o cuni sadikut..
bej te fala edvinit.. e altinit.. arapo caush..
o cuni sadikut..
bej te fala edvinit.. e altinit.. arapo caush..
- LEGJENDA e BRARIT -
Legjenda thote, qe nje familje e privilegjuar ne kohen e regjimit komunist ne Shqiperi, u nis per nje piknik ne mal, meqe preukopime te tjera nuk kishin dhe per lluksin e tyre punonte klasa punetore neper metalurgjike e kooperativa. Brari ishte foshnje dhe luante me fluturat qe i silleshin verdalle. Nena e babai, per nje cast u larguan pak tutje dhe e lane vetem.Befas, i afrohet nje grenxe e madhe dhe Brari, duke menduar se eshte flutur, e ngacmon. Grenxa e thumbon rende ne maje te hundes. Brari qan me te madhe dhe prinderit afrohen menjehere. Po c'te shohin? Hunda e tij ishte fryre aq shume sa kishte marr permasa gjigande, dimensionet e te cilet mendohet t'ja kalonin patateve te Gramshit. Qe ate dite, Brari u rrit i vetmuar ne shtepi. Vecuar nga shoket e shoqet, pati nje femijeri teper te peshtire. Cdo dite, kur zgjohej nga gjumi, lante hunden, pastaj ndonje siperfaqe anesore te fytyres, qe mund te dallohej. Komshinjte qe vinin per vizite, duke pasur nganjehere mungese edukate, e tepronin dhe qeshnin me te madhe, kur ri-perballeshin me kete femije kaq te rralle, hunda e te cilit, ishte pothuajse me e madhe se koka e tij. Brari vuante e vuante...
Akumulonte brenda vetes urrejtje dhe smire per cdo njeri te pashem e simpatik. Filloi te urrente tere boten anembane. Ndjehej vetem, ndjehej i pa-pranuar ne shoqeri. Kushdo e shihte qeshte sa grriste brreket. Cdo dite qe kalonte, dufi dhe turfulli i shtohej. Nderkohe qe vazhdonte te rritej i vetmuar, filloi edhe te kuptonte muhabetet e prinderve. Nena e tij, duke mos patur femije tjeter dhe duke qene e pakenaqur me Brarin, kerkonte me doemos te bente nje djale te dyte. Problemi ishte se keto e kishin ne rrace qe i kapte prostata heret dhe te jatit nuk i punonte me cakmaku. Nje dite Brarit i jepet e drejta te dale dhe te luaje pak ne oborr per here te pare ne jeten e tij. Nje ftese teper surprize kjo qe i beri e ema. Doli tere shprese, tere hare dhe gezim dhe gjithnje shpresonte qe pas ketyre viteve makaber, nje dite fati do i buzeqeshte dhe ai do pranohej si gjithe te tjeret, mes shokeve. Pa kaluar gjysem ore, gjithe cunat filluan te tallin bibilushin me te, sic parapritej. E bene te mjerin te ndjehet akoma me i vockel ne shpirt. Vershoi me vrap drejte shtepise dhe aty pesoi kolpon e dyte..
Hapi deren me shpejtesi dhe iu afrua dhomes se ndenjes, por c'ti shikonin syte! Ne divanin qe babai i tij e kishte bere me porosi, gjendej e shtrire mamaja, me kembe te hapura e shkartisur, fustanin e ngritur deri ne mes dhe mbi te...pomponte eger Sadiku, komshiu perballe. E tere bota u shemb para syve te tij. U be i vockel, i pavlere, i mbaruar dhe tere muskujt i kishin ngrire. Sadiku vazhdonte te pomponte si egersise. Degjonte Brari i mjere renkime e klithma qe brenda vetes nuk i shpjegonte dot. Per nje cast, mamaja e pa dhe e trembur, u munda te mbuloje tajaren dhe te cohet shpejt dhe ta marre prane, nderkohe Sadiku me gentilese, po poziciononte trumpeten e tij brenda pantallonave...
Brari, pas nje urrejtje te jashtezakonshme, del nga shtepia dhe nis te vrapoje nga ta conin kembet. Vraponte e vraponte pa ndalim. Rruges, zelli per te ecur akoma me shpejt dhe per tu larguar nga kjo bote makaber, shtohej teksa degjonte te qeshurat e njerezve qe i shikonin hunden. Hapat e largesen, thuhet ta kene cuar deri prane kufirit. Tentoi te arratisej, por forcat kufitare te regjimit komunist e ndaluan.
Atehere, u ngjit maje nje mali te larte, andej nga larg katuneve te Tropojes dhe pasi gjeti nje shpelle, u strehua aty. Tani, aty thuhet te jete njohur me nje djale te ri, i cili mendohet te quhej Sali Rame Berisha. Meqenese, ishte i vetmi njeri qe i ngjau pak me aparencen e tij, Brari u miqesua me takimin e pare. Saliu, gjithashtu shikonte nje shembelltim te tijin ne fytyren e Brarit. Shkembyen llafe me njeri-tjetrin dhe atehere gjeten akoma me teper gjera te perbashketa. U bene miq per koke, vellezer kaluar vellezerve. Saliu i conte buke per te ngrene e Brari rritej. Me ndryshimin e sistemit, Brari e inspironte Saliun, duke i shprehur urrejtjen e tij per boten. E mbushte cdo dite e me teper me vrer. Saliu, arriti te triumfoje me lart se kushdo nga koleget e tij, duke perdorur leksionet e Brarit, duke u vene brryla miqve e duke spiunuar e manipuluar kedo qe shikonte si kerrcenim per aspiratat e tij.
Legjenda thote, qe Brari nuk doli me kurre ne publik. Thuhet qe Sala i ka lidhur internetin, i ka blere nje kompjuter dhe ne vetmine e tij shpirterore, i fshehur nga tere bota, ka gjetur paqe ne boten virtuale, ku vazhdon te inspiroje Saliun ne takimet e tij te fshehta dhe nderkohe vazhdon ta mbroje ate neper forume dhe faqe te tjera te internetit, duke u share motrat e nenat kujtdo qe e kundershton ate apo punen mizore te Saliut...
Gjithashtu, ka hobi edhe pikturen. Ndonese teper i varfer ne kete art kaq te bukur, Brari mundohet te pikturoje. Disa piktura edhe i ka publikuar dhe po te vini re, duken qarte arinjte dhe ujqerit qe paraqiten ne to. Po ashtu fusha me lule, male etj, te cilat jane kujtimet e femijerise se ashper te tij.
Te fala Sadikut![]()
ej lejeni bkarin se gjynof, boll e tallet.
nuk e tall kush brarin mo kelishi enverist dr raqi i nexhit ..
brari urrehet.. dhe kjo i jep kenaqsi..
pse urrehet..se ju thote.. juve.. rachit me kompani.. lat nam duke i cuar vajzat e mamate e motrat me mini.. tek guvat ku masturbon edvini me muzhiket e tjere..
mirpo juve.. mbi nderin e vajzave e motrave tuaja vini leje-zat e ndertimit qe ju premton edvin vampiri..
kjo eshte..
..
Hėhėhėhėėėė
Kjo ja legjitimon Brarit tė gjithė pasionin dhe dashurinė pėr Saliun dhe kultin e tij Salinist.
Brari si njė nga dishepujt e Salinizimit ka meritat e veta pėr ngritjen e kėtij kulti dhe mbrojtjen e tij me tė gjitha mėnyrat, do me thėnė edhe me mėnyra jo demokratike, leksionet e tė cilave i ka marė duke lexuar veprat e shokut Enver.
Njė nga shėmbujt qė tregojnė se Saliu, Brari dhe Salistėt e tjerė, i kanė tė ngulitura nė zemėr mėsimet e shokut Enver ėshtė dhe metoda e eleminimit tė personave qė mund tu rrezikojnė pushtetin, dhe tė tillė shėmbuj nė rrethin e ngushtė tė Saliut, Brarit dhe Salinizmit kemi eleminimin e themeluesin tė Partisė Demokratike Azem Hajdari.
Po ashtu lista vazhdon e gjatė mė pėrjashtimet dhe pėrndjekjet e personave tė tjerė qė mund ti rrezikonin pushtetin Saliut, Brarit dhe Salinizmit si rastin e Eduart Islamit, apo edhe tė Gramoz Pashkos gjat kohės qė Saliu, Brari dhe Salinizmi ishin nė pushtet, po ashtu kemi rastin e avokatit dhe juristit tė nderuar Spartak Ngjela, tė cilin e shpallėn person tė padėshiruar nė radhėt e Salinizmit sepse ai nuk ishte dakord me metodat e ardhjes nė pushtet me dhunė, por duke zbatuar ligjet e shtetit.
Njė rast tjetėr flagrant ėshtė dhe denigrimi dhe persekutimi i figurės sė Besnik Mustafait njė Tropojani tė vėrtetė, tė urtė dhe tė mėnēur. Por skenaret Bolshevike tė Saliut, Brarit dhe Salinizmit nuk mund tė pranonin, qė nė Partinė Demokratike tė ishte njė njeri me kaq bagazh tė madh kulturor, dhe potencial tė fuqishėm intelektual dhe politik, pasi ky njeri me kulturėn e tij politike, ju rrezikonte direkt imazhin e tyre prej diktatori nė sy tė Shqiptarėve nė pėrgjithėsi dhe tė Tropojanėve nė veēanti. Saliu, Brari dhe Salinizmi nuk mund t'ia lejonin vehtes njė gabim tė tillė dhe sigurisht qė i treguan derėn.
Lista ėshtė shumė e gjatė por unė solla vetėm disa momente tė shkurtra nga mėnyrat Bolshevike qė Saliu, Brari dhe Salinizmi kanė praktikuar me tė gjithė ajkėn e Partisė Demokratike, dhe sot pėrfaqėsohen me Ylli Pangon dhe Shaban Meminė.
EH I ZIU NJERI, GĖLLTIT DIKU NJE LUGĖ ĒORBĖ TĖ PRISHUR, EDHE VJELL PASTAJ PĖR GJITHĖ JETĖN!
brari urrehet.. dhe kjo i jep kenaqsi..lat nam duke i cuar vajzat e mamate e motrat me mini.. tek guvat ku masturbon edvini
It proves my point even more
Njė nga shėmbujt qė tregojnė se Saliu, Brari dhe Salistėt e tjerė, i kanė tė ngulitura nė zemėr mėsimet e shokut Enver ėshtė dhe metoda e eleminimit tė personave qė mund tu rrezikojnė pushtetin, dhe tė tillė shėmbuj nė rrethin e ngushtė tė Saliut, Brarit dhe Salinizmit kemi eleminimin e themeluesin tė Partisė Demokratike Azem Hajdari.
Po ashtu lista vazhdon e gjatė mė pėrjashtimet dhe pėrndjekjet e personave tė tjerė qė mund ti rrezikonin pushtetin Saliut, Brarit dhe Salinizmit si rastin e Eduart Islamit, apo edhe tė Gramoz Pashkos gjat kohės qė Saliu, Brari dhe Salinizmi ishin nė pushtet, po ashtu kemi rastin e avokatit dhe juristit tė nderuar Spartak Ngjela, tė cilin e shpallėn person tė padėshiruar nė radhėt e Salinizmit sepse ai nuk ishte dakord me metodat e ardhjes nė pushtet me dhunė, por duke zbatuar ligjet e shtetit.
Valle, te jete rastesi apo shantazh e ...you name it!
Gramoz Pashko - nuk jeton me. Aksident i pashpjegueshem ku helikopteri i tij shperthen ne Adriatik.
Azem Hajdari - nuk jeton me. Vrasje makaber, motiveve te se ciles veshtire tu kete munguar skenaristi yne edhe ne kete rast.
Eduard Selami - i debuar. Behet c'eshte e mundur te largohet ky demokrat i vertete, kerrcenim per karrigen e Bishes.
Dritan Hoxha - nuk jeton me. Vdes ne nje aksident automobilistik. Nje nga rivalet me te rrezikshem te regjimit te Bishes.
Kosta Trebicka - nuk jeton me. Vdes ne nje aksident automobilistik. Ne nje rruge te drejte fare, pa trafik e pengesa. Trupi 50m larg makines. Ishte i vetmi deshmitar qe do zbardhte implikimin e Bishes dhe familjes se tij ne mafia. Ky duhet te jete perplasur me ndonje UFO, se nuk ka bubuzhel qe i jep shpjegim.
Bisha, vazhdon rrugen e tij drejte shkaterrimit te Shqiperise...
(lol) ...Po na kap paranoja edhe neve qe shkruajme kundra Bishes tani. Shife kur te merrni vesh qe vdiqem para kompjuterit. Do e quajne si rritje tensioni e menjehereshme qe coi ne hemoragji cerebrale (lol)
Po vijnė ata, tė rinjtė fringo
Transkript i moderuar i njė bisede super intelektuale, debati konstruktiv dhe shembullor tė politikanėve tė rinj nė Shqipėri. Pėrfaqėsohen me super dinjitet nė emisionin Opinion nga: Ajola Xoxa, Juela Mecani, Gert Bogdani, Erisa Xhixho, Arbėr G99 dhe njė ēupė nga Fatmir Mediu.
Titulli i poezisė: Bij idiotė tė nėnės, kė tė qaj mė parė.
Lexim tė kėndshėm
- Unė jam shumė e mirė, se gjyshja ime ėshtė nderi i kombit.
- Ti? Po ti moj Ajolė vure njė shall tė zi nė 15 Mars e derdhe lot krokodili.
- Tamam, tamam, mirė e thua Juela, lotė krokodili. Se lot tė vėrtetė derdhėm vetėm ne, tė rinjtė e LRI-sė, qė marrim shembull nga udhėheqėsi unė shpirtėror, nga mė i miri dhe mė i ndershmi politikan sot nė Shqipėri. Ja tė ngrihem nė kėmbė ta dėgjoni tė gjithė.
- Ulu moj ti, se s’mė ėshtė ngritur asnjė njeri nė kėmbė nė Opinion nė 12 vite emision mua.
- S’dua tė ulem Blendi. Se Ilir Meta ėshtė politikani mė i mirė i kėtij vendi. Dhe ne tė rinjve duhet tė na hapni dritėn jeshile. Se kėtu, e vetmja qė po flet me mend nė kokė e qė po jep alternative zgjidhje jam UNE. Nuk e shikon?
- Avash moj Erisa, avash, se boll tė dėgjuam. Po juve t’ju vijė turp qė bėni protesta paralele, se ju kanė shteruar idetė.
- Mbylle moj gojėn ti, qė ke ardhur kėtu pėr dashuriēka.
- Ju s’i keni sytė nė ballė tė shikoni arritjet e padiskutueshme tė kėsaj qeverie. Se presidentin cek e tha me gojėn plot qė Shqipėria meriton tė aplikojė. Dhe zoti Sali Berisha ėshtė njeriu qė mundėsoi rritjen e mirėqenies pėr tė gjithė shqiptarėt.
- Cilėt shqiptarė moj vajzė? Me kė flet ti moj zėdhėnėse?
- Po ti kush je, pėrfaqėsues i G69-ės a 99-ės si ia keni vėnė emrin vetes?
- Arbėr, Arbėr lere. Tė lutem. Po tė lutem tė thashė, lere se merrem unė me tė. Unė si Ajolė, qė kam punuar dy vjet nė OKB, katėr nė KBO e gjashtė nė OBKCSRP, qė e kam gjyshen nderin e kombit, mė vjen turp qė tė dėgjoj pėr nėnėn, djalin, motrėn dhe gjyshen e tė tjerėve. Po gjyshja ime ka qenė nderi i kombit. Me Gertin kemi qenė miq. Bashkė kemi qenė kur i ke thėnė Ramės “ti je e ardhmja e kėtij kombi”. Sot je deformuar. Kurse unė jam shumė e zgjuar. Hė, hė, hė, ca do mė thuash?
- Po unė jam votuar e mė kanė zgjedhur, ty s’tė ka zgjedhur akoma njeri.
- Po unė jam shumė e zgjuar.
- Nė fakt kėtu mė e zgjuara jam unė. Se LRI ėshtė forcė e madhe. Se ne meritojmė tė marrim pushtetin.
- Me thėnė tė drejtėn, Partia Republikane ėshtė mė e mira. E treta nė radhė qė nė krijimet e veta. Por shembulli i politikanit tė vėrtetė e tė suksesshėm vjen vetėm nga udhėheqėsi ynė. Shoku Fatmir Mediu ka tiparet e njė politikani modern...
- Rri moj aty ti me gjithė Mediun e Gėrdecit.
- Ministėr i dėshtuar, e ashtu i ka zgjedhur edhe pasaradhėsit. Ja, ne, pasardhėsit e LSI-sė jemi dinamikė, plot energji, dinamizėm e gjithė inteligjencė. Shikoni sa bukur po flas unė.
- Po boll fole moj Erisė, boll me gjithė LRI-nė tėnde. Tani, qeveria e zotit Berisha mbėshtet tė gjithė tė rinjtė, por ne jemi qeveria e ndryshimeve, qeveria e sukseseve, qeveria e NATOS, e BE-sė.
- O znj. Mecani. Shkoni tregojuani fėmijėve kėto pėrralla, se kėtu nuk tė beson kush.
- Arbri, Arbri, o Arbri, po lere, dėgjon tani. Sa interesant paske qenė. Lere se merrem unė mė Juelėn, tė lutem. Se unė kam mbaruar jashtė. Dhe gjyshja ime ėshtė nderi i kombit. Dhe kryetari im ėshtė vizionar qė shyqyr qė e kemi. Por unė jam e edukuar jashtė. Dhe jam shumė e aftė profesionalisht. Unė jam juriste. Dhe jam shumė e aftė...dhe me Gertin kemi qenė miq.
- Po boll me kėto miqėsira se e morėm vesh. Ndonjė gjė tjetėr tė ka porositur kryetari tė thuash?
- Unė jam shumė e zgjuar....
- Kėtu mė e zgjuar jam unė, se LRI ėshtė forcė e madhe....
- Avash moj avash, se e pamė LRI-nė tėnde dhe shallin e zi tė Ajolės me lotė krokodili, qė s’iu vjen turp qė shfrytėzoni politikisht fatkeqėsinė e tjetrit...
- Turp t’ju vijė juve, Juela, qė manipuloni njė komb
- Turpin mbaje pėr vete ti G69-sh...
- S’tė foli njeri ty Gerti
- Dėgjomėni pak ore, se ne jemi e ardhmja e politikės dhe e kėtij kombi
- Po pse tė flasė vetėm Ajola? Unė flas mė mirė!
- Pushoooni, se do mbyll emisionin.
- Unė dua tė flas o Blendi, po ku tė lė Arbri me Ajolėn?
- Aman edhe ti Erisė se na kėnaqe me kėtė dinamizmin e LRI-sė
- Ulu moj tė thashė
- Nuk ulem dot, se ajo po flet kot mė kot
- Qepe moj ti
- Po ku dini ju t’i shihni gjėrat
- Ju keni zgjedhur politikėn e mashtrimit, kurse ne atė tė idealizmit
- Kush flet pėr idealizėm?
- Ti?
- Unė?
- Unė, unė, vetėm unė, unė, unė...edhe shefi im. Unė....
- oooooooooooooooooOOOOOOOOOOOO natėn e mirė. Opinion kthehet nesėr . Me tė vjetrit!!!!!!
..........................................
Marrė tek PPU
akrep..
dukagjinsit votojne sterkat e tom ko-doshat.. e edvinit te ramizit te nexhit..ish padrone te xhemal selimit..
mire mire..
goldush katrani..
sa si ty ka ne shkoder.. afersisht?
flo-ruc..
kur te kaloc andej nga tepelen mamalia..hidhi nje sy varrezave..
e na trego se sa pllaka thone lindur ne xy vit.. e ..... vdekur..me.. 1997-98..
e kujtohu se.. ke gisht ne ate.. gjėmė.. ti e sojet tuaja enveriste..
deus.. mir je ti kolopuci edvinit..?
cthot xhaxhi diku?
te jep ndonjehere leka per te blere akulole mo?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Brari : 19-03-2009 mė 17:10
Krijoni Kontakt