Close
Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 175
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    Ti i njejti vallahi je shume i drejt, por po te dish se Albani i ka shajt shejhet para dhe mbrapa (i thone ne shqiperi), ka shajt Shuajb Arnautin, ka shajt Abdullah El-Gumarin i cili eshte ne kategorine me te larte se Albani sepse eshte Hafidh. Ka shajt muhadithin tjeter Ibn El-Aleuij El-Malikij qe ka qene muhadith ne A. Saudite, ka shajt muhadithin Hasen Sakkaf.
    E kush ta ka than ty qe qenka dijetar i shekullit?
    Te pergjigjem une ty: Ibn Baz, Uthejmini, Feuzani e disa te sojit te tyre!
    Po si qenka dijetar i shekullit nje person qe ben 500 gabime ne hadith, qe kundershtohet ashper nga nje kategori me lart se ai sic eshte Habiburahman El-Adhamij El-Hindij, Abderiju dhe Abdullah El-Gumarij?
    Doktori vlerson magjisterin dhe jo magjisteri doktorin dhe keta te dy per Albanin kane qene doktore sepse jane hafiza te hadithit dhe jo muhaditha, por problemi se Habiburrahmani dhe Abdullahu nuk kane pasur te ardhura nga A. Saudite per te bere publicitet ne masen e thjeshte popullore, ndersa ne rangjet intelektuale qendrojne keta te dy ne krye te listes.
    Une nuk kam nje shejh, por shume edhe nga Abdulkader Arnauti kam marre mesim dhe kur i kemi dhene ne dore nje liber te Albanit qe ai e bente haram arin (floririn) edhe per femrat, te nesermen qe ishte dit e xhuma, u ngrit dhe e kritikoi ashper Albanin me emer dhe me mbiemer.
    Ky na qenka dijetari i shekullit? Ai i cili ben haram hallallin?
    Abdullah El -gumarij hafidh ,,,,,

Albani kur i ka pas 12 vite asht kon hafidh , te lutem mos diskuto te lutem.

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    Abdullah El -gumarij hafidh ,,,,,

Albani kur i ka pas 12 vite asht kon hafidh , te lutem mos diskuto te lutem.
    ahahahahahahahahahahahaha,...po me ben te qeshem me te madhe sa u habit e gjithe shtepia ime,.....Albani nuk i ploteson kushtet e Muhadithit dhe ti po thua qe eshte Hafidh? ahahahahahahahahahaha.......e kush ta tha qe Albani ka qene qe 12 vjec Hafidh se Vallahi pas disa vitesh do te thoni se ka qene Evlija dhe ka bere Keramete.
    Ēme kenaqe o "injejti", Allahu te rujt o rob i Zotit, i pa pame je!
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga Acid_Burn Lexo Postimin
    Cfare shkolle ka mbaru ky Kristo? Si emer prifti paska....
    O Acid_Burn eshte Tan Kristo nga Durrsi, nuk ben ketu ne forum t'i nxjerr te gjitha te palarat e kohes se tij ne Ez'her Bika se mos na kercenojne me vrasje.

ps/ tani besoj se e ke kuptuar per ke behet fjale
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    .

pra nuk e ke problem nese te rregulloj nje debat me Artan Kriston kur te deshirosh ku te deshirosh .

besoj se ti do e pranosh nese je i sinqert

por me nje kusht te regjistrohet e te hidhen ne forum

vetem na thuaj kur e don debatin me te dhe ku e don
    Zoterush!
    Une nuk jam person dosido qe te te plotesoj deshirat surratit tat, une nje debat me te e kam mbaruar dhe ne prezence te studenteve shqiptare ne Damask.
    Une nese do te bej nje debat me cilin do prej jush, s'kam nevoje te me transkriptohet per ne forum sepse i kam kredibilitetet per ta bere ate LIVE ne Televizionin KLAN.
    Por nese ke deshire te organizosh nje debat mes meje dhe Tan Kristos, forumi ketu eshte, moderatoret jane, qe te mos nderhyjne persona te tjere dhe e zhvillojme ketu, plus kesaj edhe fjalet regjistrohen dhe publikoje pastaj ne cdo Gazete apo cdo Reviste kete debat.
    Ok?

. Maska e alDI
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Vendndodhja
    London
    Postime
    663
    Tan kristo ka nja 1 muj qe ska ber bidatēi askend dhe ka derguar xhematin e tij ne kerkim D

Do vije nje dite qe i vetmi ne toke qe Tan kristo nuk e ka nxjerr jasht menhexhit do jet ai vet....

Sa per temen, eshte fol nja 100 here....

Albani ka ixhaza nga Allamah Sheikh Muhammed Ragib et-Tabaagh me te cilin ka studju shkencen e hadithit .

Ka tjeter ixhaza nga Shaikh Bahxhatul Baitaar, isnadi i te cilit shkon deri tek imam ahmedi.

Kopjo te ketyre dy ixhazeve i ka nxenesi i tij Ali hasan el halebi.

p.s Albani keto qe permenda me lart i ka permend dhe ne disa libra te tij.
    .

Nderi i Universit Maska e Gostivari_usa
    Anėtarėsuar
    12-08-2005
    Vendndodhja
    Atje ku nuk me gjeni dot!
    Postime
    3,639
    Citim Postuar mė parė nga paridi26 Lexo Postimin
    cilet variante? un nuk shikoj variante ketu
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    pse Aliut i tajkojka me i bo halife ? feja islame ka gjithmon fakte ,

te lutem mos i krahaso shijat me islam te lutem se nuk ka kurgja te perbashket.

ma lart e ke cek se ne i quajm shijat qafira !

mos haro se meju than munafika edhe ma keq asht, munafikat jan ne fund te xhehnemit, por jan edhe ne mes neve , por ne nuk i dimm vetem meret vesh herdo kurdo.
    Ti nuk shikon variante ?!! Dmth atehere je qorr! Cfar te te them une ty tani tjeter.
    Ti si musliman qe je , dhe pasi e konsideron veten te ditur ne kete lemi dua te me tregojsh cilin hadith une duhet te besoj , ate qe thot se ka lene Kurain dhe Sunetin, ate qe thot se ka lene Kuranin dhe familjen ose mos valle duhet te besoj hadithin qe thot qe ka lene VETEM KURANIN!!!

Logjikisht nese e shikojme kete ceshtje Profeti ka lene nje amanet te fundit dhe jo tre!
    Une dua te di SAKT SE CFAR KA THENE PROFETI NE ATE DITE!!! Nuk ka sgje te keqe te kerkoj nga ty qe te me tregojsh se cfarka thene sakt profeti ate dite, andaj urdhero me trego se cfar ka thene!!! A ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe Sunetin e tij , ose a ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij ose ka thene qe ka lene vetem KURANIN!
    Te lutem me trego , sepse sinqerisht dua te di kete ceshtje dhe nuk tallem!!!

Nga ana tjeter sa per info nese nuk e ke ditur po te tregoj une!!!
    Krejt doktrina e ndjekjes se Sunetit te profetit RRJEDH PREJ ATIJ HADITHIT!!! Sot nuk do te kishe musliman suni sikur AI HADITH TE MOS EKZISTONTE!!! KJO ESHTE FAKT !!!

Po ashtu krejt doktrina e shiizmit rrjedh nga varianti tjeter i te njejtit hadith sipas tecilit profeti ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij! SIKUR TE MOS EKZISTONTE KY HADITH NUK DO TE EKZISTONTE FARE SHIIZMI!!!!

Andaj muslimanet kane te drejte te dine sakt amanetin e fundit, dhe kete kerkoj une nga ti dhe cdo kush tjeter te me sqaroj!!!

Sa per info KURRE nuk kam qene SHIA , as qe do te behem SHIA ndonjehere, por ama edhe SUNI nuk e konsideroj veten!!!

Veten time e konsideroj MUSLIMAN!!! As Shia as Suni , e as ndonje sekt tjeter, por VETEM MUSLIMAN!!!

Pres pergjigje.

Sinqerisht dhe me respekte
    GV_USA
    WE WILL NOT GO DOWN!

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Citim Postuar mė parė nga alDI Lexo Postimin
    Tan kristo ka nja 1 muj qe ska ber bidatēi askend dhe ka derguar xhematin e tij ne kerkim D

Do vije nje dite qe i vetmi ne toke qe Tan kristo nuk e ka nxjerr jasht menhexhit do jet ai vet....

Sa per temen, eshte fol nja 100 here....

Albani ka ixhaza nga Allamah Sheikh Muhammed Ragib et-Tabaagh me te cilin ka studju shkencen e hadithit .

Ka tjeter ixhaza nga Shaikh Bahxhatul Baitaar, isnadi i te cilit shkon deri tek imam ahmedi.

Kopjo te ketyre dy ixhazeve i ka nxenesi i tij Ali hasan el halebi.

p.s Albani keto qe permenda me lart i ka permend dhe ne disa libra te tij.
    ahahahaha alDI, Tan Kristo qeka merzit i dashur, e paska edhe nje shok (Paridi26) ne forum qe merret me mbleseri debati edhe Pardit do t'i vije dita qe te dal jashte menhexhit.

Sa per temen alDI, Albani ka nje ixhaze ne Mukhtesar (permbledhje) prej Shejhut te Halebit, kjo i jepet cdo nxenesi. Pamvaresisht se Albani nuk e ka permendur si Allameh Shejkh Muamed Ragibin sepse nuk ishte i linjes se tij por Esh'arij.
    Persa i perket Shejh Behxheh Baitari, nuk mund te jem i sigurt pa ardhur me reference dhe cfare ixhazeh ka marre.
    Nuk jane argumente librat e Albanit qe ka fol per veten e tij se cfare ixhazeje ka perfitu.
    Faktet jane vetem referencat nga ku mund te arrijme ti dijme dhe ti shohim.

Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    Ah se harrova!
    Ky nxenesi i Albanit, Ali ibn hasan el-halebi, ka akuzu Feuzanin per Irxha qe eshte nje grup i cili pretendon se Besimi dhe praktika jane dy gjera te ndryshme dhe nuk jane vertetime te njera-tetres.
    Ndersa Feuzani e ka mohu, megjithese ne mesin e atyre qe e quajne veten selefi eshte hapur nje debat i madh mes nxenesve te Albanit dhe Feuzanit dhe mesa duket menhexhi i Tan Kristos ka fillu te shperbehet.
    Fatkeqesia e tyre qendron ne mosnjohjen e Usulit si Usul dini ashtu edhe USul Fikhu

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga rapsod Lexo Postimin
    ahahahahahahahahahahahaha,...po me ben te qeshem me te madhe sa u habit e gjithe shtepia ime,.....Albani nuk i ploteson kushtet e Muhadithit dhe ti po thua qe eshte Hafidh? ahahahahahahahahahaha.......e kush ta tha qe Albani ka qene qe 12 vjec Hafidh se Vallahi pas disa vitesh do te thoni se ka qene Evlija dhe ka bere Keramete.
    Ēme kenaqe o "injejti", Allahu te rujt o rob i Zotit, i pa pame je!

Albanin kush e kundershton asht ose xhahil ose Ose nuk e don synetin e pejkamberit s.a.v.s

kand don ALLAHU eudhzon

shkolla asht vetem dije , por jo gjithqysh edhe i menqur me kon.

nese eke temelin stabil edhe fen e ke stabile, temelin ALLAHU kuna doj ja jep,nese temelin e ke te kalbt , meresh me dijetar se ty te ka ra hise mi keahasu se kush asht ma i mir e kush ma i keq. hajr inshalla

ka njerz qe vetem ni sure edin por jan ne xhenet inshalla,pershkak se temelin e fort e kan, Kuranin dhe Sunnetin.

te lutem mos u merzit ti nese nuk e ke njanen prej tyre lute ALLAHU eta jep edhe ty edhe mu inshalla
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 01-04-2009 mė 01:16

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga Gostivari_usa Lexo Postimin
    Ti nuk shikon variante ?!! Dmth atehere je qorr! Cfar te te them une ty tani tjeter.
    Ti si musliman qe je , dhe pasi e konsideron veten te ditur ne kete lemi dua te me tregojsh cilin hadith une duhet te besoj , ate qe thot se ka lene Kurain dhe Sunetin, ate qe thot se ka lene Kuranin dhe familjen ose mos valle duhet te besoj hadithin qe thot qe ka lene VETEM KURANIN!!!

Logjikisht nese e shikojme kete ceshtje Profeti ka lene nje amanet te fundit dhe jo tre!
    Une dua te di SAKT SE CFAR KA THENE PROFETI NE ATE DITE!!! Nuk ka sgje te keqe te kerkoj nga ty qe te me tregojsh se cfarka thene sakt profeti ate dite, andaj urdhero me trego se cfar ka thene!!! A ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe Sunetin e tij , ose a ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij ose ka thene qe ka lene vetem KURANIN!
    Te lutem me trego , sepse sinqerisht dua te di kete ceshtje dhe nuk tallem!!!

Nga ana tjeter sa per info nese nuk e ke ditur po te tregoj une!!!
    Krejt doktrina e ndjekjes se Sunetit te profetit RRJEDH PREJ ATIJ HADITHIT!!! Sot nuk do te kishe musliman suni sikur AI HADITH TE MOS EKZISTONTE!!! KJO ESHTE FAKT !!!

Po ashtu krejt doktrina e shiizmit rrjedh nga varianti tjeter i te njejtit hadith sipas tecilit profeti ka thene se ka lene per ne Kuranin dhe familjen e tij! SIKUR TE MOS EKZISTONTE KY HADITH NUK DO TE EKZISTONTE FARE SHIIZMI!!!!

Andaj muslimanet kane te drejte te dine sakt amanetin e fundit, dhe kete kerkoj une nga ti dhe cdo kush tjeter te me sqaroj!!!

Sa per info KURRE nuk kam qene SHIA , as qe do te behem SHIA ndonjehere, por ama edhe SUNI nuk e konsideroj veten!!!

Veten time e konsideroj MUSLIMAN!!! As Shia as Suni , e as ndonje sekt tjeter, por VETEM MUSLIMAN!!!

Pres pergjigje.

Sinqerisht dhe me respekte
    GV_USA
    Ti konsidero vete qysh dush . lute ALLAHUN per udhzim, se vetem ALLAHU din te udhzoj. VALLAHI akiden vetem kuj don ALLAHU ja jep , nuk jan te njejt si sunni sikur shija,

pak u nguta une se nuk e lexova ni postim tandin ma lart , e tash po thuj se me ra ne kok,

Ma bon hallall.

pasardhsit e pejkamberit s.a.v.s. jan dijetart

natyrish qe ne duhet te kujdesem per familjen e tij.

mos te ja nisi mi njeh te kqijat e shijave , se VALLAI nese i lexon ni krisht i gerditet feja e vet e lere muslimant nese e lexojn

Selam alejkum.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga injejti : 01-04-2009 mė 01:26

Faqja 7 prej 18 FillimFillim ... 5678917 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Lajme Nga Bota Islame !
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 367
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 15:12
  2. Partite Dhe Sektet
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 96
    Postimi i Fundit: 17-02-2009, 13:25
  3. Sqarim i Dyshimeve nė Lidhje me Jetėn e Shejhul-Islam Muhamed Ibn Abdul-Uehab
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 21-01-2009, 10:43
  4. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  5. Profeti Muhamed a.s. nė Hinduizėm
    Nga AIR_MJ nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 12-04-2005, 14:21

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •