Close
Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 63
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-04-2008
    Postime
    212
    jam e llojit te tret e dua kur esht pas dite dhe nuk e dua kur esht para dite

i/e regjistruar Maska e busavata
    Anėtarėsuar
    22-10-2008
    Vendndodhja
    Gjilan
    Postime
    4,023
    Unė i takoj grupit tė 2
    sepse nuk jan tė vendost

i/e regjistruar Maska e argjenddre
    Anėtarėsuar
    19-12-2008
    Vendndodhja
    Pejė
    Postime
    522
    une e dua shkollen

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Edhe une e dua me gjithe shpirt shkollen

Citim Postuar mė parė nga Xhenneta-Morina Lexo Postimin

INFINITY© tė lutem ke kujdesė !

Nėse ke ndonjė problem mė kontakto nė PM me mua apo me ndonjė Mod.

Nuk dua tė diskutoj asgjė pėr ato ēfar ke shkruar pėr mua pėr arsye qė mos tė merr njė kahje tjetėr tema. Flm Pėr mirėkuptim dhe pėrēendrohu nė temėn: Shkolla...eh shkolla!
    Huhhhhhh?

O bo bo po kaq larg po shkoni ju muslimet e forumit sa te regjistroheni me nick femre tani e te dilni miss & mjeke?!

Megjithate shume inteligjent qenkeni sepse e perdorni marketingun shume mire. Sex sells, dihet ajo, prandaj na shkove nga romanca diten e pare dhe kur e pe qe ta treguan hapur se ca ke ne tru, diten tjeter e shprehe qarte arsyen qe ishe futur ne kete forum. Shume impresionuese do te thosha, fakti qe ke vetem ca dite ketu dhe je ajo qe po hap tema rekord mbi islamin, dhe vetem per islamin.

Thjesht isha kurioze te dija, si shpjegohet kur u pyete per zemren si organ, te duhej te dilje nga FSH dhe the se u lodhe nga gishtat, po ketu po hap tema me faqe te tera dhe shume te qarta ne shkrime, apo ishte pjese e skenarit kjo, te parapergatitura nga partia?!

O zenepe a xhenete ca e ke, mendon se te gjithe ketu i hane keto pallavrat e tua?!

Megjithate urime sepse te shoh shume shpejt ne postin e mod te islamit.

Bye bye now se lodha tastieren e lap topit kot.

Pasioni pėr shkencėn Maska e Erlebnisse
    Anėtarėsuar
    06-12-2007
    Postime
    3,438
    Citim Postuar mė parė nga INFINITY© Lexo Postimin
    Thjesht po perpiqem te imagjinoj ca kryevepre do ishte sikur te kishim nje Miss qe trecerekun e pergjigjes ta jep ne arabisht. Vertet do ishte mrekullia vete.

Ose, e imagjinoni dot te shkoj mjekja dhe t'i thote familjes se nje pacienti qe po vdes, por do i thote mos kini merak se Allahu yne i madherishem do ta mbaj mire. Ti qenke e derguara e Allahut ne toke, Jezusi femer qenke per zotin.

Per sa i perket temes tani, mendoj se dashuria per shkollen ka teper te bej dhe me menyren si je rritur, edukaten qe ke marre, dmth thjesht fryma qe ke marre nga prinderit per shkollen qe ne vogeli.

Per mua shkolla eshte nje pjese e madhe e jetes time dhe mendoj se kam per te marre klasa dhe kur te jem 60 vjece, por ama prinderit e mi i kushtonin jashte mase rendesi shkolles dhe nota 9 ishte e papranueshme ne familjen time.

Mua shkolla me pelqen si nje institucion ku marr me teper dije dhe kam mundesi te ndaj dije me nxenes te tjere. Por edhe pse e kam te drejten e plote tani te jap mesim dhe ne nivelin universitar, nuk mendoj se do isha e mire si pedagoge sepse nuk kam durimin qe nje pedagog duhet te kete.

Nuk do lodhesha kurre se studiuari vete, por ama po te shikoja nje dembelsi nga studentet nqs do jepja mesim, kam frike se shume studenteve do t'ju duhej te perserisnin klasen sepse nuk kam tolerance per student medioker prinderit e te cileve harxhojne mijera dollare ne vit per t'i shkolluar dhe ata as nuk vijne te pergatitur ne klase.
    E ke thene vete qe nuk je per mesuese. Nje mesues ne fakt nuk eshte i tille vetem sepse ka shume njohuri e di t'i permbledhe, por edhe sepse eshte tolerant e di t'i kuptoje nxenesit deri aty ku duhet, duke i mbeshtetur e duke i dhene force per te hecur perpara e jo duke i degraduar e duke i hequr vullnetin.

Sa per ate qe ke thene familja ime, s'pranonte noten 9, nuk e konsideroj shume normale. Njeriu perhere duhet te kerkoje nga vetja, por edhe nqs nuk merr vleresimin maksimal, nuk do te thote qe nuk eshte i pregatitur apo qe ka mangesi. Notat jane me shkalle, sepse jane te gjitha per studentet, e nje student nuk i merr ato nota vetem per ate qe ka studiuar, por edhe per menyren se si ka studiuar, per menyren se si shprehet e si si i vendos ne praktike dijet e tij, shpeshhere ndoshta edhe vetem per zotesine e tij. Cme duhet nje mesim permendesh, apo nje analize etimologjike e fjaleve, kur fundja ti nuk di kuptimin e vertete te asaj qe po thua.

Shkurt e shqip, te thuash qe une jam e zonja/i zoti per te dhene mesim, por nuk kam tolerancen e duhur ndaj ketij e ndaj atij, eshte shume e nxitueshme di fjali... Njeriu nuk rresht kurre se mesuari. Ti ndoshta do kalosh klasa 60-70-80 vjec e bej klasa sa te duash se fundja dija duhet edhe se jo duke e ekzagjeruar, sepse jeta te ofron plot gjera te tjera per te ngeluar vetem pas librave e mesimeve...
    Sidoqofte per te qene mesues/pedagog mjafton shkolla, specializimi, doktorata e seminare ne vazhdueshmeri per te qene i rinovuar me ate qe do shkosh t'i mesosh me te rinjve. Nuk eshte e rendesishme nje jete me shkoll, mjafton te besh mire ate qe di te besh e sidomos qe ti te jesh e lumtur per ate qe po ben, se fundja e ben per veten tende e per asnje tjeter.

Sa per temen une jam ke grupi i pare edhe se ndonjehere me merzit shkolla, por nuk ma ha mendja se ka ndonje njeri qe nuk ka kaluar ne shqetesime apo ne frike per arsye shkollore e provime e me rradhe. Sidoqofte, perhere pro shkolles, jo vetem per kulture, por edhe per nje te ardhme me te mire...
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Erlebnisse : 28-03-2009 mė 12:37
    La vita č bella...

Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    E ke thene vete qe nuk je per mesuese. Nje mesues ne fakt nuk eshte i tille vetem sepse ka shume njohuri e di t'i permbledhe, por edhe sepse eshte tolerant e di t'i kuptoje nxenesit deri aty ku duhet, duke i mbeshtetur e duke i dhene force per te hecur perpara e jo duke i degraduar e duke i hequr vullnetin.

Sa per ate qe ke thene familja ime, s'pranonte noten 9, nuk e konsideroj shume normale. Njeriu perhere duhet te kerkoje nga vetja, por edhe nqs nuk merr vleresimin maksimal, nuk do te thote qe nuk eshte i pregatitur apo qe ka mangesi. Notat jane me shkalle, sepse jane te gjitha per studentet, e nje student nuk i merr ato nota vetem per ate qe ka studiuar, por edhe per menyren se si ka studiuar, per menyren se si shprehet e si si i vendos ne praktike dijet e tij, shpeshhere ndoshta edhe vetem per zotesine e tij. Cme duhet nje mesim permendesh, apo nje analize etimologjike e fjaleve, kur fundja ti nuk di kuptimin e vertete te asaj qe po thua.

Shkurt e shqip, te thuash qe une jam e zonja/i zoti per te dhene mesim, por nuk kam tolerancen e duhur ndaj ketij e ndaj atij, eshte shume e nxitueshme di fjali... Njeriu nuk rresht kurre se mesuari. Ti ndoshta do kalosh klasa 60-70-80 vjec e bej klasa sa te duash se fundja dija duhet edhe se jo duke e ekzagjeruar, sepse jeta te ofron plot gjera te tjera per te ngeluar vetem pas librave e mesimeve...
    Sidoqofte per te qene mesues/pedagog mjafton shkolla, specializimi, doktorata e seminare ne vazhdueshmeri per te qene i rinovuar me ate qe do shkosh t'i mesosh me te rinjve. Nuk eshte e rendesishme nje jete me shkoll, mjafton te besh mire ate qe di te besh e sidomos qe ti te jesh e lumtur per ate qe po ben, se fundja e ben per veten tende e per asnje tjeter.

Sa per temen une jam ke grupi i pare edhe se ndonjehere me merzit shkolla, por nuk ma ha mendja se ka ndonje njeri qe nuk ka kaluar ne shqetesime apo ne frike per arsye shkollore e provime e me rradhe. Sidoqofte, perhere pro shkolles, jo vetem per kulture, por edhe per nje te ardhme me te mire...

Wow, flm se vertet me hape syte.

Te lutem me bej nje nder dhe lexoje prape ate qe kam shkruar se mos ndoshta kete here arrin ta kuptosh se cfare po them.

FYI, s'kam mbaruar per mesuese e dashur, por me ato diploma qe kam mund te jap mesim ne nivel universitar kur te dua. Nuk e kam bere dhe s'kam ndermend ta bej pikerisht per arsyet qe thashe me lart, sepse jam aq ne gjendje te kuptoj dobesite e mia, dhe nje prej tyre eshte fakti qe nuk kam durim me nxenes qe e kane me mire te vijne ne klase me pizhama ne mengjes dhe me nje Mountain Dew bottle te mbushur me birre, se sa te hapin nje liber te mesojne, apo te pakten te bejne sikur jane te interesuar ne ate klase qe po bejne. Ketu po flas per nivel universitar ku nuk te detyron njeri te vish, por ti zgjedh qe te shkosh ne universitet, dhe fakti qe nje nxenes qe eshte i zhytur ne student loans ose po ben prinderit te paguajne per te, dhe zgjedh mos te pergatitet, eshte komplet humbje kohe.

Sa per familjen time qe nuk lejonte noten 9, per ty ndoshta nuk eshte normale dhe per mua shpesh here nuk ishte normale, por ama kur ke si prind kryetarin e seksionit te arsimit te rrethit, te garantoj qe ai nuk pret nga femija i vete me poshte se 10. Ah po dhe ka qene nga ata qe vinin e pyesnin kushedi sa te rinj nga lagjia t'i ndihmonte duke u shpjeguar ushtrime, kurse mua me thoshte plas koken aty deri sa ta zgjidhesh.

Nejse se u beme, nga vij une e ca jam une dhe eshte komplet dalje teme, por sic te thashe dhe me pare, ca nga ne e kane pasur te ngulitur shkollimin qe ne moshe shume te vogel dhe vazhdojne ta kene.

pa meshire per injorancen Maska e stella_senza_cielo
    Anėtarėsuar
    30-07-2008
    Vendndodhja
    Ne qiell pa diskutim....po jo ne ate qiell qe te gjithe deshirojme...ky qielli ku jetoj une ka shume mbeturina njerezore....qe fatkeqsisht vetem po te isha e tille do dija ti shmangia e ti torturoja :p
    Postime
    617
    Citim Postuar mė parė nga [era] Lexo Postimin
    Nuk eshte e rendesishme nje jete me shkoll, mjafton te besh mire ate qe di te besh e sidomos qe ti te jesh e lumtur per ate qe po ben, se fundja e ben per veten tende e per asnje tjeter....
    e ke thene bukur paster pa gabime.....

jam shume dakort me kete qe ke thene Erushe dhe do shtoja dhe nje fjali te vetme : per shume prej nesh jeta eshte shkolle me vete.....( nuk jam duke mohuar rendesine e shkolles, por nuk jam dakort me faktin se duhet vetem shkolla...nese ti bazohesh vetem ne teorira te mesuara neper leksione te disiplinave te ndryshme qe ke bere gjate viteve te tua studimore do jesh i pjeseshem gjithmone....te duhet nje eksperience jetesore qe te hyn tej mase ne pune per te qene e sigurt ne ate cka je , cka do e cka kerkon.)
    adesso si che ho trovato il mio cielo forever and ever

… ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Neper shkolla ka gjithmone ca "miss-e" "te ndershme"me 100 surrate/ne rastin tone nicke ,kembeshtrembeta qe u duket vetja kushedi ca jane dhe flasin si te diturat e botes, ehuhaaaaaaaa edhe ketu si ne shkolle. E keqia eshte se per ato s'ja ndjen njeriu apo jo stella
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga [Perla] : 28-03-2009 mė 16:32
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-04-2006
    Postime
    174
    Nje shprehje thote "Ka edhe gomare me shkolle"
    Une i meshoje idese se shkolla nuk eshte githecka, dhe jo gjthemone kultivon nje individ te denje, por duke pare rrethanat ne te cilat ndodhemi, shkollen duhet ta kemi prioritet ne te gjitha nivelet, sidomos nivelin universitare i cili rrit numrin e individeve te kualifikuar, ndersa ne nivel kombetare rrit nivelin e shoqerise sone ne statistikat nderkombetare.
    Sidoqofte shkolla ngelet i vetmi institucion pas familjes qe i jep individit nje personalitet ne shoqeri.

Personalisht i takoj grupit te pare.
    Sa do rrosh do te mesosh......

Faqja 4 prej 7 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 47
    Postimi i Fundit: 31-08-2012, 13:07
  2. Shkolla e parė shqipe nė Labovė, jo nė Korēė
    Nga Albo nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 21-04-2009, 02:40
  3. Shkolla shqipe ne Kosove ne 420 vjetorin e saje
    Nga Brari nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 06:50
  4. Pranimet ne universitet per 2006-2007
    Nga helene nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 31-01-2006, 04:18
  5. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •