Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11

Anëtarësuar
    08-02-2003
    Postime
    1,792

Ish Ministri i Punëve të Brendshme të Italisë akuzohet për ekstremizëm fetar.

Mbulesa e zonjës së pastër Maria si kundër argument

Ish Ministri i Punëve të Brendshme të Italisë akuzohet tani për ekstremizëm fetar, por ai ekstremizëm nuk është i krishterimit katolik, fesë së cilës edhe ai vetë i takon, por për ekstremizëm fetar islam. Origjina e kësaj storie është te Xhuliano Amato kur deklaroi haptazi se nuk mund ta kundërshtojë veshjen e hixhabit (mbulesës) nga ana e femrës muslimane në vendin e tij, edhe atë për një arsye të qartë dhe të thjeshtë, ngase Zonja Maria e Virgjër (Merjemja) kishte mbulesë mbi kokë.

Ajo ishte gruaja më e shenjtë që ka njohur historia, ashtu që është edhe njëra prej katër grave më ideale në gjithë njerëzimin sipas pikëpamjes islame, siç argumenton hadithi profetik, e me të janë znj.Hadixhe, znj. Fatime e Ndershme si dhe Asija -bashkëshortja e Faraonit.

Ish Ministri Xhuliano ballafaqohet me tendencat sekulariste ekstreme, të cilat ftojnë për sfidim të fenomenit të përhapjes së hixhabit te gratë muslimane në Itali, madje edhe tek ato femra italiane të cilat kanë hyrë në Islam, duke e konsideruar këtë si një shkelje flagrante të kulturës krishtere. Xhuliano Amato iu tha atyre: "Nëse Maria e Virgjër ishte grua me mbulesë, si po kërkoni nga unë që t'ia mohojë të drejtën një gruaje të mbuloj kokën (t'a vejë hixhabin)", ose thënë shprehimisht siq ka deklaruar ai: "Vërtëtë gruaja e cila ka gëzuar dashurinë më të madhe gjatë gjithë historisë është Zonja e Virgjër, e cila është portretizuar gjithnjë si e mbuluar - me hixhab). Ministri i punëve të brendshme ka zbuluar edhe një krizë tjetër tek ekstremistët sekularistë, e ajo është shfaqja e një rryme të re kulturore në që kërkon t'i ndryshojë pikturat ku Zonja e Virgjër (Maria) portretizohet si një grua që ka mbi kokë mbulesën. Ata kërkojnë që t'a heqin këtë pikturë e t'a përhapin në vend të saj një tjetër, ku ajo portretizohet si grua e zbuluar, pa mbulesë! Beteja italiane nuk është një shaka, por është një e vërtetë të cilën e kanë transmetuar mediet botërore e italiane, por të cilën e kanë anashkaluar gazetat publike të vendeve muslimane, përveç gazetës Al-xhumhurijje (egjiptiane), e cila vetëm sa ka sinjalizuar në disa rreshta të paktë në numrin e të enjtës së kaluar. Ndërsa rrëfimi i propagandës për ndryshimin e portretit të pikturuar të Marisë nuk është një risi në karakterin perëndimor, i cili e ndan fenë edhe në aspektin kulturor ose madje edhe atë racor, dëshmi për këtë gjë kemi të kaluarat që janë tashmë tejet të njohura. Në Shtetet e Bashkuar të Amerikës para disa viteve në disa kisha të mëdha ku frekuentohej nga raca e zezë është vendosur piktura e Mesiut a.s. (Jezusit), i cili portretizohet si i zi tërësisht në formë të afrikanëve. Ata deklarojnë, sipas pikëpamjes së tyre, që Mesiu a.s. ka qenë i zi me lëkurë të zezë, dhe se portretet dhe pikturat ose skulpturat e tij me trup të bardhë, flokë të verdhë e sykaltër që janë të përhapura në Perëndim, janë një falsifikim evropian i racës së bardhë. Disa që kanë prejardhje meksikane në ShBA i kanë vendosur pikturat e Mesiut nëpër kishat e tyre me tipare të personit meksikan, ndërsa tash është kthyer fushata kah Maria që t'ia heqin hixhabin nga koka duke e paraqitur atë në portretin e Monikës amerikane tejet prestigjioze, ose të Margaret Bardoo, në mënyrë që pikturat e saja të mos janë argument për muslimanët që gratë dhe bijat e tyre t'a vënë hixhabin. Normalisht, ministri italian i punëve të brendshme e konsideroi këtë kërkesë absurde dhe ekstremizëm kulturor, dhe sipas tij ai personalisht nuk do t'i përgjigjet kësaj kërkese, andaj ai nuk gjenë arsye ose bazë fetare a kulturore për t'a penguar hixhabin në vendin e tij. Sekularistët dhe ekstremistët nëpër vendet tona muslimane, nëse u vie vështirë që t'a pasojnë rrugën e të Dërguarit Muhamed s.a.v.s., atëherë së paku le t'a pasojnë rrugën e Xhuliano Amato-së.
    Fotografitë e Bashkëngjitura Fotografitë e Bashkëngjitura  

