Une do te flas per vete, ndersa Acidi nese do flet vete,....
Une pasoj metodologjine qe ka ndjek Imam Esh'ariju ne Teuhid, ndersa ne Fik'h pasoj shkollen e Imam Shafiut (kryesisht). Dr. Butin e kam ndjek qe kur kam qene ne shkolle te mesme ne Damask dhe vazhdoj ta ndjek edhe tani ne distance.
Mua nuk me akuzojne se jam esh'arit, sepse une jam esh'arit dhe per imam Esh'arijun mund te flas per ore te tera.
Postimin qe e bera per imam Esh'arijun nuk e kam perfunduar ende, sepse pretendohet se imam Esh'ariju ka kaluar tre faza, por faktet nuk flasin keshtu, i vetmi fakt qe eshte i regjistruar eshte kalimi nga Mu'tezileh ne Ehli Sunneh, e jo Mu'tezileh - Ibn Kul'lab - Ehli Sunneh, sepse Ibn Kul'labi ishte imam i Ehli Sunnetit ne kohen e tij, gje qe do ta vazhdoj me vone.
Sa per hoxhallaret ne Shqiperi e Maqedoni kam kontakte te forta por nuk ka rendesi emrat e tyre. Ndersa persa i perket dijetareve te mi te preferuar mund te te them disa: Dr. Buti, Uehbi Zuhejli, Shuajb Arnauti, Khalil El-Mejs, Ahmed Faris, Ali Xhum'ah, Said Feudeh, Usama Rifai,...etj etj.
Persa i perket thenies "Kundershtaret tane", kam deshiruar te them per ata qe pretendojne se imam Esh'ariju ka kalu neper tre faza, ata jane kundershtaret tane ne kete ēeshtje. Ne e mohojme dhe nuk pranojme qe Imam Esh'ariju ka kalu neper tre faza por themi se Imam Esh'ariju ka kaluar nga faza e I'tizalit ne fazen e Ehli Sunnetit.
Persa i perket ēeshtjeve qe ti ke hedhur si teza se Imam Esh'ariju me librin e tij te fundit El-Ibaneh ka paraqitur akiden e tij edhe kete do ta shpjegoj me vone, qe te mos ngelet asnje cen pa u sqaruar sot e pergjithmone.
Krijoni Kontakt