-2017)

pirg hologramesh Maska e Inteligjentja
    Anëtarësuar
    08-10-2005
    Vendndodhja
    Ne kontinentin e Kurrkundit
    Postime
    862
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin

Mduket dikush akoma jeton ne kohen e Enverit dhe mendojn se Shqiperia eshte shtet ateist
    E di ti c'eshte laiciteti? Nqs jo kap ndonje fjalor shqip-shqip ose shqip-arabisht po e ke me te lehte ashtu.
    Homo sum; humani nil a me alienum puto.

Anëtarësuar
    04-04-2007
    Postime
    1,232
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin

Jo, nuk e kam ngaterruar aspak, po do mund te lexosh edhe kushtetuten, nqs se ke bere kete akoma.

Nuk ka pune Enveri fare ketu, as Muhamedi e as Krishti, ka te beje shoqeria, dhe shkollerat, qe ne vend qe studentet te mesojne, merren me gjera te cilat mund ti bejne keto rrespekte ne ditet e caktuara qe vene ne kishe apo xhami.

Dhe po flet me dike qe eshte rritur me respetkimin e te dyja feve ne familje, por e di ku e ka vendin c'do gje, nuk i ngaterroj ato e ti bej sallate.

17. Anetarët më poshtë kanë falenderuar _AuLoNa_ për postimin:

bsdev (03-03-2017)

Faqja 5 prej 15 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Martesa Ne Islam!!
    Nga Shpirt Njeriu në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 131
    Postimi i Fundit: 08-06-2009, 13:30
  2. Mësime të përgjithshme rreth Akides [8]
    Nga abdurrahman_tir në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 11:32
  3. Dashuria dhe Martesa
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 11
    Postimi i Fundit: 26-05-2006, 15:12
  4. At Donat Kurti O.F.M.
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 25-04-2006, 03:17
  5. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •