Close
Faqja 12 prej 29 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 111 deri 120 prej 282
    i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Po ne si Popull i ditur që jemi do mund të qëndronim si në regjimin e Skënder-Beut ,por nuk mundem për fat të keq . . .
    o ILMGAP

meqe je musliman m amerr menja se personi ma i rensishem per ty asht Muhamedi a po jo?

n ekohen e ati muslimanet ishin te bashkum, te fuqishem etj etj.

me kallxo pak ca u ba me muslimant mas vdekjes se profetit? a nuk u ndan e u vran e u pren me njani tjerin qe vazhdo ne sot e 1400 vjet. a nuk jan nda e perca muslimant ne 100 sekte e shtete e po ja hajn kryet njoni tjetrit?

simas teoris tane kret fajet i paska muhamedi sepse ai nuk i majti dot muslimant te bashkum dh emas vdekjes?

pra simas teje ashtu sikur gjergji nuk sht figura me e rensishme shqiptare sepse me fjalet e ti nuk arriti te binde popullin shqiptar qe te jet i bashkum e i fuqishem edhe mas vdekjes, edhe muhamedi nuk asht person i ransishem per fen tane sepse nuk e bindi dot muslimant qe te jen te bashkum ene mas vdekjes s etij.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Po ne si Popull i ditur që jemi do mund të qëndronim si në regjimin e Skënder-Beut ,por nuk mundem për fat të keq . . .
    Ateher duke u bazuar ne fjalet e tua,arrihet konkluzioni qe nuk ishte faji i Skenderbeut,por i popullit!
    Really Dude... Get A Life!!!

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    Ateher duke u bazuar ne fjalet e tua,arrihet konkluzioni qe nuk ishte faji i Skenderbeut,por i popullit!
    Es Selamu Alejkum!

E beri pula vene , apo veja pulen?

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga Sabriu Lexo Postimin
    E beri pula vene , apo veja pulen?
    Sipas teje??? ....
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e regjistruar Maska e K.i EPERM
    Anëtarësuar
    09-03-2009
    Postime
    924
    24-04-2009, 18:10 #110
    Sabriu
    i/e regjistruar

Per Popullin Shqiptar ska asnjë dilem dhe hamendje ;Figura më e shquar Shqiptare është GJERGJË KASTRIOTI SKENDERBEU pastaj kemi edhe tjerë por ky është më i MADHI .

Një POPULL identifikohet me figura Historike ,më Heronjë,më shkencëtar,më kulturë(kjo të mungon në ketë F.SH)më Sportista,më Piktor etj etj etj mos ti numëroj të gjitha se ti si ekspert (i fesë) apo ku ta dijë une i din të gjitha; mirë e ke gjetë një fotele? një kompjuter si të gjithë Ne edhe kyçje ne internet d.m.th i ke të gjitha mjetet për te shkruar por mbi të gjitha këto duhet diçka shumë më i komplikuar se kompjuteri: TRURI

Mos harro më i MADHI I POPULLIT SHQIPTAR është GJERGJË KASTRIOTI SKENDERBEU
    P.S. per popujtë tjerë e dinë ata vetë .......

Postuar me pare nga ILMGAP...,
    Nëse nuk do mund të ngrihej nga varri , pse nuk mbeten fjalt e tij në mend , pse nuk luftuan edhe pasardhësit në mënyrën e Skënder-Beut , pse nuk vazhduan të ndiqnin urdhërat e tij ( edhe pse i vdekur ) pse nuk kujtuan fjalt e të dashurit Skënder-Be ( apo ndoshta Skënder-Beu nuk iu thoshte fjalë që ishte e nevojshme të mbaheshin mend nga brezi i pasardhshëm ) .
    Unë mendoj se me fjalë mund të arrihej edhe fuqia . . . por Shqiptarët nuk deshën as fjalën as fuqien.
    Ne rradhe te pare po ta therrasim Skenderbe..., sikur i kemi bere nje te padrejte..., pasi emri i tij ishte Gjergj dhe jo Skender, jo per gje, por gjithmone ne dokumente vihet emri i vertete dhe jo titujt ose me keq akoma pseudonimet, pasi nje here merr emer nga prinderit dhe nje here pagezohesh, jo si t'ia doje qejfi sulltaneve...!
    Po si more nuk paskan luftuar shqipot, pas vdekjes se Gjergjit ata vazhduan luften dhe derisa mbeten te vetem ne Ballkan, per kete aresye turr-qit, nuk do t'ia falin kurre arnavuteve, ata kurre nuk do ti nenshtrojne por vetem me te holla dhe ryshfete ( ne natyre ), munden ti blejne, ose duke i eliminuar fizikisht..., por mbaj parasysh qe; jane mbi 600.000 shqiptare ( te medhenj e te vegjel )qe moren rruget pertej detit, kjo me statistika te besueshme...
    Pastaj nuk eshte faji i Gj. Kastriotit qe shqiptaret u perçane, pasi ketu diskutimi zgjatet pa mase, por qe eshte per tu theksuar qe; me konvertim dhe dhune, shqiptaret pothuaj harruan preardhjen dhe vetedija kombetare dhe identiteti mbijetuan vetem nder mergimtaret shqiptare, pasi ne Atdhe kishte filluar nje "gjum" letargjik teper i rrezikshem, ku asimilimi nga te gjitha anet, ishte duke u realizuar komplet, ku identiteti kombetar i kish lene vendin mbijeteses, ligj natyror ky elementar ku ne ç'do rrethane shqiptari kaloi te gjitha provat!
    Thashe qe asimilimi ishte duke u plotesuar nga te gjitha drejtimet, pra jo vetem "feja e re", ishte duke i shenderruar shqipot ne anadollak dhe kurd, por edhe ato te vjetrat sikur orthodhokset dhe katoliket, syte i mbanin gjithnje nga kishin edhe mbeshtetjen...
    Kjo verteton qe ne si popull kurre me, nga vdekja e Gjergj Kastriotit -Skenderbeut , nuk u bashkuam me ne nje kryengritje masive te pergjitheshme me karakter kombetar dhe per te çliruar tera trojet ku ishin shqiptaret, por gjithmon edhe pse ne kryengritje, shqiptaret rebelimin e benin me karakter krahinor ose deri fisnor, kurre nuk u perpoqen te mblidheshin si ne Lezhe, vetem nga fundi i 800' filluan prepjekje por gjithnje te shtyre nga nevoja kohore me renien eminente te perandorise osmane, por qe tash popujt e tjere i kishin konsoliduar identitetin dhe territoret ne base te perberjes etniko-fetare..., ku pjese te trungut meme ( Shqiperise ) cungoheshin pa hasur nje qendrese kombetare serioze, pasi kishim ne brendesi te perberjes kombetare, njerez qe vetquheshin ( kryesisht pa te drejte ) turq..., ku kjo vihet re shume lehte edhe sot e kasaj dite, ku njerez si Sabrija me shoke..., flasin perçart ne lidhje me figurat e shquara si Gjergj Kastrioti, qe eshte jo vetem krenaria e kombit shqiptar, por e gjithe Ballkanit dhe pa ekzagjerim edhe e Europes!

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Sipas teje??? ....
    Skenderbeu.....

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Citim Postuar më parë nga derjansi Lexo Postimin
    o ILMGAP

meqe je musliman m amerr menja se personi ma i rensishem per ty asht Muhamedi a po jo?

n ekohen e ati muslimanet ishin te bashkum, te fuqishem etj etj.

me kallxo pak ca u ba me muslimant mas vdekjes se profetit? a nuk u ndan e u vran e u pren me njani tjerin qe vazhdo ne sot e 1400 vjet. a nuk jan nda e perca muslimant ne 100 sekte e shtete e po ja hajn kryet njoni tjetrit?

simas teoris tane kret fajet i paska muhamedi sepse ai nuk i majti dot muslimant te bashkum dh emas vdekjes?

pra simas teje ashtu sikur gjergji nuk sht figura me e rensishme shqiptare sepse me fjalet e ti nuk arriti te binde popullin shqiptar qe te jet i bashkum e i fuqishem edhe mas vdekjes, edhe muhamedi nuk asht person i ransishem per fen tane sepse nuk e bindi dot muslimant qe te jen te bashkum ene mas vdekjes s etij.

Muslimanët janë të bashkuar,duan ndërmjet vete,janë vëllezër,nuk ka përqarshmëri ndërmjet tyre dhe të gjithë bazohen tek Muhammedi A.S . . .si? Të Gjithë Muslimanët e duan pejgamberin po them Muslimanët,të gjithë Muslimanët flasin për Muhammedin A.S , të gjithë Muslimanët citojnë hadithe të Muhammedit A.S . . .Ende të gjithë e duan , secili sekt Islam nuk mohon diqka të Muhammedit A.S . . . Muhammedi A.S nuk është MIT dhe të gjithë e dinë këtë gjë qdo fe qdo komb qdo njëri . . . ndërsa në lidhje me Gjergj Kastriotin - Skënder-Beun ka shum spekulime por une mendoj se janë më shumë ekzagjërime.

Me Rrespekt : ILMGAP

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Por populli nga Skënder-Beu (Gjergj Kastrioti) udhëhiqej

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Historia dhe histografia shqiptare dominohet nga elementi joshqiptar, kryesisht
    vlleh-ortodoks, grek dhe sllav.

Faqja 12 prej 29 FillimFillim ... 2101112131422 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •