Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 47 prej 47
    i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    14-01-2009
    Postime
    3,263
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Tju bej nje pyetje si kjo e Isbalit tuaj

Sureja El-Fatiha ne namaz çfare eshte, Vaxhib apo Sunnet?
    Pergjigjuni kesaj pyetjeje dhe keni marre pergjigjen per Isbalin!
    me sa dij un,esht e patjetersueshme te thuhet fatiha ne namaz pasiqe pa fatiha ska namaz te pranuar,apo mos jam gabim

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar më parë nga Njoni-ch Lexo Postimin
    me sa dij un,esht e patjetersueshme te thuhet fatiha ne namaz pasiqe pa fatiha ska namaz te pranuar,apo mos jam gabim
    Ti thua keshtu dhe ky eshte mendimi i Imam Shafiut, te cilit i permbahem edhe vete, sipas hadithit: "Nuk ka namaz pa Fatihane e Librit".
    Le te shohim mendimet e tjera, psh te Acid_Burn qe eshte Hanefi, apo te ndonjerit qe e njeh Ahmedin (hanbelite), pres edhe nga Malikite megjithese nuk ka por duhet ta dijne kete çeshtje.
    Ketu do te vertetohet se sa vlen Isbali.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Nderi i Forumit Maska e Acid_Burn
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Postime
    1,028
    Selamat per te gjithe muslimanet e forumit

referi
    une kur thash qe per ty jam Acidi e kisha fjalen per nickun tim ne forum ... mos u keqkupto. Ti me thirr ne emer s'dua te me thoje kush habibi ... e ben kaq gje besoj

Sa i perket faktorit mendjemadhesi tek pantallonat edhe nje here ta kam thene mos harro kushtet e asaj kohe. Per tu dalluar prej arabeve mendjemedhenj te asaj kohe muslimanet me Resulin a.s ne krye e mbanin veshjen mbi kycin e kembes.

Ne ditet tona nuk mund te pretendosh nje gje te tille dhe kjo eshte logjike. Nuk ka nevoje per diskutim.

Rapsod djali

Leximi i Fatihas eshte kusht per pranimin e namazit. "Pa Fatiha nuk ka namaz" eshte hadith i njohur per Imam Ebu Hanifen. Ky i fundit Allahu xh.sh e shperblefte me xhennet, me kete hadith ka argumentuar per namazin qe muslimani e fal vetem, me fjale te tjera jo ne xhemat. Kur muslimani falet vetem nuk ka namaz pa Fatiha.

Ceshtja ndryshon kur falet ne xhemat pas nje Imami. Leximi i Imamit eshte lexim dhe per xhematin. Imami e lexon Fatihan dhe kjo u mjafton edhe xhematit.

Nga ana tjeter ne namazet qe lexohet me ze Hanefite sjellin edhe nje argument tjeter pse xhemati nuk duhet te lexoje. Ata thone qe Allahu xh.sh ne Kur'an thote: "Nese kendohet Kur'an vejani veshn dhe heshtni e ashtu do te meshiroheni" Kjo e ndalon xhematin te kendoje duke e urdheruar qe ta degjoje ate qe imami kendon me vemendje dhe ne heshtje.

Allahu e din me se miri.

Selam
    Ndryshuar për herë të fundit nga Acid_Burn : 31-03-2009 më 21:21
    RIPPR

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anëtarësuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Bukur Acid vellai!

Ketu kemi dy raste te kunderta per fatihane ne namaz:
    1- Imam Shafiu pretendon se Fatihaja eshte e domosdoshme per pranimin e namazit qofte individualisht qofte me xhemat, pra eshte Vaxhib
    2- Imam Ebu Hanife pretendon se Fatihaja eshte e domosdoshme per pranimin e namazit individualisht dhe nuk eshte e domsodoshme me xhemat, pra me xhemat nuk eshte vaxhib, biles biles as sunet kur eshte me ze.

pra ketu kemi nje diverngjence per nje ceshtje qe eshte shume shume shume here me e rendesishme se pantallonat dhe per kete ceshtje askush nuk mund te konfliktuoje as Imam Shafiun dhe as Imam Ebu HAnifen, te dy jane ne te drejten dhe te dy kane argumentet e tyre.
    E njejta ceshtje eshte edhe per Isbalin, ne themi eshte sunet dhe ju thoni eshte vaxhib.
    Kur t'ju vijne e tju pyesin tek varri mor te mjere, nuk do t'ju pyesin per pantallonat!!!!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vënd, Ai është ashtu siç ka qënë" Hzr. Aliu r.a.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    Citim Postuar më parë nga rapsod Lexo Postimin
    Bukur Acid vellai!

Ketu kemi dy raste te kunderta per fatihane ne namaz:
    1- Imam Shafiu pretendon se Fatihaja eshte e domosdoshme per pranimin e namazit qofte individualisht qofte me xhemat, pra eshte Vaxhib
    2- Imam Ebu Hanife pretendon se Fatihaja eshte e domosdoshme per pranimin e namazit individualisht dhe nuk eshte e domsodoshme me xhemat, pra me xhemat nuk eshte vaxhib, biles biles as sunet kur eshte me ze.

pra ketu kemi nje diverngjence per nje ceshtje qe eshte shume shume shume here me e rendesishme se pantallonat dhe per kete ceshtje askush nuk mund te konfliktuoje as Imam Shafiun dhe as Imam Ebu HAnifen, te dy jane ne te drejten dhe te dy kane argumentet e tyre.
    E njejta ceshtje eshte edhe per Isbalin, ne themi eshte sunet dhe ju thoni eshte vaxhib.
    Kur t'ju vijne e tju pyesin tek varri mor te mjere, nuk do t'ju pyesin per pantallonat!!!!

ore njeri i bidatit.do pytesh a ju permbajte harameve te Allahut.e leshimi i rrobave eshte haram.

e pastaj ke mundur ti ne debate Muhamed Abdullahun.po ti as nje femij 1 vjeçar qe e ben akoma ne brek nuik mundesh me e mund ne debat.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Citim Postuar më parë nga paridi26 Lexo Postimin
    po vella çdo bidat te çon ne zjarr.

por bidat ne fe ama ,jo bidate ne jeten e perditshme.siç jan makina avioni ora e te tjera.

nuk ka argumente qe umeri radij Allahu anhu te ket falur 20 rekate,por edhe nese i ka fal un te them siç i tha i biri Umerit, Abdullahu nje njeriu qe e pyeti per haxhin

i tha "tani te presim te bien gur nga qielli ,un them ka thene resuli Alejhi salatu ue selam ,ndersa ti me thuan ka then Umeri e ka then ebu Bekri.

e gjithsesi resuli alejhi selam ka thene

kapuni pas sunetit tim dhe sunetit te hulefai rashidineve. o vellezer kini kujdes ne çeshtjet e fes ,sepse kur pergjigjeni ne diçka ju po futeni midis Allahut teala dhe robit te tij dhe po thoni kjo ben e kjo nuk ben.
    Une kam mendu se cdo risi qe te qon ne shirk apo cdo risi qe ben ndryshime si psh: Me then duhet vetem 4 koh te namazit me i fal, ose me then zegjatin po e hekim, ose me then kohen e haxhit po ja ndryshojm (Allahu na ruajt) keto une i kam kuptu si risi, kerkoj falje nga Allahu per cdo gabim qe kam ber dhe bej.
    Qysh e shpejgon ti risin apo bidatin e pageses se Hoxhes. Ne kohen e Muhamedit A.S. dhe te Sahabeve nuk eshte pagu Imami, pra Imami nuk eshte paguar ne ate koh, sot paguhet dhe te gjith Imamet rrogat i marrin, perfshir edhe ata qe e kundershtojn festimin e ditelindjes se Muhameddit A.S. une kete nuk po muj me kuptu, sepse edhe kjo eshte risi ne fe sepse Imami eshte udhehqes fetar dhe ai tani merr rrog per faljen e Namazit.

A ke mundesi me ma spejgu kete.

i/e regjistruar Maska e shkodranja.1
    Anëtarësuar
    30-03-2009
    Postime
    209
    Eselamu alejkum.Allahu ia shperbleft vllait referi qe i mbahet sunetit te derguarit te Allahut.Sa i perket juve te tjerve qe e kundershtoni me argumente pa pik llagjiket ju them se feja e Allahut ka zbrit per gjith njerezim dhe jo vetem per ummetin e te derguarit salallahu alejhi ue selem,dhe kur profeti salallahu alejhi ue selem e ka ndalu dicka e ka ndalu per te gjith kohrat deri ne diten e kijametit, OK.Dhe ti gostivari usa o shkruaj ndonje gje te hajrit o mos shkruaj fare se nuk ja paske fare iden e sunetit te derguarit.Allahu na befte prej atyre qe i permbahen sunetit te dergurit te Allahut ne cdo gje.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Tema të Ngjashme

1. Vargje nga mërgimtari Xh.Ferizi
    Nga angert në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 754
    Postimi i Fundit: 06-04-2010, 03:08

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •