Meqe kohet e fundit ne Kosove, sidomos pas luftes u paraqiten shume grupe minoritare desha te hap kete teme mjaft aktuale sot.
Me bekimin dhe shtytjen e autoriteteve nderkombetare qe Kosova te jete shumetnike, minoritetet ne Kosove u shtuan shume dhe tashme gati askush nuk e ka te qarte se kush jane keta grupe ne te vertete.
Ato grupe qe kane ekzistuar edhe me heret jane: Serbet, Turqit, Boshnjaket dhe Romet, por disa grupe te tjera qe jane paraqitur siq jane Ashkalijte, Egjiptianet, madje edhe Malazezet, pastaj edhe Goranet, e ndoshta edhe ndonje tjeter.
Ajo qe doja te diskutoja me teper eshte qeshtja e ketyre Ashkalive, kush jane keta, une kam menduar se jane Romet, mirepo kam pasur rast ta takohem me dikend i cili pohon se eshte i ketij grupi. Ai ngulte kembe qe nuk jane Rome, dhe thoshte qe nuk dijne gjuhen Rome, ne dasma perdorin flamurin shqiptare me shqiponje etj. Kush jane keta atehere, cfare origjine kane, ne dukje nuk duken raca jone, por as sikur Romet nuk jane, dicka ne mes shqiptareve dhe Romeve.
Nga e kane prejardhjen ky grup, meqe thone qe jane vendas.
Goranet kam degjuar se jane serb musliman, apo ndoshta jane shqiptare qe flasin serbisht.
Keta egjiptianet se kam as idene kush jane.
Jeni te ftuar te diskutoni nese keni njohuri ne lidhje me keto grupe minoritare.
Krijoni Kontakt