Xp Maska e Vista
    Anëtarësuar
    30-01-2008
    Vendndodhja
    Mbi dhe
    Postime
    582
    "Nëse Maria e Virgjër ishte grua me mbulesë, si po kërkoni nga unë që t'ia mohojë të drejtën një gruaje të mbuloj kokën (t'a vejë hixhabin)"
    Kshtu duhet te jen krishteret e vertet , por shumica e krishterve me shum jan anti-Islamik sesa qe jan krishter.
    Atyre sju intereson nese Bibla kerkon mbulimin e femres krishtere , me shum u intereson femra muslimane mos te lejohet me mbules.
    E Verteta është e Perkryer,ajo nuk ka dy fytyra (anë)

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Vista Lexo Postimin
    Kshtu duhet te jen krishteret e vertet , por shumica e krishterve me shum jan anti-Islamik sesa qe jan krishter.
    Atyre sju intereson nese Bibla kerkon mbulimin e femres krishtere , me shum u intereson femra muslimane mos te lejohet me mbules.
    Po ti je nastradin e kaluar nastradinit. Pa thuaje pak se ku ne bibel thuhet se duhet te mbulohet gruaja krishtere se ne ato qe ti ke paraqitur me pare ta kane kthyer pergjigjen.

Une personalisht jam I krishtere edhe antiislamik ne te njejten kohe. Per mua islami duhet zhdukur nga faqja e dheut po ca te bej qe sme mer njeri mua parasysh.

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    nese krishteret e praktikojn biblen qysh duhet , mesiguri jan musliman, po mendoj biblen e drejt jo at te gjonit apo te palit, te ISES a.s ( jezusit)
    Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 16-03-2009 më 17:36

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin
    Po ti je nastradin e kaluar nastradinit. Pa thuaje pak se ku ne bibel thuhet se duhet te mbulohet gruaja krishtere se ne ato qe ti ke paraqitur me pare ta kane kthyer pergjigjen.

Une personalisht jam I krishtere edhe antiislamik ne te njejten kohe. Per mua islami duhet zhdukur nga faqja e dheut po ca te bej qe sme mer njeri mua parasysh.

Ardi
    Ja se te marr une ty parasysh. Te pjerdh ate ideologjine tende fashiste qe dashke ti te na zhdukesh Islamin nga faqja e dheut, se u bene plehra si puna jote te zhdukin nje fe.

Artikulli i paraqitur me larte eshte shume i qarte. Flet per tendencat e modernizimit te Virgjereshes Mari (Merjemes). Do pres se mos do fillojne te bejne ikona te Zojes Virgjereshe alla-Chicholina edhe pak per t'ju bere qejfin budallenjve qe s'ndryshojne dot te ardhmen, e mundohen te kapen me te kaluaren.
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

i/e regjistruar Maska e Raim
    Anëtarësuar
    09-11-2007
    Postime
    473
    Citim Postuar më parë nga Ardi_Pg_ID Lexo Postimin

Ardi
    Islami dita dites rritet, shtohet, forcohet, por bjeri mendjes se asnje musliman ne forum kurre nuk ka thene jame antikrishter ose i urrej te krishteret, sepse do japish llogari nje dite kur te te vij shpirti ne fyt por do jete vone.
    Aq budalla qe je religjionin e konsideron si ndonje objekt ose dicka fizike qe don ta zhdukish nga faqja e dheut.

58:5.
    Është e vërtetë se ata që i kundërvihen All-llahut dhe të dërguarit të Tij, janë të mposhtur, ashtu siç u mposhtën ata përpara tyre. Mirëpo, Ne u kemi shpallur fakte të qarta, e për mohuesit është një dënim i turpshëm.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga injejti Lexo Postimin
    nese krishteret e praktikojn biblen qysh duhet , mesiguri jan musliman, po mendoj biblen e drejt jo at te gjonit apo te palit, te ISES a.s ( jezusit)
    Bibla meson se Krishti pinte veren dhe hante mishin e derrit dhe nuk i praktokonte (nuk i njihte) ndoshta 90 % te praktikave qe i kerkon Islami ne Kuran. Nese keto gjera te bejne musliman, une qenkam edhe me musliman se Muhamedi.

.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    aj asht lutur me fytyr per dhe , eka pas koken e mbuluar ashtu edhe nana e vet ju ka lut vetem ZOTIT edhe merjemja e ka pas koken e mbuluar, e ju i luteni kukullave, figurave, pos asaj edhe un kam than nese praktikojn biblen qysh duhet, jo ket bibel , te palit po biblen orgjinale , kjo bibel e sodit asht e pa pranuar, se nuk asht e gjitha nga ZOTI , se ka shtuar dhe ka munguar pali aty.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    01-03-2009
    Vendndodhja
    tu pi pi pi. DoLLi Qe Paraqet Rrezik.. RaKi_BMW@hotmail.com
    Postime
    374
    qenka minister psikopat ky,

po ne qe shkrujm nga shpia nudo ca do menoji ky ministri italjan qe duhet te futemi ne burge hahahahaaaaaaaaa

i/e regjistruar Maska e sleep
    Anëtarësuar
    10-10-2006
    Postime
    114
    Ardi
    __________________________________________________ ______________________
    Rrespekte nje here!Une qe jam Musliman edhe qe disi kemi pas nje rrespekt me njeri tjetrin tashi po thua te me heqesh nga faqja e dheut?A nuk eshte ekstremizem i gjalle ?Ne fakt te jap pak te drejte pasi feja katolika jo ne frymen e Hyjit po e sulmojne islamin deri ne ate pik qe te zhduket.Por nuk ka per tu zdhukur!
    Me vjen me te vertet keq kjo qe ke thene, shume keq.Jemi njerez te nje Zoti e jetojme ne nje toke.Shum keq Ardi.Gjithsesi ky eshte mendimi yt.
    __________________________________________________ ______________________
    red_dragon

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si u grabit ari nga pushteti komunist ne Shqiperi.
    Nga DYDRINAS në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 03-04-2015, 10:52
  2. Përgjigje: 43
    Postimi i Fundit: 22-05-2013, 16:04
  3. 200 të shumëkërkuarit shqiptarë në të gjithë Botën
    Nga Albo në forumin Në kërkim të personave të humbur
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 04-02-2011, 10:52
  4. Dosja antishqiptare e Greqisë, 1912-2007
    Nga BARAT në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 645
    Postimi i Fundit: 15-10-2007, 19:27
  5. Histori me vlere per te kuptuar "Dosjet"
    Nga Brari në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 15-02-2005, 18:07

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •