Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 4
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569

Sa grupe minoritare ka Kosova?

Meqe kohet e fundit ne Kosove, sidomos pas luftes u paraqiten shume grupe minoritare desha te hap kete teme mjaft aktuale sot.
    Me bekimin dhe shtytjen e autoriteteve nderkombetare qe Kosova te jete shumetnike, minoritetet ne Kosove u shtuan shume dhe tashme gati askush nuk e ka te qarte se kush jane keta grupe ne te vertete.
    Ato grupe qe kane ekzistuar edhe me heret jane: Serbet, Turqit, Boshnjaket dhe Romet, por disa grupe te tjera qe jane paraqitur siq jane Ashkalijte, Egjiptianet, madje edhe Malazezet, pastaj edhe Goranet, e ndoshta edhe ndonje tjeter.
    Ajo qe doja te diskutoja me teper eshte qeshtja e ketyre Ashkalive, kush jane keta, une kam menduar se jane Romet, mirepo kam pasur rast ta takohem me dikend i cili pohon se eshte i ketij grupi. Ai ngulte kembe qe nuk jane Rome, dhe thoshte qe nuk dijne gjuhen Rome, ne dasma perdorin flamurin shqiptare me shqiponje etj. Kush jane keta atehere, cfare origjine kane, ne dukje nuk duken raca jone, por as sikur Romet nuk jane, dicka ne mes shqiptareve dhe Romeve.
    Nga e kane prejardhjen ky grup, meqe thone qe jane vendas.
    Goranet kam degjuar se jane serb musliman, apo ndoshta jane shqiptare qe flasin serbisht.
    Keta egjiptianet se kam as idene kush jane.
    Jeni te ftuar te diskutoni nese keni njohuri ne lidhje me keto grupe minoritare.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Serbėt e Malazezėt kanė qenė' identifikuar vetėm si serbė. Pas pavarėsimit tė Malit tė Zi, vetėdija kombėtare ka filluar tė zgjihet edhe tek malazezėt e Kosovės.

Boshnjakėt janė kryesisht, shqiptarė tė asimiluar tė Sanxhakut, por ka edhe nga Bosnja.

Turqit janė kryesisht shqiptarė tė turqizuar.

Magjupėt-Romėt, flasin kryesisht shqip por edhe magjupisht, ndėrsa ata tė ardhurit nga Shqipėria flasin vetėm magjupisht. Mua nuk mė pėlqen qė flasin shqip e herė pas here i thonė vetes shqiptar. Unė dua qė ata tė jenė ata, dhe ne tė jemi ne. Nė ditėn e pavarėsisė magjupėt mbanin vetėm flamurin shqiptar, kurse shqiptarėt krahas flamurit shqiptar mbenin edhe atė tė Kosovės. Edhe kjo s'mė pėlqeu.

Ashkalinjtė, janė melezė, shqiptaro-magjupė, dhe flasin shqip.

Egjyptianėt e mbajnė veten me prejardhje nga Egjipti, ndryshe nga Romėt qė thonė se kanė ardhur nga India.

Goranėt, janė minoritet sllav-musliman.

Kroatėt tė ardhur nga Raguza, jetojnė nė Janjevė dhe Viti.

Kosovarėt tė ardhur nga njė vend i panjohur, urrejnė ēdo gjė shqiptare.

Pra kėto janė 10 minoritetet e Kosovės.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Mesa duket qenka e nevojshme me ja vendos 10 yje flamurit tone. I kan vendos 6 kinse per minoritetet po une se kam te qarte per cilat minoritete behet fjale.

Sa i perket ketij grupit te ashkalive vertete kam pasur rastin te diskutoj me nje person qe i takon grupit te tille, dhe mundohej te spjegon qe jane popull ne vete dhe nuk jane Rom. Une nuk e kam te qarte se cfare jane, a jane perzierje apo nga dolen keta.

me 40 hajdutė Maska e alibaba
    Anėtarėsuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Sa i perket ketij grupit te ashkalive vertete kam pasur rastin te diskutoj me nje person qe i takon grupit te tille, dhe mundohej te spjegon qe jane popull ne vete dhe nuk jane Rom. Une nuk e kam te qarte se cfare jane, a jane perzierje apo nga dolen keta.
    Flasin shqip. Nuk janė shqiptarė. Nė pamje duken melezė, brenda sė njėtės familje ka raca (lėkurė) tė ndryshme.

Mė tepėr s'di.

Tema tė Ngjashme

1. Dardani apo Kosovė
    Nga Statovci nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 167
    Postimi i Fundit: 15-06-2018, 11:31
  2. Kombin shqiptar 7 milionėsh nė Ballkan e kanė mbuluar retė e zeza
    Nga Davius nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 29
    Postimi i Fundit: 01-08-2010, 13:18
  3. Kosova: unjust politics
    Nga bqato nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 06-10-2006, 08:07
  4. Platform For The Resolution Of The Albanian National Question
    Nga saimiri-uk nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 06-02-2003, 15:52

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •