Close
Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 131 deri 140 prej 282
    i/e regjistruar Maska e saura
    Anëtarësuar
    07-09-2008
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    3,498
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    lool po re si s'bojme, na nuk jemi si katunaret qe bojne dasem per fatkeqesina te komshive.
    hahahaha,hahaha
    L'invidia e la forma piu sincera di ammmmirazione.

i/e larguar Maska e Homza
    Anëtarësuar
    24-02-2006
    Vendndodhja
    Ne kat te siperm!
    Postime
    3,092
    Citim Postuar më parë nga ABSOLUTE Lexo Postimin
    ewww Homz Homzzzzzz... po dalin shume bre.... pyetja sa e pash une ka te bej me njejes, pra pyetsi vet, cila eshte figura me e shquar shype?

e une them, qe eshte : Ismail KAdare

nuk mund te thuash nje figure te vetme, kontributi i gjithsejciles figure siper kan kontribut madhor per kombin tone.

ti permend ismail kadarene perpara atdhetareve te shquar? mua me duket ngutje e jotja.

Ragnald
    Anëtarësuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Faik konica dhe Fan noli mendoj une.
    Gjenialiteti i tyre njihej jo vetem brenda per brenda mureve te shqiperise.

Jo reklama ne FSH. Maska e besmet123
    Anëtarësuar
    20-05-2007
    Vendndodhja
    VLORE
    Postime
    52
    Citim Postuar më parë nga Homza Lexo Postimin
    Nene Tereza, Gjergj Kastrioti Skenderbeu, Adem Jashari, Rilindasit gjith me rradhe, Ismail Bej Vlora, Isa Boletini, Azem Hajdari, Ibrahim Rugova.

E keqja eshte se ne SHqiptaret presim deri sa te na i marr vdekja qe ti vleresojme, qe meritojne rrespekt nga te gjallet jane:

Prof Dr Sali Berisha, Rramush Haradinaj me familjen e tij, Hashim Thaci, Ismail Kadare.
    UN NUK MUND TE ARRIJ TJU KUPTOJ JUVE KUR PERMENDNI EMRIN E SALI BERISHES DHE E KRAHASONI ME RAMUSH HARADINAJ,,SALI BERISHA ESHE NJE ORDINER KARIERIST,KURSE RAMUSH HARADINAJ ESHTE PATRIOT LUFTETAR TRIM POLITIKAN PER ARSYE SE ME THONI NJE KRYEMINISTE SI RAMUSH QE E BERI SI BURRAT LA KARRIGEN E KRYEMINISTRIT DHE SHKOI NE QELIT E HAGES,KURSE KY EMRI FLLIQUR QE KENI PERMENDUR JU NUK IKTE PA U VRAR GJYSMA E SHQIPTAREVE DHE PA U DJEGUR

Lux Libera Nos Maska e Shkelqesia_E_Tij
    Anëtarësuar
    23-09-2002
    Vendndodhja
    Where ladies pray the God
    Postime
    1,028
    Citim Postuar më parë nga Sabriu Lexo Postimin
    Historia dhe histografia shqiptare dominohet nga elementi joshqiptar, kryesisht
    vlleh-ortodoks, grek dhe sllav.
    Qenke sherruar nga azma more taleban i Frontit te Lindjes !!!

Blossoms of heaven, Ashes of hell...

me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Nuk mund të ndahet vetëm një.

Pirro - sepse ishte prijës i aftë, tregoi trimëri, zgjeroi territore, dhe e mori fronin qysh si fëmijë 12 vjeçar.

Aleksandri i Madh - sepse krijoi Perandorinë më të madhe nga të gjitha shtete iliro-shqiptare që njohim, kolonizoi Himalajet me fise ilire që edhe sot jetojnë atje e flasin shqip, ndihmoi zhvillimin e shkencës, filozofisë etj.

Agroni dhe Teuta - ishin prijës për mrekulli, na mungojnë sot njerëz si këta. Ishin ekspansionistë zgjeruesë territoresh, trima.

Batoja i Desidiatëve - bëri kryengritjen më të madhe kundër Romës, që e njeh historia. Dënoi tradhëtarin Baton e Breukëve.

Muji e Halili - luftuan kundër shkijeve, dhe na e lanë amanet trimërinë,

Shën Gjon Vladimiri - princ i Duklës, shtetit të parë mesjetar arbëresh, i themeluar shumë kohë para Principatës së Arbërit. Luftëtar kundër sllavëve.

Balsha - Bashkuesi i trojeve arbëreshe

Millosh Kopiliqi - sepse vrau sulltanin me dorë të vet

Skenderbeu - Krijoi kombin shqiptar, kombi i parë i krijuar në historinë e njerëzimit

Lekë Dukagjini - na e la Kanunin e shenjtë, që të qeverisemi sipas dokeve tona, e jo të marrim Sheriatin e turkut

Karamahmut Bushati dhe Ali Pashë Tepelena - luftëtarë dinjitozë kundër turkut

Abdyl Frashëri dhe Haxhi Zeka - prijës të luftës antiturke

Ismail Qemali - krijoi shtetin shqiptar

Shaban Polluzha - Prijësi i luftës së parë në Evropë kundër vendosjes së dhunshme të komunizmit, dhe luftëtar në mbrojtje të racës shqiptare anë e kënd trojev tona.

Adem Jashari - për sakrificën e pashembullt për liri

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    08-04-2009
    Postime
    16
    Gjergj Kastrioti

Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Chingy Lexo Postimin
    Pse ka dyshime??Nqs flitet per figuren me te madhe shqiptare lidhur me popullin shqiptar dhe qe i ka dhene me shume popullit shqiptar padyshim eshte Gjergj Kastriot Skenderbeu..Nqs flitet per figuren shqiptare me te njohur ne bote eshte Nene Tereza...
    Nena Tereze nuk eshte figure kombetare por idol fetar, edhe vet ajo asnjeher nuk tha : jam shqiptare- jam e jezu krishtit - e zotit tim tha ajo.Per te qene figure kombetare shqiptare nuk mjafton te kesh vetem gjak shqiptari dhe asgje tjete me vlere kombetare..

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-05-2006
    Vendndodhja
    Në zemër të Tiranës (për disa kohë)
    Postime
    256

Hafiz Ali Korca dhe Hafiz Ibrahim Dalliu

Askush nuk mund ta mohoje dhe kontributin kombetaro-shqiptar edhe te Hafiz Ali Korces dhe te Hafiz Ibrahim Dalliut.
    Qe te dy ishin burra patriote, atdhetare te flakte qe luftuan per fe dhe vatan, dhe per fat te keq diktatura ateiste-komuniste i perjashtoi nga historia jone vetem pse ishin personalitete islame.
    Literatura e gjate dhe e pasur e tyre ne lidhje me ceshtje te historise te kombit shqiptar, po rikthehet nepermjet ribotimeve te tyre te dala nga arkivat e pluhurosura personale dhe per te treguar shume gjera mbi historine e paster shqiptare.
    Qe te dy keta persona kane qene te njohur ne disa aspekte:
    1. Ne dituri fetare
    2. Ne atdhedashuri (ku kane luftuar me arme)
    3. Ne letersi
    4. Ne publicistike
    5. Ne edukate dhe politike
    Qe te gjitha keto pika kane qene per te ruajtuar dhe mbrojtur identitetin shqiptar nga turqit dhe nga asimilimi grek e serb, per te mbrojtur gjuhen shqipe, moralin fetaro-kulturor ne Shqiperi etj.
    Gjithe te mirat!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Muslimanët janë të bashkuar,duan ndërmjet vete,janë vëllezër,nuk ka përqarshmëri ndërmjet tyre dhe të gjithë bazohen tek Muhammedi A.S . . .si? Të Gjithë Muslimanët e duan pejgamberin po them Muslimanët,të gjithë Muslimanët flasin për Muhammedin A.S , të gjithë Muslimanët citojnë hadithe të Muhammedit A.S . . .Ende të gjithë e duan , secili sekt Islam nuk mohon diqka të Muhammedit A.S . . . Muhammedi A.S nuk është MIT dhe të gjithë e dinë këtë gjë qdo fe qdo komb qdo njëri . . . ndërsa në lidhje me Gjergj Kastriotin - Skënder-Beun ka shum spekulime por une mendoj se janë më shumë ekzagjërime.

Me Rrespekt : ILMGAP
    a je n'men more

po muslimant jan vra e gri mes veti si derra

suni e shia ne sot e ksaj dite urrejn ma shum njani tjetrin sesa fet e tjera pranj ato pordha shko e kallxoja tjeter kujt

edh esot e ksaj dite gjith shqiptaret me gjak shqiptari e dun GJergj Katriotin kurse shipecat taleban musliman me gjak te perzi turk e arab alla Sabri etj nuk e dun.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Faqja 14 prej 29 FillimFillim ... 4121314151624 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •