Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 37
    ..... .....
    Anëtarësuar
    11-05-2008
    Postime
    2,503
    Qe te bindesh prit komentet e rradhes dhe shikon sa lehte ndryshon drejtimi i hapjes se nje teme.
    Ehe...(pardon)

kjo tregon se rracat ''evgjite'' sic e qujne ca veta injorante ne kete forum , kane potencial per te nxjerre gjeni te tille , edhe pse jane me ''inferiore'' se ''rraca superiore'' te cilet bejne pjese te bekuarit e forumit tone .
    Sumush kur do ta pranosh qe je magjyp?

Ekuiliber shpirteror Maska e ARKIA
    Anëtarësuar
    29-07-2006
    Postime
    1,068
    Kur te mbushi 30 vjec do duket ky femije nese truri i tij anatomikisht ia kalon tradites se races.
    talenti eshte nje fillim i mbare ne jete nuk eshte jeta.
    Shume femije -po kaloj ne nje krahasim- , lindin te pasur , shumica e tyre ne fackt vdesin nga narkotiket pa arritur te shijojne pasurine apo ta shfrytezojne e ta mbajne ate.
    Puna mund ta beje te ziun, te verdhin, te kuqin njeri, por, jo te bardhe qe te arrije Anjshtanjet, mijera Anjshtanjet e bardhe. Ky eshte mendimi im, une nuk jam racist, jam factik.
    Gezuar!
    Uji: H2O
    Rakia: H2 OOOOO HO HOOOO

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    19-05-2002
    Postime
    1,230
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    kjo teoria e punes eshte per njerzit medioker jo per gjenite .
    shkollat jan te programuara ne ate menyre qe njerezit me zgjuarsi mesatare ta perballojne . pra per te shkolla do jete piece of cake .
    Ateher me qe qenka per njerezit medioker puna ateher me thuaje nje "GJENI" qe ka aritur te shpreh gjenialitetin e tij pa pune dhe pa nje veper. Ateher do te isha dakord dhe une me ty vajze. Po siduket paske probleme me konceptin e fjaleve/fjalive dhe gjen menyren me te shkurter idiotizmin. Mendjet e vogla s'mund te behen kurr mendje te medha prandaj te keshilloje qe te shfletosh me shum dhe te arish te japesh argumenta bindes, sepse me fjale as ne toke as ne qiell tregon injorance.

Lexoje njeher kuptimin e fjalesh gjeni: Shkalla me e larte e fuqise dhe e mprehtesise mendore, e aftesise dhe e talentit te njeriut ne nje fushe te veprimtarise krijuese. Gjenia krijuese. Gjenia njerezore. Gjenia e popullit. Gjenia e masave.

Cdo gje lidhet me njerezimin dhe punen aspak me mediokritet.
    Ndryshuar për herë të fundit nga E=mc² : 19-03-2009 më 16:51

Sensual
    Anëtarësuar
    17-02-2009
    Postime
    4,304
    ok na fal .. po i hap rrugen .. gjeniut ..lol

i/e regjistruar Maska e daniel00
    Anëtarësuar
    05-06-2004
    Vendndodhja
    tr
    Postime
    2,836
    A nuk e kuptoni qe keto teste inteligjence jane nje maskarade , te gjitha keto shifra nuk kane asgje te matshme ne menyre korrekte dhe ekzakte qe te dale gjithmone aq , me ca pyetje del 180 e me ca 150 e me ca 100 e ca te tjera 50 lol .

Jane thjesht nje pjese e perfitimit qe behet me ane te shkollave dhe trajtimeve speciale per gjenite ne thonjeza qe ngelen ashtu siç jane femije me nje zgjim te hershem apo te vonshem , çeshtje bioritmi eshte .

Dhe inteligjenca nuk eshte diçka e matshme me gigabyte te dhenash por se cfare perpunimi arrihet prej trurit me ato qe ka dhe sigurisht qe pasuron , por te dhenat jane thjesht nje lende e pare bruto s'ka asgje gjeniale ne metale te nentokes , por forma qe u jep eshte modernizimi i kohes tone . Pra thelbi eshte te lidhja e llogjikes sepse per memorien ka edhe ushtrime dhe kjo s'ka gjenialitet por praktike . E gjithe kjo menyre perfitimi tek prinderit eshte nje miniere ari e re me ane komplimentesh e jargavitjesh prej njerezve te paskrupullt qe i shfrytezojne femijet per te shkundur prinderit me kurset , e supertrajtimet deri tek superushqimet e dietave lol . Ku ka kerkese per te qene i veçante apo gjenial ka edhe oferte per ta plotesuar kete nevoje .

Une gjithmone gjeniun e shoh tek idete , tek novatorizmi i tij i cili arrin te shohe nje shteg te ngushte te drites se te ardhmes . Njerezit qe hapin faqet e historise se njerezimit nuk jane ata qe lindin te veçante por ata qe behen dhe si ? Me ane te frymezimit ndaj nje fushe dhe botes se ideve ne ate fushe . Kjo kthehet ne nje terren jetese mbijetese qe me pas sjell vleresime dhe mbeshtetje ndaj pasigurise se te ardhmes se tij . Cfare bie ne sy gjithmone eshte inisiativa dhe aspiratat e qarta se per çfare studjohet , pra nje kthjelltesi me e madhe se e zakonshmja . E them kete sepse me koshiencen qe ka arritur njeriu sot , secili nxenes qe ka mbaruar mor po edhe nje te mesme ( jo me per te larte ) do ishte nje gjeni mesjetar .
    Ndryshuar për herë të fundit nga daniel00 : 19-03-2009 më 20:16

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Pajtohem me Danielin. Kjo puna e intelegjences me keto testet shume pak ka lidhje me intelegjencen e vertete te njeriut. Dmth eshte e pamundur te matesh aq thjesht intelegjencen me nje test te thjesht. Me i njohuri i ketyre testeve eshte psh ne Tickle.com dhe deri diku e tregon njeriun sa eshte i afte ne fushat e pergjithshme te jetes, mirepo intelegjencen nuk besoj qe tregon.
    Sidoqofte edhe nese tregon nje forme te intelegjences kjo ska fare te bej me ate sa do te arrij nje njeri ne jete. Shume lehte ne ate test njeriu munde te jete nje gjeni, dhe ne jeten e perditshme nje deshtak, ose e kunderta shume nga personat qe tashme jane te njohur ne bote ne kete test mezi e kalojne mesataren.
    Do te thoja cfare nuk arrin asnje test te tregoj eshte:
    Si arrin te perballoje njeriu situata te caktuara ne jete.
    Sa eshte tip aktiv me ide te reja,
    Sa eshte i hapur ndaj dijes, dmth sa deshiron te mesoj vazhdimisht,
    Sa di te implementoje ne praktike dijen qe ka,
    dhe ne fund ndoshta sa arrin te pranoje idete e te tjereve, sa di te ktheje ne interesin e tij.

Bravo çerri, ka lindur me nje dhunti te papare.

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar më parë nga Enii Lexo Postimin
    ok na fal .. po i hap rrugen .. gjeniut ..lol
    Nuk eshte qe ti po hap rrugen por kur e ke gabim e ke gabim dhe pranoje!

i/e regjistruar Maska e Kaoni
    Anëtarësuar
    19-03-2009
    Postime
    268
    Shejton kalamo.
    Keta lloj njerezish, jane te lindur me probleme mendore dhe hyjne ne kategorine e personave me dhunti paranormale.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    29-12-2008
    Postime
    1
    Per mendimin tim Intelegjent edhte ai qe ka KREATIVITET e jo nje dhunti qe ja jep zoti per mbajtje ne mend te shume gjerave diqka qe eshte e jashtzakonshme per moshen e tij .

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Vlera e fëmijëve në Islam
    Nga Drini_i_Zi në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 04-02-2009, 19:56
  2. Tradita ilire tek shqiptarët e Maqedonisë
    Nga alibaba në forumin Arkeologji/antropologji
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 19-11-2008, 15:40
  3. Meditime të krishtera
    Nga NoName në forumin Komuniteti katolik
    Përgjigje: 135
    Postimi i Fundit: 16-06-2007, 18:36
  4. Prindi dhe fëmija inatçi
    Nga forum126 në forumin Komuniteti musliman
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 05-02-2007, 10:19
  5. Femija 4 vjecar vret babain
    Nga Erban në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 26-01-2004, 17:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •