Ha' bukën e vet e...
Ju përshëndes të gjithëve duke ju dëshiruar shëndet e çdo të mirë.
Ha' bukën e vet e...
Ju përshëndes të gjithëve duke ju dëshiruar shëndet e çdo të mirë.
Po i shtoi ca emra këtij shpendi qe ende nuk e kam të qartë: Xhel Deti nëse është mëshkull, po femër Pulë Deti, Quran ose Qurë, Biban ose Bibë, Budallaq ose Budallaqe. Me duket se çdo vend e quan ashtu siç e ka rrethin e vet. Në fakultet e kemi mësuar me emrin Budallaqe. Profesori thoshte: "pasi qe të lëshohet nga koteci, kur duhet kther në kotec duhet drejtuar se nuk dinë me hy vet, andaj e quajn Budallaqe. Për të shkruar këtë me shtyri një ditë një pyetje në kuic, kur një kosovare nuk dinte çfarë është Pulë Deti.
Lexova dhjetë faqe në ndërrimore, e pava sa isha i dobtë. E di se është veti e ime gjenetike, se gjithmonë kam pasur dëshirë qe të ja flas njeriut fjalen drejt në sy edhe duke e shikuar ne sy, siç thojnë tani "live" moti thoshin "troç" apo "cullak". Jam kënaqë me budallallëkun tim qe nuk ja qelloja fjalëve me rrotulla. Sa qe mora fjalorin dhe nuk e gjeta fjalën ndërrimore. E panjohura mos ma shih për të madhe, por i tillë jam. Ju përshëndes Juve dhe të gjithë qe i dijnë "rrotulat", të cilat shumë i adhuroi.
Ban mirë sa mundesh me bajtë...
E nderuar SinFoni@, përgjigjen që keni dhënë Ju, është frazeologji që pëdore në të gjitha trojet shqiptare, ndërsa kjo fjalë e urtë, pjesën e dytë, apo në tërësi fjala e urtë, është kështu:
- Mos të dalt, të tepron!
Po jap përgjigjen në pyetjen e Juaj të parashtruar, nëse e kam mir:
- Në e pate bishtin, ta presin, në s'e pate, ta ngjesin!
Përshëndetje mik Salihaj,
"Rrotullat", në kohën e shkuar, besa edhe sot, kanë luajtur dhe luajn rol shumë të madh, për demaskimin e një gabimi, të keqës, të mirës...për t'u kuptuar "thumbimi", pse lavdata, por pa e prekur personalitetin e individit me emër e mbiemër...
NDËRRIMOR-I, vërtetë nuk gjendet në asnjë fjalor të gjuhës shqipe, mbase nga enigmati - gjëzëtari Adem GASHI, është shqiptuar gjëza - enigma, ANAGRAMI, si NDËRRIMOR...
Shiko, lexoje fjalën ANAGRAME, do ta kuptosh pa rrotulla...
Përshëndetje e mirë mbetshit mik!
B][SIZE="5"Pa ditë shtegun, mos ja msyej.../SIZE][/B]
Ndryshuar për herë të fundit nga salihaj : 11-03-2010 më 16:16
- Qeni që leh shumë...
Krijoni Kontakt