Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    i/e regjistruar Maska e princi-kalter
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    MK
    Postime
    48

Qasje e exe programeve ne Acces!!

Pershendetje gjithve, athere eshte dicka shum interesante qe nuk e kisha ditur me pare se me ane te Accesit mundesha tu qasem aplikacioneve ekzistuese ne kompjuter, ashtu qe duke krijuar nje Command dhe me pas duke perzgjedhur aplikacionin ekzekutues...
    Por ketu tash kam nje problem, po e sqaroj me ne hollesi:
    Krijova nje forme ne Access dhe me ane te butonit command u lidha ne programin exe qe e krijova ne C++. Kjo funksionoi, por pasi qe kete projekt e ekzekutova ne nje kompjuter tjeter, nuk munda ti ekzekutoj komandat paraprake.
    Mendoj se problemi eshte se exe programi eshte ne kompjuterin tim, por si te bej qe te ruhet ne brendi te Accessit dhe te bej ekzekutimin edhe ne ndonje kompjuter tjeter.....
    Nuk e di sa kam qen i qarte....
    Njihe vetveten, per t'i njohur te tjeret

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-04-2004
    Postime
    674
    Aspak i qarte, dhe jo i logjikshem.

- Nese e ke krijuar ne executable ne C/C++ dhe e ke instalu ne kompjuterin tend pse mendon se mund ta ekzekutosh ne nje kompjuter tjeter tek i cili nuk eshte instaluar kjo executable??? Me magji?

- Nisja e programeve tjera (automation) ose perdorimi i librarive dinamike behet me ndihme te regjistrit (pervec nese eshte fjala per nje utility te vogel ne crast duhet ta dish lokacionin ku ndodhet kjo executable). Pra, zakonisht programi duhet te instalohet ne menyre qe te behet regjistrimi i interface-it te eksponuar acessi nuk perfshin mundesite per krijim te pragramit instalues, por nese eshte fjala per nje utility mund ta kopjosh ne disk pergjat bazes se shenimeve.

Personalisht me duket se kjo eshte nje tentim i futjes se ndonje virusi apo trojani te maskuar me gjith bazen e shenimeve. Arsyeja pse e them kete eshte se nuk shoh asnje arsye qe nga accessi te niset c++ programi, logjike do te ishte e kunderta, nga programi te lidhesh ne baze te shenimeve

i/e regjistruar Maska e hot_prinz
    Anėtarėsuar
    29-05-2007
    Vendndodhja
    Frankfurt
    Postime
    9,878
    ekziston mundesia e ruajtjes se skedave (*.exe, *.doc, etj) si skeda binare ne databazen e Access-it, provo dicka te ngjajshme me kete shembull:

Save Binary File To Database/Load Binary Data from Database to File

i/e regjistruar Maska e princi-kalter
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    MK
    Postime
    48
    Zotri Topalli keni te drejte se aspak nuk jam i qarte se postova me shpejtsi kerkoj falje!!
    Athere besoj se do me kuptosh tani, ne foton me poshte kam krijuar nje forme ne Access dhe ne te kam vendosur ekzekutim te aplikacioneve, qe ne kete rast bera lidhje me programet qe i kam krijuar ne C++. Me pak fjale u mundova te bej nje paraqitje (maske) ku me nje klikim ta ekzekutoj programin exe qe e kam krijuar ne c++.
    Tash kjo funksionon per mrekulli por ne kompjuterin tim, ndersa ne ndonje kompjuter tjeter kjo nuk funksionon, kjo sipas meje eshte si rezultat se programet exe nuk jan te ruajtura ne database, dmth behet vetem thirje direkte te programit exe.
    Kuptove tani dhe se kuptoj pse te jet maskim virusi apo trojani... eshte aq e thjeshte. Mirmbetsh.

Njihe vetveten, per t'i njohur te tjeret

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-06-2006
    Vendndodhja
    Redmond, WA, USA
    Postime
    181
    Si funksion tė pullės "CALCULATOR" me siguri ke kėshtu diēka:

Private Sub Command1_Click()

Call Shell("c:\WINDOWS\system32\calc.exe", 1)
    End Sub

Kjo "c:\" ndoshta nė komputerin tjetėr duhet tė jetė D: apo ndoshta edhe \\LinuxSambaServer

D:\WINDOWS\system32\calc.exe
    apo
    \\LinuxSambaServer\Skedat_e_perbashketa\programet\ calc.exe

Gjithashu nėse MS Access-i ėshtė duke punuar nė Linux (pėrmes Wine apo CrossOffice) atėherė C:\Windows mund tė jetė diēka tjetėr, psh. c:\windows95, apo Z:\windows7.

Por duhet ti instalosh programet qė i ke krijuar nė C++, se me siguri tė duhen edhe disa DLL apo ndoshta edhe .NET 3.5.

Pasi qė i instalon ato, duhet ta ndėrrosh bazėn e shėnimeve tė MS Access-it, nėse si nė kėtė shembull, i instalon programet nė c:\Programet-e-Princit-te-kalter\, psh kėshtu:

Private Sub Command1_Click()

Call Shell("c:\Programet-e-Princit-te-kalter\calc215.exe", 1)
    End Sub

Pėr tė krijuar instalime shikoje "Avdanced Installer" ėshtė shumė i mirė. E kanė krijuar 2 programera nga Rumania.

Pastaj edhe NSIS nga NullSoft ėshtė shumė i mirė, vjen me Magjistar (Wizard) pėr Eclipse.

Tung!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Agron_ca : 28-03-2009 mė 17:48 Arsyeja: shtova mė shumė informata

Tema tė Ngjashme

1. Si te lehtesojme hapjen e programeve, dosjeve, skedareve
    Nga edspace nė forumin Trajnim & leksione
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 08-09-2005, 21:50
  2. Rezultate Testimi per aftesine e diktimit te programeve me te mire antivirus
    Nga benseven11 nė forumin Lajme nga informatika
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-06-2003, 23:27
  3. Artikull i CNN per programuesit
    Nga Sentinus nė forumin Arti i programimit
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 31-05-2003, 22:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •