SE KENDUAM "LET IT BE"
O i humbt jeni ju suadovehabotalibanet qe shani gjithēka ēka kane muslimanet.
Vetem shko hyne ne ate forumin (anti)islamik dhe i gjen shkrimet e tyre duke share dhe fyer 90 % te dijetarve qe ka pas islami.
Une vete kam lexuar aty duke thene per Imam Ebu Hanifen se ai ka qene murxhia . Ka faqe perplot aty duke i quajtur hoxhallaret (sunnitet) e trevave Shqiptare si hoxhallar te rusit e shkavit;
Ju saudovehabet i keni luftuar muslimanet dhe keni luftuar khalifen e tyre , edhe ne forumet e juaja e quani khalifatin (osmanlive) e sunnitve si khalifat i qafirave dhe te gjithe dijetaret aty qa kane qene jane qafira per juve.
Ju vete nuk keni luftuar asnjehere me te huaj por vetem me musliman dhe ate lufte e keni bere me dredhi me ndihmen e te tjereve duke i vrare muslimanet mbas shpine.
Bin bazi i yt a i lejonte amerikanet te hyjne ne arabi dhe te sulmojn irakin , atehere pse ju pasuesit e tij nxjerrni lote krokodilli kinse po beni xhihad kundra qafirave.
Kot po bej pyetje se nuk ka pergjigje , si me fol me murin .
SE KENDUAM "LET IT BE"
Mire, a nuk te intereson fare se kush jane keta njerez, nese ka te tille? Sic thash ne fillim te temes, i tere Kurani eshte i mbushur me terme abstrakte, te cilat duhet interpretuar dhe konkretizuar per raste te perditshme. Perseri sic thash, ne Kuran shkruan "lexo". Ky term eshte abstrakt. Sepse nuk dihet se cfare duhet te lexosh: Kuranin, Biblen, Hitlerin, Stalinin apo apo literature blasfemike, ne te cilen ofendohet Allahu dhe Muhamedi? As a duhet te lexohet Kushtetuta Shqiptare nuk dihet. As nuk dihet a duhet te lexohet Gjergj Fishta, as Kanuni i Lekes. As, as, as..
Nese duhet/lejohet te lexohen keto qe i permenda, a nenkupton fjala "lexo" edhe te drejten time per t'ju bindur autoreve? Kush vendos per pergjegjen e ketyre pyetjeve? Une kam interes te madh qe te lexoj Fishten apo Kanunin apo Biblen, dhe eshte e vetkuptimte qe une ndoshta pergjat leximit u "bindem" atyre. Keshtu qe kam interes qe ne pergjegjen e ketyre pyetjeve te marin pjese njerez, qe kane te njejtin fat si une, qe kuptojne ndjenjat, prejardhjen dhe vlerat e mia, pra njerez shqiptare. A nuk te intereson kjo ty? Nuk te intereson, kush (sipas Kuranit) ka plotfuqizimin e Allahut per te pergjegjur keto pyetje? Nuk te intereson, a eshte pergjegja e ketyre pyetjeve ne dore te nje grupi arabesh? A nuk do te kishe deshire te pergjegjen keto pyetje nga nje grup shqiptaresh? Nese jo, perse mendon se njerez jasht kombit tend (arabet) duhet te kene te drejten ekskluzive per te definuar termet dhe normat e Kuranit? A i privilegjon Allahu arabet ne disfavor te p.sh. shqiptareve? A i njeh Allahu arabet si me te afte per te interpretuar, per te logjikuar, per te fantazuar?
A nuk mendon se se pari duhet te me pyetesh se a e kerkoj une ate rruge, te cilen ti apo ndonje arab e sheh si "te vertete"? Ndoshta per mua rruga e vertete eshte ajo e leximit te Gjergj Fishtes, Pashko Vases, te cilet Kuranin e katapultojne atje nga e ka burimin. Ndoshta rruga ime eshte e mijera dijetareve me renome boterore, te cilet Kuranin e shohin si objekt barcoletash. A mund te arrij une kete rruge nepermjet te Islamit? Nuk jam ne kerkim te mundesise per te u servilosur ndaj Islamit, por po bej pyetje per te hulumtuar se a ka vend ne Islam per nje shqiptar? A ka mundesi te vihet interpretimi i Kuranit ne doren e njerezve tane, njerez qe kuptojne dhe respektojne historine, prejardhjen, vlerat aktuale te popullit tim? Ne dore te shqiptareve!Te jesh i sigurt se ne islam mundesh me e gjet rrugen e vertet vetem se duhet nje kerkim me i madh dhe nuk duhet ti kerkosh te gjitha gjerat qe ti servojn sepse koheve te fundit po shihet se ēka po servohet dhe si po servohet.
Pohimet tjera nuk t'i pergjegja, sepse ishin pohime si pasoje e keqkuptimit tend ndaj meje. Nuk kerkoj une nje imam te me tregoje "rruge te vertete". Une jam nje njeri, i cili Islamit i del pameshirshem perballe me tere intelektin dhe me te gjitha ato vlera qe ia mesoi nena e babai dhe fisi shqiptar, me qenien e tij.
*
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 09-04-2009 mė 20:13
Kqyre kqyre forexhin e madh. Po a bon ti mem tregua pse po ma merr neper goje (emrin e kam fjalen). A ēka po te duket vetja se nuk di ēka me te thane une foreve tua te kilavta, mendon se nuk di ēka me tu pergjegj , a eshte mire une ty me te thane diēka tjeter po dua me puth.
Ec shko theje qafen tane dikah tjeter se e teprove ma , edhe fetar edhe coller (fals qe je) nuk mundesh me i mbajt te dyja
SE KENDUAM "LET IT BE"
Krijoni Kontakt