Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 52
    i/e regjistruar Maska e OO7
    Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Citim Postuar mė parė nga DEA27 Lexo Postimin
    hi Flag me duhet te shkruaj serish qe te qartesohem me mire, e kam pare gjithe formen MN1
    dhe nuk e di se cfare mund te shkruaj per nje femije 7 muajsh, ata kerkojne insurance number per femijen, karakterin e femijes, referenca pra shkurt cila eshte ajo pjese qemund te fus te dhenat per nje femije7 muajsh, ndoshta duhet te kontaktoje me dike qe ka njohuri ne fushen e legjistacionit. te faleminderit per pergjigjet me respek DEA
    Sepse ajo eshte kur mbush moshen 10 vjec. E kisha lexuar kohe perpara kete pune dhe se kam mbajt mend mire moshen. 10 vjec eshte qe duhet te mbushe femije nga data e lindjes dhe mund te aplikoje per pashaporte (nenshtetesi ). Por mos keni merak shume per kete gje sepse kur ta merrni ju dhe femija do e marri. Nese e keni marre ILR aplikoni per pashaporte (nenshtetesi) dhe atehere do dy vjet per ta marre pashaporten.

Citim Postuar mė parė nga flag Lexo Postimin
    Po si mund te merr passport nese nuk ka nenshtesi Britaneze, o i nderuar? Se pari shtetesia Britaneze e pastaj passporti Britanezė.
    Pasaporta eshte nenshtetesi. Kur aplikon per nenshtetesi merr pashaporten. Keshtu e perdorim ne kendej, Pasaporta eshte dokument i nenshtetesise.

Po si mund te ik femiu kur nuk ka asnje passport? A nuk duhet te aplikoj per ndonje passport dikund, apo sipas logjikes tuaj duhet te pret 14 vjet apo 18 se nuk po kuptohet a duhet te pres 14 apo 18.
    Sic iken dhe prindi. Me letrat e home office te ILR. Ne pa pashaporta me IND kemi leviz kur kemi pasur status emigranti dikur ur ur ur. Mosha eshte 10 vjec e kam ngatrruar une. Per te marre pashaporte nese prindi nuk ka marre derisa femija te behet 10 vjec.

Nga kjo siguri e juaj se normalisht do te marrin mbrenda 2 vjetesh? [B] Te lutem me trego nga e dini se do ti marrin mbrenda 2 viteve?
    Tani une se di ku jeto ti e sa i informuar je por ne Angli pas marrjes se ILR ben aplikimin per pashaporte dhe procesi i marrjes se pashaportes (nenshtetesise) normalisht perfundon brenda dy vjeteve. Vecse nese ka raste te vecanta nese ka probleme me ligjin personi e gjona te ketij lloji.

Beni ka shpjeguar pjeserisht por per dallim nga ju ai ka then kur te mbush moshen e duhur pa e caktuar cfare moshe, ndersa ju ja keni futur 14 vjet. Ndersa info qe eshte dashur ketu eshte per nje femij qe ka lindur ketu ne kohen kur prinderit e tij kan qen pa status ndersa tani me ILR status. Pergjigja e duhur eshte se ai femije ka te drejt te aplikoj per Regjistrim nese eshte nen moshen 18 vjeq.
    E thashe dhe me siper gabimi im. Eshte 10 vjec.

Per me teper lexo kete: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/br...tion/borninuk/

dhe kete: http://ukba.homeoffice.gov.uk/britis...izen/borninuk/

Po mbasi femiu te merr ILR a nuk ka te drejt te Registrohet si Britaneze? Ky femij ka ILR dhe kete e konfirmoj Dea. Nga kjo info e juaj se nuk ka te drejt? Keni provuar ndonjehere, keni ndegjuar ndonjehere se eshte refuzuar dhe per ēfar eshte refuzuar ndokush?. Aq me teper, keni lexuar ndonjehere webfaqen e Imigracionit?
    Femija aplikon bashke me prinderit. Nese Dea ka aplikuar atehere aplikon dhe femija por ti po e dergon te lexoje format e gabuara. Femija aplikon me te njejtat forma qe ka aplikuar dhe prindrit. Ne format qe ka mbushur Dea ka pasur mundesi me vendos femijen.

Me trego more i nderuar, po ne shqiptaret qe kemi femije nen 14 vjeq. Sipas logjikes tuaj asnjeri nuk ka te drejt te beht Britanez pa i mbushur 14 vjet. Pse ja fut kot more vella kur nuk dinė? Pse i merr ne qafė te tjeret me keto info krejtsisht te gabuara.
    Meso te lexosh me mire perpara se te me tregosh logjiken.

Citim Postuar mė parė nga MUAHHH
    Femija merr statusin e prindit. Nese prindi nuk merr asnjehere pashaporte Britanike atehere pas 14 vjetesh (10 vjetesh duhet) nga data e lindje nese femija ka jetuar ne Angli gjate kesaj kohe ka te drejte te aplikoje per pashaporte. Nese nuk jeton ketu dhe iken diku tjeter bashke me prinderit (ose dhe vetem) ka te drejte kur te mbushe 18 vjec te aplikoje per pashaporte. Nese statusi i prindit ndryshon gjate kesaj kohe ndryshon dhe i femijes. Nese ju merrni pashaporte (brenda dy vjetesh normalisht duhet ta merrni) merr dhe ajo. Nese deportoheni deportohet dhe ajo dhe ka mundesi kur te behet 18 vjec te vije serish per te aplikuar.
    A e madhe shtypit a e vogel e shtypit Abetarja.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2009
    Vendndodhja
    tu pi pi pi. DoLLi Qe Paraqet Rrezik.. RaKi_BMW@hotmail.com
    Postime
    374
    ahahahahhahahaaaaa

i/e regjistruar Maska e flag
    Anėtarėsuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    [QUOTE=MUAHHH;2190038]
    Sepse ajo eshte kur mbush moshen 10 vjec. E kisha lexuar kohe perpara kete pune dhe se kam mbajt mend mire moshen. 10 vjec eshte qe duhet te mbushe femije nga data e lindjes dhe mund te aplikoje per pashaporte (nenshtetesi ). Por mos keni merak shume per kete gje sepse kur ta merrni ju dhe femija do e marri. Nese e keni marre ILR aplikoni per pashaporte (nenshtetesi) dhe atehere do dy vjet per ta marre pashaporten.
    O i nderuar, kuptoje nje gjė dhe mos e harro. Pashaporta eshte dokument udhtimi dhe per te poseduar nje dokument tė tillė ju duhet te deshmoni se jeni shtetas i atij shteti qe te leshon at pashaport. Tani ne kete rast shteti Britanez duhet te ju leshoj certifikaten e nenshtetesis e kur te merrni kete certifikat atehere mund te aplikoni per passport.

Pasaporta eshte nenshtetesi. Kur aplikon per nenshtetesi merr pashaporten. Keshtu e perdorim ne kendej, Pasaporta eshte dokument i nenshtetesise.
    Nuk eshte e vertet se kur aplikon per nenshtetesi e merr passporten. Sepse edhe nese aplikon per nenshtetesi nuk eshte asgje garantuese se do te merrni nenshtetesin apo jo? E nese nuk i permbushni kriterjet per nenshtetesi atehere si do te merrni pashaporten? E sheh logjiken ketu? Njehere aplikon per nenshtetesi, nese e fiton atehere e merr certifikaten dhe me ate certifikat mund te aplikosh per passport. Eshte certifikata e nenshtetesis qe deshmon se je Britanez apo jo?
    Ja nje shembull tjeter logjikė, mund te jetosh ne Britani vetem me certifikat te nenshtetsis dhe pa pashaport Britaneze dhe prap je shtetas Britanezė. Nuk dmth se patjeter duhet te keni pashaporten per te deshmuar se je Britanez, eshte certifikata qe deshmon e jo pashaporta. Njoh raste ku ka fituar nenshtetesin por ja qe asnjehere nuk ka aplikuar per passport Britaneze, mirepo ende udhton me Travel Document. Tani ēfarė ti themi ketij, eshte Britaneze apo jo? Sipas logjikes tuaj ai nuk eshte sepse nuk ka pashaport Britaneze ndersa sipas meje ai eshte sepse ka certifikaten e cila deshmon per nenshtetesin e tij. Dhe prap vijm te ajo qe thash disa here, se pashaporta ėshtė dokument udhėtimi i cili pa certifikaten qe po them duhet te aplikoni fillimisht nuk do te keni mundesi te keni as kete dokument(pashaporten)

Sic iken dhe prindi. Me letrat e home office te ILR. Ne pa pashaporta me IND kemi leviz kur kemi pasur status emigranti dikur ur ur ur. Mosha eshte 10 vjec e kam ngatrruar une. Per te marre pashaporte nese prindi nuk ka marre derisa femija te behet 10 vjec.
    Te paska shkelur rrota e historisė more vėlla, je duke folur per kohen kur immigrantet nga Kosova i lejonin te shkonin ne Kosove mbas luftes. Ky udhtim ka qen vetem nje drejtim dhe ate drejt ne Kosove. Mund te ka ndonje rast shume te rallė dhe i veēant qe dikush ka mundur te kthehet me IND mbrapa. Gjithenje e kam fjalen ne rrugen ligjore, se me ike me IND e me u kthy ne te zezen eshte ceshtje tjeter.

Tani une se di ku jeto ti e sa i informuar je por ne Angli pas marrjes se ILR ben aplikimin per pashaporte dhe procesi i marrjes se pashaportes (nenshtetesise) normalisht perfundon brenda dy vjeteve. Vecse nese ka raste te vecanta nese ka probleme me ligjin personi e gjona te ketij lloji.
    Prap po te perserisė se mbas marrrjes se ILR nuk bėnė aplikim per passport Britaneze por per nenshtetesi e tek kur te fiton, nese e fiton, atehere aplikon per passport Britaneze.
    Ndal nje sekond, a mos e ke fjalen per Travel Document kur thua mbas ILR aplikon per pashaport? Sepse eshte e vertetė per ata qe nuk i kan mbushur 5 vite qendrimi ne Britani dhe kan fituar ILR ne vend se te presin ti mbushin 5 vite qendrimi ata kan aplikuar per Travel Document, ngjyre te kalter e mbyllet(navy color)? E ke fjalen per kete lloj "pashaporti"?
    Sa i perket se ku jetoj une, me lejo i nderuar te ju informoj se jetoj ne Londer qe 17 vite, nese kjo te ndihmon sa do pak.Ndersa per keto 2 vite pritje qe po i permend, une per veti kam pritur plote 30 dite per nenshtetesi dhe pastaj 8 dite per pashaport. Gjithashtu te gjitha aplikimet qe i kam bere per shoqeri e ata qe kan kerkuar keshillen time, e ata jan me qindra nese jo mijera, nuk kan pritur me shume se 2 muaj. Ndoshta per faktin se une vet kam aplikuar e jo nepermes avokatit.

E thashe dhe me siper gabimi im. Eshte 10 vjec.

Per me teper lexo kete: http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/br...tion/borninuk/

dhe kete: http://ukba.homeoffice.gov.uk/britis...izen/borninuk/
    Ju po me dergoni links por me duhet te ju pyes a i keni lexuar vet kete link.
    Linku eshte- Can I register as a British citizen if I was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived there up to the age of 10?
    Kjo i nderuar bie nen section 1(4) sepse eshte fjala per femiun qe ka jetuar 10 vjet ne Britani dhe tani aplikon, te themi sepse prinderit nuk kan status apo jan pa shtet etj etj.
    Ndersa femiu i Deas, ashtu si i kam keshilluar me lart eshte nen section 1(3) dhe duhet forma MN1 sepse prinderit e ketij femiju kan status te rregulluar tani.
    Te lutem mos me dergo linke qe nuk i keni lexuar sa duhet dhe nuk i kuptoni sepse me keto informata qe po insistoni se keni te drejt, mund te merrni dikend ne qafė.

Femija aplikon bashke me prinderit. Nese Dea ka aplikuar atehere aplikon dhe femija por ti po e dergon te lexoje format e gabuara. Femija aplikon me te njejtat forma qe ka aplikuar dhe prindrit. Ne format qe ka mbushur Dea ka pasur mundesi me vendos femijen.
    Dea nuk mund te aplikoj sepse tani ka fituar ILR. Dea duhet te pret edhe 1 vit nga data qe ka fituar ILR per te aplikuar per Naturalizim. Kete normalisht nese eshte ne Britani mbi 4 vite dhe 1 vit mbas ILR i permbush 5 vite qendrimi qe i duhet per te aplikuar per nenshtetesi Britaneze.
    Ndersa Dea ne kete post ka bere pyetjen si me marr femiu i saj nenshtetesin e pastaj passporten? Nuk po flasim si me i marr Dea por femiu i Deas. Helloooooooooo.
    Lexo shoki lexo...

Meso te lexosh me mire perpara se te me tregosh logjiken.

Femija merr statusin e prindit. Nese prindi nuk merr asnjehere pashaporte Britanike atehere pas 14 vjetesh (10 vjetesh duhet) nga data e lindje nese femija ka jetuar ne Angli gjate kesaj kohe ka te drejte te aplikoje per pashaporte.
    Prap gabim je, sepse te thash ne menyre shume te thjesh me lart, tani qe prindi ka ILR mund te aplikoj(prindi), mbas 1 viti, per nenshtetesi dhe mund te fitoj mirepo nuk dmth patjeter te aplikoj per pashaport. Mund te qendroj Britaneze edhe pa pashaport por vetem me certifikat te nenshtetesis.

A e madhe shtypit a e vogel e shtypit Abetarja.
    Kete une e dij, po ju?

Me respekt
    Flag

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    [QUOTE=flag;2190124]
    Citim Postuar mė parė nga MUAHHH Lexo Postimin
    O i nderuar, kuptoje nje gjė dhe mos e harro. Pashaporta eshte dokument udhtimi dhe per te poseduar nje dokument tė tillė ju duhet te deshmoni se jeni shtetas i atij shteti qe te leshon at pashaport. Tani ne kete rast shteti Britanez duhet te ju leshoj certifikaten e nenshtetesis e kur te merrni kete certifikat atehere mund te aplikoni per passport.

Nuk eshte e vertet se kur aplikon per nenshtetesi e merr passporten. Sepse edhe nese aplikon per nenshtetesi nuk eshte asgje garantuese se do te merrni nenshtetesin apo jo? E nese nuk i permbushni kriterjet per nenshtetesi atehere si do te merrni pashaporten? E sheh logjiken ketu? Njehere aplikon per nenshtetesi, nese e fiton atehere e merr certifikaten dhe me ate certifikat mund te aplikosh per passport. Eshte certifikata e nenshtetesis qe deshmon se je Britanez apo jo?
    Ja nje shembull tjeter logjikė, mund te jetosh ne Britani vetem me certifikat te nenshtetsis dhe pa pashaport Britaneze dhe prap je shtetas Britanezė. Nuk dmth se patjeter duhet te keni pashaporten per te deshmuar se je Britanez, eshte certifikata qe deshmon e jo pashaporta. Njoh raste ku ka fituar nenshtetesin por ja qe asnjehere nuk ka aplikuar per passport Britaneze, mirepo ende udhton me Travel Document. Tani ēfarė ti themi ketij, eshte Britaneze apo jo? Sipas logjikes tuaj ai nuk eshte sepse nuk ka pashaport Britaneze ndersa sipas meje ai eshte sepse ka certifikaten e cila deshmon per nenshtetesin e tij. Dhe prap vijm te ajo qe thash disa here, se pashaporta ėshtė dokument udhėtimi i cili pa certifikaten qe po them duhet te aplikoni fillimisht nuk do te keni mundesi te keni as kete dokument(pashaporten)

Te paska shkelur rrota e historisė more vėlla, je duke folur per kohen kur immigrantet nga Kosova i lejonin te shkonin ne Kosove mbas luftes. Ky udhtim ka qen vetem nje drejtim dhe ate drejt ne Kosove. Mund te ka ndonje rast shume te rallė dhe i veēant qe dikush ka mundur te kthehet me IND mbrapa. Gjithenje e kam fjalen ne rrugen ligjore, se me ike me IND e me u kthy ne te zezen eshte ceshtje tjeter.

Prap po te perserisė se mbas marrrjes se ILR nuk bėnė aplikim per passport Britaneze por per nenshtetesi e tek kur te fiton, nese e fiton, atehere aplikon per passport Britaneze.
    Ndal nje sekond, a mos e ke fjalen per Travel Document kur thua mbas ILR aplikon per pashaport? Sepse eshte e vertetė per ata qe nuk i kan mbushur 5 vite qendrimi ne Britani dhe kan fituar ILR ne vend se te presin ti mbushin 5 vite qendrimi ata kan aplikuar per Travel Document, ngjyre te kalter e mbyllet(navy color)? E ke fjalen per kete lloj "pashaporti"?
    Sa i perket se ku jetoj une, me lejo i nderuar te ju informoj se jetoj ne Londer qe 17 vite, nese kjo te ndihmon sa do pak.Ndersa per keto 2 vite pritje qe po i permend, une per veti kam pritur plote 30 dite per nenshtetesi dhe pastaj 8 dite per pashaport. Gjithashtu te gjitha aplikimet qe i kam bere per shoqeri e ata qe kan kerkuar keshillen time, e ata jan me qindra nese jo mijera, nuk kan pritur me shume se 2 muaj. Ndoshta per faktin se une vet kam aplikuar e jo nepermes avokatit.

Ju po me dergoni links por me duhet te ju pyes a i keni lexuar vet kete link.
    Linku eshte- Can I register as a British citizen if I was born in the United Kingdom on or after 1 January 1983 and lived there up to the age of 10?
    Kjo i nderuar bie nen section 1(4) sepse eshte fjala per femiun qe ka jetuar 10 vjet ne Britani dhe tani aplikon, te themi sepse prinderit nuk kan status apo jan pa shtet etj etj.
    Ndersa femiu i Deas, ashtu si i kam keshilluar me lart eshte nen section 1(3) dhe duhet forma MN1 sepse prinderit e ketij femiju kan status te rregulluar tani.
    Te lutem mos me dergo linke qe nuk i keni lexuar sa duhet dhe nuk i kuptoni sepse me keto informata qe po insistoni se keni te drejt, mund te merrni dikend ne qafė.

Dea nuk mund te aplikoj sepse tani ka fituar ILR. Dea duhet te pret edhe 1 vit nga data qe ka fituar ILR per te aplikuar per Naturalizim. Kete normalisht nese eshte ne Britani mbi 4 vite dhe 1 vit mbas ILR i permbush 5 vite qendrimi qe i duhet per te aplikuar per nenshtetesi Britaneze.
    Ndersa Dea ne kete post ka bere pyetjen si me marr femiu i saj nenshtetesin e pastaj passporten? Nuk po flasim si me i marr Dea por femiu i Deas. Helloooooooooo.
    Lexo shoki lexo...

Prap gabim je, sepse te thash ne menyre shume te thjesh me lart, tani qe prindi ka ILR mund te aplikoj(prindi), mbas 1 viti, per nenshtetesi dhe mund te fitoj mirepo nuk dmth patjeter te aplikoj per pashaport. Mund te qendroj Britaneze edhe pa pashaport por vetem me certifikat te nenshtetesis.

Kete une e dij, po ju?

Me respekt
    Flag
    Se lexova te gjithen se jom tu pertu me u mor me budalliqe. Fillimin dhe fundin qe lexova po te shpejgoj.

Nuk eshte e thene te levizesh me pashaporte. Sidomos kur ke status emigranti. Shqiptaret kur vinin ne Angli (po flas nga eksperienca tani) i grisnin pashaportat e i hudhnin neper banja e koshe dhe kur vinin rregjistroheshin si kosovare. Kur merrnin IND pasi shqyrtohej azili merrnin Travel Document (jo pashaporte) dhe me ate mund te levizesh. Ajo nuk eshte pashaporte. Dhe Dea tani nuk ka pashaporte po ka ILR dhe mund te levizi ndermjet shteteve.

Kur aplikon per nenshtetesi (eshte aplikimi per pashaporte) dhe te miratohet atehere merr pashaporten dhe nuk ke pse te aplikosh.

Tani une se di si flet ti apo ku bazohesh po kur une te them fals nga eksperienca nuk e di se ku te co mushka me keto budalliqe.

Anėtarėsuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    [QUOTE=MUAHHH;2190250]
    Citim Postuar mė parė nga flag Lexo Postimin

Se lexova te gjithen se jom tu pertu me u mor me budalliqe. Fillimin dhe fundin qe lexova po te shpejgoj.

Nuk eshte e thene te levizesh me pashaporte. Sidomos kur ke status emigranti. Shqiptaret kur vinin ne Angli (po flas nga eksperienca tani) i grisnin pashaportat e i hudhnin neper banja e koshe dhe kur vinin rregjistroheshin si kosovare. Kur merrnin IND pasi shqyrtohej azili merrnin Travel Document (jo pashaporte) dhe me ate mund te levizesh. Ajo nuk eshte pashaporte. Dhe Dea tani nuk ka pashaporte po ka ILR dhe mund te levizi ndermjet shteteve.

Kur aplikon per nenshtetesi (eshte aplikimi per pashaporte) dhe te miratohet atehere merr pashaporten dhe nuk ke pse te aplikosh.

Tani une se di si flet ti apo ku bazohesh po kur une te them fals nga eksperienca nuk e di se ku te co mushka me keto budalliqe.
    Aha, tani dolem ne rrugė apo jo, tek tani po e kuptoni diferencen e pashaportes dhe Travel Documentit.
    Dea ka apo nuk ka pashaport te ish shtetit te saj nuk e dijm dhe nuk eshte me rendesi sepse pyetja e saj eshte per femiun e saj. Tani qe ka ILR ajo mund te aplikoj per Travel Document nese deshiron por nese ne vitin e ardhshem i mbush 5 vite qendrimi ne Britani, atehere me mire eshte qe te pres dhe te aplikoj per nenshtetesi.

Edhe njehere po te them dhe do te jete e fundit, kur aplikon per nenshtetesi ke aplikuar per nenshtetesi e jo per pashaport.Zyra per nenshtetesi eshte ne Liverpool dhe nese keni telefonuar ndonjehere ne ate zyre me siguri keni thirre ne numrin 0151 237 xxxx. Aplikimi per pashaport eshte krejtsisht aplikim tjeter. Kete e bėnė tek kur te fiton certifikaten e nenshtetesis dhe aplikimi per pashaport ka mund te shqyrtohet ne disa vend te Britanisė.
    Siduket ju Muahahaha keni aplikuar per nenshtetesi nepermes avokatit ku ai ju ka plotesuar format dhe prandaj nuk e dini si shkojn keto gjera dhe nuk e dini se duhet bere dy aplikime, a) per nenshtetesi dhe pastaj b) per pashaport.
    Madje edhe per pashaport eshte nje ceremoni sepse duhet te gjeni nje person zyrtar(mjekun, pharmacistin, menagjeri i bankes etj) per te deshmuar/nenshkruar se ju njeh personalisht ne menyre qe ju te keni mundesi te merrni pashaporten Britaneze.

Dhe krejt ne fund, nuk eshte budallalliqe te insiston ne informaten e sakt dhe te duhur, mirepo eshte budallalliqe dhe arrogance te insistoni ne informata te gabuara dhe jo vetem njehere por qe 3 here po insistoni se ju keni te drejt dhe qe 3 here po del, me fjale tuaja, se jeni gabim.
    1- E pranove se nuk eshte 14 vjet por 10
    2- E pranove se ato info me lart jan per femiun qe ka jetuar 10 vjet e ende eshte pa status, dhe qe nuk ka te beje me femiun e Deas sepse femiu i Deas i ka prinderit me status tani.
    3. E pranove se ne realitet nuk kemi pasur pashaport por Travel Document mbasi te fiton ILR
    Tani me siguri ne komentin tjeter do te pranoni se ne realitet aplikimi per nenshtetesi eshte tjeter dhe per pashaport eshte tjeter. Se kur aplikoni per nenshtetesi nuk eshte e vertet se keni aplikuar per pashaport. Te presim e te shohim.

Arroganca dhe injoranca nuk kan kufi.

Me respekt
    Flag

P.S Ja nje pyetje logjike dhe te thjesht, a paguan per aplikimin e nenshtetesis veē e per pashaport veē? Me kete mund te dini se kemi te bejm me dy aplikime te veēanta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga flag : 18-03-2009 mė 14:26 Arsyeja: shtova p.s

Anėtarėsuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Ore ti qeke kokrra boles, po me kokrra boles jam une qe merrem me ty.
    Dhe krejt ne fund, nuk eshte budallalliqe te insiston ne informaten e sakt dhe te duhur, mirepo eshte budallalliqe dhe arrogance te insistoni ne informata te gabuara dhe jo vetem njehere por qe 3 here po insistoni se ju keni te drejt dhe qe 3 here po del, me fjale tuaja, se jeni gabim.
    1- E pranove se nuk eshte 14 vjet por 10
    2- E pranove se ato info me lart jan per femiun qe ka jetuar 10 vjet e ende eshte pa status, dhe qe nuk ka te beje me femiun e Deas sepse femiu i Deas i ka prinderit me status tani.
    3. E pranove se ne realitet nuk kemi pasur pashaport por Travel Document mbasi te fiton ILR
    Tani me siguri ne komentin tjeter do te pranoni se ne realitet aplikimi per nenshtetesi eshte tjeter dhe per pashaport eshte tjeter. Se kur aplikoni per nenshtetesi nuk eshte e vertet se keni aplikuar per pashaport. Te presim e te shohim.
    1. Moshen pike se pari ta permenda une si 14 vjecaren si 10 vjecaren ti the NUK KA LIMIT MOSHE, APLIKON QE TANI. Skam pranuar asgje nga ti po kam korrigjuar veten time sepse e kisha lexuar kohe me perpara keto ligje per dike qe do lindte femije dhe se mbaja mend mire moshen.

2. Une te kam thene qe ne postimin e pare FEMIJA MERR STATUSIN E PRINDIT. Ti po na llomotisje se femija aplikon dhe merr nenshtetesi dhe pashaporte tani kur une te thashe qe tani merr ILR (STATUSIN E PRINDIT) dhe me vone nese prindi merr CITIZENSHIP (PASAPORTE) merr dhe femija po ate status. Nese per 10 vjet te jetuari ne Angli prindi nuk merr statusin e shtetasit britanik (CITIZENSHIP) atehere femija ka te drejte te aplikoje vete.

3. Prape po llomotit kot se ti po thoje qe si po levizka femija pa pashaporte e se pasaporte eshte mjet i levizjes e duhet te marri patjeter e ne qe kemi femije dueht te presim te behen 14 vjec te marrin pashaporta te levizin e budalliqe te tjera te tujat, kur une te thashe qe merr IND dhe Travel Document per te levizur sic ka Dea tani.

Deri tani kam qendruar vetem fjaleve te mia sic ti kam thene une e asgjeje cfare ke thene ti sepse ke fol vetem budalliqe.

4. Zyra e Emigracionit per cfaredolloj veprimi qofte nenshtetesi qofte kerkim azili etj etj eshte ne Croydon.

Me kete te fundit e vertetove qe sja ke haberin fare ketyre gjerave e po flet ne tym. Une te them i kam bo vete ti vazhdon me ca *****. Nuk kam me kohe te te kushtoj sepse eshte e pa vlere. Ti dhe je i trashe dhe sdo te degjosh.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga OO7 : 18-03-2009 mė 21:54

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Postime
    812
    ore degjoni ket avokatin ju se do te perfundoni ne Rinas ...ekspert ne futboll.ekspert ne emigracion .ekspert ne te gjitha fushat ...ore po ti duhet te ishe zgjedhur kryeminister a minister i jashten ne Shqiperi pse vjen ktu ne Agli e u ben barr social servises a job centres .. ik ore se Shqiperia ka nevoj per njerez si ju ...lol

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    09-02-2009
    Postime
    812

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-03-2009
    Vendndodhja
    tu pi pi pi. DoLLi Qe Paraqet Rrezik.. RaKi_BMW@hotmail.com
    Postime
    374
    ahahahahhahahaaaaaahahahahhahahaaaaaahahahahhahaha aaaa

muahhh bjeri kam van bast per ty

Anėtarėsuar
    24-04-2005
    Postime
    348
    [QUOTE=MUAHHH;2191013]Ore ti qeke kokrra boles, po me kokrra boles jam une qe merrem me ty.

1. Moshen pike se pari ta permenda une si 14 vjecaren si 10 vjecaren ti the NUK KA LIMIT MOSHE, APLIKON QE TANI. Skam pranuar asgje nga ti po kam korrigjuar veten time sepse e kisha lexuar kohe me perpara keto ligje per dike qe do lindte femije dhe se mbaja mend mire moshen.
    Prandaj kur nuk mban ne mend mire informaten nuk duhet te insistoni se ju e keni mire e te tjeret gabim. Sikur Dea te ishte naive, nga info e juaj, ajo do te pret 14 vjet sepse Muuuuuuuahhh i ka keshilluar.
    Une ende qendroj mbrapa asaj qe thash ne fillim, femiu i Deas nuk ka limit moshe prej momentit qe prindi i saj/tij ka fituar ILR.

2. Une te kam thene qe ne postimin e pare FEMIJA MERR STATUSIN E PRINDIT. Ti po na llomotisje se femija aplikon dhe merr nenshtetesi dhe pashaporte tani kur une te thashe qe tani merr ILR (STATUSIN E PRINDIT) dhe me vone nese prindi merr CITIZENSHIP (PASAPORTE) merr dhe femija po ate status. Nese per 10 vjet te jetuari ne Angli prindi nuk merr statusin e shtetasit britanik (CITIZENSHIP) atehere femija ka te drejte te aplikoje vete.
    O Muuuuuahhh, se femiu e merr statusin si prindi kete po e dijm, kete e din edhe budalla, por tani qe ky femijė e ka statusin ILR, pyetja ishte si te merr nenshtetesin ky femijė. Une po them se femiu ka te drejt te aplikoj per nenshtetesi(Regjistrim) si Britanez ndersa ju me kokėfortesin tuaj po insistoni se tek kur te merr prindi Citizenship e merr edhe femiu. More a kupton ti a jo, pyetja eshte per tash,sot, si te merr nenshtetesin, e jo per vitin e ardhshem kur edhe prindi e merr.
    3. Prape po llomotit kot se ti po thoje qe si po levizka femija pa pashaporte e se pasaporte eshte mjet i levizjes e duhet te marri patjeter e ne qe kemi femije dueht te presim te behen 14 vjec te marrin pashaporta te levizin e budalliqe te tjera te tujat, kur une te thashe qe merr IND dhe Travel Document per te levizur sic ka Dea tani.
    Nuk e dij kush po llomotit kot ketu. Ju qe po tregoni se nje imigrant merr IND kur aplikon per azil, apo ne qe po flasim per krejt fundin e processit te azilkerkeses. Dea i ka kaluar procesin me IND qe nje kohe te gjatė, sot ajo po fol per nenshtetesin e femiut te saj. Fol per tash si te veproj sepse kjo i intereson Deas e jo cka ka marr Dea para shume viteve kur eshte lajmeruar si imigrant.

Deri tani kam qendruar vetem fjaleve te mia sic ti kam thene une e asgjeje cfare ke thene ti sepse ke fol vetem budalliqe.
    Aha, nga 14 vjeq dole ne 10 sepse e kishe gabuar vitin, kete 10 vjeq e thash une e jo ti, ndersa tani e thuani edhe ju.
    Disa here keni permendur se do te pajiset me pashaport ndersa tani po pajtoheni se ne realitet me ILR e merr Travel Document e jo pashaport. Dhe ende insistoni se nuk keni ndryshuar asgje ne komentet tuaja?

4. Zyra e Emigracionit per cfaredolloj veprimi qofte nenshtetesi qofte kerkim azili etj etj eshte ne Croydon.
    Me kete e konfirmove sa ke dijeni per info te imigracionit. Per hirė te vertetes, edhe pse kete e dij sepse u plaka me me gjera te Imigracionit, po te ofroj nje info enkas per ju i nderuar Muuuuuuuuhhh.
    Applications for British citizenship are handled by the Nationality Directorate based in Liverpool which receives applications from throughout the united Kingdom (Scotland, Wales, Northern Ireland, as well as England). There are no local offices. The Directorate has a staff of around 180 who, in addition to processing applications, deal with written and telephone inquiries from the general public and applicants. They also issue letters confirming the non-acquisition of British citizenship by certain foreign residents who need to renew their passports. The Nationality Directorate does not issue passports: these are issued by the United Kingdom Passport Agency.
    Me kete te fundit e vertetove qe sja ke haberin fare ketyre gjerave e po flet ne tym. Une te them i kam bo vete ti vazhdon me ca *****. Nuk kam me kohe te te kushtoj sepse eshte e pa vlere. Ti dhe je i trashe dhe sdo te degjosh.
    Une jam i trash prandaj o i nderuar mė meso ndonje gjė te lutem. Me meso apo deshmo se ne Croydon shqyrtohen aplikimet per nenshtetesi dhe po ju premtoj se do te dorezojė nenshtetesin time Britaneze dhe nuk do te jem mė Britanezė. Ose nese deshironi, do tju ofroj £1000.
    A mund te bėni kėtė o i nderuar Muuuuuuuuuuuuhhhh?

P.S A mundem te perdori nje citim tuajin si nenshkrim timin, te lutem Muuuuuuuhhh? E kam fjalėn per kėtė:

Injoranca - Tė qėnit i pa edukuar, i paditur ose i pa informuar.
    Tė qėnit injorant; mungesė e tė diturit ose e tė mėsuarit. Tė qėnit i painformuar ose i paditur.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga flag : 19-03-2009 mė 11:49

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Revista per femije “Tinguj malli”
    Nga Tirana nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-07-2014, 07:55
  2. Aktakuza e tribunalit tė Hagės pėr Haradinaj
    Nga I-amėshuar nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 25-03-2005, 14:58
  3. Haradinaj nuk do tė shkojė nė KS tė OKB-sė
    Nga mani nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 23
    Postimi i Fundit: 11-03-2005, 09:11
  4. Ofertat me te reja per pune
    Nga ganoid nė forumin Ekonomi & biznes
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 21-01-2005, 13:30
  5. Statusi i femres ne "Perendim".
    Nga altin55 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 16-10-2004, 16:18

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •