Fabula e La Fontenit ....
A e dini kete perralle ???
Na ishte nje here nje Milingone e nje Gjinkalle . Te dyja keto ishin shoqe te ngushta . ..
Gjate gjithe vjeshtes Milingona punoi pa pushim , per te mbledhur ushqim per te gjithe
dimrin .Nuk e shijoi as ngrohtesine e diellit, as freskine e darkes e as bisedat me miqte duke pire ndonje shishe birre pas pune .
Njekohesisht Gjinkalla kendonte me miqte ne baret e qytetit, duke mos e ēuar kot as edhe nje minute .Kendoi gjithe vjeshten, kerceu, shijoi ngrohtesine e diellit , pa e ēare fare tr..per dimrin qe po vinte ...
....Pas disa kohe erdhi dimri i ftohte .
Milingona , pas punes se madhe , u vendos ne folene e saj e varfer por plot me ushqim deri ne ēati .
Por dikush nga jashte e thirri ne emer. E hapi deren e u ēudit qe pa miken e saj , Gjinkallen, me nje FERRARI te ri fringo e e veshur me nje peliēe te bukur e shume te shtrenjte .
Gjinkalla tha:
- Mikja ime , po shkoj te kaloj dimrin ne Paris. A mundesh t'i hedhesh nje sy shtepise sime gjate kesaj mungese ???
Milingona u pergjigj:
- Mire , moj mikja ime , mos u bej merak !!Por ēfare ka ndodhur Ku i gjete keto para per te kaluar dimrin ne Paris , te blesh kete FERRARI e kete peliēe te bukur e te shtrenjte ???
Edhe Gjinkalla i tha :
- Javen qe shkoi po kendoja ne nje bar . Nje producent i pelqeu zeri im ... Kam firmosur nje kontrate per SHOW ne Paris . Me qe ra fjala ...a te nevojitet ndonje gje qe atje ???
-Po! - tha milingona, - ne se e takon ate rrypin La Fontenin ( autorin e fabules origjinale )
thuaji " IK PIRDHU !!!" , nga ana ime
MORALI I VOGEL :
1- Perfito nga jeta , mate mire punen e qejfin .Pasi te punosh shume, ben mire vetem ne fabulen e La Fontenit
2- Puno, por perdore mire jeten , se eshte unike .
Ne se nuk gjen nje gjysme portokalli , mos e humb toruan. Merr nje gjysme limoni, hidhi sheqer rum e akull, e ji i lumtur .
3- Edhe kujto: " Te jetosh vetem per te punuar , i ben mire vetem te ardhurave te padronit tend .
Krijoni Kontakt