Close
Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 130 prej 186
    i/e regjistruar Maska e BARAT
    Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Himarjot jet' e jet', Zot mbi male Hyll mbi det
    Postime
    2,565
    ---------------------------

i/e regjistruar Maska e Centaurus
    Anėtarėsuar
    10-04-2007
    Postime
    166
    Citim Postuar mė parė nga BARAT Lexo Postimin
    -----------------------------------------------------
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Cka jane keto shkarravina?
    hej kalavesh, mos merr turr.

Keto llafe te budallme mund t'ia drejtosh zoteriut Giuseppe Crispi per librin e tij "Memoria sulla Lingua Albanese" te vitit: 1831.
    Po shkarravina qenkan se di pse po tkcen kandari ty. A keni ndegju ndonjehere per fjalet PRI, PRIJ, PRIN, PRIJS, PRINS dhe IAM, JAM, ti dhe ky kolega yt Crispi?

Shqiptaret paskan qene banor shpellash kur kan ardh grekt ketu a?
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Centaurus : 08-08-2009 mė 17:28
    [[[[[[Proudly to be a son of the Eagle]]]]]]

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    hej kalavesh, mos merr turr.

Keto llafe te budallme mund t'ia drejtosh zoteriut Giuseppe Crispi per librin e tij "Memoria sulla Lingua Albanese" te vitit: 1831.

Nese nuk di lexim, pyet dike qe di. Pjesa qe ke nenvizuar eshte skanim ekzakt e fjale per fjale sic e ka shruar analfabeti Giuseppe Crispi .

Cuditerisht ti shkon fill pas mendimit te hauzit nr.1
    " materiali jo thjesht qė nuk bind, por shkakton edhe humor; tė paktėn tek ata qė dinė greqisht dhe qė kanė sens tė humorit. "
    Eshte mire qe te shohesh ty, ne te njejtin mendim me ate qe dikur te thoshte "qeqen", me zotin Tano hauzi
    BARAT, pyetja ishte:
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Cka jane keto shkarravina?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    Citim Postuar mė parė nga D@mian Lexo Postimin
    O Barat, rrofsh qe na sjell ato defteret e na sjell pak ne humor, se na ka mbytur stresi ...

Pershendetje D@mian. Eshte gjithmone kenaqesi kur lexoj postimet e tua te matura mire. Fakti qe ti i lexon postimet e mia me jep krahe qe te postoj edhe me teper. Kisha edhe nje keshille miqesore, jashte teme kuptohet. Jashte teme por shume e rendesishme, sepse ka te beje me shendetin. Stresi eshte cilesuar si elementi kryesor qe shkakton IMPOTENCEN te meshkujt.

D@mian ki kujdes !!! Shmange stresin ne maksimum se po te mbyt...dhe si pasoje merret me mend se c'po te ndodh. Pas rrefimit tend per stresin une bera edhe lidhjen me "alpha dominant" qe ke si "mburoje psikologjike" per te perballuar gjendjen ne te cilen po te con si duket stresi. Jo s'e ngelesh pa martaur se tani pritet te dale edhe nje ligj i ri ne Shqiperi qe i mundeson martesen edhe atyre qe jane impotente, por gjithsesi qesh me shume.

Madje meqe edhe Tanohauzi kishte humor, bejeni me radhe, tregoni nga nje histori secili dhe qeshni sa me shume sepse ju ben mire. Kjo ishte keshilla ime miqesore, por qe gjithesesi ti mund te mos e degjosh nese nuk e pelqen.
    Fakti qe po shtohen ata qe qeshin, tregon se "defteret" jane ne lartesine e duhur.

Centaurus
    Po shkarravina qenkan se di pse po tkcen kandari ty. A keni ndegju ndonjehere per fjalet PRI, PRIJ, PRIN, PRIJS, PRINS dhe IAM, JAM, ti dhe ky kolega yt Crispi?
    Flm per vezhgimin popeye. Si shenje falenderimi po te postoj nje lendine me spinaq qe te kullosesh.

http://www.ers.usda.gov/amberwaves/J...s/feature3.jpg

Kandarin? E kam mire fare........

---------------------------------------------
    Le ti kthehemi prape temes

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    ------------------------------------------------

Anėtarėsuar
    20-07-2006
    Vendndodhja
    Postime
    2,565
    ---------------------------------------

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar mė parė nga Centaurus Lexo Postimin

Shqiptaret paskan qene banor shpellash kur kan ardh grekt ketu a?
    jo jo.crispi ja fut kot,nuk kane qene banore shpellash,bartesit e nje kulture te lashte,teper te lashte.rrenjet greket le ti kerkojne ne siri,azi etc.
    tjeter,Shqipja nuk eshte gjuhe semitike nuk ka kurfare lidhje me hebraishten(sipas crispit)...bibla nuk vlen per te spjeguar gjuhet dhe historine e popujve,dhe pse flet per to.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    tjeter,Shqipja nuk eshte gjuhe semitike nuk ka kurfare lidhje me hebraishten(sipas crispit)...bibla nuk vlen per te spjeguar gjuhet dhe historine e popujve,dhe pse flet per to.
    Ku thuhet kjo gje, se une nuk e po e shoh? Crispi ka gjynahe te tjera, te cilat sherbejne si postulat per disa teza te te ashtuquajturve albanologe sot qe ndajne racen shqiptare ne dy njesi pa lidhje kulturore me njeri tjetrin, ne Pellazgjike (lexo: qe banon ne Greqi) dhe Frige/Dardane (lexo Kosove), thene ndryshe ne gege e toske, por une nuk e shoh kete tezen qe barazon gjuhen shqipe me ate hebraike.

Sic kam shkruajtur me pare, Crispi ve shenje barazimi mes gjuhes kaldaike dhe asaj hebraike, tek i cili barazim une kam shume rezerva. Po ashtu ai nuk permend aramaikishten, ne se nuk e ka grupuar nderkohe ne nje nga kategorite e gjuheve arabe si psh sirishtha ose hebraishtja (!).

Me se fundi, ne se askush nuk sjell asgje kunder stresit, nuk ka cfare te diskutohet ose mesohet. Nderkohe, eshte mire qe superlativat patriotike per cdo autor qe ka botuar nje liber, t'ja leme gazetave dhe fushatave te marketingut.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga javan : 10-08-2009 mė 06:57

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    27-07-2009
    Postime
    391
    Citim Postuar mė parė nga javan Lexo Postimin
    Ku thuhet kjo gje, se une nuk e po e shoh? Crispi ka gjynahe te tjera, te cilat sherbejne si postulat per disa teza te te ashtuquajturve albanologe sot qe ndajne racen shqiptare ne dy njesi pa lidhje kulturore me njeri tjetrin, ne Pellazgjike (lexo: qe banon ne Greqi) dhe Frige/Dardane (lexo Kosove), thene ndryshe ne gege e toske, por une nuk e shoh kete tezen qe barazon gjuhen shqipe me ate hebraike.

Sic kam shkruajtur me pare, Crispi ve shenje barazimi mes gjuhes kaldaike dhe asaj hebraike, tek i cili barazim une kam shume rezerva. Po ashtu ai nuk permend aramaikishten, ne se nuk e ka grupuar nderkohe ne nje nga kategorite e gjuheve arabe si psh sirishtha ose hebraishtja (!).

Me se fundi, ne se askush nuk sjell asgje kunder stresit, nuk ka cfare te diskutohet ose mesohet. Nderkohe, eshte mire qe superlativat patriotike per cdo autor qe ka botuar nje liber, t'ja leme gazetave dhe fushatave te marketingut.
    oh po.

L'albanese considerata nella sua puritą all'ebraica, ed alla caldaica si assomiglia a segno etc etc
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Shqipja e konsideruar ne formen e saj puro hebraishte,dhe kaldaike i ngjan nje shenje etj etj.

http://www.forumishqiptar.com/showpo...&postcount=107

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Jo, jo, jo. Duhet te lexosh tere paragrafin. A piu tardi...

Faqja 13 prej 19 FillimFillim ... 31112131415 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Homeri - Odisea, Iliada dhe mė shumė
    Nga Fiori nė forumin Shkrimtarė tė huaj
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 25-07-2015, 16:03
  2. Greqia e lashte sipas homerit
    Nga J-X nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 18-12-2006, 09:18
  3. Homeri i verbėr - Franco Esposito
    Nga diamant abrashi nė forumin Shkrimtarė shqiptarė
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 13-02-2005, 07:12
  4. Te Verteta Te Panjohura E Te Pathena Per Himaren
    Nga shendelli nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 13:41

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •