Close
Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 41
    Anti Zombizem SigPunizem Maska e Duaje Siveten
    Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    Citim Postuar më parë nga Xhuxhumaku Lexo Postimin
    une ehe,

qashtu jom,

hajt se nan gjela te ka gjan dujsivs,

ne kurbnesh ka per te qu, per 20 vjet.
    shka ke, bre xhuxh,

a e ke pri meje, alergji prej mirdite, nostalgji gjelabibe, apo si e ke hallin?

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    shka ke, bre xhuxh,

a e ke pri meje, alergji prej mirdite, nostalgji gjelabibe, apo si e ke hallin?
    un asigjo,

po ti bere hartim gjelabibist.

pa i kerku falje atyre qe i futen poshte ne dhe, marite, gjelat, rikat dhe bibat,

smund te thone llaf per mirditen se qene ato qe e ndane dhe e prene...
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    un asigjo,

po ti bere hartim gjelabibist.

pa i kerku falje atyre qe i futen poshte ne dhe, marite, gjelat, rikat dhe bibat,

smund te thone llaf per mirditen se qene ato qe e ndane dhe e prene...
    hartim gjelabibist?! ku e shef bre ate? ku e kam gabim xhanem ... aj pal vata asht kon mirditor, apo pukjan, apo malsor, apo ... ?

sa per marite, gjelat, rika e biba, ne rast se e njef ndopak historine e Mirdites, do ta shofish qarte se ato jane instrumente drane-truthartuara, jane te proselituara prej diktatures, makines shtypese punisto-enveriste, me sens anti-mirditor prej çlirimtareve te zones se pare apo te peste omperative ...

xhu, ke qene ndonjehere ne Mirdite?

i/e regjistruar Maska e Xhuxhumaku
    Anëtarësuar
    19-11-2003
    Vendndodhja
    sopr'un'curva
    Postime
    13,379
    Citim Postuar më parë nga Duaje Siveten Lexo Postimin
    keto komente qe po shoh me siper deftojne se sa pak interes paska per te njohur trevat Shqiptare; perpos kesaj, shpotia ekzibicioniste e keqeson me tej kete gjendje ...

...
    dujsivs,

ktu me ke i kishe kto llafet?

dhe hartimi vazhdon tek pjesa qe skam cituar,....

mirdita o nji vend i shkrete, me shkembinj vullkanike bazike ku smbin asgje gati, dhe ku mire pula po as dhija s'han asgje,....pervec gureve dhe piritit.

apo i kishe ato llafe per pune e Vigut? dhe herojve qe zaptuan vendin e fishtes apo karamahmutit?

qashtu dujvsi,
    --- La Madre dei IMBECILI e sempre in cinta...

---voudou.. ---

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Gjithkund në trojet shqiptare krahinat tradicionale janë shkatërruar si pasojë e ndarjes në prefektura e komuna sipas tekeve të byrokratëve pedofilë.

Krahinat tradicionale janë krijuar nga populli, nga një dituri shekullore, për shekuj rresht.
    Ndarja në prefektura e komuna është bërë për disa ditë, duke u bazuar në fantazinë e byrokratëve feudalë e më pas atyre komunistë.

Më e mençur një punë e cila është menduar për 500 a më shumë vite, apo një punë që është menduar për disa ditë?

Ndarja e Mirditës në disa prefektura është plotësisht 200% identik me ndarjen e kombit shqiptar në 6 shtete.

Sepse krahina tradicionale është troll etnik kombëtar në miniaturë, sikurse prefektura është shtet në miniaturë.

Një zhvillim ekonomik, shoqëror dhe kulturor, kombi shqiptar do t'a ketë atëherë kur shteti e kombi bëhen një dhe gjithashtu krahina popullore e prefektura zyrtare bëhen një.

Anëtarësuar
    09-09-2007
    Postime
    3,698
    dujsivs,

ktu me ke i kishe kto llafet?

dhe hartimi vazhdon tek pjesa qe skam cituar,....

mirdita o nji vend i shkrete, me shkembinj vullkanike bazike ku smbin asgje gati, dhe ku mire pula po as dhija s'han asgje,....pervec gureve dhe piritit.

apo i kishe ato llafe per pune e Vigut? dhe herojve qe zaptuan vendin e fishtes apo karamahmutit?

qashtu dujvsi,
    tani ti mer çun gush-pullum, po e shof se e ke da mendjen me u ba rrot-star ...

dhe ja pse ... me ato qe shkruan ...

ti nuk din te lesh te vdekurit me te vdekurit, e te gjallet me te gjallet ...

gjetja jote se mirdita qenka nje vend i shkrete etj, verteton me se miri ate çka shkrova me lart; gjithashtu paske njohuri te cekta dhe selektive ...

frymezimi yt eshte jo per tu patur zili ... veçanerisht vesi i kundershtimit vend e pa vend ...

me fal se po te flas me keto terma, po nganjehere heshtja nuk i thote te gjitha ...

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    Citoj me shkronja te zeza Alibaben

Gjithkund në trojet shqiptare krahinat tradicionale janë shkatërruar si pasojë e ndarjes në prefektura e komuna sipas tekeve të byrokratëve pedofilë.
    Krahinat tradicionale janë krijuar nga populli, nga një dituri shekullore, për shekuj rresht.
    Ndarja në prefektura e komuna është bërë për disa ditë, duke u bazuar në fantazinë e byrokratëve feudalë e më pas atyre komunistë.
    Më e mençur një punë e cila është menduar për 500 a më shumë vite, apo një punë që është menduar për disa ditë?

Nje sistem te ngjashem i ndarjes ne shume prefektura te nje vendi ka dhe eshte edhe mbreteria e Suedise. Ajo ka 23 prefektura dhe deri me tash nuk jane degjuar se ka probleme me kete lloj administrimi. Ndoshta Shqiperia ka kopjuar nje stil perendimor evropian te administrimit te vendit te ngjashem dhe te cilin mund ta kene edhe vende te tjera ne Europe gje per te cilen dikush nga anetaret ne forum qe banon ne nje vend tjeter te Europes mund te na e shpjegoje.

i/e regjistruar Maska e Reschen
    Anëtarësuar
    07-12-2008
    Postime
    450
    epo kto herojte e vigut, qe kishin zone qendren e Shkodres, paskan qene jabanxhi aty,

mire paska bo keshilli bashkiak qe i ka cu tek plehrat....
    Per te shkulur eshte kollaj pasi edhe ne Rreshen u hoq apo u shkul monumenti i kater heroinave dhe busti i Pal Melyshit <---rasti i ketij te fundit eshte vene ne diskutim ne baze te disa fakteve dhe te afermeve te tij tani vone, se ai nuk ka qene bashkepunetor i sigurimit te shtetit sikur e nxori Mehmet Shehu dhe e beri hero ne periudhen 45 vjecare totalitare te cilen presidenti aktual Bamir Topi (ne nje takim ne lidhje me lakimin qe i eshte bere ne media heroit kombetar Gjergj Kastriotit Skenderbeu) e ka quajtur ate periudhe 45 vjecare diktature demokratike

ILIR NË GEN Maska e flory80
    Anëtarësuar
    03-12-2006
    Vendndodhja
    Buzë Vjosës Kaltëroshe
    Postime
    1,531
    Sistemi i administrimit të krahinave të ndryshme të vëndit e ka kërkuar që të ndahen në zona administrative shumë krahina që kanë qënë për shekuj bashk.
    Por dihet që në gjithë botën këto janë fenomene të zakonshme, dhe nuk përbëjnë problem, përveç rasteve kur banorët e një zone i kanë tokat dhe pronat në një rreth tjetër dhe këto krijojnë vështirësi, Po të shohësh hartën e SHBA-ve do të shikoni që pjesa dërrmuese e shteteve janë të ndarë me vija të drejta, dhe po ashtu contetë apo komunat brënda një shteti janë po ashtu të ndara me vija të drejta për arsyen e thjeshtë të administrimit.
    Me gjithë atë unë e kuptoj shqetësimin e Mirditorëve që kanë ngelur jashtë rrethit të Mirditës kur ata kanë të njëjtat zakone dhe tradita, të njëjtat veshje dhe folklor por janë të detyruar të jenë pjesë e një rrethi tjetër...
    EH I ZIU NJERI, GËLLTIT DIKU NJE LUGË ÇORBË TË PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PËR GJITHË JETËN!

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Pak e tepërt që e krahason Mirditën shekullore, me ca koloni jenkish. SHBA ndahet me vija të drejta se fillimisht ka pasur popullësi të rrallë.

Faqja 2 prej 5 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A duhet të bashkohet Kosova me Shqipërinë?
    Nga tani_26 në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 2299
    Postimi i Fundit: 10-03-2025, 12:17
  2. Mirdita, një vatër e qëndresës antiosmane
    Nga Jamarber në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 211
    Postimi i Fundit: 30-09-2007, 17:39
  3. Nje veshtrim rreth personaliteteve te Mirdites ne shek XV-XX
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-04-2006, 16:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •