Close
Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 175
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-01-2009
    Postime
    454

Wink

Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    Ah se harrova!
    Ky nxenesi i Albanit, Ali ibn hasan el-halebi, ka akuzu Feuzanin per Irxha qe eshte nje grup i cili pretendon se Besimi dhe praktika jane dy gjera te ndryshme dhe nuk jane vertetime te njera-tetres.
    Ndersa Feuzani e ka mohu, megjithese ne mesin e atyre qe e quajne veten selefi eshte hapur nje debat i madh mes nxenesve te Albanit dhe Feuzanit dhe mesa duket menhexhi i Tan Kristos ka fillu te shperbehet.
    Fatkeqesia e tyre qendron ne mosnjohjen e Usulit si Usul dini ashtu edhe USul Fikhu
    o rapsod

nje keshille nga une:

mos fol shume se gabon shume

aty siper ke thene ca gjera ne lidhje me dy dijetare

a me verteton se ajo qe thua eshte e vertete?dua argument.

o rapsod nuk behet daua(thirrje ne Islam) me genjeshtra

edhe nje pyetje:

kush jeni ju rapsod? na e thoni emrin nese jeni i vertete

he se harrova........haha..........mos ki frike se nuk te vret njeri o robi i Allahut.

muslimani eshte njeriu me i mire ,urdheron per te mira dhe ndalon nga e keqja.

e nuk shan apo<< vret>> te tjeret per hobi.

i thashe keto fjale per ti bere paraprite justifikimit mashtrues qe do te nxirrni per te mos treguar se kush jeni.dhe ju nuk keni per ta treguar,apo jo??????

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Vazhdo Abdurrahman, por ma neglizhuar LEXIMIN dhe KERKIMIN E DIJES, Allahu te ruajte vella, dhe te shtofte dijen dhe i udhezofte edhe keta vellezerit tane muslimane ketu ne forum qe kane semudje ne zemrat e tyre por e keqja e tyre eshte se NUK E KUPTOJNE KETE GJE, e keqja e tyre eshte se nuk e dine qe NUK DINE........, dhe kjo eshte FATKEQESI E MADHE.....I DUA PER HIR TE ALLAHUT PASUESIT E VERTETE TE SUNNETIT, Adhe i urrej per hir te Allahut armiqte e sunnetit dhe te dijetareve.........SELAM

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-01-2009
    Postime
    345
    Rapsodi do jete ndonje rapso qe ia kane mesuar fene gabim qe ne fillim dhe tani e ka te evshtire ti nderroje ato mendime dhe i bie ēiftelise duke thurur vargje poetike kunder DIJETAREVE......., selam

Anėtarėsuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792
    SubhanAllah,asnje koment mbi temen.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga abdurrahman_tir Lexo Postimin
    o rapsod

nje keshille nga une:

mos fol shume se gabon shume

aty siper ke thene ca gjera ne lidhje me dy dijetare

a me verteton se ajo qe thua eshte e vertete?dua argument.

o rapsod nuk behet daua(thirrje ne Islam) me genjeshtra

edhe nje pyetje:

kush jeni ju rapsod? na e thoni emrin nese jeni i vertete

he se harrova........haha..........mos ki frike se nuk te vret njeri o robi i Allahut.

muslimani eshte njeriu me i mire ,urdheron per te mira dhe ndalon nga e keqja.

e nuk shan apo<< vret>> te tjeret per hobi.

i thashe keto fjale per ti bere paraprite justifikimit mashtrues qe do te nxirrni per te mos treguar se kush jeni.dhe ju nuk keni per ta treguar,apo jo??????
    Se kush jam une pak rendesi ka, e kam shkruajtur poshte nicknameit Fakir ila Allah dhe frike s'kam per veten por per familjen.
    Ju thoni vetem fjale te bukura
    muslimani eshte njeriu me i mire ,urdheron per te mira dhe ndalon nga e keqja
    dhe kjo ju ka udhehequr kudo por praktika eshte e kunderta e asaj qe thoni, sepse ne kete rast une jam e keqja per ju, e ju nuk e shihni veten se mos valle jeni ju e keqja.
    Po pra nuk shan dhe as vret te tjeret per hobi por shan dhe vret me justifikimin se ndalon te keqen.
    E cfare rendesie ka nese une e them apo jo se kush jam, por po duket qarte se ju nuk merreni me cka kerkohet te merreni por merreni me personin tim. Nese deshironi te njiheni, ka ne forumin shqiptar nje nenforum ku mund te njohesh ke te duash, ka edhe femra qe mund t'i marresh si robnesha sipas metodologjise tuaj meqe ato nuk jane muslimane.
    Sa per argumentin, ke gjith ate argument gati dy faqe A4 ne arabishte, e nese ti nuk di arabisht, thuaji Tan Kristos te ta perktheje, aty ke edhe se nga cila faqe e kam marre, nga faqa zyrtare e Shejhu (selefi) Falih ibn Nafi'a El-Harbij i cili ka dhene fetvane e tij ne favor te Feuzanit dhe po aty Shejhu (selefi) Falih ibn Nafi'a El-Harbij e konsideron konceptin e Albanit te gabuar.
    Pastaj, kemi dal shume nga tema....
    A do mi thoni mesuesit e Albanit dhe cfare ixhazesh ka Albani dhe me kryesoren a do ma thoni senedin e Albanit ne hadith?
    Me kete merruni dhe jo me mua.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga The Boy Lexo Postimin
    Rapsodi do jete ndonje rapso qe ia kane mesuar fene gabim qe ne fillim dhe tani e ka te evshtire ti nderroje ato mendime dhe i bie ēiftelise duke thurur vargje poetike kunder DIJETAREVE......., selam
    Ēfare te merresh me ju! Ju jeni bere per tu qare!
    Ti e di ose arrin ta gjesh Senedin e Albanit ne Hadith dhe shkenca qe ai i ka pas pretenduar?
    A i di mesuesit e Albanit dhe ixhazetet e tij?
    A do i pergjigjeni ndonje here ketyre kerkesave qe jane thelbesore per nje dijetar?
    Merruni me keto gjera, lereni Rapsodin dhe ciftelin.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Munafikt jan ne fund te xhehnemit, sidomos ata qe e kundershtojn synetin e pejkamberit s.a.v.s.

ekush e ka praktiku sunnetin mamir se Albani ? shijat si ky me lart ?

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    A do te marri dikush guximin te me sqaroj mua ato pikat qe i kam parashtruar me larte ose jo.
    Sepse pa shaka e kam , me te vertete e ndjej veten sikur jam ne nje udhekryq dhe sdi cilen rruge te marri.

Dmth me intereson sipas amanetit te fundit cfar la Profeti (p.m.q.t) per ne qe te pasojme. Kuranin me sunetin, Kuranin me familjen ose vetem Kuranin!

GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    22-12-2008
    Postime
    661
    [QUOTE=paridi26;2210698]Me eshte dhene Kurani dhe diēka e ngjashme me te bashke me te"

Hadithi eshte nje nga hadithet qe jan deshmuar te jen nga i derguari i Allahut salAllahu alejhi ue selem.Ajo qe mendohet me "...edhe diēka e ngjashme me te bashke me te"eshte se Allahu i ka dhene nje tjeter shpallje,qe eshte suneti i cili spjegon Kuranin dhe sqaron domethenjen e tij si ka thene Allahu tealal
    "Dhe Ne gjithashtu ta kemi zbritur (o Muhamed)Dhikrin(perkujtuesin dhe keshillen),ne menyr qe tju spjegosh njerezve ēka u eshte zbritur dhe te mendojne"

en-nahel 44
    Keshtu Allahu teala ja shpalli kuranin atj ,dhe po ashtu,edhe sunetin,i cili ka te bej me namazin ,me zekatin me agjerimin dhe ēeshtje tjera te dunjas dhe akhiretit.Suneti eshte nje shpallje e dyte te cilen ja shpalli Allahu teala per ta plotesuar pororsine.Ai salAllahu alejhi ue selem e shprehu kete me hadithe qe ua spjegoi umetit me fjale,me vepra dhe nepermjet miratimit te tij ,siē eshte thenja e tij
    "Punet jan sipas qellimit.Secili do ta ket ate per ēka e ka pasur per qellim

Nese dikush prej jush leshon gazra,namazi i tij nuk do te pranohet derisa te marr abdes".

Asnje namaz nuk pranohet pa pastrim dhe asnje sadaka nuk pranohet nga pasuria e fituar me mashtrim".

Pese namazet ditore ,ramazani deri ne ramazan dhe xhumaja deri ne xhuman tjeter jan shlyrese per gjynahet qe behen midis tyre,per sa koh qe nuk behen mekate te medha".

ka edhe shum tjera hadithe sahih qe flasin per gjithēka qe njerezit kan nevoj dhe qe kan te bejne me sqarimet e librit te Allahut.Kjo shpallje eshte nje shpallje qe ja shpalli Allahu,nga e cila i derguari salAllahu alejhi ue selem i foli dhe ja sqaroi umetit.domethenjet jan shpallje nga Allahu ,ndersa fjalet jan i derguari alejhi selam si fjalet e lartpermendura"punet jan sipas qellimit"dhe si fjalet e tij"dy palet ne shitblerje kan te drejte anulimi,per sa koh qe nuk ndahen".shpallja e dyte e cila i qe dhene pejgamberit (alejhi selam)perfshi edhe hadithet e shenjta(hadithe kudsij)te cilat i derguari i trasmetoj nga Allahu i lartesuar.Ato jan SHPALLJE NGA Allahu dhe jan fjalet e tij,por nuk hyjne ne te njejten vendim si kurani .Shembulli i kesaj eshte hadithi
    "O roberit e mij,ja kam ndaluar vetes padrjetesin ,dhe e kam ndaluar ate mes jush.Pra mos i beni padrejtesi njeri tjetrit.O roberit e mij ,krejt ju jeni te humbur,perveē atyre qe un i udhezoj,keshtuqe me kerkoni tju udhezoj dhe do tju udhezoj..."
    Ky eshte nje hadith i gjate i cili eshte trasmetuar nga muslimi ne sahihun e tij nga Ebu Dherr el ghifari.Krejt kjo perfshihet ne fjalet e Allahut
    "Pasha yllin kur perendon,shoku juaj(Muhamedi)as nuk ka devijuar as nuk ka gabuar as nuk flet nga hamendja.Por kjo eshte nje shpallje qe po i shpallet"en.nexhm 1 -4

mexhmu fetaua iben baz

shpresoj te kem qen i kjarte

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    A do te marri dikush guximin te me sqaroj mua ato pikat qe i kam parashtruar me larte ose jo.
    Sepse pa shaka e kam , me te vertete e ndjej veten sikur jam ne nje udhekryq dhe sdi cilen rruge te marri.

Dmth me intereson sipas amanetit te fundit cfar la Profeti (p.m.q.t) per ne qe te pasojme. Kuranin me sunetin, Kuranin me familjen ose vetem Kuranin!

GV_USA
    KURANIN dhe SUNNETIN , edhe familja e tina jan kan te kapun per KURAN dhe SUNNETIN p.sh Aliu r.n edhe shoket edhe dijetaret inshalla.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 02-04-2009 mė 11:18

Faqja 9 prej 18 FillimFillim ... 7891011 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme Nga Bota Islame !
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 367
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 15:12
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Sqarim i Dyshimeve nė Lidhje me Jetėn e Shejhul-Islam Muhamed Ibn Abdul-Uehab
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 10:43
  4. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  5. Profeti Muhamed a.s. nė Hinduizėm
    Nga AIR_MJ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •