Close
Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 56
    فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Une do te flas per vete, ndersa Acidi nese do flet vete,....
    Une pasoj metodologjine qe ka ndjek Imam Esh'ariju ne Teuhid, ndersa ne Fik'h pasoj shkollen e Imam Shafiut (kryesisht). Dr. Butin e kam ndjek qe kur kam qene ne shkolle te mesme ne Damask dhe vazhdoj ta ndjek edhe tani ne distance.
    Mua nuk me akuzojne se jam esh'arit, sepse une jam esh'arit dhe per imam Esh'arijun mund te flas per ore te tera.
    Postimin qe e bera per imam Esh'arijun nuk e kam perfunduar ende, sepse pretendohet se imam Esh'ariju ka kaluar tre faza, por faktet nuk flasin keshtu, i vetmi fakt qe eshte i regjistruar eshte kalimi nga Mu'tezileh ne Ehli Sunneh, e jo Mu'tezileh - Ibn Kul'lab - Ehli Sunneh, sepse Ibn Kul'labi ishte imam i Ehli Sunnetit ne kohen e tij, gje qe do ta vazhdoj me vone.
    Sa per hoxhallaret ne Shqiperi e Maqedoni kam kontakte te forta por nuk ka rendesi emrat e tyre. Ndersa persa i perket dijetareve te mi te preferuar mund te te them disa: Dr. Buti, Uehbi Zuhejli, Shuajb Arnauti, Khalil El-Mejs, Ahmed Faris, Ali Xhum'ah, Said Feudeh, Usama Rifai,...etj etj.
    Persa i perket thenies "Kundershtaret tane", kam deshiruar te them per ata qe pretendojne se imam Esh'ariju ka kalu neper tre faza, ata jane kundershtaret tane ne kete ēeshtje. Ne e mohojme dhe nuk pranojme qe Imam Esh'ariju ka kalu neper tre faza por themi se Imam Esh'ariju ka kaluar nga faza e I'tizalit ne fazen e Ehli Sunnetit.

Persa i perket ēeshtjeve qe ti ke hedhur si teza se Imam Esh'ariju me librin e tij te fundit El-Ibaneh ka paraqitur akiden e tij edhe kete do ta shpjegoj me vone, qe te mos ngelet asnje cen pa u sqaruar sot e pergjithmone.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    ky rapsodi qenka nga shijat,,

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    po ti akoma nuk po e kupton qe po BEN KUFER duke bere TEKFIR me muslimanet? akoma nuk po e kupton ti hadithin e Resulit qe ka thene: "kush i thote vellait te tij O KAFIR, ateher njeri prej tyre eshte i tille", une po te them ty, ule koken, merr dije dhe ndiq dijetaret dhe jo mendjen tende...sepse Allahu thote ne Kur`an " PYESNI DIJETARET NESE JANE QE NUK DINI
    selam alejkum vella

Allahu ta shperblefte per postimin
    besoj se e ke kuptuar menhexhin dhe akiden e referit
    ai eshte edhe tek :

www.albselefet.net

e nuk bie tuē edhe para argumenteve

mjafton te shohesh bisedat e tij me vellezerit tek albselefet

keshtu qe vella nje keshille nga une:
    tipave si ky (dhe ketu ka ca tipa,nuk eshte referi i vetmi) duhet ti shkosh deri ne njefare vendi ne bisede e pastaj terhiqu se do shkruajne gjera te papara.
    ne pergjithesi keshtu ndodh kur dikush ben qender referimi dhe pikenisje vetveten. Allahu na ruajt nga kjo gje

edhe une te dua per hir te Allahut vella selefi.
    Allahu te dhente hajr dhe begati si ty ashtu edhe familjes tende

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    ky rapsodi qenka nga shijat,,
    Une shij'ah?! Subhan Allah El-Adhijm, si i personifikoni njerezit ne kete forme Allahu ju udhezofte!
    Nese une do te merresha me te tilla personifikime, duhej te thoja per ju se jeni Neo-Khavarixhe te kety ymeti, por s'e kam bere.
    Une permedna ne postimin tim paraardhes dijetaret qe i ndjek ne mesimet e tyre, me thuaj ti o I Njejti se cilet nga ata jane shi'ah?
    Juve s'keni mundesine te mbroni asgje nga ato gjera qe thoni dhe filloni me akuza, kjo eshte arma juaj e vetme.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anėtarėsuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nėn hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    Kjo Tema qe kam Hapur per keto lloj Temash dhe Shkrimesh eshte hapur>>>

http://forumishqiptar.com/showpost.p...14&postcount=2

Ua shof per te madhe ,se si humbi kohe ne gjera te kota(fjala eshte per Replikat qe po behen) ,ku qoft edhe nje grimc atomi hajr nuk ka,vetem se deme dhe humbje kohe.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga fisniku-student : 02-04-2009 mė 12:07
    "Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"

rapsod :
    Ti ore referi!
    Te mendoja se kishe pak mend ne koke,...por na dole ndryshe!
    Kush je ti te thuash se shumica e muslimaneve jane ne Kufer dhe ne Shirk?
    A e din se kjo shprehje ne te gjitha gjasat eshte Kufer sepse i atribuon shumices se muslimaneve Kufrin?
    A e din ti more se Profeti ka then: "Ymeti im nuk do te tubohet nen nje Kufer"? E pra kjo shumice e muslimaneve eshte Ymeti i Profetit tone s.a.v.s.
    Ti qenke infektuar nga moskonsultimi me hoxhallaret, te ka filluar te duket vetja shume i madh, ky eshte virtyt satanik!
    Pėr kėtė po pregatis nji materijal me temėn se a ėshtė namazi nga shenjat e islamit sotė?Por pėr ktė jo nė kėt temė por do hapi temė tė re.Sepse kėtu ashtu si ashtu shum kemi dal nga tema dhe inshallah i postoj edhe disa fetva tė ulemave rreth gjykimit dhe un kėtu pėrfundoj me postimet.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

abdurrahman_tir :
    selam alejkum vella
    Allahu ta shperblefte per postimin
    besoj se e ke kuptuar menhexhin dhe akiden e referit
    ai eshte edhe tek :
    www.albselefet.net
    e nuk bie tuē edhe para argumenteve
    keshtu qe vella nje keshille nga une:
    tipave si ky (dhe ketu ka ca tipa,nuk eshte referi i vetmi) duhet ti shkosh deri ne njefare vendi ne bisede e pastaj terhiqu se do shkruajne gjera te papara.
    ne pergjithesi keshtu ndodh kur dikush ben qender referimi dhe pikenisje vetveten. Allahu na ruajt nga kjo gje
    edhe une te dua per hir te Allahut vella selefi.
    Allahu te dhente hajr dhe begati si ty ashtu edhe familjes tende
    Abdurrahman,po e shoh se dashurija dhe urrejtja juaj ėshtė sebeb nji personi dhe jo sebeb Allahut.Kėtu kemi ardh tė mbrojm dinin e Allahut dhe pastaj ata qė janė nė hak.
    Un nuk shoh emra,pozita dhe bėma,por un shoh kufrin dhe shirkun (normal se kufrin dhe shirkun qė tė nxjerrin nga islami),pra duhet tė dridhemi para Allahut e jo para shejhave sepse mu ata janė sprovė sepse profeti ėshtė friguar nga hoxhallarėt e ditur e jo si puna jonė.
    Nėse e kam me nijet qė me qėllim tė poshtroj dikėn sepse e kam nga inati ose pse mė ka bėrė diēka,Allahu mė poshtėroftė mua,porse nėse e kam me nijet fi sebililah dhe qė dua qė fjala e Tij tė jetė ma e larta,Allahu mė ndihmoftė kurse tė tjerėt i poshtėroftė.Amin.Un me Albanin jam nda sebeb Allahut e jo sebeb diēka tjetėr,e jo sebeb se ai ka rėnė nė irxha qė kjo mund ti ndodh secilit,por kam mar info se ai vetė ėshtė gjykuar me ligjin e tagutit tė jordanit qė e kan vėretetuar edhe shum (gjoja) studentė tė tij tė cilėt kėtė punė nuk e shohin pėr tė madhe por si njė ''ēėshtje vogėl'' dhe ato thuajn se kjo vepėr nuk tė nxjerr nga islami nėse njeriu nuk e bėnė me dėshirė (dhe kjo ėshtė edhe filozofia e albanit) pra derisa personi atė vepėr nuk e bėnė istihlal (tė deklrarohet me gojė) se ajo vepėr ėshtė hallall ,ky endej ėshtė musliman,ose ka bėrė kufr dune kufr duke manipuluar me thėnjen e Ibn Abbasit e cila shum mirė ėshtė skjaruar nga selefėt kjo ēėshtje,por sikur tė jetė e vėretėt kjo nuk vlen pėr kėto raste.Por ata tė albselefėve dhe shumica ngulin kėmbė kėtu dhe se kan menden qė tė shkulen.Por ajo ėshtė puna e tyre.Pastaj nji ndėr thėnjet e albanit ose fetvat e tij qė shum herė ėshtė postuar edhe te albselefėt ėshtė se albani arsyeton sharėsin e fesė,kurse dihet se ehli sunneti ka koncensus nė ktė ēėshtje dhe un i kam fetva tė ulemave pėr kėtė pikė bile edhe ai i cili dyshon nė sharėsin e fesė edhe ai ėshtė qafir.Por ju kėtė nuk e bėni dhe sdoni qė tė bjeni nė gju para ehli sunnetit dh verbėrisht i pėrmabehni disa thėnjeve tė juaja.
    Normalisht se un do bie posht para ēdo argumenti qė vėretohet dhe qė dihet se ehli sunneti pėr tė ka koncensus.Se nėse jeni pak qė dini teuhidin se ehli sunneti ka koncensus nė ēėshtjet e teuhidit dhe kjo gje ėshtė shum e lehtė,bile ata kan ''koncensuse edhe nė disa usule dhe nė disa degė '' (besimi i imamėve tė teuhidit Ebu Jusuf Alu feraxh ).
    Abdurrahman :
    Po tė jesh aq i sinqert pėr hir tė Allahut silli ato biseda kėtu.Dhe nėse nuk ju pengon ejani kėtu vazhdojm sepse atje jam regjistruar sepse burrat e elbselefėve ''garantuan '' se i vetmi faqja e tyre nuk i fshin postimet siē bėjnė te tė tjerėt.Por shiqo tani a i kan fshi?Edhe pse aty nuk kemi bėrė asnji debat reth albanit ose bin bazit ose tė tjerėve pėrveē qė kemi biseduar ishin ēėshtjet e teuihidit,dhe shum mė keni ofenduar,por un jam mėsu me ofendime.Ndėrsa nė kėtė forum, kėtu nji gjė shoh pozitive sepse me tė vėretėt nuk ti fshin postimet vetėm se nėse pėrdor fjalė tė ndyta.Ose mė sė paku sill ndonji sekvenc tė atyre bisedimeve ku un kam sjellur ndonji ēėshtje palidhje ose pa argument,ose ku ata mė kan bėrė tuē?Un i ruaj nji pjes tė tyre.Kurse pėr disa moderator tė albselefėve kam respekt sepse jan sjell korekt dhe kemi vazhduar edhe biseda nė privat,dhe nuk jan si te disa forume tjera.Edhe un lutem pėr ta qė Allahu ti udhėzon ashtu siē lutem edhe kėtu pėr secilin.
    Pra nuk pranoj qė nė emėr tė selefizmit ose tė kujt do qėti pėrbi disa kufrijate qė jemi tė urdhėruar qė tė distancohemi prej tyre.
    Edhepse ndoshta nuk ishte e udhės qė kėtu tė diskutohet pėr disa qėshtje tė mėdha dhe ''sekrete'' pėr tė cilat ka tabu ose janė zona tė paprekshme dhe te disa kėto ēėshtje u duken dramatike,pėrssėri mbi tėgjitha ka pėrparėsi fjala e Allahut.E si neve do vėrtetojmė besimin tonė?
    Pėr atė mos u lidhni pėr emra dhe pėr emocione por lidhuni pėr dinin e Allahut.
    Fitorja e vėrtetė i takon Allahut dhe besimtarėve por qafirat kėtė nuk e kuptojnė.

rapsod :
    sepse Ibn Kul'labi ishte imam i Ehli Sunnetit ne kohen e tij, gje qe do ta vazhdoj me vone.
    Pra do ishte mir tė sjellish disa refernca pėr kėtė pikė por bėje kėtė nė nji postim tjetėr,qė ti dim edhe na.(pra mos harro edhe kėtė se kush jan ata qė e kan futur kėtė njeri midis muatezilėve?)
    Persa i perket ēeshtjeve qe ti ke hedhur si teza se Imam Esh'ariju me librin e tij te fundit El-Ibaneh ka paraqitur akiden e tij edhe kete do ta shpjegoj me vone, qe te mos ngelet asnje cen pa u sqaruar sot e pergjithmone.
    Nuk i kam hedh un kėto teza,por tė tjerėt,sepse un pėr ta kam mėsuar poashtu prej tjerėve.Dhe un nuk mundet tė flas pėr ta vetėm se ashtu si ka folur dijetarėt e sunnetit.

Pjesa e fundit rreth fetvave tė ulemavė tė sunnetit rreth tehakumit (gjykimit) :
    - Sheikh Abdur-Razzak el-Afif (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Sė treti: Ai i cili cilėsohet me Islam dhe njeh ligjet e tij dhe pastaj fabrikon pėr popull ligje dhe ua bėn atyre institucion pėr udhėheqje dhe gjykim dhe e din se kjo kundėrshton ligjet e Islamit. Atėherė ai ėshtė kafir, jashtė miletit Islam. I njėjtė ėshtė edhe gjykimi rreth atyre qė pėrcaktojnė formimin e njė komiteti apo komiteteve pėr kėtė dhe urdhėrohet populli qė t“ia drejtojnė gjykimet e tyre kėtyre institucioneve apo ligjeve apo detyron qė tė mirret gjykim prej tyre, derisa e din se ato kundėrshtojnė Sheriatin Islam. Dhe i njejtė ėshtė edhe ai qė gjykon me to dhe e implementon atė rreth ēėshtjeve dhe ai qė iu nėnshtrohet atyre nė
    kėto gjykime nga vullneti i tij i lirė, sepse ai e din se kjo kundėrshton Islamin. Andaj, tė gjithė kėta janė partnerė (shokė) nė largimin e tyre nga Gjykimi i Allahut." (Shubu'haat Houl Es-Sunneh Va-Risalaat , f.64)
    - Imam Ahmed Shakir (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Ēėshtja e kėtyre ligjeve tė fabrikuara ėshtė e qartė si qartėsia e diellit. Ėshtė kufėr i qartė dhe nuk asgjė tė fshehtė rreth saj dhe nuk ka asnjė arsyetim pėr ata qė cilėsohen me Islam (sh.p. qė i thuan vetes muslimanė), kushdo qofshin ata, tė veprojnė nė pėrputhshmėri me to, t“u binden atyre apo t“i aprovojnė ato. Andaj, ēdo njeri duhet tė ketė kujdes dhe ēdonjėri ėshtė pėrgjegjės pėr vetveten. Prandaj ulematė duhet tė bėjnė tė qartė tė vėrtetėn dhe tė thuan atė qė janė urdhėruar qė ta thonė pa fshehur asgjė."
    (Umdaat Et-Tafsir Mukhtaasir - Tafsir Ibn Kathir nga Ahmed Shakir, Vol. 4/173-174)
    -Imam Ibn Xh е rir Et-Tabariu (Allahu e meshiroftė) ka thėnė:
    "Ai Te“ala thotė se, ai qė fshehė Gjykimin e Allahut, tė cilin Ai ka shpallur nė Librin e Tij dhe e ka bėrė ligj mes robėrve, ashtu ata fshehin dhe gjykojnė me tjera pos tij, sikurse gjykimi i jehudėve rreth kurvėrisė (zinasė) sė tė martuarve me rrahje me kamzhik dhe nxirje tė fytyrave tė tyre dhe fshehja e Gjykimit rreth gurėzimit, si edhe gjykimi i tyre rreth vrasjeve tė tyre me gjak - shpagim tė plotė ndėrsa disave me gjysmėn e gjak - shpagimit. Ndėrsa sa u pėrket njerėzve me tituj, atyre u jipet kisas, ndėrsa njerėzve tė thjeshtė u bėhet shpagim gjaku me para. Mirėpo, Allahu i bėri ata tė gjithė tė njejtė nė Teurat:
    “...tė tillėt janė kafira. Ata ishin qė fshehėn tė vėrtetėn, tė cilėn ata duhej tė
    zbulonin dhe ta bėnin tė qartė. Dhe ata e fshehėn atė prej popullit dhe u
    paraqitėn atyre diēka tjetėr dhe gjykuan mes tyre me tė (me gjykimin e
    ndryshuar) pėr shkak tė ryshfetit qė morrėn prej tyre." (Tefsir El-Tabari, Vol. 4/
    592)
    - Ibnul Kajjim (Allahu e meshiroftė) ka thėnė:
    “Ka ardhur nė Kur’an dhe sunnet dhe konsenzus se islami ka deroguar tė gjitha sheriatet qė kanė qenė para tij, dhe kush kapėt pėr ato ligje qė kanė ardhė nė Tevrat dhe Inxhil dhe nuk pason Kur’anin ėshtė Mosbesimtarė. Allahu e ka bėrė tė pavlefshėm ēdo ligjė qė ka qenė nė Tevrat, Ingjilė dhe nė fetė tjera. Njerėzve dhe Xhinėve ua ka obliguarė ligjet islame, nuk ka tė ndaluar pėrveq atė qė ka ndaluar islami dhe nuk ka tė lejuar pėrveē asaj qė ka lejuar islami, e as nuk ka tė obliguar pėrveē asaj qė ka obliguar Allahu. (Ehkamu el-Dhimmeh v.1 f.259)
    - Gjithashtu thotė Ibnul Kajjim:
    "Vetė mohimi ėshtė kufėr, pa marrė parasysh se a gjykon apo nuk gjykon" (Medarixu Salikin 1/336-337)
    - Sheikh Muhammed Ibn Ibrahim (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Pasiqė pėrmend llojet e gjykimit qė nuk bėhen me atė qė e ka zbritur Allahu thotė: “Lloji I pestė:…Kėto gjykata sot janė nė shumė vende islame tė pregaditura me dyer tė hapura njerėzit hyjnė grupe, grupe, gjykatėsit e tyre i gjykojnė me ligje qė janė nė kundėrshtim me Kur’anin dhe sunnetin, me ligjet e atij kanunit dhe i detyrojnė njerėzit ti pėrmbahen. Ē’farė kufri mundė tė ket mbi kėtė kufėr?? Ēfarė negacioni tjetėr tė fjalės sė dėshmisė, se Muhamedi ėshtė I Dėrguar I Allahut, mundė tė ketė pas kėtij Negacioni?? (shih: Tehkimu el-Kavanin).
    - Sheikh Ahmed Shakir (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    “A lejohet qė muslimanėt tė gjykojnė nė vendet e tyre me ligje tė formuara nga ligjet e
    Evropės paganiste? Bile nė ligjėdhėnje hynė epshi dhe mendimet e kota, I ndėrrojnė ashtu si dėshirojnė ata qė I shpikin dhe nuk u intereson a pėlqehet me sheriat apo jo?! "Vėrtet muslimanėt nuk janė sprovuar me kėtė nė historin e tyre pėrveq nė kohėn e Tatarėve nga ajo qė dijmė dhe ishte nga periudhat mė tė padrejta dhe mė tė errta,megjithatė nuk i janė nėnshtruar... ēėshtja nė kėto ligje tė shpikura ėshtė e qartė sikur dielli, ėshtė kufėr I qartė nuk ka fshehje nė tė. Dhe nuk ka arsye pėr askėnd qė i takon islamit-kushdo qė tė jetė-tė veprojė me kėto ligje apo ti nėnshtrohet apo ti pranojė, le ta ruanė ēdo njėri veten e tij, ngase ēdo kush ėshtė llogaritės I vetes sė tij”. (Umdetu el-Tefsir 4/174).
    - Sheikh Ibn Kasim (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Sikurse ata qė udhėheqin me ligje tė xhahilijetit (injorancės sh.p.) dhe ligje
    internacionale, apo ndryshe ai qė udhėheq me diēka tjetėr pos me atė qė ka shpallur Allahu, qoftė kjo udhėheqje me ligje apo me diēka qė ėshtė shpikur e qė nuk ėshtė nga Sheriati apo e afirmuar nė Gjykim, atėherė ai ėshtė taghut nga tavaghitėt mė tė mėdhenj." (Nga komentimi i tij nė "Usul eth-Thalaathah", f. 96)
    Sheikh Hammad Ibn 'Atik an-Naxhdi (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Dhe ēėshtja e katėrmbėdhjetė ėshtė marrja e gjykimit prej dikuj tjetėr, pėrveē prej Librit tė Allahut dhe Dėrguarit tė Tij." Pastaj ai pėrmendi fetvanė e Ibėn Kethirit rreth ajetit: " A janė duke kėrkuar ata Gjykimin e xhahilijetit?", tė cilin kemi transmetuar mė herėt. Pastaj ai tha: "Dhe nė kėtė kanė rėnė popujt e beduinėve dhe tė ngjashėm me ta, duke marrur Gjykimin nga traditat e baballarėve tė tyre dhe prej asaj qė patėn aprovuar paraardhėsit e tyre nga traditat e trashėguara, tė cilat ata i etiketojnė me "Sheriat Rifaafah" dhe e vendosin para Librit tė Allahut dhe Sunnetit tė Dėrguarit tė Tij. Andaj, ai qė vepron kėshtu, ai ėshtė kafir
    dhe ėshtė vaxhib tė luftohet ai, derisa tė kthehet nė Gjykimin e Allahut dhe tė Dėrguarit tė Tij." (Mexhmu'et Et-Teuhid, f.412)
    - Sheikh Abdullah Ibn Humajd (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Dhe ai qė aprovon legjislacion tė pėrgjithshėm ( Teshri' El-' Aam ) dhe e aplikon mbi popull atė qė kundėrshton Gjykimin e Allahut, atėherė ky del nga mileti si kafir."(A'hamijaat El-Xhihad" nga 'Ali bin Nafi' El-' Iljani, f.196)
    - Sheikh Muhamed Hamid el-Fakih (Allahu e mėshiroftė) ka thėnė:
    "Dhe si kėta ose (edhe) mė tė kėqinj janė ata qė marrin fjalėt e ligjeve tė Kufarėve, me tė cilat gjykojnė nė ēėshtje tė gjakut dhe pasurisė dhe i vendosin kėto para asaj qė ata njohin dhe u ėshtė bėrė e qartė prej Librit tė Allahut dhe Sunnetit tė Dėrguarit tė Tij. Andaj ai, pa asnjė dyshim, ėshtė murted (renegat) nėse vazhdon nė tė dhe nuk i kthehet Gjykimit tė asaj qė ka shpallur Allahu dhe ai nuk do tė ketė dobi nga asnjė emėr me tė cilin ai e etiketon veten, e as nga veprat tjera tė jashtme qė i bėnė, sikurse namazi apo agjėrimi, apo diēka tjetėr!" (Fethul-Mexhid, f. 406)
    - Abdul-Latif Ibn Abdur-Rahman (Allahu e mėshiroftė), kur u pyet rreth
    gjykimit tė beduinėve me traditat e baballarėve dhe gjyshėrve tė tyre:
    "A mund t“i etiketojmė me kufėr, pasi qė atyre u ėshtė bėrė e qartė (se kjo nuk ėshtė e lejuar, ndėrsa ata vazhdojnė)?"
    Ai u pėrgjigj: "Kush gjykon me diēka tjetėr, pos me Librin e Allahut dhe Sunnetin e Dėrguarit tė Tij, pasi qė atij i ėshtė bėrė e qartė (se kjo nuk ėshtė e lejuar), atėherė ai ėshtė kafir. Ai, Te“ala ka thėnė: “ Dhe kushdo qė nuk gjykon me atė qė Allahu ka shpallur, tė tillėt janė Kafirun.” Dhe Ai Te“ala, poashtu ka thėnė “ A kėrkojnė fe tjetėr pos Fesė sė Allahut?” Dhe Ai Te“ala, poashtu ka thėnė “ A i keni parė ata (hipokritėt) tė cilėt pohojnė se kanė besuar nė atė qė u ėshtė shpallur juve, dhe nė atė qė ėshtė shpallur para jush, dhe kėrkojnė gjykim (nė mosmarrėveshtjet e tyre) nga tagutėt (gjykatės tė rrejshėm, etj.) ndėrsa ata janė urdhėruar qė t“i refuzojnė ata.”Dhe ka shumė ajete me kėtė kuptim." [Dur'ur Es-Sanijah fi'El-Axhvibah En-Nexhdijeh", Vol. 8/ 231 Publikuar nga "Dar El-Iftaa' bil'Saudijeh" 1385 H]
    - Sheikh Salih Ibrahim Al-Lejhi (Allahu e mėshiroftė) rreth kuptimit tė delilit
    ka thėnė:"Andaj tė udhėhequrit me ligje tė fabrikuara, tė cilat kundėrshtojnė Sheriatin Islam, ėshtė ateizėm dhe kufėr dhe fesad dhe dhulm nė mes tė robėrve, sepse siguria nuk ėshtė e vendosur dhe nuk janė siguruar tė drejtat e Sheriatit, pėrveē me veprimin e tėrėsishėm sipas Sheriatit Islam nė Akide dhe adhurim dhe udhėheqje dhe rregulla tė mirėsjelljes dhe udhėheqje tė institucioneve, sepse ' Udhėheqja me tjetėr pos me atė qė ka shpallur Allahu' ėshtė udhėheqje me vepra tė krijuara mbi krijesa si ato. Dhe kjo ėshtė udhėheqje me ligje tė taghutit dhe nuk ka dallim nė mes tė kushteve individuale dhe atyre tė pėrgjithsme dhe
    specifike; dhe kushdo qė dallon nė mes tyre nė gjykim, atėherė ai ėshtė ateist, zindik (hipokrit nė mohim), kafir nė Allah El-“Adhim" (Es-Selsebil , Vol. 2/ 384, qė ėshtė komentimi i tij mbi "Zaad El-Mutaknah".)
    Dhe do isht mir nga moderatorėt nėse postimet tjera nuk kan lidhje me temėn le tė fshihen.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    Une shij'ah?! Subhan Allah El-Adhijm, si i personifikoni njerezit ne kete forme Allahu ju udhezofte!
    Nese une do te merresha me te tilla personifikime, duhej te thoja per ju se jeni Neo-Khavarixhe te kety ymeti, por s'e kam bere.
    Une permedna ne postimin tim paraardhes dijetaret qe i ndjek ne mesimet e tyre, me thuaj ti o I Njejti se cilet nga ata jane shi'ah?
    Juve s'keni mundesine te mbroni asgje nga ato gjera qe thoni dhe filloni me akuza, kjo eshte arma juaj e vetme.
    qat linkun qe e ke ti tigrin ket e mbajn shijat per bereqet, shiqi ne www.ebay.de ke sa te dusht prej persianve te blesh, vetem shijat i ishajn dijetaret musliman sunni, mos haro se shijat quhen edhe me emra tjer jo vetem shija.

edhe niher aj njeri qe e shan Albani qe ja mohon diturin , ose asht xhahil ose kundershtar i kuranit dhe sunetit, jo veq Albanin po edhe dijetart tjer sunni.

tash mundesh ta vlersosh veten.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 02-04-2009 mė 15:23

Faqja 5 prej 6 FillimFillim ... 3456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lidhja Shqiptare e Prizrenit - 10 qershor 1878
    Nga Taulant-Dardani nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 11-06-2023, 07:23
  2. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  3. ROLI I ULEMAVE NĖ LIDHJEN E PRIZRENIT, Shkruan: Mexhid YVEJSI, Gjakovė
    Nga Mexhid Yvejsi nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 20-04-2009, 03:52
  4. Rendesia e Sunnetit
    Nga realitetiweb nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-02-2006, 01:51

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •