Pergezime Torrkerry per kete pergjigje , se nuk duhet te jemi naiv e te perbaltim Frymen e Shenjte per hir te frymerave qe duan te blasfemojne .
Zoti te bekofte !
Pergezime Torrkerry per kete pergjigje , se nuk duhet te jemi naiv e te perbaltim Frymen e Shenjte per hir te frymerave qe duan te blasfemojne .
Zoti te bekofte !
shume me ndryshe se tek une..
une kur nuk jam mir i lutem Zotit..
them..
O Zoti im qe je një, gjitha falënderimet të takonë ty o Zoti im..
e kur nuk jam ndonjehere mire e i lutetm Zotit ne namaz qe te me qetsoj dhe pasiqe qetsohem duke menduar vetëm në Zot une i falenderohem Zotit qe me dha fuqi sepse ai eshte i vetmi qe i ben te gjitha gjerat dh eeshte i afte ti bej vet nese i lutesh atij te vetem..
e ju thoni ..Shpirti i shenjte ju paska treguar dicka dhe ju jep fuqi
pra ju i luteni tre te ndryshem...e jo te vetmit Zot..
une kerkoj ndihme i falenderohem vetem Zotit sepse te gjitha Ai i krijoi dhe nuk ka gjalles tjeter qe eshte e barabarte me Zotin qe i ka te njejtat cilesi...a nuk mund te thoni vetëm Zoti i vetëm i bën të gjitha gjërat dhe vetëm atë duhet te falënderojm? cfar shpirti i shenjt Zoti eshte i shnejte e nese Zoti nuk te pranon nje lutje qe e ben ti i lutesh shpirtit te shenjte e nese shpirti i shenjt nuk e pranon aather birit.!!!
Jezusi vet tha pra qe Ati eshte me i madh se une.....pse ather ti luteni Jezusi a.s. per kot nese Ati qe eshte me i madh nuk e pranon lutjen cka ju kerkoni? pse mos ti luteni Zotit te vetem ashtu sic thot shum her ne bibel. Zoti?
UNë jam Zot dhe askush tjeter
e ju e beni shpirtin shum te madh kinse shpirti i shnejte ju forconka juve ju tregonka dicka e nese kerkoni tjeter kujt ndihme ose i luteni per vec Zotit ai nuk besoj se eshte i kenaqur me ate qe e beni..Nuk do te kesh zotra tjer para meje
kete qe e ke shkruajtur ti eshte si nje poezi keshtu njohim shum nga njerez qe sot i shkruajne ne libra te tyre..
Jezusi sipas bibles predikoi..duaje armikun tend!
duaje serbin qe te masakron familjen para syve tu
duaje njeriun qe ta hin me boks ne fytyr pa mos i ber gje
duaje shejtanin (satanin) pra armiku i njeriut eshte edhe shejtani e Jezusi sipas bibles ju meson ta doni shejtanin!!!
duaje njeriun qe deshiron te hjek prej rruges Zotit!!nese nje njeri te meson te lesh rrugen e Zotit sipas bibles at njeri duhet ta vrasesh!!!
a do te rish e ta puthish armikun kur ai te sulmon kombin te sulmon fenë te ofenon Zotin te pshtyn nenen para syve tu ose e hyp nenen tende ??¨!!!
pra dojeni armikun e mos ju hakmereni por vetem luteni per to..
te lutesh per ta nuk eshte keq mire eshte por te rish para atyre e te shohesh se cka te bejne e mos veprosh kunder asgje vetem ta duash ather nuk je njeri i drejt e as fetar..
edhe Muhammedi a.s. ne nje rast kur kan qen duke luftuar kunder armiqve Muhamedi a.s. ka ra me fytyr në tok dhe ka ardhur një shok i Muhamedit a.s. dhe kur Muhamedi a..s. e con kokën e tij e sheh shoki i tij që Muhamedi a,.s. e ka fytyren plot me gjak dhe ni dhemb ne goje i ishte thyer..e aj shoki i thot Muhamedit a.s. ..o i dërguar i Zotit lutu kunder kundër tyre ..lutju qe Zoti ti mallkoj...
atheere Muhamedi ja kthen dhe i thotë...
Vërtet unë jam i dërguar vetëm për Mëshirë për gjthë botën..ata nuk e dinë se çka bëjnë!
Çfarë ju mësoi shpirti i shenjtë?
Fryma e Shenjte na bind per mekat, drejtesi, gjykim.
Ja cfare tha vet Krishti per Frymen e Shenjte:
Dhe kur të ketë ardhur, ai do ta bindë botën për mëkat, për drejtësi dhe për gjykim. Gjoni 16:8
Për mëkat, sepse nuk besojnë në mua; (Gjoni 16:9)
për drejtësi, sepse unë po shkoj tek Ati dhe nuk do të më shihni më; (Gjoni 16:10)
për gjykim, sepse princi i kësaj bote është gjykuar. (Gjoni 16:11)
Duke i pare keto vargje, behet e dukshme se cfare ben Fryma e Shenjte tek njerezit.
Idea se ketu flitet per Muhamedin eshte jashte cdo mendimi.
Fryma e Shenjte perlevdon Krishtin.
Ai do të më përlëvdojë, sepse do të marrë prej meje dhe do t`jua kumtojë. (Gjoni 16:14)
Fryma e Shenjte "banon" tek nje person besimtar-qe beson ne Zotin-Krishtin.
Frymën e së Vërtetës, që bota nuk mund ta marrë, sepse nuk e sheh dhe nuk e njeh; por ju e njihni, sepse qëndron me ju dhe do të jetë në ju. (Gjoni 14:16)
Nje rol tjeter i Frymes se Senjte eshte mbushja e nje besimtari me te (Frymen e Shenjt).
Dhe mos u dehni me verë, në të cilën ka shthurje, por mbushuni me Frymë, (Efesianeve 5:18)
Pra fryma e Shenjte ndihmon besimtarin qe ta kuptoj se cafre eshte e mire e cfare jo. Cfare duhet te bej e cfare te mos beje.
Ky ishte nje pershkrim ne pika te shkurtera.
Per ju,
Gregu
"Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"
A nuk ishte fryme në tokë edhe para Jezusit edhe ne kohën e Jezusit..??!!!
Luka 1:41 Dhe ndodhi që, sapo Elizabeta dëgjoi përshëndetjen e Maries, fëmija i kërceu në bark, dhe Elizabeta u mbush me Frymën e Shenjtë,
Luka 1:67 Dhe Zakaria, ati i tij, u mbush me Frymën e Shenjtë dhe profetizoi, duke thënë:
Luka 1:15 Sepse ai do të jetë i madh përpara Zotit; nuk do të pijë as verë as pije dehëse dhe do të jetë i përplotë me Frymën e Shenjtë që në barkun e s'ëmës.
Mateu 5:22 Shumë do të më thonë atë ditë: ‘O Zot, o Zot, a nuk profetizuam në Emër tënd, a nuk i nxorëm shpirtrat e këqij në Emër tënd, a nuk bëmë shumë mrekulli në Emër tënd?’ 23 Atëherë unë do t’u them: Kurrë nuk ju kam njohur! Shporruni prej meje, o keqbërës!”
Jezusi tha..
Mateu:27 Dhe në qoftë se unë i dëboj djajtë me ndihmën e Beelzebubit, me ndihmën e kujt i dëbojnë bijtë tuaj? Prandaj ata do të jenë gjykatësit tuaj.
a i ndihmoi Jezusit fryma e shenjtë..
aj tha
po
a i ndihmoi Jezusit fryma e shenjtë te bej mrekulli?
aj tha
po
a jun ndihomoi fryma e shenjtë dishepujve te tij?
aj tha
po
cka th Jezusi ..a.s.
sepse, po nuk shkova, nuk do të vijë te ju Ngushëlluesi; por, po shkova, unë do t'jua dërgoj.
shohim qe shum e kishin frymen e shenjt
pra fryma e shenjte ishte me ata ishte edhe para jezusit edhe ne kohen e tij..pse te thote aj do tju dergoj frymen e shenjte kur ajo ishte me me ata??
buja_20,
Askush nuk tha se Fryma e Shenjt nuk ka ekzistuar me pare.
Perderisa ne besojm se Fryma e Shenjte eshte "personi" i trete i Trinise-Perendise, atehere ne besojm se Fryma e Shnjte ka ekzistuar ne ne krijim te botes.
Puna eshte se funksioni i Frymes se Senjte eshte i ndryshem para ardhjes se Krishtit dhe i ndryshem pas largimit te Tij.
Dikur ka levizur nga nje profet ne tjetrin, nga nje mbret ne tjetrin, duke i vajosur dhe dhene pushtet udheheqjeje. Pas largimit te Krishtit, fryma e Shenjte banon ne trupin e nje personi.
Per ju,
Gregu
Ndryshuar për herë të fundit nga Peniel : 29-03-2009 më 13:30
"Në fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranë Perëndisë, dhe Fjala ishte Perëndi!"
Askush nuk tha se Fryma e Shenjt nuk ka ekzistuar me pare.
e di qe se ka thene askush per kete nuk behet fjal..
Perderisa ne besojm se Fryma e Shenjte eshte "personi" i terte i Trinise-Perendise, atehere ne besojm se Fryma e Shnjte ka ekzistuar ne ne krijim te botes.
qellimi nuk eshte se a ka egzistuar me pare apo a eshte personi i tret i perendis po qeillimi eshte a ishte fryma e shenjtë me njerzit..besoj qe e njeh dallimin..
Puna eshte se funksioni i Frymes se Senjte eshte i ndryshem para ardhjes se Krishtit dhe i ndryshem pas largimit te Tij.
nese vërtet është kështu ather te kisha lut me i sjell vargje te biles ku ka thënë Jezusi se do te vi e njejty "fryme e shenjt por me funksion tjeter..aj tha..qe do te dergoj nje mbrojtesqe do tju treoj edhe shum gjera tjera qe ju nuk i dini ..edhe do te flet fryma e shenjte nuk besoj si i ka folur ndonje njeriu!!!
pas largimit te Krishtit, fryma e Shenjte banon ne trupin e nje personi.
edhe para se te vi Mesiu (Krishti) ka banuar fryma e shenjë në persona të ndryshëm!!
BUJA 20,
per te dialoguar, me perpara duhet te kerkojme te kuptojme çfare me te vertete tjetri ka thene. Ti nuk e ke bere me mesazhin ti. Beje!
Ke shkruar:
"Jezusi sipas bibles predikoi..duaje armikun tend!
duaje serbin qe te masakron familjen para syve tu
duaje njeriun qe ta hin me boks ne fytyr pa mos i ber gje
duaje shejtanin (satanin) pra armiku i njeriut eshte edhe shejtani e Jezusi sipas bibles ju meson ta doni shejtanin!!!
duaje njeriun qe deshiron te hjek prej rruges Zotit!!nese nje njeri te meson te lesh rrugen e Zotit sipas bibles at njeri duhet ta vrasesh!!!
a do te rish e ta puthish armikun kur ai te sulmon kombin te sulmon fenë te ofenon Zotin te pshtyn nenen para syve tu ose e hyp nenen tende ??¨!!!
pra dojeni armikun e mos ju hakmereni por vetem luteni per to.."
Per keta probleme jo sipas bibles, por me te vertete ai ka thene: (E nese nuk do ta kishte thene do te kiste ardur kot ketu ne bote)
Mat.5,38-48.
38 “Keni dëgjuar se qe thënë: ‘Syrin për sy e dhëmbin për dhëmb’. 39 Unë po ju them: Mos u kacafytni me të keqin, por atij që të bie shuplakë faqes së djathtë, ktheja edhe të tjetrën. 40 Atij që do të të qesë në gjyq për të të marrë këmishën, jepja edhe pallton. 41 E nëse ndokush të shtrëngon të ecësh me të një milje, ti bëji dy; 42 atij që të lyp, jepi, e atij që të kërkon hua, mos ia kthe shpinën.”
Dashuria ndaj armiqve
43 “Keni dëgjuar se qe thënë: ‘Duaje të afërmin tënd’ e urreje armikun tënd. 44 E unë po ju them: Duajini armiqtë tuaj, lutuni për ata që ju salvojnë, 45 për t’u bërë bijtë e Atit tuaj që është në qiell, sepse Ai bën të lindë dielli i tij mbi të këqijtë e mbi të mirët e të bjerë shi për të drejtët e për të padrejtët. 46 Sepse, po qe se i doni vetëm ata që ju duan, çfarë shpërblimi meritoni? Pse a nuk bëjnë kaq edhe tagrambledhësit? 47
E nëse i përshëndetni vetëm vëllezërit tuaj, çfarë bëni të veçantë? A nuk bëjnë të njëjtën gjë edhe paganët?
48 Jini, pra të përkryer siç është i përkryer edhe Ati juaj që është në qiell!”
Lk 6,27-38:
(Mt 5, 38‑48; 7, 12a)
27 “Por po ju them juve që më dëgjoni:
‘Duajini armiqtë tuaj,
bëjuni mirë atyre që ju urrejnë,
28 bekojini ata që ju mallkojnë, lutuni për ata që dijekeqas ju mundojnë’.
29 Atij që të bie njërës faqe, ktheja edhe tjetrën! Atij që ta rrëmben pallton, mos ia ndal as këmishën! 30 Secilit që lyp prej teje, jepi, e atij që merr gjënë tënde, mos i kërko ta kthejë!
31 Si dëshironi t’ju bëjnë juve njerëzit, ashtu bëjuni edhe ju atyre!
32 Nëse i doni vetëm ata që ju duan, çfarë merite të veçantë pritni? Sepse edhe mëkatarët i duan dashamirët e vet. 33 Edhe nëse, [pra] u bëni mirë vetëm atyre që ju bëjnë mirë, çfarë merite të veçantë pritni? Aq bëjnë edhe mëkatarët. 34 E në qoftë se u huazoni vetëm atyre, prej të cilëve shpresoni se do t’ju kthejnë, ç’shpërblim do të keni? Edhe mëkatarët u huajojnë mëkatarëve, por që t’u kthehet aq sa dhanë.
35 Por ju duajini armiqtë tuaj, bëni mirë e huazoni pa pritur se do t’ju kthejnë gjë. Kështu do të jetë i madh shpërblimi juaj dhe do të jeni bijtë e të Tejetlartit Zot, sepse ai ua do të mirën edhe mosmirënjohësve e të këqijve.
36 Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse (edhe) Ati juaj është i mëshirshëm.”
Mos i gjykoni të tjerët
37 “Mos gjykoni dhe nuk do të gjykoheni! Mos dënoni e nuk do të dënoheni! Falni e do të gjeni falje! 38 Jepni e do t’ju jepet: masë e mirë, e dendur, e tundur, me grumbull do t’ju jepet nën sqetullën tuaj: sepse me atë masë që të matni, do t’ju matet edhe juve në kthim.”
NESE NUK BEJME SI kRISHTI NA KA THENE, PER ÇFARE DUHET TE JEMI BESIMTARE?
I ke lexuar temet e ateistet?
33 Kur arritën në vendin që quhet ‘Kafkë’, aty e kryqëzuan atë dhe keqbërësit, njërin në të djathtë e tjetrin në të majtë.
34 E Jezusi lutej:
“Fali, o Atë, se nuk dinë ç’bëjnë!”
Ne historine e kishes ka pasur shume shembuj: gra, burra, femije qe perpara qe i vrisnin, ua kane falur atyre qe i vrisnin.
Per te pohuar kete, e perseris, ka nevoje per nje fuqi hyjnore qe ne e quhajme Shpirtin Shenjte, prezenca e te ciles ne disa raste shihet me sy!
Per t’i ndjekur instinktet tona, nuk ka nevoje per Zotin, as per besimin! Madje i perjashtome nga jeta jone; per t’i ndjekur instinktet tona, veprojme si nese Zoti nuk do te ekzistonte fare!
Torrkerry
[QUOTE=buja_20;2207361][B] fryma e shenjte nuk besoj si i ka folur ndonje njeriu!!!
QUOTE]
Ok buja, unë pa dashur te jap vlersime as komente, ajde na thuaj ti, kush eshte Shpirti i Shenjtë sips teje? Qka eshte Ai? Si e komenton ti thenjen e Jezusit dhe per kë e kishte fjalen Ai kur thotë:
8 E kur të vijë Ai, do ta vërtetojë se bota e ka gabim në lidhje me mëkatin, me drejtësinë dhe me dënimin. 13 E kur të vijë ai ‑ Shpirti i së Vërtetës ‑ Ai do t’ju udhëzojë ta njihni tërë të Vërtetën. Ai s’do të flasë prej vetvetes, por do të flasë çka të dëgjojë dhe do t’ju zbulojë të ardhmen. 14 Ai do të më lëvdojë, sepse do të marrë prej simes e do t’ju zbulojë juve.
Shkurt bujo, kush është Ky qe flet Jezusi per të sips teje?
I beson ti Bibles pasi citon rreshta biblik?
I beson ti Shpirtit Shenjt pasi flet per të?
Pergjigju si burrat sepse ashtu na ka hije.
nga
toni77
Gjej kohen të lexosh, është themel i të diturit.
nëse Zoti nuk paska mundësi të të ndihmoj direkt ty kur i lutesh ati të vetëm ai nuk është Zot..
p¨rse ti lutesh Zotit nëpërmjet frymes apo birit ??
Krijoni Kontakt