Close
Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 79
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    [QUOTE=buja_20;2209753]Jezusi a.s. ishte i dërguar, shpirti i shenjtë ishte i dërguar por Ati nuk ka qenë i dërguar dhe Jezusi i ka folur fjalët që i ka urdhërruar Ati (Zoti) dhe për atë shumë herë kur i drejtohet Jezusi a.s. perëndisë thotë.."le të bëhet siç don ti o Atë e jo siç dua unë" pra Ati xhdo herë vendos edhe shumë herë Jezusi thotë unë kam ardhur për të plotsuar gjërat që Ati dëshiron..pra nuk është ashtu siç mednon ti se hyji po vendos por vendos vetëm Ati e nëse vetëm Ati është ai që vendos ather vetëm ai ¨üeshtë Zot sepse Ai i dëgoi të dyt dhe jan bërë gjërat sipas dëshirës së tij....

Per kete Shen Augustini tha: HYJI NUK MUND T'U JEPTE NJEREZVE NJE DHURATE ME TE MADHE SE KETE: te vendose si Kryet e tyre vete Fjalen e tij, nepermjet se ciles e krijoi gjithesine. Na bashkoi me te si gjymtyre, ne menyre qe ai te jete Biri i Hyjit dhe Biri i njeriut., Hyji i njegjejte me Atin, nje njeri i vetem me njerezit.
    Pra, kur t'ia drejtojme Hyjit uraten tone, nuk duhet ta ndajme prej tij te Birin, dhe kur te lutet Trupi i te Birit, nuk duhet te kuptoje se eshte ndare prej Krese.
    Ne kete menyre , i njejti person, d.m.th. Shelbuesi i vetem i trupit, Zoti yne Jezu Krishtit, Biri i Hyjit, do te jete ai qe lutet per ne, lutet ne ne, eshte lutur prej nesh.
    Lutet per ne si prift, lutet ne ne si prijes, eshte lutur prej nesh si Hyj

Torrkerry

i/e regjistruar Maska e buja_20
    Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    [QUOTE=torrkerry;2210802]
    Citim Postuar më parë nga buja_20 Lexo Postimin
    Jezusi a.s. ishte i dërguar, shpirti i shenjtë ishte i dërguar por Ati nuk ka qenë i dërguar dhe Jezusi i ka folur fjalët që i ka urdhërruar Ati (Zoti) dhe për atë shumë herë kur i drejtohet Jezusi a.s. perëndisë thotë.."le të bëhet siç don ti o Atë e jo siç dua unë" pra Ati xhdo herë vendos edhe shumë herë Jezusi thotë unë kam ardhur për të plotsuar gjërat që Ati dëshiron..pra nuk është ashtu siç mednon ti se hyji po vendos por vendos vetëm Ati e nëse vetëm Ati është ai që vendos ather vetëm ai ¨üeshtë Zot sepse Ai i dëgoi të dyt dhe jan bërë gjërat sipas dëshirës së tij....

Per kete Shen Augustini tha: HYJI NUK MUND T'U JEPTE NJEREZVE NJE DHURATE ME TE MADHE SE KETE: te vendose si Kryet e tyre vete Fjalen e tij, nepermjet se ciles e krijoi gjithesine. Na bashkoi me te si gjymtyre, ne menyre qe ai te jete Biri i Hyjit dhe Biri i njeriut., Hyji i njegjejte me Atin, nje njeri i vetem me njerezit.
    Pra, kur t'ia drejtojme Hyjit uraten tone, nuk duhet ta ndajme prej tij te Birin, dhe kur te lutet Trupi i te Birit, nuk duhet te kuptoje se eshte ndare prej Krese.
    Ne kete menyre , i njejti person, d.m.th. Shelbuesi i vetem i trupit, Zoti yne Jezu Krishtit, Biri i Hyjit, do te jete ai qe lutet per ne, lutet ne ne, eshte lutur prej nesh.

Torrkerry
    sa djem i ka perëndia më trego ti mua...??

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    BUJA 20 I NDERUAR:

kE SHKRUAR EDHE:

Jezusi a.s. tha se do të thotë dikush tjera fjalë jo të sqaroj cka kam thënë unë..ai do te thote tjera fjal jo fjalet e mija

Nuk e di kur ke marre ti keto mendime:
    Gjn 16, 12-15: Kam edhe shume tjera per t’ju thene, por tani s’mund t’i kuptoni.
    E kutr te vije ai, -Shpirti i se Vertetes – Ai do t’iu udhezoje ta njihni tere te Vertetes.
    Ai s’do te flase prej vetvetes, por do te flase çka te degjoje dhe do t’iu zbuloje te ardhmen.
    Ai do te me levdoje, sepse do te marre prej simes e do t’ju zbuloje juve.
    Gjithçka ka Ati eshte imja.
    Prandaj edhe ju thashe: Merr prej simes dhe do t’ju zbulije juve”.

Ai “dikush” qe do te flase eshte Shpirti Shenjt.

Ajo per te cilen do te flase, eshte e Verteta: “Une jam Udha , e Verteta dhe Jeta. Ddo te flase per Misterin e Jezu Krishtit, i vetmi Shpetimtarit.

“do t’iu zbuloje te ardhmen”: ketu flitet per mardheniet te ndryshem, per menyren e bashkimit me te, qe Apostujt dhe besimataret do te kene me Te, Jezu Krishtin, ne vazhdim.
    FLITET PER KOHERA T E kISHES, te udhehequr gjithmone nga Shpirti i Jezu Krishtit.

Ketu nuk flitet per “tjera fjale”: ketu flitet per FJALEN E HYJIT, qe eshte Jezu Krishti:
    Lexo Gjn 1,1; dhe 1Gjn 1,1-4).

Torrkerry

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    Gjn 16, 12-15: Kam edhe shume tjera per t’ju thene, por tani s’mund t’i kuptoni.
    cila bibel eshte me e sakte ??? cila bibel eshte e perkthyer ma mire tash ?? une njo shum bibla apo faqe shqip edhe gjermanisht edhe anglisht jan te njejtat perkthime qe ti thash ..
    une kam edhe shum per tju thene, ju ende smund ti mbani...

si e dim qe bibla jote eshte me e mire e perkthyme???

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    BUJA 20 I NDERUAR,

KE SHKRUAR:
    “Citim:
    Shpirti i Shenjte ua ka zbuluar gradualisht atyre, diten e Rreshajeve

e çudtishme nuk e di !! shpirti va ka zbuluar?? pra do të thot¨se shpirti i shenjtüe u ka folur atyre si Jezusi a.s. dhe ata kanë shënuar diçka a si duhet të kuptohet kjo?? a kan ndëgjuar zëra prej shpirtit të shenjtë.

Per te kuptuar, mjafton qe te lexosh mire: Kopjoi nga postimi 45:

Shpirti i Shenjt eshte Shpirti i Zotit qe e udheheq sot kishen dhe njerezimin mbare. Ai Eshte Shpirti i Atit dhe Shpirti i Zotit tone Jezu Krishtit qe vepron konkretisht sot ne ne, me ne, me te gjithe. Ai, jo duke folur prej vetvetes (eshte Shpirtit i Atit, dhe i Birit, pra bashkepunon), do te na udhezoje ta njohim tere te verteten (dhe tera e verteta eshte bashkimi i tre vehtave hyjnore ne nje, dhe per kete nuk do te flase prej vetvetes, por do te flase çka do te degjoje prej tere misterit te Hyjit.
    Ato te verteta qe Jezusi nuk i ka zbuluar ne Cenaklin, sepse ne ate moment apostujt nuk mund t'i kuptonin, Shpirti i Shenjte ua ka zbuluar gradualisht atyre, diten e Rreshajeve, kur zbriti ne ta, e pastaj kur se bashku me njerez tjere kane filluar te perkujtojne Fjalet e Krishtit, e pastaj kur keto fjale (me ate qe kishin kuptuar) e kane shkruar ne librat e Beselidhjes se re.

Me te verteten Shpirti i Jezu Krishti kishte filluar “punen e vet” diten e Ringjalljes (Gjn 20,19-23). Ne ate moment disa gjera qe me pare nuk i kuptonin, kane filluar t’i kuptonin...Per shembull ate dite kane kuptuar cfare do me thote "Ringjallja" (lexo ne Ungjite)
    Me te vertete pas Njalljes dhe Zbritjes se tij diten e Rreshajeve, ka filluar te flase dhe edhe sot vazhdon te flase si Jezusi. Dhe Apostujt dhe besimtaret e pare e kane degjuar dhe e kane kuptuar ate gjithmone me shume.

“ata kanë shënuar diçka a si duhet të kuptohet kjo”: duhet te kuptohet ashtu: Fjalet e Krishtit qe i perkujtonin ne mbledhjet e shenjta, e qe, te frymezuar nga Shpirti, ata kuptonin gjithmone me mire, e qe ishin shume te rendesishme per te vazhduar mardheniet e tyre me Jezu Krishtin, e kane regjistruar ne librat e Beselidhjes se Re, per t’i mos harruar me e qe t’u sherbejne ne vazhdim atyre qe do te kishin besuar.

Torrkerry
    Ndryshuar për herë të fundit nga torrkerry : 01-04-2009 më 07:46

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    [QUOTE=buja_20;2210870]
    Citim Postuar më parë nga torrkerry Lexo Postimin
    [COLOR="Magenta"]

sa djem i ka perëndia më trego ti mua...??

Te gjithe njerezit qe kane ardhur ne bote, qe jane e do te jene.

"Special" ne kuptimin per te cilin kam shkruar ne teme" Jezu Krishti eshte Zot: Rom 10,9, vetem Jezu Krishti.

Por me duket se kjo duhej te jete e qarte: ka qene shpjeguar shume here!

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    Pyetja "sa djem i ka perendia me trego mua...??" si doli ne postim 56, duket qe eshte imja.

Nuk eshte imja!

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    cila bibel eshte me e sakte ??? cila bibel eshte e perkthyer ma mire tash ?? une njo shum bibla apo faqe shqip edhe gjermanisht edhe anglisht jan te njejtat perkthime qe ti thash ..
    une kam edhe shum per tju thene, ju ende smund ti mbani...

si e dim qe bibla jote eshte me e mire e perkthyme???

Une i di mire gjuhet latine dhe greke....Une perdor "Novum testamentum graece et latine", e botuar nga United Bible Societies - London;
    autoret, shume te njohur jane Erwin Nestle et Kurt Aland.
    Kane qene protestant. Kane vdekur.
    . Punen shkencore e kane kryer ne nje menyre te shkelqyeshme.

Ne shqip une preferoj, BIBLA, botuar nga Drita, dhe e perkthyer nga Ati Simon Filipaj.

Perdor edhe BIBLA, dhjata e vjeter dhe dhjata e re. (Shoqata Shqiptare e Bibles.

Edhe nje tjeter, por ajo me pelqen me pak!

Si pika referimi une e perdor edhe "La Bible de Jerusalem" ne gjuhen origjinale franceze, dhe ne nje perkthim ne gjuhen italiane.

Torrkerry

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263

Torrkerry
    a quajshin Profetët e biblës më pa¨re Zotin Hyj apo njerzit a i besojshin Zotit si tre në një? përse Zoti ta tregoj qënjen e tij të vërtet mbas 3000 vjet sipas bibles?? perse nuk ju dhuroi edhe njerëzve më parë birin e tij të vetëm apo hyjin e tij....a nuk njiheshi Zoti më për si [një] e jo tre në një..pse të thotë Zoti n¨dhjatrën e e vjetër se vetëm ai është¨Zot e kurkush tjetëre më vonë të ketë bir apo të bëhet tre në një??

Anëtarësuar
    13-03-2009
    Postime
    263
    BUJA 20 I NDERUAR:

kE SHKRUAR EDHE:

Jezusi a.s. tha se do të thotë dikush tjera fjalë jo të sqaroj cka kam thënë unë..ai do te thote tjera fjal jo fjalet e mija

Nuk e di kur ke marre ti keto mendime:
    E kutr te vije ai, -Shpirti i se Vertetes – Ai do t’iu udhezoje ta njihni tere te Vertetes.
    Ai s’do te flase prej vetvetes, por do te flase çka te degjoje dhe do t’iu zbuloje te ardhmen.
    Ai do te me levdoje, sepse do te marre prej simes e do t’ju zbuloje juve.
    Gjithçka ka Ati eshte imja.
    Prandaj edhe ju thashe: Merr prej simes dhe do t’ju zbulije juve”.

Ai “dikush” qe do te flase eshte Shpirti Shenjt.

Ajo per te cilen do te flase, eshte e Verteta: “Une jam Udha , e Verteta dhe Jeta. Ddo te flase per Misterin e Jezu Krishtit, i vetmi Shpetimtarit.

“do t’iu zbuloje te ardhmen”: ketu flitet per mardheniet te ndryshem, per menyren e bashkimit me te, qe Apostujt dhe besimataret do te kene me Te, Jezu Krishtin, ne vazhdim.
    FLITET PER KOHERA T E kISHES, te udhehequr gjithmone nga Shpirti i Jezu Krishtit.

Ketu nuk flitet per “tjera fjale”: ketu flitet per FJALEN E HYJIT, qe eshte Jezu Krishti:
    Lexo Gjn 1,1; dhe 1Gjn 1,1-4).

Torrkerry
    nëse mundesh më trego diçka vetëm më mjafton se kujt i ka thënë shpirti i shenjtë diçka që e ka shënuar për të ardhmen...pra kujt i ka folur shpirti i shenjtë dhe çka i ka thënë..??

Faqja 6 prej 8 FillimFillim ... 45678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kisha është Një
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 29-05-2010, 11:25
  2. Një vështrim i shkurtër historik rreth debatit mbi filoque
    Nga Kryeengjelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-12-2006, 07:52
  3. Agjiologjia
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 00:12
  4. DOKTRINA - Kapitulli III: Trinia e Shenjtë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-03-2005, 23:02
  5. Ortodoksia dhe Shqipëria
    Nga shendelli në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •