Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 21

Tema: Purgatori

"Nė fillim ishte Fjala" Maska e toni77_toni
    Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Te luemi Gregu lexo me kujdes dhe mos mendo se qka t'mė thuajsh por ēfare ėshtė Purgatori sipas Kishes Katolike?

Lere njėher ti Papen dhe Luterin e asaj kohe se asnjėri nuk ka vepruar ma mirė se sa tjetri, i kan nda gjymtyret e trupit te Krishtit dhe hiq ma shumė.

Purgatori sipas doktrinės sė kishės katolike, ėshtė njė gjendje e nevojshme por e dhimbshme e pastrimit nėpėr tė cilin duhet tė kalojnė ata shpirtėra tė njerzve tė vdekur, qė megjithse janė nė Hirin e Zotit nė ēastin e vdekjes, nuk janė plotėsisht tė pastėr, por atyre u ėshtė siguruar shpėtimi i amshuar dhe hyrja nė parajsė pas pastrimit. Ata duhet tė vuajnė pėr tė shpėrblyer Drejtėsinė Hyjnore, qė tė hyjnė nė parajsė dhe shijojnė praninė e fytyrės sė Zotit.

Purgatori nuk ėshtė njė ndėshkim hyjnor mizor; pėrkundrazi, ai ėshtė frut i dashurisė sė pafundme tė Zotit. Nė purgator vuajtja qėndron nė atė, qė i vdekuri nė tė vėrtetė e ndjen praninė dhe dashurinė e pėrkryer tė Hyjit, por pėr shkak tė mėkateve (jo mekateve qe qojnė nė vdekje) tė tij nuk ndihet i denjė pėr kėtė dashuri. Pikėrisht kjo shkakton dhimbjen e madhe - shpirti pastrohet nga faji i tij i fundit nėpėrmjet pendesės sė tij. Nė fakt, nė teologjinė katolike, njė shpirt i papėrsosur nuk do tė mundte tė qėndronte pėrballė Hyjit pa vuajtur pamasė pėr mjerimin e vet, prandaj purgatori ėshtė njė gjendje e domosdoshme nė lumninė e shpirtėrave mėkatare, edhe pse ndodhen nė hirin hyjnor.
    Lutjet e tė gjallėve (tona), ndihmojnė qė kjo kohė tė shkurtohet.

Nga Katekizmi i Kishes Katolike:

Katekizmi i Kishes Katolike duke ndjekur doktrinen e Koncileve te meparshme, veēanerisht ate te Firences, te Trentit dhe Vatikanit II, ne numrin 1030 thote: "Ata te cilet vdesin ne hirin dhe miqesine e Zotit, por nuk jane pastruar persoshmerisht, edhe pse jane te sigurte per shelbimin e tyre te amshuar, i nenshtrohen pas vdekjes, nje pastrimi, me qellim qe te arrijne shenjterine e nevojshme per te hyr ne gezimin e qiellit."

Numri 1031 percakton edhe me qarte duke u shprehur se: "Kisha quan Purgator kete pastrim perfundimtar te te zgjedhurve, qe eshte diēka krejt e ndryshme me ndeshkimin e te denuarve (per ferr)." Gjithashtu Katekizmi thekson shume rendesine e lemoshes, ndjeses, veprave pendestare ne favor te te vdekurve, siē do ta shohim edhe me tej. Nga ky pohim i Katekizmit, Purgatori mund te percaktohet pra, si gjendja e atyre qe kane vdekur ne hirin dhe paqen e Krishtit, por nuk jane ende aq te pastert sa te pranohen ne Lumturine e Hyjit. Per kete arsye ata kane nevoje per lutjet tona, qe bashkimi i tyre me Zotin te jete sa me i shpejte. Edhe ne Shkrimin Shenjt mund te verejme ato pjese, te cilat na lene te kuptojme se flitet per nje realitet te tille. Ne librin e dyte te Makabenjve (12,43-46) shkruhet se Juda, gjeneral ne krye te trupave Hebreje, pasi kishte bere nje lufte te pergjakshme, gjate se ciles shume prej te tijve vdiqen, mblodhi nga secili burre dy mije drahma te argjenda, i dergoi ne Jerusalem qe te kushtohej flia per mekate. Gjithashtu per nje falje mekatesh pas vdekjes mund te kuptohet edhe nga fjalet e Jezusit ne Ungjillin e Mateut kur thote: "nese dikush thote ndonje gje kunder Shpirtit Shenjt, nuk do t'i falet as ne kete, as ne boten e ardhshme" (Mt 12,32). Me fjale te tjera, disa faje mund te flaen ne kete bote dhe disa te tjera ne boten tjeter, e cila nuk mund te jete tjeter perveē Purgatorit. Por, edhe shen Pali ne letren e pare drejtuar Korintasve pohon: "po iu dogj vepra ndokujt, ai do te pesoje dem; njemend do te shelbohet, por si ai qe shpeton neper zjarr" (1 Kor 3,15).

Perse ekziston Purgatori?

Pergjigjja e kesaj pyetje na ben te kuptojme nje gje shume te rendesishme: ate te thirrjes ne shenjteri. Siē e thame edhe me lart, ne Purgator plotesohet pastrimi jo i kryer si duhet ne kete jete. Ēfare do te thote te pastrohesh? Te jesh i paster do te thote te jesh i persosur ne dashuri, ose siē thote Jezusi: "jini, pra te perkryer siē eshte i perkryer edhe Ati juaj qe eshte ne qiell!" (Mt 5,48). Duke qene se nuk i pergjigjemi me bujarine dhe seriozitetin e duhur kesaj thirrjeje, por e leme te paplotesuar atehere mund te themi se: "Purgatori ekzisotn, sepse eshte e pranishme tendeca e njeriut per mediokritet e vaktesi, pasi njeriu ne kete jete nuk afesohet te beje akte dashurie aq te perkryera, sa ta aftesoje shpirtin per te hyre menjehere ne Lumturine e Hyjit" (nga katekeza e P. L. F). Atje, gjithēka shihet ne driten e plote te se vertetes. Aty, edhe ata persona qe ne kete bote mendojne se jane te "drejte", sepse "nuk vrasin e nuk vjedhin", do ta shohin se ēdo te thote te jesh vertete i drejte para Zotit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 23-03-2009 mė 19:17
    Gjej kohen tė lexosh, ėshtė themel i tė diturit.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    I nderuari Gregu,
    une po ju drejtohem porsi neutral dhe porsi njeri i cili din dhe don te flase, porsi te tjeret, por me duhet te te them me shume delikatese qe Ju jeni pak sa ne kundershtim me fjalet e Juaja.
    nuk di por, stili i perdorur, diku me larte ishte stil provokimi, kurse me poshte kundershtoheni se nuk provokoni; pra, une pyetem: a Ju intereson apo nuk ju intereson kjo teme? keni deshir te debatoni apo jo?
    Jeni pak sa rrept dhe pak sa i papershtatshem per dialog. Shpresoj se ne jete duhet te jeni jo i njejt si ne keto shkrime. Sepse me siguri dukeni, eshte pershtypje e imja mund edhe te gabohem, pak i rrept dhe krenar.
    Por si do qofte; une besoj se e kjarte eshte qendrimi i Kishes Katolike mbi kete teme. Ajo qe ju jeni dakord apo jo, nuk mvaret nga askush tjeter perpos nga Vetja e Juaj.
    Kryesorja eshte qe mbesim mire dhe kerkojme tema tjera qe na bashkojne dhe jo ato qe na ndajne.
    e Per sa i perket Tonit, me duhet te shprehem lirshem, se ai ka te drejt mbi ate qe thot: mbi Doktrinen, mbi Biblen, mbi Makabenjet, e keshtu me rradhe....
    te gjithe jemi ketu per te mesuar diqka e jo per te urrejtur diqka!!!
    Prandaj, Gregu... te pershendes, dhe mos ma zene per te madhe qe mora guxim dhe te keshillova miqesisht.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-01-2010 mė 18:17

“U bėftė vullneti yt” Maska e zef malsia
    Anėtarėsuar
    09-09-2008
    Postime
    83
    Citim Postuar mė parė nga Gregu Lexo Postimin
    Dhe unė do tė tė jap ēelėsat e mbretėrisė sė qiejve; gjithēka qė tė kesh lidhur mbi tokė, do tė jetė lidhur nė qiej, dhe gjithēka qė tė kesh zgjidhur mbi tokė, do tė jetė zgjidhur nė qiej. Mateu 16:19
    Origjinali i thėnjes sė Jezusit ėshtė kėshtu.

Pjetėr - Shkėmb; Ty do tė t’i jap ēelėsat e Mbretėrisė sė qiellit!
    (Mt 16; 15-20)

“Po ju - u tha atyre ‑ ē’thoni: kush jam unė?”

Iu pėrgjigj Simon Pjetri: “Ti je Mesia - Biri i Hyjit tė gjallė!”

Atėherė Jezusi i tha:

“I lumi ti, o Simon, biri i Jonės, sepse kėtė nuk ta zbuloi mishi e gjaku, por Ati im qė ėshtė nė qiell! Edhe unė po tė them: Ti je Pjetėr - Shkėmb dhe mbi kėtė shkėmb unė do ta ndėrtoj Kishėn time dhe dyert e ferrit s’do tė ngadhėnjejnė kundėr saj!
    Ty do tė t’i jap ēelėsat e Mbretėrisė sė qiellit: gjithēka tė lidhėsh mbi tokė, do tė jetė e lidhur edhe nė qiell e gjithēka tė zgjidhėsh mbi tokė, do tė jetė e zgjidhur edhe nė qiell.” = Kisha Katolike - PAPA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga zef malsia : 23-03-2009 mė 20:13
    "..ju do tė vdisni nė mėkatet tuaja, po tė mos besoni se UNĖ JAM".

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    gregu Bibla nuk na meson se njeriu pas pastrimit nga mekati permes besimit te krishti, duhet kaluar edhe neper nje proces tjeter pastrimi.

Kisha fillestare per disa dekada nuk kishte Biblen. Zoti yne Jezu Krishti, per te na lere mesazhin e tij ne Shkrimin e shenjt, u sherbye me njerezit, per te ungjillizuar boten, per ta dhene hirin e tij shenjterues, per te pagezuar, per te sheruar ka pasur dhe ka nevoje per njerez...

Gregu, ke shkruar edhe: "Torrkerry,
    Kur isha i ri kam perdorur stirtin e kurthave ndaj kafsheve te egra. Zakonisht kam kapur, lepuj, dhelpra, ujqer, derra, por besoj se sot nuk jam duke perdorur ate sport ketu.
    Mos gjykoni".

Per te kuptuar arsyen e reagimit tend kam pasur nevoje per shume kohe. Ndoshta fjala ishte mjaft e forte...Me vjen keq!
    Deshiroj te them diēka. Ti ne kete teme, (e shpesh here edhe disa tjeter) ke folur per nje aspekt shume te vogel e fese tone, pastaj ke paraqitur ato citime duke dhene pershtipje se katoliket jane ata qe harrojne se Jezu Krishti eshte udha, e vėrteta dhe jeta; e qe askush nuk vjen tek Ati pėrveēse nėpėrmjet Krishtit e qe harrojne edhe qe: "Dhe dėshmia ėshtė kjo: Perėndia na dha jetėn e pėrjetshme dhe kjo jetė ėshtė nė Birin e tij.
    Ai qė ka Birin, ka jetėn; ai qė nuk ka Birin e Perėndisė, nuk ka jetėn".

Trinia e shenjte dhe Jezu Krishti Zot dhe njeri jane ne qender te fese tone. Per te jane miliona katolike qe kane dhene gjakun e tyre, gjithēka na vjen nepermjet Jezu Krishtit: Fjala e Zotit, Sakramentet, Kisha me historine e saj, morali i krishtere, misioni, doktrina e Kishes...
    Edhe doktrina e Kishes dhe doktrina e ferrit dhe purgatorit vjen prej Krishtit. Pa Ate nuk ka asgje.
    Ai eshte gjithēka ne te gjithe.
    Atehere, kur kerkoni nje djalog me ne, pse nuk keni parasysh kete shikim me te hapur, qe duhet te kemi per teresine e fese duke mos harruar asgje?

Me fal perseri per ate fjale. Me nderim.

Torrkerry

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-06-2008
    Postime
    3,176
    GREGU
    kam lexuar postimin tend e fundit. Te keshilloj te lexosh perseri postimin tim 14:
    me duket se nuk e ke kuptuar mire.
    Unw e kam kopiuar postimin tend, do ta mesoj mire e shpresoj te jap nje pergjigje neser.
    Me nderim.

Torrkerry.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    ... Gregu...
    me vemendje i kam lexuar shrimet e tua... shpesh kalon ne kontradit me veten... ti me duket qe nuk diskuton; nuk shprehesh; e shpesh edhe flet porsi nje protestant i pa vendosur.
    keshtu, mire eshte te formohesh, te diskutosh, te flasesh dhe keshtu kjartesohesh me lehte, dhe bene qe te tjeret te kuptojne me lehte....
    sidoqofte, mire eshte;
    Urime

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    Edhe pse pata hekur dorė qė tė komentoj tjeter shkrimet tua nė kėtė temė, pata hjekur dorė pasi vėrejtja se tė sqarojsh Gregut ėshtė ni fjalė popullore "shkruaj nė akull" as q e merr mundin per t'menduar se qka tha toni, por qellimi i tij ėshtė; perpjekje tė hedhė pluhur mbi Kishen Katolike, duke harruar se per besė ėshtė duke gabuar sa ėshtė i rėndė.
    Gregu, largo gishtin nga njerezit qe vertetė e dojnė dhe ia besojnė veteveten Krishtit. largo gishtin nga njerėzit se shpresa e tyre ėshtė Zoti nė Krishtin. Kjo sjellje e jotja mos mendo se ėshtė sherbim i Zotit. BINDU. Ta them nga ZEMRA e ime.

Nuk kam menduar kurr tė shkruaj si do tė vijon, por, shkrimi-et i yt-tuaja me detyrun:

Pershendetje torrkerry dhe te tjeret
    Pershendetje edhe ty.

Duket sikur po me paragjykoni kur une po citoj se vetem permes Krishti eshte shpetimi!
    Nuk kerkohet tė na kumtojsh ti kėtė sepse na kumton Kisha e Krishtit me traditė apostolike-shekullore.

Ajo qe e kam thene dhe po e them eshte: Vetem permes Jezu Krishtit ne sot shkojm ne parajse apo fitojm jeten e perjeteshme ne prani te Perendise.
    Faleminderit por Kisha Katolike e din kėtė qe ne kohen e vet Krishtit. Ti je lindė neser. Ti je lindė kurė Kisha katolike veq ka ngopur token me gjak te deshmitarve tė Krishtit Jezus. Thuaja dikujt se nuk e din kėtė se kur ja thua kėtė nji besimtari si atyre qe po flet me ta ėshtė sikurse veja ta meson pulen.

Ajo qe une nuk jam dakurt, eshte se sot Ungjillit, bibles, i jane shtuar doktrina e mendime, e teori qe nuk jane biblike. Kur dicka nuk eshte biblike, une nuk mund te bije dakort me te. Autoritet im eshte Perendia dhe Fjala e Tij.
    Autoriteti i yt ėshtė mėsimi se si ta fyjė Kishen e Krishtit. Autoriteti i yt ėshtė se si te shpifė mbi Kishen dhe deshmitarėt e Krishtit. Autoriteti i yt ėshtė perpjkeje pėr ta trajtuar dhe propaganduar Kishen e Krishtit kinse me doktrina fallco per ta ushqyer budallakin tėndė, pos asajė me qellime per te perfituar simpati te ndoni individ dhe permes asaj deklarate "Autoriteti i im ėshtė Perendia" per ta fituar besimin tek dikush tjeter. Duke mos menduar se Autoritet jep Zoti, dhe besimi tek tjeret ne ty ipet prej Zotit e jo duke recituar vargje si farizenjet e kohes sė njohur.

Ti lexoje njėher se qka te tha torrkerri:
    Torrkerry
    Trinia e shenjte dhe Jezu Krishti Zot dhe njeri jane ne qender te fese tone. Per te jane miliona katolike qe kane dhene gjakun e tyre, gjithēka na vjen nepermjet Jezu Krishtit: Fjala e Zotit, Sakramentet, Kisha me historine e saj, morali i krishtere, misioni, doktrina e Kishes...
    Nuk po te them tjeter. Ti qe thirresh ne Autoritetin e Zotit duhet tė perngjajshė Zemres tė Krishtit, e jo tė sillesh si matrapaz kėtu se asnjėri nga ne nuk ėshtė fėmi.
    ēka kujton ti? Kush je ti ore? Per mendimin tim matrapaz dhe me pak fe nė zemer, feja jote nė tru-nė mendje e jo nė zemer dhe veper te dashurisė. ēka janė kėto recitime pa menduar se nuk ka ditė se nuk citohen ne Kishat tona. Unė ende nuk e kam tė qartė se pse na reciton. Unė dhe ne anėtaret e keti komuniteti ne kete forum, bile jo veq se i citojme dhe meditojme ne Kishe per dit, por edhe ne ketė nenforum per dit, ama per dit sjellim citata dhe shkrime nga Shkrimi i Shenjtė. Njeriu mund te sjellė ndoni citat per te deshmuar dhe si referencė biblike lidhur me ato qe thot, por jo vend e pa vend sikur ne mos te kishm ndigjue kurr as per Biblen e lere ma lexuar. Ik more se nuk din se kujt i takon ti?!

Me habite fakti ku ju me citoni nga librat e Makabejve. Une si ne biblen qe perdoret nga ungjilloret si ne ate katolike nuk kam gjetur ato libra.
    Je ka rrenė edhe ma teper se je me peshė! Pse dhe si rrenė sy ne sy?! Ti me kėtė po nenēmon autoritetin e Perendisė sepse pak ma parė u thirre ne kė Autoritet, prandaj fėmija i Zotit nuk rrenė. Te bit e djallit rrejnė.
    Libri i parė dhe i dytė ėshtė pjesė e Bibles katolike. Unė ta kam postuar nė kėtė temė se ku gjindet nė Bibel. E tash sipas asajė qe thua; ose unė ose ti po rrejmė. Pra ja edhe niher ta postoj se ku gjindet kjo nė Bibel dhe mund te mesojsh ti dhe lexuesit se ti po rrenė.

Kjo ėshtė nė Bibel, Bibla Ktolike, perkthimi i d. Simon Filipaj, saktesisht ne faqe 1348
    2 Makabenjtė, kapitulli 12, rreshtat 42-46.

Sot bota mban miliarda libra, por bibla eshte nje. Asnje nga kato miliadra libra nuk eshte Fjala e Zotit, por vetem bibla.
    Kujt je duke i treguar kėtė? Shiqo; ti po sillesh sikurse "njė njeri doli nė oborr (jasht shtepie) duke pergjigjur; urdhėroni, kėtu jamė, ndersa ata qe ishin afer me shtepi e shikonin per tė sėmurė sepse askush nuk e thirrte". Ti po pergjigjesh me kėto thėnje sikurse ne mos ta dinim kėtė. Hajt mėso tė tjerėt sepse nuk po kerkojmė ne tė na mėsojsh ti. Kemi ne bazen e mesimit - Kishen apostolike, etėrve, shenjtėrve, doktorret dhe teologet, papė dhe ipeshkėv, prifterinjė, rregulltarė dhe rregulltare e deri tek Nėna Tereze e cila dha shembull jo vetem per Kishen Katolike por per te gjithė ata qe thirrin Zot o Zot, e mbi te gjtha kemi premtimin e ZOTIT "do tė jam me ju...." Shpirti i Hyjit qe na dhurohet nė emer tė Krishtit. Kjo ėshtė shkolla e jonė. Kėshtu qe po merr mundin kot. Ama krejt kot.

Njerzit nuk kan nevoj per Purgator.
    Ja se ēka flet. "Njerzit nuk kan nevoj per Purgator"!! Kush te tha? Kush tha? Ku e lexove se katoliket mesojnė se njerzit kanė nevojė per purgator. Ne e dimė se njerzit nuk kan nevojė per Purgator, por Purgatori ka nevojė pėr Zotin dhe lutjet tona. Ik more se nuk ja vlenė as me folė me njerez te krymtė me urrejtje ndaj Kishes sė Zotit.

Ata kan nevoj per Krishtin,
    Allahile a? Se nuk e paskena pasė ditur kėtė!! Hej more Gregu po zor i jep vetit ti me kėto mėsime! nc nc nc!! Msuesi!!

[B]Djema tė mi, ju shkruaj kėto gjėra qė tė mos mėkatoni; dhe nė qoftė se ndokush mėkatoi, kemi njė avokat te Ati, Jezu Krishtin tė drejtin.
    Mėsė pari Zoti t'i falet mekatet e tua se per besė; edhe nėse kurr nuk ke bėrė ndonji mėkat nė jetėn tėnde, ke mėkate tė mjaftueshme me urrejtje dhe shpifje drejt Kishes katolike te cilat i kam verejtur ne tė gjitha shkrimet tua ne kėtė forum. Te mjafton kjo, nėse nuk pendohesh para Krishtit....! Ti duhet ta kuptojsh se nėse urren dhe shpifesh Kishes, nese ke armiqsi me Kishen ki edhe mua personalisht! Pse? Jamė pjesė e sajė dhe te e fundit nė Kishė e takova Krishtin dhe ajo ėshtė pėr mua shpetimi neper te cilen me erdhi Krishti. Aty tė gjithė (me gjithė mėkatet, te metat dhe dobėsitė tona qe kemi) rrethohemi nė emer tė Zotit dhe perbėjmė Trupin. Gjithqka nė besim dhe shpresė vetem nė Krishtin dhe nė Krishtin ZOT. Kujdes se unė nuk ta kam nenēmuar perbėjen tėnde kishtare as doktrinore. Pse? Sepse e dua Krishtin dhe jam i vetdieshem se ti i lutesh Atij, prandaj e kam frikė se gaboj para Tij. Jo vetem per Kishen tėnde, por per asnjė Kishė qe i thirret emrit tė Jezusit; Zot dhe Njeri.

Unė kur e lexova kėtė temė qe keni hapur mendova se vertetė deshiron tė informohesh lidhur me Purgatorin, nuk po them te besojsh por te informohesh. Prandaj as qe me shkoj mendja qe ti ke hapur temen per ta shfrehur oreksin dhe urrejtjen ndaj Kishes dhe besimit tė sajė, shenjtėrve, papeve dhe doktrinave kishtare. Ti kėtė e bėre me djallzime e jo me sinēeritet, ta them Gregu se nuk na duhet neve ajo. Nuk te duhet as ty as mua ajo. Mua dhe ty na duhet Krishti. E Krishti nuk ėshtė nė at formė si ti e imagjinon, - duke cituar Biblen dhe qeshur te tjeret, jo pse nuk duhet cituar Biblen, por Krishti ėshtė Dashuri per njėri tjetrin, fryma qe ke sjellur dhe sjelljet tua ne kete temė nuk janė diēka tjeter veq merak-deshirė e madhe e jotja per te treguar kinse ne jemi gabim dhe ti paske Autoritet Zotin. Mos e mos se gabim je. Mos e mos. Autoriteti i Zotit ėshtė ndryshe nga ajo qe verehet nėty. Je i mashtuar!!

Duke ju pershendetur dhe uruar bekimet e Zotit,
    Gregu
    Jo Gragu, prej teje bekime ka vetem me buzė dhe jo me zemer. Dua bekime tė frymėzuara nga Shpirti i Shenjt e jo nga buzet njerzore.

Edhe ty te dhuroj nga zemra, e bash nga thellsia e zemres time, qe Gregu, tė ndryshoj mendimi ekzistues ndaj besimtarėve qe i besojnė Hyjit nė TRINI. Sepse ka nevoj. Jo pse ne jemi te persosur, edhe na jemi njerez si ti dhe te tjeret, por qe i besohemi Krishtit dhe shpresojmė se Ai na gdhend dhe persosė per dit, por ti mendon te kunderten. Nuk ėshtė ashtu Gregu, je i mashtuar!.

toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 24-03-2009 mė 20:24

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-07-2008
    Postime
    285
    O toni77,
    po lexoja me vemendje dhe me shume respekte keto shkrime te tua; por edhe te gregut;
    toni ti ke qene shume shume i kjarte.
    dukesh mjaft studioz, por besom, se nganjeher nuk di a te kupton pala tjeter qe e ke perball, ne kete rast gregu, i cili jam me se i bindur qe mundohet per te kuptuar.
    prandaj,
    ketu vlen edhe fjalia e Jezusit kur thot: kush ka vesh per te degjuar le te degjoje!

sepse shume prej njerezve, nuk e kuptuan; kjo vlen edhe sot e ketu.

Pune te mbare toni77.

kurse ti gregu;
    mos vuaj nga inferioriteti ose nga ndonje sindrom tjeter.
    mos u mundo ta mposhtesh te afermin tend per tu lartesuar ti.
    jemi vellezer.
    lakmo per ate qe ta don te miren.

e sa po e shoh toni77 ta do te miren, e edhe un.

Ji gjithmone i sinqerte, me veten (ne rradhe te pare), me te afermin dhe me Zotin.

Urime greg (apo kush je ti?!)

Anėtarėsuar
    09-09-2005
    Vendndodhja
    Kosovė
    Postime
    4,534
    O toni77,
    po lexoja me vemendje dhe me shume respekte keto shkrime te tua; por edhe te gregut;
    toni ti ke qene shume shume i kjarte.
    dukesh mjaft studioz, por besom, se nganjeher nuk di a te kupton pala tjeter qe e ke perball, ne kete rast gregu, i cili jam me se i bindur qe mundohet per te kuptuar.
    prandaj,
    ketu vlen edhe fjalia e Jezusit kur thot: kush ka vesh per te degjuar le te degjoje!

sepse shume prej njerezve, nuk e kuptuan; kjo vlen edhe sot e ketu.

Pune te mbare toni77.

kurse ti gregu;
    mos vuaj nga inferioriteti ose nga ndonje sindrom tjeter.
    mos u mundo ta mposhtesh te afermin tend per tu lartesuar ti.
    jemi vellezer.
    lakmo per ate qe ta don te miren.

e sa po e shoh toni77 ta do te miren, e edhe un.

Ji gjithmone i sinqerte, me veten (ne rradhe te pare), me te afermin dhe me Zotin.

Urime greg (apo kush je ti?!)
    Pershendetje!

Falėminderit por a din se si ėshtė puna;
    Unė kam takuar disaher ungjillorė dhe te krishterė te kishave jo katolike, kam miq dhe vellezer, bile ni mik i imi i cili kohė tė gjatė kemi biseduar, debatuar, shekmbejshim pervojat tona ne Zotin, jemi lutur se bashku, kjo ishte njė kohė e gjatė por qe per mua eshte shumė e shkurtė por e pa harruar. Tash ai ėshtė pastor. Unė kam mendim te mirė pėr njerėzit qe besohen dhe luten Krishtit. Mirpor ky vertetė ja ka nxerrur fundin.

Unė pranoj debatin, pranoj edhe kritiken e cila thuhet me zemer te bardhe dhe ndikim te Shpirtit, por nuk mund ta pranoj kritiken dhe genjeshtren e atij personi se nuk eshte ka din asgje veq ka ndigjuar ashtu dhe tash vjen dhe sillet me si furdull. Jo bre vėlla.

Edhe njėher tė pershendes rroni dhe tė ftoj tė jeni aktiv nė temat mbi Zotin, kete ta them pa dallim feje apo Kishe.

Perzemersisht
    toni77
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga toni77_toni : 04-01-2010 mė 18:19

Shtegtari! Maska e Gregu
    Anėtarėsuar
    30-11-2008
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga rroni-01 Lexo Postimin
    ... Gregu...
    me vemendje i kam lexuar shrimet e tua... shpesh kalon ne kontradit me veten... ti me duket qe nuk diskuton; nuk shprehesh; e shpesh edhe flet porsi nje protestant i pa vendosur.
    keshtu, mire eshte te formohesh, te diskutosh, te flasesh dhe keshtu kjartesohesh me lehte, dhe bene qe te tjeret te kuptojne me lehte....
    sidoqofte, mire eshte;
    Urime
    Nese nuk di gje per temen, mos u merr me mua.
    Une nuk jam Purgatori!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Gregu : 25-03-2009 mė 04:08 Arsyeja: Gabova nje shkronje.
    "Nė fillim ishte Fjala dhe Fjala ishte pranė Perėndisė, dhe Fjala ishte Perėndi!"

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Letrat e pashkruara
    Nga laguna blu nė forumin Ditari i meditimeve
    Pėrgjigje: 164
    Postimi i Fundit: 13-08-2015, 16:49
  2. Mendime rreth ēėshtjes sė Kosovės
    Nga YlliRiaN nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 11-06-2011, 12:01

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •