Buja 20: Ke shkruar:
Fryma e Shenjte na bind per mekat, drejtesi, gjykim.
Ja cfare tha vet Krishti per Frymen e Shenjte:
Dhe kur të ketë ardhur, ai do ta bindë botën për mëkat, për drejtësi dhe për gjykim. Gjoni 16:8
Për mëkat, sepse nuk besojnë në mua; (Gjoni 16:9)
për drejtësi, sepse unë po shkoj tek Ati dhe nuk do të më shihni më; (Gjoni 16:10)
për gjykim, sepse princi i kësaj bote është gjykuar. (Gjoni 16:11)
pa kesaj ka edhe dicka qe lidhet me pyetjen time..
Kam edhe shumë gjëra të tjera për t'ju thënë, por ato ende ju nuk mund t'i mbani. (Gjoni 16:12)
Por, kur të vijë ai, Fryma e së vërtetës, ai do t'ju prijë në çdo të vërtetë, sepse ai nuk do të flasë nga vetja, por do të thotë gjitha ato gjëra që ka dëgjuar dhe do t'ju kumtojë gjërat që do vijnë. (Gjoni 16:13)"
Mire, fillon te kuptosh: Nje shenje tjeter e ekzperiences se Shpirtit eshte qe shpirti yne e dallona ate qe perputhet me kete ekzperience, dhe ate qe e kundershton kete ekzperience.
Lexo ne kete menyre fjalet e Krishtit e do t'ikuptosh me mire.
Ke shkruar edhe:
së pari deshta të them dicka reth asaj kur tho Jezusi a.s. per frymen..Jezusi a.s. thot shum her Ai, Ai, Ai
ai do ta bindë botën për mëkat ...Por, kur të vijë ai...sepse ai nuk do të flasë nga vetja...Ai do të më përlëvdojë
per Ai une kuptoj se do te vi dikush e jo dicka!! pra fryma nuk eshte dikush por eshte dicka qe ju nuk shihni dhe qe nuk mundeni ta pershkruani se si eshte..edhe sibmas besimit krishter secili krishter e ka frymen e shenjt ne trup..prap nuk eshte Ai sepse Ai eshte vetëm një e jo me shume
Ai do të më përlëvdojë.
Nuk ka nje problem per Ai> Dhjata e re, nga e cila ti kopjon, çuditemerisht perkthen PNEUMA, me "fryma e shenjte" - gjeni femeror - e pastaj vazhdon me Ai - gjeni mashkullor. Ne biblen e Atit Felipaj ka Shpirti i Shenjt (gjeni mashkullor), personi i trete i Trinise (Personi-mashkullor), dhe Ai...
Por, Buja 20, nuk eshte ky ngaterrim i vogel qe te krijon remujen ne mendjen, por diçka tjeter.
Ti nuk beson ne Shpirtin e Zotit, e sepse besimi eshte nje menyre per t'i njohur gjera te padukshme, se bashku me Shpirtin e Zotit ti nuk njeh edhe shume gjera te tjerat lidhur me kete..
Je i mrekullueshem kur flet per kuranin, por nje katastrofe kur preteendon te interpretosh Biblen. Arsyeja e ke ne nje resht e Shen Gjonit qe ke kopjuar. Nuk e ke Shpirtin e Zotit ne ty.
Ai neve na frymezon gjera te ndryshme, ndoshta me te verteta, ndoshta sepse ka gjithmone nevoje per nje verifikim te pervujte
ZOTI ESHTE GJITHMONE ZOTI E UNE DHE TI GJITHMONE NJEREZ, DHE ZOTI NUK KAPET KURRE KREJT; FJALET E TIJ TE SHPALLUR PER MILIARDE NJEREZISH E JO VETEM PER MUA E PER TY, DO TE KENE GJITHMONE DICKA TE MISTERSHME, TE PAKAPSHME...NJE SIGURI NE KETO GJERA JANE NE KUNDERSHTIM ME ESENCEN E FESE: NENSHTRIMIN TON NDAJ ZOTIT. nJE NENSHTRIM I TILLE NENKUPTON QE TA PRANOJME MISTERIN, POR NESE PRETENDOJME SE DIME GJITHCKA, JEMI SI AI, E CDO NENSHTRIM ZHDUKET.
Tani te pershendes. Do te takohemi perseri neser.
Krijoni Kontakt