Close
Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 48 prej 48
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga injejti Lexo Postimin
    hhhhhhhhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kuku per ty ore i gjorr VALLAHI me ty foli vetem me tru rrezerv, vetem baj shaka me njerz sikur ti, se ti si bekteshi po din meju gjet gabime dijetarve te muslimanve. humorist je ti haa

Bin Bazi edhe ty te ra hise me fol per ta,

ik se lepri.
    Ti duhet me thane diēka kur nuk ke si te pergjegjesh.
    Me ke mbyt me fore more coller i forte "fetar", jo tash une u dorezova para teje.

Ti a ke mesuar ndonjehere dialog apo vetem me fore te llikavta flet fore te katunarve.

Pyetjet po presin per dijetaret e zgjuar
    SE KENDUAM "LET IT BE"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    Me at qe i shan dijetart musliman veshtir ashr ,,,, ti a e din se qka asht e shamja per ni musliman ?
    O i humbt jeni ju suadovehabotalibanet qe shani gjithēka ēka kane muslimanet.

Vetem shko hyne ne ate forumin (anti)islamik dhe i gjen shkrimet e tyre duke share dhe fyer 90 % te dijetarve qe ka pas islami.

Une vete kam lexuar aty duke thene per Imam Ebu Hanifen se ai ka qene murxhia . Ka faqe perplot aty duke i quajtur hoxhallaret (sunnitet) e trevave Shqiptare si hoxhallar te rusit e shkavit;

Ju saudovehabet i keni luftuar muslimanet dhe keni luftuar khalifen e tyre , edhe ne forumet e juaja e quani khalifatin (osmanlive) e sunnitve si khalifat i qafirave dhe te gjithe dijetaret aty qa kane qene jane qafira per juve.

Ju vete nuk keni luftuar asnjehere me te huaj por vetem me musliman dhe ate lufte e keni bere me dredhi me ndihmen e te tjereve duke i vrare muslimanet mbas shpine.

Bin bazi i yt a i lejonte amerikanet te hyjne ne arabi dhe te sulmojn irakin , atehere pse ju pasuesit e tij nxjerrni lote krokodilli kinse po beni xhihad kundra qafirave.

Kot po bej pyetje se nuk ka pergjigje , si me fol me murin .
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Citim Postuar mė parė nga albprofiler Lexo Postimin
    O i humbt jeni ju suadovehabotalibanet qe shani gjithēka ēka kane muslimanet.

Vetem shko hyne ne ate forumin (anti)islamik dhe i gjen shkrimet e tyre duke share dhe fyer 90 % te dijetarve qe ka pas islami.

Une vete kam lexuar aty duke thene per Imam Ebu Hanifen se ai ka qene murxhia . Ka faqe perplot aty duke i quajtur hoxhallaret (sunnitet) e trevave Shqiptare si hoxhallar te rusit e shkavit;

Ju saudovehabet i keni luftuar muslimanet dhe keni luftuar khalifen e tyre , edhe ne forumet e juaja e quani khalifatin (osmanlive) e sunnitve si khalifat i qafirave dhe te gjithe dijetaret aty qa kane qene jane qafira per juve.

Ju vete nuk keni luftuar asnjehere me te huaj por vetem me musliman dhe ate lufte e keni bere me dredhi me ndihmen e te tjereve duke i vrare muslimanet mbas shpine.

Bin bazi i yt a i lejonte amerikanet te hyjne ne arabi dhe te sulmojn irakin , atehere pse ju pasuesit e tij nxjerrni lote krokodilli kinse po beni xhihad kundra qafirave.

Kot po bej pyetje se nuk ka pergjigje , si me fol me murin .
    e nevruzi pse spoju ndimon, haa

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700
    e nevruzi pse spoju ndimon, haa
    Ne qofte se shkruan ik lepri ndoshta me frigon hahahahah.

Une u lodha boll shkruajta ma, ndoshta ma vone ja dha nje xhiro ksajde
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    12-03-2008
    Vendndodhja
    itejdukshem, gjithka
    Postime
    1,536
    Ne qofte se shkruan ik lepri ndoshta me frigon hahahahah.

Une u lodha boll shkruajta ma, ndoshta ma vone ja dha nje xhiro ksajde
    shko te shehu te shkrun hajmali per lodhje veq e puth niher , veq e din ku. haaa haa

el kafirun Maska e chino
    Anėtarėsuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Sa per pyetjen e pare , me siguri se ka dikush (apo ndonje grup dijetaresh) qe e interpretojn Kuranin ashtu si duhet .
    Mire, a nuk te intereson fare se kush jane keta njerez, nese ka te tille? Sic thash ne fillim te temes, i tere Kurani eshte i mbushur me terme abstrakte, te cilat duhet interpretuar dhe konkretizuar per raste te perditshme. Perseri sic thash, ne Kuran shkruan "lexo". Ky term eshte abstrakt. Sepse nuk dihet se cfare duhet te lexosh: Kuranin, Biblen, Hitlerin, Stalinin apo apo literature blasfemike, ne te cilen ofendohet Allahu dhe Muhamedi? As a duhet te lexohet Kushtetuta Shqiptare nuk dihet. As nuk dihet a duhet te lexohet Gjergj Fishta, as Kanuni i Lekes. As, as, as..
    Nese duhet/lejohet te lexohen keto qe i permenda, a nenkupton fjala "lexo" edhe te drejten time per t'ju bindur autoreve? Kush vendos per pergjegjen e ketyre pyetjeve? Une kam interes te madh qe te lexoj Fishten apo Kanunin apo Biblen, dhe eshte e vetkuptimte qe une ndoshta pergjat leximit u "bindem" atyre. Keshtu qe kam interes qe ne pergjegjen e ketyre pyetjeve te marin pjese njerez, qe kane te njejtin fat si une, qe kuptojne ndjenjat, prejardhjen dhe vlerat e mia, pra njerez shqiptare. A nuk te intereson kjo ty? Nuk te intereson, kush (sipas Kuranit) ka plotfuqizimin e Allahut per te pergjegjur keto pyetje? Nuk te intereson, a eshte pergjegja e ketyre pyetjeve ne dore te nje grupi arabesh? A nuk do te kishe deshire te pergjegjen keto pyetje nga nje grup shqiptaresh? Nese jo, perse mendon se njerez jasht kombit tend (arabet) duhet te kene te drejten ekskluzive per te definuar termet dhe normat e Kuranit? A i privilegjon Allahu arabet ne disfavor te p.sh. shqiptareve? A i njeh Allahu arabet si me te afte per te interpretuar, per te logjikuar, per te fantazuar?

Te jesh i sigurt se ne islam mundesh me e gjet rrugen e vertet vetem se duhet nje kerkim me i madh dhe nuk duhet ti kerkosh te gjitha gjerat qe ti servojn sepse koheve te fundit po shihet se ēka po servohet dhe si po servohet.
    A nuk mendon se se pari duhet te me pyetesh se a e kerkoj une ate rruge, te cilen ti apo ndonje arab e sheh si "te vertete"? Ndoshta per mua rruga e vertete eshte ajo e leximit te Gjergj Fishtes, Pashko Vases, te cilet Kuranin e katapultojne atje nga e ka burimin. Ndoshta rruga ime eshte e mijera dijetareve me renome boterore, te cilet Kuranin e shohin si objekt barcoletash. A mund te arrij une kete rruge nepermjet te Islamit? Nuk jam ne kerkim te mundesise per te u servilosur ndaj Islamit, por po bej pyetje per te hulumtuar se a ka vend ne Islam per nje shqiptar? A ka mundesi te vihet interpretimi i Kuranit ne doren e njerezve tane, njerez qe kuptojne dhe respektojne historine, prejardhjen, vlerat aktuale te popullit tim? Ne dore te shqiptareve!

Pohimet tjera nuk t'i pergjegja, sepse ishin pohime si pasoje e keqkuptimit tend ndaj meje. Nuk kerkoj une nje imam te me tregoje "rruge te vertete". Une jam nje njeri, i cili Islamit i del pameshirshem perballe me tere intelektin dhe me te gjitha ato vlera qe ia mesoi nena e babai dhe fisi shqiptar, me qenien e tij.

*
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga chino : 09-04-2009 mė 20:13

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Postime
    700

Thumbs down

shko te shehu te shkrun hajmali per lodhje veq e puth niher , veq e din ku. haaa haa
    Kqyre kqyre forexhin e madh. Po a bon ti mem tregua pse po ma merr neper goje (emrin e kam fjalen). A ēka po te duket vetja se nuk di ēka me te thane une foreve tua te kilavta, mendon se nuk di ēka me tu pergjegj , a eshte mire une ty me te thane diēka tjeter po dua me puth.

Ec shko theje qafen tane dikah tjeter se e teprove ma , edhe fetar edhe coller (fals qe je) nuk mundesh me i mbajt te dyja
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Ragnald
    Anėtarėsuar
    18-06-2006
    Vendndodhja
    london
    Postime
    4,442
    Citim Postuar mė parė nga chino Lexo Postimin
    Nese lexon Kuranin, gjen nje mori fjalesh e fjalishe, te cilat nuk kuptohen nga secili lexues ne te njejten menyre. Marrim shembull fjalen e pare te Kuranit, fjalen "Lexo". Shtrojme pyetjen: Cka ne te vertete don te thote fjala "lexo"? A nenkupton kjo qe duhet te "lexojme" vetem Kuranin? Apo vetem literature islame? Apo mos Allahu kerkon te lexojme literature joislame? P.sh. literature blasfemike? Literature romantike? E tjera.

Allahu nuk e pergjegj kete pyetje ne Kuran. Allahu nuk thote askund se me fjalen "lexo" ne fillim te ketij libri nenkutoj kete dhe kete, por jo ate e ate. As haditet (normat e dalura nga Muhamedi, jo ato te Kuranit) nuk e definojne sakte e shprehimisht kete fjale si dhe shume tjera te tilla. Keshtu qe vie pyetja: Cili njeri, cili grup njerezish apo cila instance ka te drejten per te definuar kete fjale apo edhe fjale tjera te tilla nga Kurani ne menyre te obligueshme per te gjithe muslimanet?

.
    Te gjithe dijetaret e shkencetaret e pare myslimane . u bazuan tek ajo fjale e vetme ne marrjen e dijes. E dija e tyre ishte e pergjithshme.
    Besoj se ato gjeneratat e para ta kane dhene pergjigjen me mire se pergjigja qe mund te japim ne ketu.

Faqja 5 prej 5 FillimFillim ... 345

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •