Close
Faqja 10 prej 29 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 91 deri 100 prej 282
    Perjashtuar Maska e Sabriu
    Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    Citim Postuar më parë nga Adaes Lexo Postimin
    E di ti se cfare e can me shum nje popull ti "dijetari" i modh??? Ja kto idiotsirat e feve,ose propogandat qe bejn rob te fiksuar si puna jote,qe u ka shku truri per boje duke marr "leksione" nga ata "qe japin shpirtin per Shqiperine"...Me vjen keq edhe turp qe ka shqiptare te tille...
    Në dialog nuk ka gjykatës dhe të gjykuar, vendimmarrës e të akuzuar. Dy persona u mblodhën për të dialoguer me njëri- tjetrin, ndërkohë që njëri i tha tjetrit: A do të dialogojmë? I tha: Po, por me një kusht: Të mos nevrikosesh, të mos inatohesh, të mos çuditesh, të mos e bësh paragjykimin tënd argument, të kemi si qëllim të përbashkët të drejtën dhe të vërtetën dhe pjekurinë si bazë të këtij takimi!

Sabri Selmani

ShkOdrAne ForEver Maska e Adaes
    Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    HeRe... TheRe... NoWheRe...
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga Sabriu Lexo Postimin
    Skëndërbeu....., nuk ishte luftëtar i vërtetë për liri kundër të gjithë pushtuesve, por përkundrazi, ishte i prirë për bashkëpunim me pushtuesit më të rrezikshëm, pushtuesit sllavë, kundër një pushtuesi tjetër, pushtuesit osman.

Ishte i varur plotësisht prej Vatikanit dhe i shërbente këtij vendi me besnikëri.
    O robi,nuk e sheh qe po bie ne kontrast me fjalet e tua...Ke po mbronte Skenderbeu...Sllavet apo Vatikanet...ku e coi ushtrine te luftonte,ne Arberi apo ne vendet Sllave apo ne Vatikan??? Mos fol pa lidhje, se perfituan kto vende nga luftrat e Skenderbeut ne Shqiperi,sdo te thote qe ai luftoi per kto vende...llogjiko pak!!!
    Really Dude... Get A Life!!!

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Ishte shembulli qe edhe ne castin e vdekjes Skenderbeu po u fliste shqiptarve qe te ishin te bashkuar...dhe jo shembull per te vetmin fjalim qe ka mbajtur ai.
    Por të gjitha fjalimet e tija ta garantoj të njejta ishin.

Salen e degjoi populli ca si shum ne fillim vitet 90 dhe u pa se ku perfundoi puna...duke lene lesht neper firma piramidale dhe ne luft civile pa asnje arsye te caktuar,kshuqe mos e ngatrro ate krimb me Skenderbeun te lutem shum.

Shiko përziej Salën sepse është pesimist.egoist.gënjeshtar,i paditur,arrogant etj etj.Dhe udhëheqës.
    Dhe përziej Skënder-Beun sepse e konsideroni si MIT . Unë nuk them se nuk ka qen NJË NDËR FIGURAT më të shquara të Shqipërisë . . .por. . . ju jeni duke e ekzagjëruar fuqinë e tij dhe dijen e tij , mendoj unë qdo njëri që do ishte atëherë në krye të vendit siq ishte Skënder-Beu do arrinte aty ku ka mbërrit Skënder-Beu.

Me Rrespekt : ILMGAP

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Në dialog nuk ka gjykatës dhe të gjykuar, vendimmarrës e të akuzuar. Dy persona u mblodhën për të dialoguer me njëri- tjetrin, ndërkohë që njëri i tha tjetrit: A do të dialogojmë? I tha: Po, por me një kusht: Të mos nevrikosesh, të mos inatohesh, të mos çuditesh, të mos e bësh paragjykimin tënd argument, të kemi si qëllim të përbashkët të drejtën dhe të vërtetën dhe pjekurinë si bazë të këtij takimi!

Sabri Selmani
    Dialogu ndoshta i ka kto veti.Por debati jo,me vjen keq.Kur mua me preken interesat si shqiptare qe jam, nuk mund te dialogoje me nje pseudo-shqiptare qe shan dhe urren shqiptaret!

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    [QUOTE=medaur;2239195]
    Nuk mund te quhet hero kombetar nje njeri si Skenderbeu i cili e masakroi popullin e vet shqiptar.[/QUOTE
    Ke vrau Skenderbeu ??
    Skënderbeu mund të interpretohet si udhëheqës shqiptar që përuroi fillimin e luftërave fetare ndërmjet shqiptarëve. Kështu mund të interpretohet sjellja e tij ndaj besimeve të tjera fetare në Shqipëri pas kthimit në Krujë, kur kërkoi nga kolonistët dhe të konvertuarit në myslimanë të zgjedhin ndërmjet kristianizmit e vdekjes dhe të gjithë ata që nuk pranuan të braktisin islamin i masakroi. Masakra masive si këto nuk janë kryergjatë gjithë periudhës së sundimit osman dhe përgjithësisht kjo sjellje e Skënderbeut nuk u pasua nga udhëheqës të tjerë (ndoshta me
    përjashtim të Pjetër Bogdanit dhe ndonjë rasti tjetër të rrallë)e nuk u shndërrua në traditë tek shqiptarët. Përkundrazi, traditë u bë toleranca fetare që është një përvojë dhe karakteristikë tipike e shqiptareve.[b]Por në qoftë se do të ishte vazhduar qëndrimi i Skënderbeut, atëherë atij do t'i takonte merita e themeluesit të intolerancës dhe luftërave fetare ndërmjet shqiptarëve.

Sabri Selmani

i/e regjistruar Maska e mia@
    Anëtarësuar
    11-01-2008
    Vendndodhja
    Twilight Zone...
    Postime
    10,676
    Skëndërbeu....., nuk ishte luftëtar i vërtetë për liri kundër të gjithë pushtuesve, por përkundrazi, ishte i prirë për bashkëpunim me pushtuesit më të rrezikshëm, pushtuesit sllavë, kundër një pushtuesi tjetër, pushtuesit osman.

Ishte i varur plotësisht prej Vatikanit dhe i shërbente këtij vendi me besnikëri.
    Nuk me intereson fare se cfare thua ti. Per mua pushtuesi yne ne ate kohe ka qene turku dhe duhej shporrur nje ore e me pare nga trojet Shqiptare.
    Kush eshte ai pushtues qe ben mire mo Sabri. Ne ate kohe te gjithe mundoheshin te zaptonin sa me shume territore. Te etur per te sunduar boten. Sic beri Rusia, Gjermania, Franca ...etj
    Sipas teje vetem Turqia u nis me qellime te mira, se perhapi Islamin. Sa me fat paskemi qene dhe se paskemi ditur! Po pse e luftuam ''bamiresin'' tone xhanem!
    Edhe sot po i vuajme pasojat te pushtimit turk.
    Feelings change - memories don't.

Anëtarësuar
    29-12-2005
    Postime
    1,283
    [QUOTE=medaur;2239195]
    Nuk mund te quhet hero kombetar nje njeri si Skenderbeu i cili e masakroi popullin e vet shqiptar.[/QUOTE
    Ke vrau Skenderbeu ??
    Mendoi se më i vlefshëm se çdo figurë e kombit shqiptar është vetë kombi shqiptar, se interesat e tij nuk duhen dëmtuar për hir të asnjë figure kombëtare, se sado e madhe të jetë një figurë historike, gabimet e saj nuk duhen vazhduar në qoftë se janë të dëmshme për kombin me arsyetimin se "duhen ruajtur figurat" dhe se figurat duhen ruajtur për çka kanë vepruar
    drejtë.

Anëtarësuar
    06-01-2009
    Vendndodhja
    Postime
    1,251
    Citim Postuar më parë nga ILMGAP Lexo Postimin
    Por të gjitha fjalimet e tija ta garantoj të njejta ishin.

Shiko përziej Salën sepse është pesimist.egoist.gënjeshtar,i paditur,arrogant etj etj.Dhe udhëheqës.
    Dhe përziej Skënder-Beun sepse e konsideroni si MIT . Unë nuk them se nuk ka qen NJË NDËR FIGURAT më të shquara të Shqipërisë . . .por. . . ju jeni duke e ekzagjëruar fuqinë e tij dhe dijen e tij , mendoj unë qdo njëri që do ishte atëherë në krye të vendit siq ishte Skënder-Beu do arrinte aty ku ka mbërrit Skënder-Beu.

Me Rrespekt : ILMGAP

Se cfare vetish ka Sala si udheheqes,e cfare vetish ka pasur Skenderbeu,nuk jane te njejta. Skenderbeu nderohet e respektohet(mesa duket jo nga te githe por nga shumica) edhe tani pas 500 vjetesh per ato 25 vjet lavdi e liri qe i solli popullit arberesh...Po Sales kush do ti thote "ishte burre shteti" pas 100 vjetesh(e zeme) ?

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anëtarësuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    Se cfare vetish ka Sala si udheheqes,e cfare vetish ka pasur Skenderbeu,nuk jane te njejta. Skenderbeu nderohet e respektohet(mesa duket jo nga te githe por nga shumica) edhe tani pas 500 vjetesh per ato 25 vjet lavdi e liri qe i solli popullit arberesh...Po Sales kush do ti thote "ishte burre shteti" pas 100 vjetesh(e zeme) ?
    Edhe Sala nuk duhet nga të gjithë por nga shumica dhe këta që e duan do flasin edhe pas shum vitesh sepse këta që i duan i flasin edhe brezave të ardhshme për Salën , si ju për Skënder-Beun.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Pershendetje te gjitheve.
    Une jam nga lezha,aty ku ky Sbriu thote qe skenderbeu maskroi shqiptaret.
    Ka edhe nje skenderbe tjeter.Ka lindur ne lezhe ky i fundit.Por ky eshte skenderbe i kultures shqiptare ndersa ai i mesjetes ishte i luftes dhe i politikes.
    Eshte vertete se ka nje debat sot ne shqiperi nga intelektualet medioker komuniste .Te cilet thone se Skenderbeu duhet te ishte bere vasal i turkut .Por ai beri nje lufte per liri ,dhe luftrat per liri nuk kane qmim .Per lirin mund te sakrifikohet gjithcka.Edhe Spartaku ne kohen e Rromakeve luftoi per liri kunder Romes dhe humbi.ushtria e sklleverve u masakrua si mos me keq nga romaket.por ne histori hyri Spartaku.Konsullin romak qe kryqezoi 5000 skllever me mendimin se duke bere nje masaker do te hynte ne histori ,nuk e njeh njeri.
    Skenderbeu kerkoi ndihme nga europa e krishtere por Europa e tradhtoi.prandai qe skenderbeu i kultures shqiptare Fishta i madh , do te shkruante me vone .Sabri duhet te shkosh te riabilitohesh sepse mund te te kete ber shplarje truri bin laden

Faqja 10 prej 29 FillimFillim ... 8910111220 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Drafti për Unitet
    Nga Modesti në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 04-08-2010, 16:10
  3. Letërsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] në forumin Enciklopedia letrare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  4. Çështja Çame
    Nga Eni në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 154
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 19:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •