Jemi te dy bektashinj.
Feelings change - memories don't.
darwino..
Une e marr vesh pse i kundervihesh atij myslos me siper dhe s'te ve faj, se indokrinimi e injoranca dhe praprambetja e tyre terrbon edhe magjarin. Ama, ne te njejten kohe, ma heqin petllen deklarata si kjo e atij kardinalit me siper. Mire une dhe ti qe nuk ja vejme veshin shume, por kur mendon qe ka miliona njerez, te cilet fjalet e tyre i kane ligj dhe ndertojne nje jete te tere te bazuar ne mesimet e fese dhe ne kete rast nga perfaqesuesit e Arkitektit, eshte shume shqetesuese. Kupto ti, shtohet diferencimi, shtohet klasifikimi, grupimi. Ngushtohet toleranca dhe presporiteti per unitet dhe paqe. Keto (e kam fjalen per delet qe i perkasin ketyre bagetive te ndryshme qe besojne te gjithe ne barinj te ndryshem) kane arritur ne extreme ndaj njeri-tjetrit dhe pallosha si puna e ketij te tredhurit me lart, vazhdojne i nxisin akoma. C'faj kena ne te tjeret qe duam te jetojme jeten dhe qe jemi te rrethuar nga keto mlysha thuaj...
Jam dhe do jem gjithmone i prere, kundra marteses ndermjet rracave te ndryshme, sidomos ato negro-aziatiko-latine, por asnjehere nuk kam pare ndonje problem dhe me duket absurde ti ndalosh hapat nje dashurie, te frenosh pasionin e nje cifti, sepse shoqeria ndaloka martesen per shkak te besimit ne Zot. Kjo eshte akoma me prapambetje sesa perce-xhinjte e shkretetires shpirterore. Po i kthejne njerezit akoma mbrapa ne shekujt e kastravecit.
E dashur, te dua!
- Edhe une ty, shpirt!
Prit pak, cilin Zot beson ti?
- Une besoj ate me kerthize te balli! Po, ti?
Une besoj ne ate pa kerthize fare.
Divorc...
muslimanja nuk a ka drejt ta mer krishterin kjo asht plotesisht e drejt. Por edhe nese ni prift krishter e dukon krishteren te mos e merr ni azitik e drejt e tyre asht, pse jo, nese kan baz ne bibel per ket ? nuk asht kurfar problemi, perqka problem te gjith kan te drejtat e tyre
Ndryshuar për herë të fundit nga injejti : 16-03-2009 më 16:42
Love mbi te gjitha
Krijoni Kontakt